Μάστορες τα φώτα σας!!

Aν αγορασεις το ρολοι που επιμενει ο Κυριακος, μπορεις να το κρυψεις μεσα σε καποιο μεγαλυτερο αντικειμενο που ισως υπαρχει στο χωρο σου.
Μεσα σε κατι τετοιο δηλαδη
fc0c888e2f8f9ea1ff598131b1a14e09.jpg

Εγώ θα έβαζα μια ντουλάπα και θα έμπαινα μέσα μια μικρή τρυπούλα και όλα οκ... Τον πιάνεις επ αυτοφόρω και του ρίχνεις και ένα μπερντάκι..

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχει αρχίσει και αποκτά ενδιαφέρον το θέμα ....:flipout::flipout:
Ο Μαστροχαλαστής έχει φρικάρει ήδη ... Ρε μια κάμερα θέλω ...θα με μουρλάνετε ....:flipout::flipout:

Σαταναδες!
Ο Χιωτης, προφανως, εχει ηδη βαλει καμερα σπιτι μου, αλλιως πως ξερει οτι εχω τετοια περικεφαλαια κρεμασμενη στον τοιχο;;;

Αρα, συνοψιζοντας, παιρνω το ρολοι, το βαζω μεσα στην περικεφαλαια μου, μετα τη φοραω στο κεφαλι, μπαινω μεσα στη ντουλαπα ευθυγραμιζοντας κλειδαρια, ματι περικεφαλαιας, ρολοι και τον πιανω στα πρασα. Του ριχνω και ενα μπερνταχι, χωρις να ανησυχω για αντιποινα, λογω περικεφαλαιας.
Να 'στε καλα, μαστορια 😛

Υ.Γ. Αν εχει μεινει κανας σοβαρος ανθρωπος εδωμεσα και εχει κανα λινκ ας μου στειλει...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδια, ισως να μην ειναι το πιο καταλληλο νημα, αλλα χρειαζομαι βοηθεια:
Χρειαζομαι μια "κρυφη" καμερα, καταγραφης, ειτε τουλαχιστον 12 συνεχομενες ωρες, ειτε με ανιχνευτη κινησης. Δε με νοιαζει να εχει real-time συνδεση με pc, αρκει να καταγραφει σε καρτα sd.
Οχι απο αυτες που μοιαζουν με κατι αλλο (λαμπες κτλ), απλως μικρη, να κρυβεται ευκολα και να μην κανει μπαμ, με φωτακια και τετοια. Και ποιοτητα εικονας ας μην ειναι και τελεια (π.χ. 1080, ή και χαμηλοτερα).
Ιδανικα να μην ξεφευγουμε σε τιμη.
Ευχαριστω.

Ζητάς κάτι τέτοιο δηλαδή

https://www.skroutz.gr/s/13596216/Super-Mini-DV-Full-HD-1080p-με-Ανίχνευση-Κίνησης-SQ8.html

https://www.skroutz.gr/s/18479937/Super-Mini-DV-Full-HD-1080p-με-Ανίχνευση-Κίνησης-SQ10.html

Με αμφίβολα όμως αποτελέσματα αν διαβάσεις τα σχόλια...

Δες και τις υπόλοιπες "mini camera's"

https://www.skroutz.gr/c/301/syskev...er_by=pricevat&order_dir=asc&price_max=30.001

Μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα καταγραφικο ηχου που αν και δεν εχει καμερα μπορει να βοηθησει και να κρυφτει πολυ ευκολοτερα. https://www.melodiaeshop.gr/syskeve...CJaHxiOW63GG2-5mWvEttchtTvJ3lXyAaAsubEALw_wcB

Υπαρχουν βλεπω και με καμερα αλλα οπως λεει και ο Γιαννης ισως να μην ειναι αποτελεσματικα, ειναι σχετικα φτηνα ομως για μια δοκιμη.
https://electronicplus.gr/product/s...ws_12581=5d813bf8-4fd2-3858-0b5c-da0f2e15ded8

Last edited:

Σαταναδες!
Ο Χιωτης, προφανως, εχει ηδη βαλει καμερα σπιτι μου, αλλιως πως ξερει οτι εχω τετοια περικεφαλαια κρεμασμενη στον τοιχο;;;

Αρα, συνοψιζοντας, παιρνω το ρολοι, το βαζω μεσα στην περικεφαλαια μου, μετα τη φοραω στο κεφαλι, μπαινω μεσα στη ντουλαπα ευθυγραμιζοντας κλειδαρια, ματι περικεφαλαιας, ρολοι και τον πιανω στα πρασα. Του ριχνω και ενα μπερνταχι, χωρις να ανησυχω για αντιποινα, λογω περικεφαλαιας.
Να 'στε καλα, μαστορια

Υ.Γ. Αν εχει μεινει κανας σοβαρος ανθρωπος εδωμεσα και εχει κανα λινκ ας μου στειλει...
Καποτε ειχα μια τέτοια καμερα μικρη ενσωματωμένη σε στικακι, δεν ξερω αν σε ενδιαφέρει κατι τετοιο

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακριβως, κατι τετοιο ψαχνω.
Απλως, επειδη ακριβως δεν μπορεις να ξερεις την αξιοπιστια τους, ελεγα μηπως καποιος εχει δοκιμασει μια τετοια και μπορει να την προτεινει.

