Μάστορες τα φώτα σας!!

Ακριβως.
Αν εχεις κωστα την συσκευασια θα μας το επιβεβαιωσεις εσυ.

Μπαινει και γινεται ενα σωμα μαζι με την κολλα που χρησιμοποιεις προσδιδωντας μια σχετικη ευλυγισια.

Η γάζα είναι πλέγμα... Η συσκευασίας έχει ενισχύσεις παράλληλες.
Εγώ αυτό που βλέπω στην κιθάρα θεωρώ οτι δεν είναι γάζα αλλά συσκευασίας, σαν της 3Μ.

Mπαμπη και εγω αυτο νομιζω.....

Κυριακο γαζες γυψοσανιδας εχω διαφορες...αλλα δεν νομιζω τελικα να ειναι αυτο....

Και εγώ. Δεν νομίζω να είναι για γυψοσανιδες. Εκείνες αν τις βάλω πάνω στο ξύλο νομίζω θα ξυλωσουν το μισό καπάκι βγάζοντας τες . Η φωτογραφία ειναι από site οργανοποιου . Δεν νομίζω να έβαζε κάτι που θα έκανε ζημιά.

Ενω βγαζοντας την Duct tape δεν θα γινει.

Δεν πρεπει να υπαρχει ταινια με μεγαλυτερη προσφυση στο υλικο.

Αν δεν ειναι δικια σου η φωτο την κατσαμε την βαρκα. Και ηθελα να σου κανω και αλλες ερωτησεις.

Μου την έστειλε φίλος ερασιτέχνης και αυτός, που έχει κόλλημα με τον συγκεκριμένο οργανοποιιο και από το πρωί ψάχνουμε να δούμε τι ταινία είναι αυτή. Αυτός μου είπε ότι είναι σαν γάζα για να αναπνέει . Εγω απλή χαρτοταινία βάζω . Αλλα επειδή αργεί να στεγνώσει εκεί που είναι κλεισμένο το ξυλο αν μπορούσα να βρω αυτή την ταινία θα με βόλευε.

ΥΓ αλλά έχω και εγώ την εντύπωση ότι είναι αυτή με υαλοινες σε καποια πιο λεπτή έκδοση.
https://alkishop.gr/3M/3m-tainies-2/tainies-suskeuasias/3m-scotch-υαλοταινία-8961-2/

ΥΓ αλλά έχω και εγώ την εντύπωση ότι είναι αυτή με υαλοινες σε καποια πιο λεπτή έκδοση.
https://alkishop.gr/3M/3m-tainies-2/tainies-suskeuasias/3m-scotch-υαλοταινία-8961-2/

Αφου και αυτη δεν εχει τρυπες, πως θα "αναπνεει"?
Απο την αλλη, η γαζα γυψοσανιδας που εχει τρυπες δεν εχει δυνατη κολα για να σταθει.
Μπορεις ομως να κανεις συνδυασμο των δυο. Δηλαδη, εχω καταλαβει οτι βαζεις κολα στη γωνια της καθετης με την οριζοντια επιφανεια, αρα μπορεις να βαλεις μικρο κομματι ταινια γυψοσανιδας (πανω απο τα σημεια της κολας) την οποια θα σταθεροποιησεις με μια αλλη πιο δυνατη ταινια περα απο το σημειο που βαζεις κολα.

Αυτη ειναι....στην φωτο που ανεβασες εχει σαν μεμβρανη διαφανη και εσωτερικα αυτης ειναι αυτα που μοιαζουν σαν γαζα....

αφου δεν εχει τρυπες, πως θα "αναπνεει"?
τοτε καθε ταινια θα κανει την ιδια δουλεια ... ακομα και η απλη ταινια συσκευασιας

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Και εγώ. Δεν νομίζω να είναι για γυψοσανιδες. Εκείνες αν τις βάλω πάνω στο ξύλο νομίζω θα ξυλωσουν το μισό καπάκι βγάζοντας τες . Η φωτογραφία ειναι από site οργανοποιου . Δεν νομίζω να έβαζε κάτι που θα έκανε ζημιά.

Δημήτρη ίσα που κρατάει, πολύ λίγη κόλλα έχει, με τη μια φεύγει!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Και, αν μπορεις, βαλε καμια φωτο απο μονταρισμα-ξεμονταρισμα.

