Μάστορες τα φώτα σας!!

Λοιπόν...έκανα...αυτοψία...μιας και βγήκα για τρέξιμο 'εξέτασα' μερικές γκαραζόπορτες:
16 είχαν τρύπα από κάτω.
9 δεν είχαν, ήταν κλειστές.
Εξέτασα την κάτω αριστερή (ή δεξιά, ή και τις δύο) γωνία.

Επίσης οι κλειστές, σε κάνα δυο που εξέτασα, είχαν τρύπα όχι στη γωνία αλλά πιο μέσα ή στα ροδάκια που ήτανε βιδωμένα, άρα οι 9 κλειστές είναι λιγότερες, μπορεί 7, μπορεί 6.

Επομένως και οι σιδεράδες διαφωνούν μεταξύ τους...😊...η πλειοψηφία δε αφήνει τρύπα για αερισμό.

Αυτό που έχουν κοινό όλες οι γκαραζόπορτες (πιστεύω) είναι ότι δεν αφήνουν να μπαίνει νερό από πάνω.

• Like
Reactions: Nektarios2015
Ναι αλλα ξανακλειστηκε..ετσι θα εμενε..;!!!
Ξαναλεω θα πρεπει να κλεινετε καλα αεροστεγος....τροποι υπαρχουν....το θεμα ειναι να εφαρμοζονται στην πραξη....!!!
οπως νομιζει ο καθ' ενας
τουλαχιστον τις τρυπες που μπηκε το νερο τις εκλεισες και πως? πως τις βρηκες? ... μη ξαναπας εκει μετα απο 3 χρονια και εχει παλι νερο!

Λοιπόν...έκανα...αυτοψία...μιας και βγήκα για τρέξιμο 'εξέτασα' μερικές γκαραζόπορτες:
16 είχαν τρύπα από κάτω.
9 δεν είχαν, ήταν κλειστές.
...η πλειοψηφία δε αφήνει τρύπα για αερισμό.
αφου απο τις 25 πορτες οι 16 ειχαν τρυπα απο κατω

σιγουρα εγραψες "δε" και οχι "δεν" ετσι?

Last edited:
Εγώ θα άφηνα τρύπες... και μεγάλες μάλιστα.
Την αεροστεγή συσκευασία τη φοβάμαι, πιστεύω πως ακόμα κι ο αέρας που είναι εγκλωβισμένος με τις αλλαγές θερμοκρασίας θα δημιουργεί υδρατμούς. Και με τις τρύπες θα πιάσει σκουριά το σίδερο, αλλά θα είναι, και θα μείνει, επιφανειακή.
Αν όμως ξεκινήσει από μέσα θα «δουλεύει» μέχρι να τρυπήσει.

οπως νομιζει ο καθ' ενας
τουλαχιστον τις τρυπες που μπηκε το νερο τις εκλεισες και πως? πως τις βρηκες? ... μη ξαναπας εκει μετα απο 3 χρονια και εχει παλι νερο!
Με πολυρεθανικη σιλικονη και σιδεροστοκο ξανα και ξανα μεχρι να σταθεροποιηθει....μιλαω για τρυπες που μπορεις να πιασουν τα υλικα....
Για τρυπα μεγαλη φυσικα και δεν μπορεις να κανεις τιποτα.
Εχω παραδειγμα 6 χρονων σε δουλεια 2-3 τετραγωνα απο το σπιτι μου...και ειναι οκ...

Ειναι λογικο Παναγιωτη να μην αφηνεται απο πανω τρυπα για αερισμο...το ειπα εξ αρχης...

Ερωτηση...;
Οι 16 που ειχα τρυπα απο κατω σε τι κατασταση ηταν....;...

Σε καθε περιπτωση ο καθενας με την εμπειρια που εχει κρινει ποιο ειναι καλυτερο η οχι...εγω δουλεια με τρυπες η δεν ξερω τι αλλο δεν παραδιδω...τωρα στο σπιτι του ο καθενας κανει οτι θελει...

Μια χαρά, όλες ασκούριαστες και σε πολύ καλή κατάσταση.
Και αυτές που είχαν τρύπα από κάτω και αυτές που δεν είχαν.
Άντε βγάλε συμπέρασμα τώρα...😄

Οπότε εγώ καταλήγω ότι το σημαντικό είναι να μην παίρνει από πουθενά νερό από πάνω.
Κι από κάτω ας αερίζεται.