Καλησπέρα.

Επειδή θέλω να αγοράσω μια καλή λίμα για ακόνισμα της μύτης ανοξείδωτης βέργας, θα ήθελα να ρωτήσω εκτός των Nicholson ποιες άλλες φίρμες κατασκευάζουν λίμες που να αντέχουν στο χρόνο και να έχουν πραγματικά υψηλή σκληρότητα. Να είναι δηλαδή φτιαγμένες από καλά κράματα και με την κατάλληλη θερμική κατεργασία ώστε να μην το πάρω το εργαλείο και μου βγει "μιας χρήσης".

Π.χ., οι Bahco και Beta που είναι γνωστές για την ποιότητα των προϊόντων τους, μια και λίμες από αυτές τις εταιρίες μπορώ να βρω εύκολα σε καταστήματα κοντά μου, φτιάχνουν λίμες που μπορούν να θεωρηθούν εφάμιλλες των Nicholson? Ή και οποιασδήποτε άλλης κατασκευάστριας εργαλείων εφόσον μείνατε ευχαριστημένοι από αυτήν...

Ευχαριστώ.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα.

Επειδή θέλω να αγοράσω μια καλή λίμα για ακόνισμα της μύτης ανοξείδωτης βέργας, θα ήθελα να ρωτήσω εκτός των Nicholson ποιες άλλες φίρμες κατασκευάζουν λίμες που να αντέχουν στο χρόνο και να έχουν πραγματικά υψηλή σκληρότητα. Να είναι δηλαδή φτιαγμένες από καλά κράματα και με την κατάλληλη θερμική κατεργασία ώστε να μην το πάρω το εργαλείο και μου βγει "μιας χρήσης".

Π.χ., οι Bahco και Beta που είναι γνωστές για την ποιότητα των προϊόντων τους, μια και λίμες από αυτές τις εταιρίες μπορώ να βρω εύκολα σε καταστήματα κοντά μου, φτιάχνουν λίμες που μπορούν να θεωρηθούν εφάμιλλες των Nicholson? Ή και οποιασδήποτε άλλης κατασκευάστριας εργαλείων εφόσον μείνατε ευχαριστημένοι από αυτήν...

Ευχαριστώ.

Ψαξε και για την μαρκα feteira. Για κορυφαιες λιμες να ξερεις πας σε τριψηφια νουμερα...

Ψαξε και για την μαρκα feteira. Για κορυφαιες λιμες να ξερεις πας σε τριψηφια νουμερα...

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Δεν την ήξερα καθόλου την εταιρία κι απ' ό,τι βλέπω είναι πορτογαλική. Κοιτώντας στο skroutz για tome feteira βλέπω είναι πολύ φθηνές.

Για τη χρήση που τη θέλω τη λίμα βέβαια (μη επαγγελματική) πάμε το πολύ μέχρι διψήφιο κι με το πρώτο ψηφίο να είναι το πολύ 2.

τι θα ακονισεις, τρικοπη βεργα ψαροντουφεκου?
γιατι να ψαχνεσαι με αλλες μαρκες, Νicholson και παλι Νicholson

Πράγματι Σώφρον, για τρίκοπη τη θέλω, οπότε μια 25άρα ή 30άρα πλακέ μονής κοπής νομίζω είναι ιδανική. Ο λόγος που κοιτάζω κι εκτός Nicholson έχει να κάνει με το ότι είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές τους, ενώ κάπου πήρε το μάτι μου ότι δεν είναι πλέον made in USA και φτιάχνονται Μεξικό ή λατινική Αμερική με αποτέλεσμα να έχουν πέσει πολύ σε ποιότητα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι έγκυρο πάντως αυτό...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

...
Πράγματι Σώφρον, για τρίκοπη τη θέλω, οπότε μια 25άρα ή 30άρα πλακέ μονής κοπής νομίζω είναι ιδανική. Ο λόγος που κοιτάζω κι εκτός Nicholson έχει να κάνει με το ότι είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές τους, ενώ κάπου πήρε το μάτι μου ότι δεν είναι πλέον made in USA και φτιάχνονται Μεξικό ή λατινική Αμερική με αποτέλεσμα να έχουν πέσει πολύ σε ποιότητα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι έγκυρο πάντως αυτό...

