Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα μηχάνημα κήπου που έχει αμερικάνικες βίδες :furious3:
Το γερμανικό κλειδί που χρειάζεται είναι μεταξύ του δικού μας 9ριού και 10ριού... Πασχίζω με το 10ρι, αλλά κάνει ζημιά στις γωνίες. Κάποιες τις αντικατέστησα με ίδιες για 10ρι, αλλά κάποιες άλλες είναι ειδικές και χρειάζονται το κατάλληλο κλειδί για να μη τις χαλάσω.
Ξέρει κανείς ποια διάσταση ζητάω σε ίντσες και αν μπορώ να βρω στην ελληνική αγορά;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το γερμανικό κλειδί που χρειάζεται είναι μεταξύ του δικού μας 9ριού και 10ριού... Πασχίζω με το 10ρι, αλλά κάνει ζημιά στις γωνίες. Κάποιες τις αντικατέστησα με ίδιες για 10ρι, αλλά κάποιες άλλες είναι ειδικές και χρειάζονται το κατάλληλο κλειδί για να μη τις χαλάσω.
Ξέρει κανείς ποια διάσταση ζητάω σε ίντσες και αν μπορώ να βρω στην ελληνική αγορά;
Ποιο δεν ξερω, αλλα χτυπα ενα τετοιο https://e-toolspot.gr/5121s-yermanopoleyona-se-intses-set-force.html
να κανεις δουλεια.

Καλως τον,

Θελεις κλειδακι 3/8"
https://e-toolspot.gr/7553-8-yermanopoleyona-se-intses-force-3-8-l-146mm.html

Ευχαριστώ, όντως 3/8 είναι 9.525mm, δεν ήξερα ότι έχουν και στην ελληνική αγορά...

Yπαρχει ενα τσοκ το οποιο προσαρμοζεται πανω στην καθε βιδα/παξιμαδι μεχρι 19μμ. Εχω ενα, αλλα δεν θυμαμαι ποσο αποτελεσματικο ειναι!

Multi-Grip-Socket-1976-300x264.png

https://www.banggood.com/7-19mm-Sma...=detail-left-hotproducts__13&cur_warehouse=CN

Έχω ένα παρόμοιο, αλλά δυστυχώς εκεί που είναι η βίδα δε με βολεύει. Ούτε με γερμανικό θα μπορέσω να κάνω δουλειά, θέλει σωληνωτό. Παρήγγειλα ένα σετάκι φτηνά καρυδάκια σε SAE απ' έξω.

Καλημέρα μάστορες. έχω μπλέξει με τον εργολάβο σε καινούριο σπίτι και είμαι να σκάσω. στα μπάνια έχουμε κρεμαστές λεκάνες. εκεί που είναι να κουμπώσει η λεκάνη στο ένα μπάνιο παρατήρησα πως το πλακάκι είναι ραγισμένο. Αυτός λέει εγώ δεν άφησα ραγισμένο πλακάκι κάνε ότι νομίζεις. Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι κι εγώ να υπάρχει ραγισμένο πλακάκι γιατί είμαι ψείρας, αλλά από όταν στρώθηκαν τα πλακάκια πέρασαν πόσοι άνθρωποι απ το σπίτι, δεν μπορώ να ξέρω ποιος έκανε τη ζημιά. αν πάω να κουμπώσω την λεκάνη σ εκείνο το πλακάκι με το σφίξιμο δεν θα μείνει τίποτα. το ακόμα χειρότερο είναι πως το πλακάκι είναι πάνω σε γυψοσανίδα. το έχω ψιλοπάρει απόφαση πως μάλλον εγώ θα την φάω. Τι πρέπει να κάνω για να ξηλώσω το πλακάκι και αν είναι δυνατόν να μην χαλάσω τη γυψοσανίδα; να σπάσω λίγο λίγο το πλακάκι με ένα κατσαβίδι και να κάνω με σβουράκι την κόλλα από κάτω; να το ξηλώσω και αν φύγει η γυψοσανίδα να μοντάρω άλλη πάνω της. δεν ξέρω έχω χάσει τον ύπνο μου. βάζω και μια φώτο