Θυμάται κανείς τα σιδερενια κουφώματα με στρατζαριστά στην προ αλουμινιων εποχή?

Υπήρχε κανενα χωρίς τρύπα?

Θυμάται κανείς ("παλιογερος") ότι μέσα έβαζαν λαδι για μακροζωία?

:giggle:

Ξέρω για τρέιλερ βάρκας ότι βάζανε μέσα χρησιμοποιημένες βαλβολινες και τα ταπωνανε. Όχι γαλβανιζε σίδερα. Παλαιά τακτική.

Εγώ κάτι κοιλοδοκους γαλβανιζε που χρησιμοποίησα για βάση πατώματος αποθήκης τους πέρασα πίσσα πριν βάλω το πάτωμα από πάνω.

Πλέον και στα γαλβανιζε τρέιλερ αφήνουν τρύπες. Αλλιώς αν κρατάει νερό σαπίζει.

• Like
Reactions: panoss1
Παιδια σιδερα που επικαλυπτονται δεν εχουν λογω να παθουν κατι και ας ειναι ανοικτα η τρυπια..
Για λαδι εντος το εχω ακουσει και εγω για να μην σκουριαζει....εκτος δημιουργει προβλημα,δηλ σε επιφανια που φενεται,και μαλιστα μεγαλο...
Για τα τρειλερ ξερω οτι τα τελευταια χρονια κατασκευαζονται απο ανοδιομενα σιδερα που ως εκ τουτου δυσκολο παθαινουν κατι ασχετος εαν εχουν τρυπα η μη..

Last edited:
Ερωτηση για ηλεκτρολογογνωστες:
Χοντρα ηλεκτρολογικα καλωδια (ηλεκτροκολλησης, εκκινησης μπαταριας κτλ) επηρεαζονται αρνητικα αν τα περασεις με σπρεϊ ψυχρου γαλβανισμου;
Εννοείς φαντάζομαι να τα περάσεις με το σπρέι πάνω στις γυμνές επαφές (χάλκινα σύρματα). Για ποιο λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο; Δεν νομίζω ότι ενδείκνυται. Στους πόλους της μπαταρίας αυτοκινήτου πχ όπου τερματίζει το αντίστοιχο καλώδιο, συνήθως βάζουν είτε κάτι σαν βαζελίνη είτε (ακόμα καλύτερα) ένα ειδικό γράσο σε μορφή σπρέι, κάτι σαν το παρακάτω (αυτό χρησιμοποιώ εγώ εδώ και καμιά 10αριά χρόνια):

Εννοείς φαντάζομαι να τα περάσεις με το σπρέι πάνω στις γυμνές επαφές (χάλκινα σύρματα). Για ποιο λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο; Δεν νομίζω ότι ενδείκνυται. Στους πόλους της μπαταρίας αυτοκινήτου πχ όπου τερματίζει το αντίστοιχο καλώδιο, συνήθως βάζουν είτε κάτι σαν βαζελίνη είτε (ακόμα καλύτερα) ένα ειδικό γράσο σε μορφή σπρέι, κάτι σαν το παρακάτω (αυτό χρησιμοποιώ εγώ εδώ και καμιά 10αριά χρόνια):

Εβγαλα το προστατευτικο απο ενα σετ και στην ενωση των καλωδιων με την τσιμπιδα ειχε μπολικη σκουρια, ενω και η τσιμπιδα δε εκεινη την μερια ηταν σκουριασμενη. Ισως το υλικο τηε ενωσης σκουριαζει. Κατι σαν χοντρο καλαϊ, ισως ασημοκολληση ή κατι τετοιο φαινεται να ειναι-ισως και ηλεκτροκολληση, αν και δεν μοιαζει με τετοια.
Τα καλωδια δουλευουν κανονικα, αλλα για να μην χειροτερεψει η σκουρια, ειπα να καλυψω τις ενωσεις με σπρει ψ.γ.
Τωρα που το λες, ισως σπρει π.χ. γρασου λιθιου θα ηταν καποια λυση, αλλα κι αυτο θα ηθελε επαναληψη καθε τοσο.

