Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν ξέρω, αυτά πρότεινε ο μάστορας.
Ρώτησα γιατί όχι απλή άμμο και μου είπε να μη βάλω απλή, δεν μου είπε γιατί.

Ναι. Πολυουρεθάνη. Το υλικό το άλλο είναι απίστευτο, αλλά πάνε χρόνια τώρα και όπως ειπα δεν θυμάμαι κάν πως το ζητάς.
Την άμμο θαλάσσης σωστά στην πρότεινε. Είναι πολύ καλύτερα και δεν αφήνει και πόρους. Το όλο μείγμα γίνεται πιο υδατοστεγές. Σε όλες τις τσιμεντοκονίες που κάνουν, άμμο θαλάσσης βάζουν.

Εγώ θα προτεινα κομμάτια φελιζολ σε λωρίδες, δηλ όσο είναι το πάχος του κενού,να μπαινουν σφηνωτα και επειτα πολυρεθανικη σιλικόνη σε σαλαμι η σε φυσιγγιο 2 με 3 επαληψεις και θα είσαι οκ..Αυτό άμα το κενό είναι 2-3 πόντους..
Οποιοδήποτε χαρμανι και να φτιαξεις δεν θα δέσει ποτέ με το σίδερο...καθώς το σίδερο είναι ανόργανο υλικό και η άμμος,τσιμέντο η οτιδήποτε άλλης φύσεως υλικό είναι οργανικά...
Επισης για να έχει το σίδερο προσφυση άλλων υλικών θα πρέπει να ασταρωθει..
Αυτά...

Last edited by a moderator:
Υπαρχουν υλικα αλλα δεν εχουν αντοχη στο χρονο...το λεω γιατι πολλα υπόσχονται αλλά η πραξη λεει αλλα και την έχω πατήσει....

----------------‐--------------------------------------------------

Ερώτηση.. ;

Ξέρει κανείς που μπορώ να ρωτήσω για ανοξείδωτη κουπαστή στα νότια...Όπως αυτή...

https://postimg.cc/tnhzSmNK

Έχει βάλει ένας φίλος μου δυο καφέ του και είναι διαφανές και θέλει να το κάνουμε γκρι.. Αν το περάσω χαλαζιακο, και την άλλη μετά γκρι ριπολινη δεν θα αντέξει; από την μέσα μεριά, να μην εκτίθεται σε νερό

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παίδες το πολυκαρβονικο βάφεται; και αν ναι με τι;

Γιατί να το βάψεις ; για να μην του κάνει ζημιά ο ήλιος ή για να μην περνάει μέσα η ζέστη ;

Αν είναι για το πρώτο μην ανησυχείς. πιο πολύ θα ζήσουν αυτά από εμάς.
Αν είναι για τη ζέστη και την ακτινοβολία, υπάρχουν και σε αποχρώσεις για καλύτερη ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά κοστίζουν περισσότερο.

Γιατί να το βάψεις ; για να μην του κάνει ζημιά ο ήλιος ή για να μην περνάει μέσα η ζέστη ;

Αν είναι για το πρώτο μην ανησυχείς. πιο πολύ θα ζήσουν αυτά από εμάς.
Αν είναι για τη ζέστη και την ακτινοβολία, υπάρχουν και σε αποχρώσεις για καλύτερη ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά κοστίζουν περισσότερο.

Για αισθητικούς λόγους και μόνο

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχει βάλει ένας φίλος μου δυο καφέ του και είναι διαφανές και θέλει να το κάνουμε γκρι.. Αν το περάσω χαλαζιακο, και την άλλη μετά γκρι ριπολινη δεν θα αντέξει; από την μέσα μεριά, να μην εκτίθεται σε νερό

Το χαλαζιακο δεν μπορει να κανει προσφυση στο πολυκαρβουνικο...μπορεις να πας σε τυπου wash primer για να το πετυχεις η σε ειδικα υλικα 2 συστατικων..αλλα τιποτα δεν κραταει...

Για wash primer λοιπον θα εβαζα της VITEX ...

https://www.vitex.gr/Product/47/45/WASH-PRIMER/

..και για 2 συστατικων το S-86 της ER-LAC...

https://dagiopoulos.gr/products/erlac-s-86-ypostroma?variant=21207608098893

Για χρωφμα εφοσον ειναι για εξω ουτε συζυτηση για ριπολινη νερου αλλα σε ντουκο η ριπολινη νευτιου....ειναι ανθεκτικοτερα και σκληροτερα..

Τα παραπανω με επιφυλαξη και αναλογως την εφαρμογη,εφοσον ο φιλος θελει ντες και καλα να το περασει,μπορει να κρατησουν και 5-6 χρονια..παραπανω με τιποτα...

