Μάστορες τα φώτα σας!!

Γαλάκτωμα φυσικά εσωτερικά για να το προστατέψει απ τη μόνιμη υγρασία,νερού για να μη τα τινάξει το δεντράκι. Όπως οι ζαρντινιέρες...
Ήλιος δεν θα το βλέπει,θα το καλύπτει το χωμα

Ναι σωστά θα καλυφτει από το χώμα..
Πόσα χέρια δηλ χρειάζονται για να γίνει σωστά...;

Λογικά δύο.

Δύο και άνω συγουρα....αφου ειναι νερουλο το υλικο...
Εδώ την πάστα την ξαναπερνας για να είσαι συγουρος...

Δεν σε ξέρω σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω που ανέφερα εαν θα γίνει η ίδια δουλειά αλλά αξίζει μια προσπάθεια για το αποτέλεσμα...
Προσωπικά θεωρώ πιο safe λύση το συνολικο βάψιμο...

Γιώργο σε μαντρες οικοδομών θα μπορείς να το βρεις κύριος...

Αγόρασα αυτό σήμερα
https://www.vechro.gr/el/product/details/minio-extra

το οποίο περιέχει μόλυβδο.

Με γαντάκια λοιπόν και πολύ προσοχή θα περάσω τα δύο χέρια και μετά 2 ή και 3 χέρια χρώμα να καλύψει καλά το μόλυβδο.
Νομίζω υπερβολή για σίδερα σκηνής καμπινγκ που είναι και δίπλα στο κεφάλι μου όταν κοιμάμαι!
Αν δεν λιώσουν τα πανιά θα την πάρουν και τα παιδιά μου :)

Δύο και άνω συγουρα....αφου ειναι νερουλο το υλικο...
Εδώ την πάστα την ξαναπερνας για να είσαι συγουρος... Γιώργο σε μαντρες οικοδομών θα μπορείς να το βρεις κύριος...

Οκ. θα το ψάξω εκεί λοιπόν. ευχαριστώ Κων/νε -bye-

Εχω το παρακατω.
Μπορει να χρησιμοποιηθει ως διαλυτικο σε βερνικοχρωμα-ντουκοχρωμα, αντι για white spirit; Τι διαφορες εχει; Π.χ. νομιζω εξατμιζεται πιο γρηγορα.

Υ.Γ. thedor, αν ειναι με μολυβδο, μηπως δεν ειναι και ο,τι καλυτερο για σιδερα που ειναι διπλα στο κεφαλι σου οταν κοιμασαι στη σκηνη (εστω και με χρωμα απο.πανω, αφου σιγα σιγα θα φευγει το χρωμα);
6d49f833fe28ba385bf8e14f73e7f5a5.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μην γινεσαι τσιπης βρε, 200 δραχμες το μπουκαλακι το νεφτι κανει.

Αυτο που εχεις κανει και για διαλυτικο, αφου διαλυτικο ειναι.

Μην γινεσαι τσιπης βρε, 200 δραχμες το μπουκαλακι το νεφτι κανει.

Αυτο που εχεις κανει και για διαλυτικο, αφου διαλυτικο ειναι.

Δεν εκω ντραχμες, καρντια μου! 😛

(Για την ακριβεια, δεν εχω αλλο white spitit, μεχρι τη Δευτερα που θα κανω επιδρομη στα leroy).

Ποια ειναι, δηλαδη, η διαφορα διαλυτικου με white spirit;

Αγόρασα αυτό σήμερα
https://www.vechro.gr/el/product/details/minio-extra

το οποίο περιέχει μόλυβδο.

Με γαντάκια λοιπόν και πολύ προσοχή θα περάσω τα δύο χέρια και μετά 2 ή και 3 χέρια χρώμα να καλύψει καλά το μόλυβδο.
Νομίζω υπερβολή για σίδερα σκηνής καμπινγκ που είναι και δίπλα στο κεφάλι μου όταν κοιμάμαι!
Αν δεν λιώσουν τα πανιά θα την πάρουν και τα παιδιά μου :)
Νια χαρα θα κανεις την δουλεια σου με το παραπανω....να θυμασαι η πρωτη στρωση αραιωση 10-15% και η δευτερη 5-10%....

Ποια ειναι, δηλαδη, η διαφορα διαλυτικου με white spirit;

Στην ιδια οικογενια ανηκουν καθως ειναι παραγωγα του πετρελαιου απλως ο διαλυτης ειναι πιο ισχυρο σαν υλικο απο το white spirit.. ειναι αλλη η συσταση και η δομη παρασκευης του ενος και αλλη του αλλου...
Σαν γενικο κανονα για να μην σε μπερδευω με εννοιες εαν ριξεις μεσα σε ενα χρωμα νευτιου(white spirit) διαλυτικο αυτο θα "κοψει" γιατι το διαλυτικο ειναι πιο ισχυρο....
Εαν κανεις το αντιθετο το χρωμα διαλυτη απλως δεν θα καταλαβει τιποτα....

Επισεις τα διαλυτικα ειναι χωρισμενα και σε υποκατηγοριες αναλογα την χρηση......πολυρεθανικα,νιτρου,καθαριστηκα και πολλα αλλα..

https://dagiopoulos.gr/collections/dialytika

Δεν ειναι τυχαιο που υπαρχουν τοσα διαλυτικα για ξεχωριστες χρησεις...μην νομιζεις οτι τα εχω χρησιμοποιησει ολα αλλα για καθε υλικο εχω παρει το αναλογω και δεν ειναι λιγα...

Εαν θες πες καποια υλικα να σου πω τι να βαζεις μεσα σαν αραιωτικο εκτυπωσε το και κρατα το σε μια ακρη να το εχεις...!!!!
Στο λεω γιατι εαν ριξεις μεσα οτι βρεις μπροστα σου μπορει και να παει,θα παει δηλαδη,χαμενο το χρωμα και ειναι κριμα...

Thanks, Κωστη. Ωραιο link, απο ολα εχει ο μπαξες.
Βασικα, αναρωτιεμαι, για τωρα μονο το ΣΚ, αν μπορω να χρησιμοποιησω αυτο το διαλυτικο (νιτρου ειναι), αντι για white spirit, για βερνικοχρωμα-ντουκοχρωμα.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Thanks, Κωστη. Ωραιο link, απο ολα εχει ο μπαξες.
Βασικα, αναρωτιεμαι, για τωρα μονο το ΣΚ, αν μπορω να χρησιμοποιησω αυτο το διαλυτικο (νιτρου ειναι), αντι για white spirit, για βερνικοχρωμα-ντουκοχρωμα.

Δυστυχως δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το ισχυρο διαλυτικο νιτρου αντι για νεφτι/white spirit γιατι ειναι πολυ πιθανον, μην πω βεβαιο, να χαλασει το βερνικι που εχει βαση το νεφτι/white spirit.

Kαλα που εγραψες οτι ειναι νιτρου, αν και τα περισσοτερα καθαριστικα ειναι νιτρου.

Φτου!
Αρα, τα νιτρου για τι δουλεια ειναι;
Εκτός από αυτά που ανέφερε ο Μιχάλης μπαίνει κύριος στις λακες ξυλων, χρώματα αέρος πιστολιου και βερνίκια πατωμάτων...