Μάστορες τα φώτα σας!!

Θελω να κολησω καθρεπτη σε ξυλο.
Τι κολα να βαλω(η altacol κανει?) χωρις να χαλασει η επιστρωση που εχει απο πισω

Οι διαφορες κολλες γενικης χρησης του εμποριου ειναι ακαταλληλες γιατι μπορει να διαβρωσουν την επιστρωση του καθρεπτη. Ισως υπαρχει και θεμα με την πιθανη συστολη του ξυλου σε σχεση με την ακαμψια του καθρεπτη.

Υπαρχουν ειδικες μαστιχες για τετοιες περιπτωσεις, οπως αυτη https://www.stereotiki.gr/store4/silikoni-oudeteri-diafani-50ml-pattex-kathrepti-blister.html

Εαν ειναι μικρη η επιφανεια του καθρεπτη -και βοηθαει και το ξυλο- μπορεις να βαλεις και καλη ταινια διπλης οψης (της 3Μ).
Ισως υπαρχουν και αλλοι τροποι αναρτησης αναλογα τι ακριβως θελεις να κανεις.

Νικο εαν γινουν οι τρυπες στον αρμο δεν θα εχεις προβλημα ακομη και με απλο μπετου...απλως για να μην γινει καμια ζημια στο πλακακι ,αφου θα ειναι περισσοτερο απο τον αρμο,καλο θα ηταν να χρησιμοποιοιθουν τρυπανια ειδικα για πλακακι...
Εαν ψαχεις ευκαιρια για να παρεις τρυπανια για αυτον τον σκοπο αυτα ειναι που πρεπει να παρεις...
https://toolmasters.gr/trypania/727--bosch-blue-granite.html

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά πιο πάνω, και επίσης να πώ και εγώ κάτι. Αν δεν θές να μπείς στον κόπο και τά έξοδα για τρυπάνι "ειδικό", τότε βάζεις διαμαντοτρύπανο ότι μικρότερο έχεις, και βέβαια όπως αναφέρθηκε, χωρίς κρούση μέχρι να περάσεις το πλακάκι...
Επίσης......... θέλω να ελπίζω ότι ο πλακάς έχει κάνει καλή δουλειά, γιατί υπάρχουν και μαστόρια, που βάζουν μια χεσά κόλλα στην μέση του πλακακίου, και το κολλάνε, με αποτέλεσμα να πάς να τρυπήσεις αρμό, και να σπάει όλη η γωνία..:flipout:

Αν την ώρα που τρυπάς, ακούσεις θόρυβο ασυνήθιστο και απο το βάθος... μείνε ψύχραιμος..:operator:

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Να πω και κατι ακομα που δεν ειπε κανεις.
Αποφευγουμε το τρυπημα σε κολωνες!

Θα συμφωνήσω απόλυτα....
Τρύπημα μπορεί να γίνει μόνο οταν έχει μετρηθεί με όργανο μέτρησης στο βάθος που μας επιτρέπει.... Εαν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα καλυτερα μην τρυπησουμε καθολου....!!!

Να πω και κατι ακομα που δεν ειπε κανεις.
Αποφευγουμε το τρυπημα σε κολωνες!

Απόλυτο δίκιο/ Στην περίπτωσή μου οι κολώνες ήταν επενδεδυμένες με πλακάκι και τα ούπατ ήταν εξαράκια. Μόλις που έπιασα μπετό μετά το πλακάκι και την κόλλα. Για την ιστορία, τελικά τρύπησα με εξαράκι μπετού χωτίς κρούση αρχικά, και μετά το πλακάκι-κόλλα με κρούση δύο-τρεις πόντους. sweet!

Ο λόγoς Γιωργο είναι ότι απαγορευται δια ροπάλου τρυπημα σε γέφυρα η σύνδεσμο που αφορά τον οπλισμό του σπιτιού γιατί δημιουργηται αλλοίωση στην στατικότητα του κτίσματος...

Ο άλλος σου λέει ένα σίδερο είναι...!!!
Ναι...Αλλά δεν υπολογίζει ότι και αυτό το κομμάτι σίδερο που κόβεται σε περίπτωση σεισμού παίζει το ρόλο του και ούτε βλάκας είναι ο μηχανικός που περασε το σίδερο από εκεί...
Αν και πολλοί μαστοροι έχουν όργανα μετρήσεις για το που να χτυπήσουν με άκριβεια εντούτοις δεν μπορεί να αναιρεθει το παραπάνω...

Πρόσφατα στον κουνιαδο μου σταμάτησα ψυκτικό που ήθελε να τρυπήσει οριζόντιο δοκάρι για να περάσει σωληνώσεις αιρ κοντισιον γιατί έτσι τον βολευε...
Αυτό που μου την "εδωσε" ήταν ότι δεν υπήρχε ούτε ένα υποτυπώδες όργανο ανιχνεύσεις μετάλλου...το λιγότερο απαράδεκτο...

Προσοχή λοιπόν...

Νίκο πολύ μικρή η διάμετρος και το βάθος ώστε να επηρεάσει την κολώνα...οπότε όλα καλά...

Last edited by a moderator:
Τσιμέντο,σοβάς,κόλλα,πλακάκι είναι 5 ποντοι+ μέχρι να βρεις σίδερο ,άρα δεν έχεις πρόβλημα για τα αξεσουάρ του μπάνιου.
Για καμία σωλήνα νερού είναι το θέμα...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σωστά όλα αυτά. αλλά πως μπορεί να κάνεις ζημιά στο σίδερο με τρυπάνι μπετού. γίνεται ;

Με sds γίνεται ζημιά με απλό ισως οχι...

Τσιμέντο,σοβάς,κόλλα,πλακάκι είναι 5 ποντοι+ μέχρι να βρεις σίδερο ,άρα δεν έχεις πρόβλημα για τα αξεσουάρ του μπάνιου.
Για καμία σωλήνα νερού είναι το θέμα...
Σωληνώσεις νερού από κολώνα μπετου λίγο δύσκολο να περνάνε αλλά και να περνάνε το σκάψιμο σε βάθος θα είναι πολύ μικρό οπότε και η ζημιά δεν αργεί να γίνει..
Επειδή έχω γκρεμίσει μπάνιο τα μάτια μου έχουν δει απίστευτα πράγματα εκεί που δεν το περιμένεις και οι 5 πόντοι πάνε περιπατο..καλό είναι να περνονται τα απαραίτητα μέτρα πριν γίνει η δουλειά...ειτε αφοραν σωληνώσεις νερού είτε κολώνα μπετό για σίδερο...