Παιδια σιδερα που επικαλυπτονται δεν εχουν λογω να παθουν κατι και ας ειναι ανοικτα η τρυπια..
Για λαδι εντος το εχω ακουσει και εγω για να μην σκουριαζει....εκτος δημιουργει προβλημα,δηλ σε επιφανια που φενεται,και μαλιστα μεγαλο...
Για τα τρειλερ ξερω οτι τα τελευταια χρονια κατασκευαζονται απο ανοδιομενα σιδερα που ως εκ τουτου δυσκολο παθαινουν κατι ασχετος εαν εχουν τρυπα τα τρειλερ παιδια ειναι γαλβανισμενα εν θερμο και οι τρυπες που εχουν ειναι για να μπαινει αλλα και να φευγει ο περισευωμενος ψευδαργυρος μολις το σηκωσουν απο την βουτα,οσο για τις τρυπες στις συρωμενες ετσι κι αλιως υπαρχουν απο τα ροδακια.Καλο ειναι να κανετε καμια και στις ανοιγομενες-καγκελα που δεν υπαρχουν λογο κατασκευης

Παιδιά......... τα στρανζαριστά, και κυρίως τα 20χ20 που έφτιαχναν παλιά τα σπίτια, και κυρίως στις πολυκατοικίες, σκούριαζαν όχι τόσο γιατι έμπενε νερό μέσα, αλλά απο την εσωτερική υγρασία που δημιουργούσαν οι διάφορες κλιματικές συνθήκες. Απ έξω μπορεί να το μινιάριζες και να το έβαφες, αλλά μέσα το έτρωγε η υγρασία.

H σκουρια δημιουργηται απο τα στοιχεια της φυσης ειτε εσωτερικα ειτε εξωτερικα...δεν εμφανιζεται ετσι ξαφνικα..οποτε εαν καποιο σκουριαζει και απο μεσα κατι δεν παει καλα....

Ρε παιδια, με εκεινα τα πινελα τι κανετε για καθαρισμα;
Μετα που περναω βερνικια (διαλυτη) τα καθαριζω μια ωρα με νεφτι, μετα με σαπουνι κτλ, και τελικα παλι "πετρα" γινονται.

• Like
Reactions: nickolas
Βαζεις μεσα σε ενα ποτηρι,οπως σωστα λεει ο Νικος,ευθεια με το τελος της τριχας διαλυτικο η νευτη και το αφηνεις...την επομενη μπαινοβγαζεις πολλες φορες το πινελο μεσα στο δοχειο και εποιτα το τιναζεις πολυ καλα στον αερα και μετα σε ενα χαρτονι το τριβεις περα-δωθε ωστε να μην βγαζει καθολου νευτι η διαλυτικο...σαν να ειναι στεγνο...

Μετα το σαπουνιζεις καλα και το ξεπλενεις..μια η 2 φορες το κανεις αυτο και τελος το τιναζεις πολυ καλα και το τριβεις παλι στο χαρτονι μεχρι να μην βγαζει καθολου νερο...εγω για να εχει συνοχη η τριχα μετα βαζω μια ταινια στο μεσον την τριχας περιμετρικα ωστε να μου τις κρατησει...

Εγω το κανω επιτοπου αυτο μετα απο την χρησιμοποιηση του πινελου αλλα ειναι θεμα εξοικιωσης.
Σου αναφερω την διαδικασια,κατα την δικη μου αποψη,γιατι εχει σημασια πως ακολουθηθει...αυτα..

αιωνιο ερωτημα αυτο. Αξιζει ολη αυτη η διαδικασια και το ξοδεμα νεφτιου/διαλυτικου κλπ αντι να παρεις ενα καινουργιο πινελο?

Εχεις ενα δικιο. Απλως, καποια πινελα ειναι ακριβουτσικα.
Και, επισης, οταν κανεις μια "μεγαλη" δουλεια και την τελειωνεις, ok, να το πεταξεις το πινελο.
Οταν, ομως, κανεις ενα διορθωματακι, ή κατι τετοιο, ειναι "αμαρτια" και το λυπασαι.
Ισως το καλυτερο θα ηταν να διατηρεις καποια σε νεφτι μονιμα, μεχρι να τα ξαναχρειαστεις.

• Like
Reactions: KOSSTV