Η βαση στηριξης πρεπει να ειναι εσωτερικα της γυψοσανιδας και οχι απο στον σκελετο της γυψοσανιδας....
Ειδικα τα δυο καθετα πλαστικα στηριγματα πρεπει να εχουν γινει εκ των προτερων....
Σε αντιθετη περιπτωση η λεκανη δεν προκειται να κατσει....οποτε δεν νομιζω να μην εχει προβλευτει...το λεω αυτο ωστε να μην εχεις φοβο...
Το ραγισμα στο πλακακι μπορει να προηλθε απο πολλες αιτιες...
Κυριο αιτιο εκ των υστερων να σπασει ειναι πως εχει τοποθετηθει απο μεσα η γυψοσανιδα...στο συγκεκριμενο σημειο θελει πολλα νευρα ωστε να μην εχει ανοχες και να εχει βιδωθει πολλαπλα...εποιτα απο διαστημα,ακομη και ημερων, και με την τοποθετηση πλακιδιων με το εξτρα βαρος μπορει η γυψοσανιδα να κουρμιασει παρει ενοχες και το συγκεκριμενο πλακακι κατα την πιεση να ραγισε...
Το συγκεκριμενο πλακακι ειναι πολυ δυσκολο να βγειλογω τον πολλων κοψιματων που εχουν γινει... ...ενδεχομενος να σπασει κατα το βγαλσιμο....παιζει ρολο με τι κολλα κολληθηκε...τι ειδους γυψοσανιδα ειναι απο μεσα και πολλα αλλα...κατα την εμπειρια μου δεν θα το πειραζα....
Οπωσδηποτε να το δει,οπως αναφερθηκε, πρωτα υδραυλικος...

Η γυψοσανίδα είναι μια ανθυγρη. Δε με νοιάζει να σπάσει το πλακάκι. Η γυψοσανίδα με νοιάζει να μην σπάσει καθώς το βγάζω. Οι βασεις στηρίξης ξεκινάμε από το καζανάκι εντοιχισμού που βρίσκεται πίσω από την γυψοσανίδα. Δεν ακουμπάνε κάπου στη γυψοσανίδα. Ο υδραυλικός μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στήριξης της λεκάνης, αλλά κατά το σφηξιμο της μπορεί να σπάσει το πλακάκι η και να μην γίνει αυτό να το πάθει αργότερα από συστολές διαστολές. Έβαλα φώτο της κόλλας. Άραγε θα βοηθούσε ένα θερμοπιστολο, να ζεστάνει την κόλλα και να βγει το πλακάκι χωρίς να κάνω ζημιά στη γυψοσανίδα;
85d2bbf57d8fb6a274397f63520cfd6a.jpg

sent from OnePlus 5t

Έχει τύχει κάποιες φορές στην δουλειά το αντίστοιχο θέμα με το πλακάκι.
Τα παιδιά που τα περνάνε το σπάνε με κοπίδι και σφυρί. χρειάζεται κάποια προσοχή βέβαια ανάλογα την εξάσκηση του κάθε ένα :)

Μετά σβουράκι κτλ. Για να αποφεύγονται το δυνατόν τέτοιες καταστάσεις οι τρύπες που μέσα περνάν τα διάφορα και ειδικά οι βάσεις πρέπει να είναι λίγο ελεύθερες και επίσης το δυνατόν κυκλικές χωρίς αιχμές για να μην ξεκινήσει αργότερα από εκεί ράγισμα.

Επίσης η συνολική κατασκευή της ανθυγρής και καλύτερα ακόμη τσιμεντοσανίδας θα πρέπει να είναι όσο άκαμπτη γίνεται. Δλδ διπλό φύλλο και αρκετά πυκνοί οδηγοί.
Αυτά φυσικά για κάποιον που το φτιάχνει από την αρχή.

Η γυψοσανίδα είναι μια ανθυγρη. Δε με νοιάζει να σπάσει το πλακάκι. Η γυψοσανίδα με νοιάζει να μην σπάσει καθώς το βγάζω. Οι βασεις στηρίξης ξεκινάμε από το καζανάκι εντοιχισμού που βρίσκεται πίσω από την γυψοσανίδα. Δεν ακουμπάνε κάπου στη γυψοσανίδα. Ο υδραυλικός μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στήριξης της λεκάνης, αλλά κατά το σφηξιμο της μπορεί να σπάσει το πλακάκι η και να μην γίνει αυτό να το πάθει αργότερα από συστολές διαστολές. Έβαλα φώτο της κόλλας. Άραγε θα βοηθούσε ένα θερμοπιστολο, να ζεστάνει την κόλλα και να βγει το πλακάκι χωρίς να κάνω ζημιά στη γυψοσανίδα;
85d2bbf57d8fb6a274397f63520cfd6a.jpg

sent from OnePlus 5t

Η συγκεκρμενη κολλα ευτυχος ειναι πολυ αφρατη και το πλακακι μπορει να βγει.....οχι ομως με τον τροπο που αναφερεις....
Ο σωστος τροπος ειναι αυτος που αναφερε ο Χρηστος...επισεις για αρχη μπορεις με ενα κοπιδι μπορεις σιγα να χαρακωσεις την αρμοκολλα ωστε να μην γινει ζημια.....

Στα μπανια καλο ειναι να μπαινει τσιμεντοσανιδα,η ανθυγρη δεν ειναι στιβαρη,απο την πλευρα που υπαρχει το δυκτι για οσους γνωριζουν....ετσι επικολλιεται καλυτερα το πλακακι....φυσικα με την αναλωγη κολλα....

