Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτα ειναι να φανταστω που κανουν τα ραφια με κρυφη στηριξη, μια ερωτηση θα αντεξουν για αυτη την κατασκευη που κανω και θα μπει πανω απο το τζακι η να βαλω μεγαλες βιδες;

Στην φωτο δεν ειναι ετοιμη ακομα.

XjU70Qd.jpg

Θέμα αντοχής δεν υπάρχει, μια χαρά αντέχουν.
Είναι κάπως δύσκολα στην τοποθέτηση όμως, θέλει πάρα πολύ καλό μέτρημα. Σιγουρέψου οτι δεν θα μπούν στραβά στον τοίχο γιατί μετά δεν θα σου "κάτσει" με τίποτε.

Ωραία κατασκευή :music-smiley-005:

Πολύ μοντέρνα κατασκευή.
Προτίμησε να την φινιρίσεις με ένα διάφανο βερνικι νερού.
Αν και θα ταίριαζε και λαδομπογιά νερού...

Σιγουρέψου οτι δεν θα μπούν στραβά στον τοίχο γιατί μετά δεν θα σου "κάτσει" με τίποτε.
Αυτο ειναι που με ανησυχη και το σκεφτομαι αν θα τα βαλω με αυτο των τροπο, δεν εχω ξανα βαλει τετοια βυσματα.

Ωραία κατασκευή :music-smiley-005:
Ευχαριστω

Για να βάλεις τέτοια βύσματα θέλει σκληρό ξύλο και αρκετό πάχος και βάθος.
Απο ότι βλέπω στις ενώσεις των πολύγονων μπορείς και να μπορείς να τα βάλεις αρκεί τα πολύγωνα να είναι πάρα πολύ καλά κολλημένα-βιδωμένα μεταξύ τους.
http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=index&cPath=6_195_603
Αν το καταλαβαίνω σωστά, το μικρότερο είναι Φ10 οπότε 10χιλιοστά θές για το στήριγμα συν αρκετό πάχος για να μή σπάσει το ξύλο.

Συν ότι πρέπει οι τρύπες στο ξύλο πρέπει να είναι απόλυτα κάθετες λόγω και του μεγάλου βάθους που καρφώνουν.

Αν θα το βάλεις αρκετά ψηλά, προτίμησε γωνίες που είναι πολύ πιο εύκολες.

Ωραία κατασκευή, την "έκλεψες" από τον Steve Ramsey τις προάλλες ή απλά συνέπεσε? Το σκέφτομαι κι εγώ για αργότερα...

Ωραία κατασκευή, την "έκλεψες" από τον Steve Ramsey τις προάλλες ή απλά συνέπεσε? Το σκέφτομαι κι εγώ για αργότερα...
Θα ελεγα συνεπεσε, η ολοι ιστορια με αυτο εχει να κανει με τα 6γωνα σκαμπο με αποθηκευτικο χωρο που εφτιαξα για το τζακι ειδικα των χειμωνα βολευουν πολυ στο υψος που τα εφτιαξα, ετσι απο εκει σκεφτομουν για κατι στον τοιχο και τελικα ξεκινησα να κανω αυτη την κατασκευη που ειδες στην φωτο. Οφειλω να σε ευχαριστησω γιατι δεν των ηξερα των Steve Ramsey και τωρα που εκανα μια ερευνα στο google και βρηκα την σελιδα του ειδα την επενδυση που εβαλε με της φωτο και μαλλον θα κανω το ιδιο.

Επειδή τα έχω βάλει αρκετές φορές τα κρυφά βύσματα να συμφωνήσω με τον Αχιλλέα. Θέλουν σκληρό ξύλο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τα βύσματα σηκώνουν φορτίο και το θέμα είναι να αντέχει και το ξύλο.
Επίσης αν έχεις ένα πάχος 25mm στο ξύλο την τρύπα δεν την ανοίγεις στο κέντρο αλλά προς τα κάτω έτσι ώστε το ψαχνό που θα μείνει στο επάνω μέρος να είναι περισσότερο.
Αυτό που κάνω για να τα εγκαταστήσω είναι ένα οδηγό σε ένα χοντρό κομμάτι από ξύλο (συνήθως 5 πόντους).

Το πάω στο κολωνάτο ανοίγω τις τρύπες και περνάω μέσα σωλήνα για να προστατέψω το ξύλο. Μετά με τον οδηγό τρυπάω τα ράφια και με τον ίδιο οδηγό αφού τον φέρω εκεί που πρέπει με το αλφάδι, ανοίγω και τις τρύπες στο τοίχο. Ετσι έχεις κάθετες τρύπες και στο ξύλο σου και στο τοίχο και στα σωστά σημεία.
Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι για κρυφές συνδέσεις αν θες να πάρεις ιδέες.

Υπάρχει και το french system που βολέυει πάρα πολύ.
Αν βάλεις ειδικά πλάτες στα εξάγωνα ραφάκια σου για να βάλεις φωτογραφίες όπως ο Ramsey τότε μπορείς να τις σπρώξεις λίγο προς τα έξω (να μην ειναι φλατ με το τοίχο) και από μέσα να βάλεις αυτή τη στήριξη. Ετσι τα ράφια θα έρθουν πρόσωπο με τον τοίχο και δε θα προεξέχουν καθόλου. Το επίσης καλό που έχει αυτός ο τρόπος είναι ότι σου δίνει "τζόγο" για να το πας λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά το όλο σύστημα.