σου εχω λυση αλλά ειναι στο Κορωπι ... Πρίφτης

Θαναση ευχαριστω...αμα ειναι καλος και με λογικες οι τιμες, γιατι να μην περασω οταν το φερει ο δρομος,να ρωτησω και εκει...

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το χαλαζιακο δεν μπορει να κανει προσφυση στο πολυκαρβουνικο...μπορεις να πας σε τυπου wash primer για να το πετυχεις η σε ειδικα υλικα 2 συστατικων..αλλα τιποτα δεν κραταει...

Για wash primer λοιπον θα εβαζα της VITEX ...

https://www.vitex.gr/Product/47/45/WASH-PRIMER/

..και για 2 συστατικων το S-86 της ER-LAC...

https://dagiopoulos.gr/products/erlac-s-86-ypostroma?variant=21207608098893

Για χρωφμα εφοσον ειναι για εξω ουτε συζυτηση για ριπολινη νερου αλλα σε ντουκο η ριπολινη νευτιου....ειναι ανθεκτικοτερα και σκληροτερα..

Τα παραπανω με επιφυλαξη και αναλογως την εφαρμογη,εφοσον ο φιλος θελει ντες και καλα να το περασει,μπορει να κρατησουν και 5-6 χρονια..παραπανω με τιποτα...

Θαναση ευχαριστω...αμα ειναι καλος και με λογικες οι τιμες, γιατι να μην περασω οταν το φερει ο δρομος,να ρωτησω και εκει...

Ευχαριστω πολυ Κωστη, θα μεταβιβασω και αν θελει βλεπουμε
Το λινκ της er lac λεει ασταρι κι αυτο και οχι χρωμα βεβαια

Εβαλα 2 ξεχωριστα ασταρια για να εχεις 2 επιλογες....ετσι και αλλιως το ασταρι ειναι το συμαντικο σε αυτην την περιπτωση.....και το χρωμα σε δευτερη μοιρα...

Κωστη, με μπερδεψες τωρα.
Πριν κατι μηνες που ειχα ρωτησει, ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειχες πει οτι για εξωτερικο χωρο, πιο ανθεκτικο ειναι το χρωμα νερου, οχι νεφτιου (μιλαγαμε για ξυλο, βεβαια).
Εγω δεν ειχα καταλαβει καλα, ή κατι αλλο παιζει;

Κωστη, με μπερδεψες τωρα.
Πριν κατι μηνες που ειχα ρωτησει, ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειχες πει οτι για εξωτερικο χωρο, πιο ανθεκτικο ειναι το χρωμα νερου, οχι νεφτιου (μιλαγαμε για ξυλο, βεβαια).
Εγω δεν ειχα καταλαβει καλα, ή κατι αλλο παιζει;
Αποκλείεται να είχε πει ότι το νερού είναι ανθεκτικοτερο..
Τα νεφτιού είναι, απλά τα νερού έχουν εξελιχθεί αρκετά και προτιμούνται

Ναι για το ξύλο όχι όμως για τέτοιου είδους επιφανιες...
Άλλη η πρόσφυση του ξύλου και άλλο η δημιουργία υποστρώματος σε μη πορωδη επιφανειες...
Στο θέμα ανθεκτικότητας του νερού σε τέτοια υλικα απλώς δεν υφίσταται μακροζωηα σε καμία των περιπτώσεων.

Ανάλογα λοιπόν με την επιφάνεια και το υλικό μπαίνουν τα αναλογα υλικά...

Εξαρταται παλι τι θες να κανεις....
Εαν μιλαμε για βερνίκι τότε με νερου...εαν μιλαμε για χρωμα τοτε με νευτιου..μπορείς όμως να βάλεις και νερού ριπολινη αρκεί να ειναι πολυρεθανικης βασεως που να αντέχει περισσότερο σε σχέση με τις άλλες ριπολινες...Όχι όμως περισσότερο συγκριτικά με του νευτιου...

Επειδή δεν έχω εμπειρία uέλω να ρωτήσω το εξής:

Αν ένα ξύλο είναι βαμμένο με βερνίκι ή χρώμα διαλύτου πχ CLOU SIL
μπορείς μετά το βάψεις με βερνίκι νερού;

Ευχαριστώ

Παίδες το πολυκαρβονικο βάφεται; και αν ναι με τι;

ρωτησα πριν κανενα διμηνο το ιδιο πραγμα.
κατεληξα στο excel που ειναι περιεργο σαν χρωμα..πολυ "κολλητικο"
αν το ξαναπερασεις νωπο "σηκωνει" και βγαζει ψιλες ινες σαν τραβηγμα μαστιχας
στεγνωνει στην ωρα...

παραπανω δεν μπορω να πω....θα το δουμε μετα τις βροχες του χειμωνα