Μάστορες τα φώτα σας!!

Το γωνιοκρανα που χρησιμοποιώ εγώ Αγγελε είναι το μεταλλικο....
https://www.praktiker.gr/m/p/goniokrano-prostasias-gonion-knauf-2094
Στην ουσία βάζεις σε όλη την γωνια από πάνω μέχρι κάτω αριστερά-δεξιά και το πατάς μέσα...ότι βγαινει/"βυζαινει" προς στα εξω από τις τρύπες το πατάς και το στρωνεις...
Την επόμενη μερα εφόσον στεγνώσει γεμίζεις μια και 2 φορες με σοβα η και κολλα ανα περιπτωση μέχρι να έρθει πρόσωπο...

Αυτό θέλει να στο δείξει κάποιος μια φορά για να καταλάβεις την όλη διαδικασια...

Καλημέρα και ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Θα παω μαλλον με τη λυση του sika 910 και μετα με ενα πρόχειρο καλουπακι θα ριξω το megacret 40 αν καταλαβα σωστα. Το πολυ πολυ μετα να περασω ολη την κολωνα ενα επαλειφομενο μονοτικο σοβα ττσιμεντοειδους βασης

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το γωνιόκρανο αν μιλάμε για εξωτερικό χώρο καλύτερα όχι μεταλλικό (ακόμα και γαλβανισμένο να είναι).
Υπάρχουν πλαστικά.

Εκτός αν πρόκειται να χτυπιέται οπότε και θα βάφετε συχνά.

Ευχαριστω Κωστη.
Μονο αυτο πες μου please: Αρα μπορεις να περασεις 2 "χερια" κονιαμα, χωρις προβλημα;
Το πρωτο πριν το γωνιοκρανο και το αλλο μετα;

Το γωνιοκρανο πριν τοποθετηθει ειδικα σε εξωτερικο χωρο ειτε είναι ανοξείδωτο είτε όχι καλό είναι να περαστεί με αντισκουριακο άσταρι...
Το πλαστικό είναι εξίσου καλό αλλά όπως αναφερθηκε είναι αδύνατο σε καταπονησεις....σε σημείο όπου δεν υπάρχει κυνδινος ζημιάς μπαίνει...
Προσωπικά βάζω μόνο μεταλλικο καθώς η στιβαρότητα είναι το παν..

Άγγελε ναι μπορείς να το κάνεις αρκεί το κονιασμα να μην είναι πιο έξω από το γωνιοκρανα ώστε να πάρει την τελική στρώση για να το κάνεις...
Επαναλαμβάνω,μπορεί να ακούγεται εύκολο,αλλά η τεχνική δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια..άρα κάποιος πρέπει να στο δείξει πρώτα..

Μαστορες, κάνω copy-paste το μηνυμα μου εδώ μιας και λανθασμένα το έβαλα στο καφενείο διπλα. Ευχαριστώ πολύ και τα φώτα σας παρακαλώ.

θα μπορούσε κάποιος παλιός (όχι και τόσο βεβαια) μάστορας να μας πει εάν στις κατασκευές του 2000-2001 χρησιμοποιούσαν αμιαντοτσιμεντοσανιδες;

Ρωταω διότι υπάρχει μια κατασκευή στο πίσω μέρος του σπιτιού μου (20ετών) η οποια έχει μεταλλικό σκελετό, πλέγμα οικοδομής καθώς και μια σανίδα πάχους 2cm η οποια δε φαίνεται με γυμνό μάτι να φέρει ίνες.

Τα είδα όλα αυτά καθώς μια από τις κρυμμένες σωλήνες βούλωσε και σήμερα αναγκαστηκαμε να ανοίξουμε μια οπη στη σανιδα με διάμετρο 10cm για να μπει το πιεστικό μηχάνημα απόφραξης.