Ένα είναι το δύσκολο σημείο: η αφαίρεση του αμορτισέρ από τη μεταλλική βάση, παραθέτω φωτό.

Φωτό 1:
1. ξεβιδώνεις τις βίδες (στα σημεία με τα κόκκινα βελάκια) που βιδώνουν τη μεταλλική βάση στην καρέκλα. Οπότε μένεις με αυτό που φαίνεται στη φωτό, μεταλλική βάση - αμορτισέρ - βάση αστέρι.
2. στο σημείο που δείχνει το μπλε βελάκι, βάζεις κάποιο λιπαντικό, π.χ. WD40. Χωρίς λιπαντικό θα είναι πολύ δύσκολη η αφαίρεση του αμορτισέρ.

Φωτό 2:
1. τοποθετούμε πάνω σε δύο πάγκους (με κίτρινο χρώμα) όπως στη φωτό. Το όλο 'σύστημα' αιωρείται, δεν ακουμπάει στο πάτωμα. (αν δεν έχουμε πάγκο βάζουμε κάποιον να το κρατάει, π.χ. τον μπάτλερ μας :laugh:)
2. πάνω στο αμορτισέρ βάζουμε ένα σωλήνα. Εγώ έβαλα ένα σωληνωτό κλειδί.
3. χτυπάμε με ένα σφυρί στο σημείο που δείχνει το πορτοκαλί βελάκι (στο σωλήνα δηλαδή) μέχρι να πέσει το αμορτισέρ μαζί με τη βάση αστέρι.

DSC_0046-B.jpg

Για τα υπόλοιπα, τα εύκολα, δες εδώ:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ειδική ταινία εμβολιασμού είναι που και κολλάει και αναπνέει.
Δωσε πληροφορίες.

ΥΓ Μπα τώρα που τις έψαξα δεν είναι κάτι τέτοιο. Πιθανότερο να είναι συσκευασίας 3Μ εκτός αν.μιλαμε για κάτι άλλο πολύ εξειδικευμένο.

Ένα είναι το δύσκολο σημείο: η αφαίρεση του αμορτισέρ από τη μεταλλική βάση, παραθέτω φωτό.

Φωτό 1:
1. ξεβιδώνεις τις βίδες (στα σημεία με τα κόκκινα βελάκια) που βιδώνουν τη μεταλλική βάση στην καρέκλα. Οπότε μένεις με αυτό που φαίνεται στη φωτό, μεταλλική βάση - αμορτισέρ - βάση αστέρι.
2. στο σημείο που δείχνει το μπλε βελάκι, βάζεις κάποιο λιπαντικό, π.χ. WD40. Χωρίς λιπαντικό θα είναι πολύ δύσκολη η αφαίρεση του αμορτισέρ.

Φωτό 2:
1. τοποθετούμε πάνω σε δύο πάγκους (με κίτρινο χρώμα) όπως στη φωτό. Το όλο 'σύστημα' αιωρείται, δεν ακουμπάει στο πάτωμα. (αν δεν έχουμε πάγκο βάζουμε κάποιον να το κρατάει, π.χ. τον μπάτλερ μας :laugh:)
2. πάνω στο αμορτισέρ βάζουμε ένα σωλήνα. Εγώ έβαλα ένα σωληνωτό κλειδί.
3. χτυπάμε με ένα σφυρί στο σημείο που δείχνει το πορτοκαλί βελάκι (στο σωλήνα δηλαδή) μέχρι να πέσει το αμορτισέρ μαζί με τη βάση αστέρι.

Για τα υπόλοιπα, τα εύκολα, δες εδώ:
[video] Για τα υπόλοιπα, τα εύκολα, δες εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ng0xneIT8hI

Τελειος. Ευχαριστω πολυ.
Οταν/αν βρω αμορτισερ θα το δοκιμασω.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ταινία που να αναπνέει θα βρεις ή ιατρικής φύσεως https://www.harmanis.com.gr/product/autokolliti-tainia-durapore/
ή αγροτικής - εμβολιασμού https://www.geoactive.gr/product/ταινία-εμβολιασμού-grafting-tape/

Κάνε μια ερώτηση και στα ειδικά forum των οργανοποιών ή στον τύπο της φωτογραφίας ??
Ενδιαφέρον το πρώτο. Θα πάω αύριο στο φαρμακείο. Θα το δοκιμάσω σε ρεταλια.