Μάστορες τα φώτα σας!!

Εννοείται ότι έχω γάντια, 2-3 διαφορετικά ζευγάρια. Βοηθάνε προφανώς, αλλά ως ένα βαθμό. Η καλύτερη λύση είναι η μεγαλύτερη διάμετρος. Δεν το λέω υποθετικά,
ένα άλλο ζευγάρι αλτήρες που έχω, με λαβή μεγαλύτερης διαμέτρου, βολεύουν πολύ καλύτερα αλλά είναι πιο κοντοί από αυτούς στη φωτογραφία, και δεν μπορώ να τους φορτώσω με τα κιλά που θέλω.

Μια βοήθεια.

Ψάχνω να βρω τέτοιο σετ βίδες και "βαρελακι" απο Ελλάδα αλλά δεν μπορώ.

Θα πρέπει το βαρελάκι να εχει μήκος 12μμ και να ειναι κεντραρισμενο και η βιδα μήκος 3cm το πολύ.

Και αν είναι από υλικό που δεν σκουριάζει ακομη καλύτερα.bolt-on-neck-insert-barrel-nutbolt-set-of-2.jpg

Παξιμαδια επιπλων λεγονται αυτα (barrel nuts).

H βιδα ειναι ευκολο να βρεθει και να κοπει αν χρειαζεται στα 30μμ. Ακομα και το βαρελακι με μια λιμα μπορει να φαγωθει.

Ακριβες μεγεθος μπορεις να βρεις και στο αμαζον και στο ebay

Παξιμαδια επιπλων λεγονται αυτα (barrel nuts).

H βιδα ειναι ευκολο να βρεθει και να κοπει αν χρειαζεται στα 30μμ. Ακομα και το βαρελακι με μια λιμα μπορει να φαγωθει.
Ναι αλλά για να ειναι κεντραρισμενο θα πρέπει να το φαω 1μμ από κάθε πλευρά ακομη και από εκείνη που μπαίνει κατσαβίδι... Αναγκαστικά από εξωτερικό τότε... γιατι είχα δει και στο leroy αλλά δεν είναι κεντραρισμενα .

παιδια, θα εχω επιτυχια για να μαλακωσω ακμες γυμνου mdf με πλανη?
Η να μεινω στο γυαλοχαρτο?
τοτε, να παω σε πιο χονδρο απο το 120αρι?

Θεωρητικα μπορεις να επεξεργαστεις το MDF οπως το μασιφ ξυλο, αλλα επειδη υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες MDF, θα ελεγα να δοκιμασεις αν γινεται.
Οι ακμες ειναι το πιο ευαισθητο σημειο, οποτε θελει προσοχη. Το γυαλοχαρτο μπορεις να το πας και 80αρι, δεν νομιζω να υπαρχει κανενα θεμα.

Μια βοήθεια.

Ψάχνω να βρω τέτοιο σετ βίδες και "βαρελακι" απο Ελλάδα αλλά δεν μπορώ.

Θα πρέπει το βαρελάκι να εχει μήκος 12μμ και να ειναι κεντραρισμενο και η βιδα μήκος 3cm το πολύ.

Και αν είναι από υλικό που δεν σκουριάζει ακομη καλύτερα.View attachment 179232
Δες και εδώ https://www.cnccat.com/index.php?id=2&productid=2168&catid=207&subcatid=&lang=gr

Το εχουμε ξανασυζητησει, αλλα δεν μπορω να το πετυχω ρε γμτ.
Προσπαθω να ανανεωσω ζελατινα μηχανης, πολυκαιρισμενη και κιτρινισμενη (χωρις, παντως, πολλες γρατζουνιες).

Τριβω απαλα με γυαλοχαρτα νερου, με νερο προφανως, απο 1000, 1500, 2000, 2500, 3000 (δοκιμασα να ξεκινησω και με 500, αλλα εκανε γρατζουνιες). Μετα βαζω κρεμα γυαλισματος (καλη μαρκα).
Ασπριζει καλα, φευγει η κιτρινιλα δηλαδη, αλλα στο τελος ειναι θολη, σχεδον αδιαφανης.