εδω που τα λεμε, για τετοια χρηση (μια στο τοσο) οποια μαρκα και να περεις δεν θα εχεις προβλημα .
επισης θα κανεις πολυ καλη δουλεια εαν χρησιμοποιησεις ενα ξυλινο τακο με γυαλοχαρτο νερου 200 grid και πανω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Δεν την ήξερα καθόλου την εταιρία κι απ' ό,τι βλέπω είναι πορτογαλική. Κοιτώντας στο skroutz για tome feteira βλέπω είναι πολύ φθηνές.

Για τη χρήση που τη θέλω τη λίμα βέβαια (μη επαγγελματική) πάμε το πολύ μέχρι διψήφιο κι με το πρώτο ψηφίο να είναι το πολύ 2.

Εγω την εχω χρονια μια πλακε νουμερο 2 και δεν εχει την παραμικρη φθορα.

Πολυ καλες ειναι και οι Ελβετικες Vallorbe. Τις χρησιμοποιουν οσοι κανουν χειροποιητα κοσμηματα . Σαν τιμη πρεπει να παιζουν στα 30 ...

εδω που τα λεμε, για τετοια χρηση (μια στο τοσο) οποια μαρκα και να περεις δεν θα εχεις προβλημα .
επισης θα κανεις πολυ καλη δουλεια εαν χρησιμοποιησεις ενα ξυλινο τακο με γυαλοχαρτο νερου 200 grid και πανω.

Πράγματι, αλλά είμαι της λογικής ότι όταν θα χρειαστείς ένα εργαλείο παίρνεις κάτι καλό γιατί, σχεδόν με βεβαιότητα, θα σου χρειαστεί και αλλού και θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα κάνω τη δουλειά που θέλω αξιόπιστα. Κι επειδή "δεν είμαι πλούσιος για να αγοράζω φθηνά", προτιμώ να πάρω μια φορά κάτι καλό και τέρμα.

Όσο για το γυαλόχαρτο, το φυλάω για το τελικό φινίρισμα της αιχμής :smile:

Εγω την εχω χρονια μια πλακε νουμερο 2 και δεν εχει την παραμικρη φθορα.

Πολυ καλες ειναι και οι Ελβετικες Vallorbe. Τις χρησιμοποιουν οσοι κανουν χειροποιητα κοσμηματα . Σαν τιμη πρεπει να παιζουν στα 30 ...

Βλέπω με ένα γκούγκλισμα ότι τις έχει ένα μαγαζί κάπου στην αχαρνών και παρόλο που οι μηχανουργικές είναι φθηνές όσο και οι tome feteira, δεν έχει τον τύπο που ψάχνω (single cut και smooth). Οι ακριβές που λες φίλε songless_bird είναι διαμαντόλιμες που είναι για λεπτοδουλειές και δεν μου κανουν.

Anyway, μάλλον θα πάρω καμία Bahco από το leroy (κάπου είδα ότι φτιάχνονται από την Oberg στη Σουηδία) ή αν τύχει και κατέβω κέντρο θα περάσω από Αθηνάς μπας και έχει κανένας εκεί nicholson να τελειώνω.

Σας ευχαριστώ και τους δύο :smile:

Μαστορες τα φώτα σας !!!
Ετοιμάζομαι σιγά σιγά για βάψιμο νέας γυψοσανίδας...
Εγώ σοκάρει και τρίψει τις ενώσεις γωνίες και βίδες 3 χέρια με γυψοστοκο knauf fugenfuller leicht .
Πρώτη φορά βάφω νέα γυψοσανίδα και θα ήθελα λίγο τα φώτα σας για τα επόμενα βήματα!!
Λίγο που είδα κάτι βιντεάκια εξωτερικου πάντα λένε ασταρομα τρίψιμο 1ο χέρι τρίψιμο 2ο χέρι...
Εσείς τι λέτε ;;
Τι υλικό και ποια εταιρεία να επιλέξω;;
Πρόκειται για υπνοδωμάτιο και σαλόνι κουζίνα!
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την μία και μοναδική φορά που έχω βάψει γυψοσανίδα μέχρι τώρα έβαλα αστάρι Γυψοσανίδας Νερού Vivechrom, αυτό εδώ.
Είναι άσπρο οπότε καλύπτει καλά το γκρι της γυψοσανίδας. Αν θυμάμαι καλά έβαλα ένα μόνο χέρι αστάρι και δύο χέρια μπογιά χωρίς ενδιάμεσα τριψίματα.

Η δουλειά ήταν (ή μου φάνηκε) πιο εύκολη από βάψιμο κανονικού τοίχου, οπότε μην το φοβάσαι.

Το τρίψιμο είναι για καλύτερη υφή είδα στο YouTube.. Ίσος το κάνω ένα τεστ σε ρεταλι...

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορεί να μην θυμάμαι και καλά - μη σε πάρω στο λαιμό μου. Περνάς το πρώτο χέρι και βλέπεις αν χρειάζεται τρίψιμο (ή και 2ο χέρι). Βάλε και καμιά φωτογραφία όταν τελειώσεις με το καλό.