Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα κατάφερα. Με άλλο κομμάτι σωλήνα.

Με τι το καθαρίζουμε τώρα για να κάτσει στην άκρη αλλά 35 χρόνια;

61598940b43d44bded29b6edb1f0c54b.jpg

για αυτο λοιπον μου φαινονται ψιλα στις δικες μου εφαρμογες. (ρευμa dc 12V).

Εξηγηση
εχω φαει Το μπερδεμα μεταξυ συστηματων, μια που ολες οι οδηγιες ειναι σε διαμετρο με το αμερικανικο συστημα.
παω λοιπον με την αντιστοιχη διαμετρο σε χιλιοστα, και ζηταω τετοιο καλωδιο στο μαγαζι και αυτοι μου δινουν το ιδιο νουμερο σε διατομη.
αρα ποιο ψιλο απο οτι χρειαζομαι.

Κι εγώ έτσι ήμουν στην αρχή που έπαιζα με τα τηλεκατευθηνόμενα και όλα τα ήξερα σε AWG. Απλά γκουγκλάρεις AWG to mm2 για να μπορείς να συνεννοηθείς. Δεν χρησιμοποιεί κανείς άλλος τα AWG και καλά κάνει με τις χαζοαμερικανιές, που έχουν μια ξεχωριστή μονάδα μέτρησης για κάθε περίπτωση.

ναι...και εγω πινακες μετατροπης χρησιμοποιουσα, αλλά άλλα ζητουσα εγω, και αλλα εδιναν αυτοι

για αδιαβροχοποιηση μαρμαρινου τραπεζιου εκτεθειμενο σε εξωτερικο χωρο, τι μπορω να βαλω???? θελω εμποτισμου να μη πιανει φιλμ

εχω το durostick d25 και το desalin T , κανω τιποτα με αυτα?

Μα, παθαινει τπτ αν το αφησεις ετσι;
Ενα στο χωριο ενος θειου, ειναι 30 χρονια εκτεθειμενο, μια χαρα αντεχει.

Πως δεν παθαινει..;
Δεν λεκιαζουν,δεν βρωμίζουν οι πόροι...;
Ο λόγως είναι καθαρά ώστε να μην υποστεί στο χρόνο αλλοίωση η επιφάνεια...

Θανάση και τα 2 καλά είναι...
Με 2 χερια εποιτα από καλό καθαρισμό είναι ότι πρέπει..

Σε κάθε περίπτωση θα θέλει συντήρηση ανά τακτικά διαστήματα...

ευχαριστω Κωστη
πιο παλια το ειχα περασει με ενα κρουστας και δεν αντεξε πολυ
σημερα το ετριψα μεχρι 400 grid με νερο … αυριο ξεκιναω τη χημεια
για να δουμε

Καλημερα μαστορες, αυτη ειναι η κολωνα απο εξοχικο στην Χαλκιδική που εχουν ξεφτυσει απο τα χρονια και την αρμυρα. Η σκεψη να γινει με ινοπλισμενο επασκευαστικο κονιαμα ειναι σωστη; Επισης μπορει να σκαφτει ενα καναλακι για να περασω καινούργιο καλωδιο για τον γλομπο επανω;
02283eb067e116daa6d4d99c7b25e997.jpg

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καθαρίζεις το σημείο,βάζεις συρματοβουρτσα για να καθαρίσεις το σίδερο και βάζεις πρωτα κονιασμα αντιδιαβρωτικης προστασίας έχει η Isomat το Ferrosil και η Sika το 910..
Επειτα μπορείς να βάλεις τσιμεντοειδες για μπετά έχει η Isonat το Megacret 40 και τέλος σοβά τελικής στρώσης...

Καλημερα μαστορες, αυτη ειναι η κολωνα απο εξοχικο στην Χαλκιδική που εχουν ξεφτυσει απο τα χρονια και την αρμυρα. Η σκεψη να γινει με ινοπλισμενο επασκευαστικο κονιαμα ειναι σωστη; Επισης μπορει να σκαφτει ενα καναλακι για να περασω καινούργιο καλωδιο για τον γλομπο επανω;
02283eb067e116daa6d4d99c7b25e997.jpg

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ψηλέ,βγάλε με χτύπημα τα σαθρά.
Πλύνε την καλά με πιεστικό
Ξυσε ελαφρια και περνά σταθεροποιητη σκουριάς και ένα θυξοτροπικο μινιο
Σοβατησε με σοβά μιας στρώσης
Τα καλώδια με εξωτερική Κουβιδη από πίσω και πέρνα τρύπα λοξά στο γλομπο.
Μετά 40 χρόνια,ας φτιάξουν και οι επόμενοι...

εχεις κανεις ιδεα (kosstv) για την αποτελεσματικοτητα αυτου?
διαφημιζεται οτι κολλα παντου ακομα και σε πλεξιγκλας....

https://excel-xromata.gr/project/ειδικο-χρωμα-δυσκολες-επιφανειες/

Στα μπαλκονια εχουμε πανελ απο καποιο συνθετικο φυλλο (πολυκαρβονικο?) που εχουν μαυρισει/σαπισει με τον καιρο και ολοι στην οικοδομη τα βαφουν ασπρα.
Δυο απο τα δικα μας τα εχουμε αλαξει με πλεξιγκλας και το ζητημα ειναι αν θα κολλησει σε αυτο (ναι, διαβασα την αντιστοιχη ερωτηση πριν απο λιγο καιρο).