Η δουλειά έγινε αλλα θα ηθελα προληπτικά αφού μπήκα στη διαδικασία να αλλάξω και την Φ100. Απλά φοβάμαι τι υλικό είναι αυτό καθως δε μοιάζει με τις κλασσικές τσιμεντοσανιδες.Υπηρχαν πριν 20 χρόνια αυτά τα υλικά;

Λέτε να το αφήσω στ αυγά του;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα,
Μόλις με ειδοποίησαν από το νησί ότι μια εξωτερική σωλήνα νερού τρέχει. Δυστυχώς δεν εχω άλλες πληροφορίες αλλά από ότι κατάλαβα δεν έχει σπάσει η σωλήνα αλλά ούτε δακρύζει.
Δεδομένου ότι πολύ δύσκολα και με πολλά παρακάλια μπορείς να βρεις κάποιον να σου κάνει τέτοια δουλειά, τι επιλογές εχω στο να κλείσω την τρύπα μόνος μου;

Στο σημείο που έχει πρόβλημα, θεωρητικά μπορώ να αλλάξω το κομμάτι που έχει χαλάσει αλλά δεν ξέρω αν θα βρω κάπου να μου κάνουν βόλτες στην νέα σωλήνα.

σκέπτομαι να βάλω κάποια πισσοταινία ή αυτοβουλκανιζόμενη ταινία.
Έχω ένα εποξικό στόκο της milliput. Δεν ξέρω αν αυτός μπορεί να κάνει κάτι

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα,
Μόλις με ειδοποίησαν από το νησί ότι μια εξωτερική σωλήνα νερού τρέχει. Δυστυχώς δεν εχω άλλες πληροφορίες αλλά από ότι κατάλαβα δεν έχει σπάσει η σωλήνα αλλά ούτε δακρύζει.
Δεδομένου ότι πολύ δύσκολα και με πολλά παρακάλια μπορείς να βρεις κάποιον να σου κάνει τέτοια δουλειά, τι επιλογές εχω στο να κλείσω την τρύπα μόνος μου;

Στο σημείο που έχει πρόβλημα, θεωρητικά μπορώ να αλλάξω το κομμάτι που έχει χαλάσει αλλά δεν ξέρω αν θα βρω κάπου να μου κάνουν βόλτες στην νέα σωλήνα.

σκέπτομαι να βάλω κάποια πισσοταινία ή αυτοβουλκανιζόμενη ταινία.
Έχω ένα εποξικό στόκο της milliput. Δεν ξέρω αν αυτός μπορεί να κάνει κάτι

Αρχικά τι σωλήνα είναι;;; Πλαστική, χαλκού, σιδερένια; Γιατί ανάλογα την σωλήνα υπάρχουν και λύσεις.

Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Φαίνεται πολύ χρήσιμο στην άσχημη στιγμή και μέχρι να διορθωθεί η βλάβη.

Εσωτερικά φαντάζομαι θα έχει κάποιο λάστιχο έτσι ; άραγε άμα υπάρχει πίεση μπορεί να το στεγανοποιήσει σε κάποιο ποσοστό ;

Έχει λάστιχο. Μια χαρά κρατάει σε κανονικές πιέσεις δικτύου.
Στο τέλος είναι πιθανό να το αφήσεις μόνιμα...

Σιδερένια είναι..
Να δω αν θα βρω στην Αθήνα, γιατί θα φύγω σε 7 μέρες και δεν ξέρω αν θα προλάβω,

Πάντως μου έδωσε και κάποιες ιδέες για τεστς με σαμπρέλα και σφιγκτήρες.

Ευχαριστώ.

Άμα θα βρεις κάπου πες μας που να γνωρίζουμε.

Με σαμπρέλα και σφιγκτήρες το έχω δοκιμάσει σε λάστιχα μαύρα σκληρά στο κτήμα και δεν λέει. και χωρίς την τρελή πίεση.

Κοινος στόκος δυο συστατικων οπως ο milliput δεν κανει. Πρεπει να χρησιμοποιησεις στοκο θαλασσης που μπαίνει και κατω απο το νερο. Δεν μπορώ να βαλω λινκ γιατι ειμαι από κινητό αλλα βγαζει και η bison και η μερκολα. Ανάλογα την διαρροη μπορεις να αφησεις μόνιμα την επιδιόρθωση με τον στοκο.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το βρήκα εδώ.
https://www.chryssafidis.com/list.388?page=38&ipp=20&search=

Είναι στον Ταύρο, αλλά δεν ξέρω αν δίνει λιανική. Σε κάθε περίπτωση είναι μια αρχή.

Νομίζω ότι και οι κλέφτες νερού θα κάνουν δουλειά.

Πολύ ωραία.
Δεν γνώριζα πάντως ότι υπάρχει και κλέφτης νερού..