εαν βαλει κοπιδι στον αρμο θα σπασει και τα διπλανα, τα καλα πλακακια
φιλε για να το βγαλεις πρεπει να το χαραξεις πρωτα μακρια απο τον αρμο και μετα με σφυρι καλεμι το ξεκολλας.
θα το χαραξεις με τροχο
εαν κανεις ζημια στη γυψοσανιδα θα σκοκαρεις και μετα το μπαλωμα θα τo περασεις με revinex

Μπορεί και να ξέρεις καλύτερα. Αλλά πουθενά δεν έγραψα πως ξεκινάς από τον αρμό.

Δεν θα έβαζα ποτέ τροχό κοντά σε σωστό πλακάκι πάντως, πολλά μπορεί να συμβούν. Ξεκινάς από το κέντρο του χαλασμένου προς τα έξω.

εαν βαλει κοπιδι στον αρμο θα σπασει και τα διπλανα, τα καλα πλακακια
φιλε για να το βγαλεις πρεπει να το χαραξεις πρωτα μακρια απο τον αρμο και μετα με σφυρι καλεμι το ξεκολλας.
θα το χαραξεις με τροχο
εαν κανεις ζημια στη γυψοσανιδα θα σκοκαρεις και μετα το μπαλωμα θα τo περασεις με revinex

Δεν θα κάνεις ζημια με το τροχό αλλά με το κοπάδι...;
Εγώ το ανέφερα ως αρχικό ξεκίνημα ώστε να έχεις ήδη κάνει κίνησια....Και εποιτα να βάλεις τροχό...

Ευχαριστώ για όλες σας τις απαντήσεις. Χωρίς να γνωρίζω από αυτά σκέφτηκα πως πρώτα θα έβγαινε η αρμοκολλα έτσι ώστε να απομονώσεις το πλακάκι από τα διπλανά του. Ένας πλακατζης που ρώτησα μου είπε ότι δεν επιδέχεται η περίπτωση πολλά πολλά. Θέλει ένα λεπτό και στιβαρό κατσαβίδι και σφυρί, σιγά σιγά να βγει το πλακάκι και μετά σβουρακι για την κόλλα. Όποτε το σωστο λέτε είναι να ξεκινήσει από τη μέση του πλακιδίου. Βολικό είναι κιόλας καθώς εκεί βρίσκεται και η τρύπα της αποχέτευσης για τη λεκάνη. Παρεμπιπτόντως βρίσκομαι Θεσσαλονίκη. Αν κάποιος είναι του επαγγέλματος η γνωρίζει κάποιον σωστό επαγγελματία ας μου στείλει ένα πμ.

sent from OnePlus 5t

εγραψα "φιλε για να το βγαλεις πρεπει να το χαραξεις πρωτα μακρια απο τον αρμο"

KOSSTV, με σκετο κοπιδι πως ακριβως θα "χαρακωσεις την αρμοκολλα" ???????? να βαλει τροχο που? στον αρμο?????

για να βγει πρωτα ο αρμος πρεπει να το κανεις με πολυεργαλειο και κεφαλη καρβιδιου

KOSSTV, με σκετο κοπιδι πως ακριβως θα "χαρακωσεις την αρμοκολλα" ???????? να βαλει τροχο που? στον αρμο?????

για να βγει πρωτα ο αρμος πρεπει να το κανεις με πολυεργαλειο και κεφαλη καρβιδιου
Ναι...θα παιδεύεις λίγο αλλά θα ανοίξει αυλακι...εποιτα σιγα/σιγά θα βάλεις τον τροχό και θα κόψεις προσεχτικά...Αλλά θέλει να το "εχεις"..
Εάν καθαρίσεις τον αρμο δεν θα δημιουργήσεις μετέπειτα πρόβλημα σε άλλο πλακάκι...
Στο λέω γιατί έχω βγάλει πλακάκι έτσι...
Βέβαια εδώ έχουμε πιο ειδική περίπτωση με με διάφορες τρύπες εσωτερικές..
Όντως εαν χρησιμοποιήσεις πολυεργαλειο θα σε βοηθήσει πιο γρηγορα να τελειώσεις...

Ναι Πανο γι' αυτο λεω
Οταν καποια στιγμη επρεπε να παρω ενα τετοιο μου λεει ο πωλητης στο ταμειο "ρε συ αυτο ειναι λιγο ακριβο" και του απανταω "ναι κοστιζει οσο ολο το εργαλειο του Lidl".
Φυσικα δεν αγορασα το Bosch, πηγα σε αλλο μαγαζι και αγορασα Dewalt πολυ πιο φτηνο και εκανα τη δουλεια μου