Με σκετο το γυαλιστικο, δεν θολωνει αλλα ξεκιτρινιζει λιγο μονο. Μικρη βελτιωση, γενικα.

Τι κανω λαθος;

Παίδες τα φώτα σας!
Ψάχνω έναν (όχι μόνιμο) τρόπο, για να μεγαλώσω την διάμετρο της λαβής της παρακάτω μπάρας.
Στις ασκήσεις έλξης, η μικρή διάμετρος βολεύει διότι τα δάχτυλα την πιάνουν καλύτερα. Στις ασκήσεις πίεσης όμως, η μικρή διάμετρος κάνει την λαβή να πιέζει ενοχλητικά σε κάποια σημεία (ειδικά στο θέναρ).
Θέλω λοιπόν κάτι που να μεγαλώνει την διάμετρο λίγα mm και να προσθαφαιρείται εύκολα. Δοκίμασα ελαστικό μόνωσης σωλήνων αλλά το δοκίμασα και γλιστράει. Η επόμενη σκέψη είναι να τυλίγω την λαβή με επίδεσμο αλλά δεν είναι το ιδανικό (τύλιγε - ξετύλιγε). Τον επίδεσμο δεν τον έχω δοκιμάσει στην πράξη.
Καμμιά άλλη ιδέα;
Υπάρχουν σχετικά μαλακά (και ίσως αντιολισθητικά) υλικά για να τυλίγουν οι μάστορες τις λαβές των εργαλείων τους ή κάτι τέτοιο;
Εννοείται ότι αυτό που θα τυλιχτεί στην λαβή, πρέπει να εφαρμόζει πολύ καλά, διότι ακόμη και οι μικρές πτυχώσεις, τσακίσματα, είναι πολύ ενοχλητικά έως και επίπονα.

bar.jpg

R4c95b6304a16c48f67058e797f859bba
Ίσως σε κάτι τέτοιο.

Υπάρχει σε πολλές επιλογές.

Αυτο, ομως, μοιαζει με το Αρμαφλεξ, που το δοκιμασε, αλλα γλιστραει.
Ισως με μια επιστρωση καποιας μονωτικης απο μεσα για να στεκεται;

• Like
Reactions: panoss1
Το εχουμε ξανασυζητησει, αλλα δεν μπορω να το πετυχω ρε γμτ.
Προσπαθω να ανανεωσω ζελατινα μηχανης, πολυκαιρισμενη και κιτρινισμενη (χωρις, παντως, πολλες γρατζουνιες).

Τριβω απαλα με γυαλοχαρτα νερου, με νερο προφανως, απο 1000, 1500, 2000, 2500, 3000 (δοκιμασα να ξεκινησω και με 500, αλλα εκανε γρατζουνιες). Μετα βαζω κρεμα γυαλισματος (καλη μαρκα).
Ασπριζει καλα, φευγει η κιτρινιλα δηλαδη, αλλα στο τελος ειναι θολη, σχεδον αδιαφανης.

Με σκετο το γυαλιστικο, δεν θολωνει αλλα ξεκιτρινιζει λιγο μονο. Μικρη βελτιωση, γενικα.

Τι κανω λαθος;
Ποια κρέμα βάζεις ακριβώς?
Δεν δοκιμάζεις και ένα τελικό με 5000 γυαλόχαρτο?
Το μυστικό είναι να επί μείνεις με κάθε γυαλόχαρτο ώστε να κάνει την δουλειά.

Το τελευταίο που αντευχομαι είναι να είναι εντελώς χάλια η ζελατίνα και να μην μπορεί να γίνει.

enduras1

γιατι φιλος βαφεας μου ειπε τα γυαλισματα να τα κανω με την ψιλη της 3Μ και Χαρτι Κουζινας?
Πως σου φιανεται η ιδεα για την ελοιφη και μαγικο σφουγγαρακι? (με το χερι φυσικα)

Ευχαριστώ. Αν και δεν λέει τι μήκος έχουν. Τουλάχιστον βρήκαμε δύο καταστήματα στην Ελλάδα που έχουν κεντραρισμενα barrel nuts .
Πάρε ένα τηλέφωνο θα σου πουν είναι πολύ εξυπηρετικοί