Στις οδηγιες μιλα για 2 χερια, οποτε θα βγει το ιδιο με ενα ασταρ και ενα λαδομπογια

Ψηλε, μαλλον η κολωνα εχει "παρει σασι".
Δεν την γκρεμιζεις καλυτερα και να την ξαναφτιαξεις ... γιατι κραταει και την πορτα σου

το χαλικι το εχεις διπλα, βαλε λιγο αμμο και ενα σακι τσιμεντο και τελος!

Κωστη (και Πανο, ισως):
Για το megacret και το σοβα, εννοειτε με καλουπωμα ή χωρις; Αν χωρις, με λεπτα στρωματα ή πως; Αν με, πως καταφερνεις να βγει ιδιο μεγεθος στο κατω μερος; Ή δεν πειραζει να βγει πιο χοντρη η κολωνα;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ψηλέ,βγάλε με χτύπημα τα σαθρά.
Πλύνε την καλά με πιεστικό
Ξυσε ελαφρια και περνά σταθεροποιητη σκουριάς και ένα θυξοτροπικο μινιο
Σοβατησε με σοβά μιας στρώσης
Τα καλώδια με εξωτερική Κουβιδη από πίσω και πέρνα τρύπα λοξά στο γλομπο.
Μετά 40 χρόνια,ας φτιάξουν και οι επόμενοι...

Λυπαμαι αλλα μαλλον θα γινουν 4 τα χρονια μετα συνχωρησεως Πανο..

Ο σταθεροποιητης ειναι μονο για μεταλλικες επιφανειες οπου τις βλεπει ο καιρος και οχι για σιδερα οπλισμου...!!!
Παραθετω 2 απο τους καλυτερους σταθεροποιητες που αποδικνυουν του λογου το αληθες...
http://www.chrotex.gr/el/product/rustabil
https://www.evochem.gr/gr/product/paints/metal-care-enamel-paints/rust-converter.html#περιγραφή

Αυτο που μπαινει και μονο σε οπλισμο ειναι τα κονιασματα αντιδιαβρωτικης προστασιας...

Χρησιμοποιω της SIKA το 910 πανω απο 10 χρονια και τα αποτελεσματα ειναι αξιοπιστα....

https://www.vakalopoulos.com/showprod.php?id=3355

Eνα απλο βιντεακι εφαρμογης...!!!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=CN2wv3ZUv4U&feature=emb_title

Σε συνεχεια των παραπανω ο σοβας δεν μπορει να αντικαταστησει το μπετο..θα ριγματωση λογω του μεγαλου βαθους...τα ετοιμα κονιασματα σκυροδερματος αυτην την ουσια εχουν να αντικαθιστουν το παλιο μπετο αλλα να ενυσχιουν τον κορμο του..
Εποιτα μπορει να μπει σοβας τελικης στρωσης..

Θα μου πεις υπερβολικα τα παραπανω για μια κολωνα....το θεμα ειναι τι θες να κανεις και ποσο θες να κρατησει...τα υλικα υπαρχουν..το δυσκολο ειναι να εφαρμοστουν...!!!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

εχεις κανεις ιδεα (kosstv) για την αποτελεσματικοτητα αυτου?
διαφημιζεται οτι κολλα παντου ακομα και σε πλεξιγκλας....

https://excel-xromata.gr/project/ειδικο-χρωμα-δυσκολες-επιφανειες/

Στα μπαλκονια εχουμε πανελ απο καποιο συνθετικο φυλλο (πολυκαρβονικο?) που εχουν μαυρισει/σαπισει με τον καιρο και ολοι στην οικοδομη τα βαφουν ασπρα.
Δυο απο τα δικα μας τα εχουμε αλαξει με πλεξιγκλας και το ζητημα ειναι αν θα κολλησει σε αυτο (ναι, διαβασα την αντιστοιχη ερωτηση πριν απο λιγο καιρο).

Στις οδηγιες μιλα για 2 χερια, οποτε θα βγει το ιδιο με ενα ασταρ και ενα λαδομπογια

Δεν το γνωριζω το υλικο...θελω φωτο για να σου πω εαν μπορω να βοηθησω...

................................................................................

Aγγελε το megacret μπορει να γινει και με καλουπωμα..ο σοβας ομως οχι....εαν θες να βρει ομοιομορφο και ισομετρικο βαζεις 4 γωνιοκρανα στις 4 γωνιες στο πρωτο χερι και εποιτα στην δευτερη στρωση ερχετε μονο του...
Oπως στην περιπτωση της γωνιας που ειχα φτιαξει...
https://i.postimg.cc/Kz95DNc5/20200508-115518.jpg

Ευχαριστω, Κωστη.
Αν δεν βαριεσαι, πες λιγο παραπανω.
Καταρχην τι γωνιοκρανο (βλεπω πολλα σε προχειρο search, με pvc, με νεροσταλλακτη κ.α.).
Μετα, πως ακριβως το βαζεις; Αφου περασεις το πρωτο χερι, απο πανω; Εντωμεταξυ δεν θα εχει "τρεξει" προς τα κατω;
Μετα, το 2ο χερι απο πανω; Πρεπει 2 χερια το τσιμεντο; Νομιζα οτι καλυτερα ολο μαζι, για να μην διαχωριστει αργοτερα και σκασει. Αν και θυμαμαι οτι οσο ειναι ακομα υγρο κολλαει.
Με ενδιαφερει για μια ενδεχομενη επισκευη στο εξοχικο.