Αυτό που κάνω για να τα εγκαταστήσω είναι ένα οδηγό σε ένα χοντρό κομμάτι από ξύλο (συνήθως 5 πόντους).

Το πάω στο κολωνάτο ανοίγω τις τρύπες και περνάω μέσα σωλήνα για να προστατέψω το ξύλο. Μετά με τον οδηγό τρυπάω τα ράφια και με τον ίδιο οδηγό αφού τον φέρω εκεί που πρέπει με το αλφάδι, ανοίγω και τις τρύπες στο τοίχο. Ετσι έχεις κάθετες τρύπες και στο ξύλο σου και στο τοίχο και στα σωστά σημεία.

8873663004702.jpg

Ναι μπαμπά το ξέρω αυτό :D αλλά για να πετύχεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα σημεία τρυπήματος ειδικά όταν δεν ειναι οι τρύπες σε μία ευθεία όπως όταν πας να βάλεις ένα ράφι (βλέπε εξάγωνα ράφι, ράφια σε διαφορετικά επίπεδα) θες έναν οδηγό που ότι τρυπηθεί από τη μια να πάει και στην άλλη και να μην εισαι με το μέτρο στο χέρι για να βάλεις τα σημάδια και μετά να πάρεις δαύτο να κάνεις δουλειά.
Βέβαια αν υπάρχει δε χρειάζεται ο οδηγός να είναι 5 πόντους πάχους ούτε να βάλεις μέσα σωλήνα που κάνω εγώ κατά καιρούς.

Φυσικά όποιος θέλει να μετράει και να παίρνει υπόψιν του ότι όπου τρυπήσει στο ξύλο στο τοίχο πρέπει να τρυπήσει το "είδωλο" τότε το κάνει και με αυτό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα φυσικά. Προτιμάω την ασφάλεια του οδηγού προσωπικά :)

Ο καλύτερος τρόπος μη ορατής ανάρτησης αντικειμένων αρκετού βάρους που έχουν και κάθετες επιφάνειες όπως τα ράφια σου είναι ο εξής:
Δημιουργείς μια εσοχή στο ξύλο σε κάθετη επιφάνεια της κατασκευής και χωνεύεις μέσα ένα λαμάκι κρεμαστάρι που έχει τρύπα στην επάνω μεριά για να κρεμαστεί.
Στην αντίστοιχη πλευρά του τοίχου βιδώνεις με ούπα ένα στραβόκαρφο τύπου "Γ" .
Όταν τοποθετηθεί το αντικείμενο (ράφι) στην θέση του το στραβόκαρφο θα περάσει στην τρύπα του στηρίγματος στην πλάτη του ραφιού... εδώ πρέπει να τόσο φαγωμένο το ξύλο ώστε να χωρέσει η κεφαλή από το καρφί να περάσει μέσα από το λαμάκι. Βάζεις και ένα άλλο στήριγμα σε μια άλλη μεριά των ραφιών και αφού κάτσει σωστά και ζυγισμένα είναι πρόσωπο με το τοίχο και δεν πέφτει με τίποτα. Με αυτό τον τρόπο έχω κρεμάσει τεράστιους καθρέπτες με κορνίζα με ένα στήριγμα δεξιά και ένα αριστερά.

Ναι μπαμπά το ξέρω αυτό :D αλλά για να πετύχεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα σημεία τρυπήματος ειδικά όταν δεν ειναι οι τρύπες σε μία ευθεία όπως όταν πας να βάλεις ένα ράφι (βλέπε εξάγωνα ράφι, ράφια σε διαφορετικά επίπεδα) θες έναν οδηγό που ότι τρυπηθεί από τη μια να πάει και στην άλλη και να μην εισαι με το μέτρο στο χέρι για να βάλεις τα σημάδια και μετά να πάρεις δαύτο να κάνεις δουλειά.

Α, πουλάκι μου, τώρα κατάλαβα τι έκανες... Στην αρχή νόμισα οτι μιλούσες για μία μόνο τρύπα.
Τελικά είσαι πολύ πονήρω, ξεπέρασες και το μπαμπά. :grinning-smiley-043

Επειδή τα έχω βάλει αρκετές φορές τα κρυφά βύσματα να συμφωνήσω με τον Αχιλλέα. Θέλουν σκληρό ξύλο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τα βύσματα σηκώνουν φορτίο και το θέμα είναι να αντέχει και το ξύλο.
Επίσης αν έχεις ένα πάχος 25mm στο ξύλο την τρύπα δεν την ανοίγεις στο κέντρο αλλά προς τα κάτω έτσι ώστε το ψαχνό που θα μείνει στο επάνω μέρος να είναι περισσότερο.

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι για κρυφές συνδέσεις αν θες να πάρεις ιδέες.

Υπάρχει και το french system που βολέυει πάρα πολύ.
Αν βάλεις ειδικά πλάτες στα εξάγωνα ραφάκια σου για να βάλεις φωτογραφίες όπως ο Ramsey τότε μπορείς να τις σπρώξεις λίγο προς τα έξω (να μην ειναι φλατ με το τοίχο) και από μέσα να βάλεις αυτή τη στήριξη. Ετσι τα ράφια θα έρθουν πρόσωπο με τον τοίχο και δε θα προεξέχουν καθόλου. Το επίσης καλό που έχει αυτός ο τρόπος είναι ότι σου δίνει "τζόγο" για να το πας λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά το όλο σύστημα.

Μαστόρισα !
Respect.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βέβαια αν υπάρχει δε χρειάζεται ο οδηγός να είναι 5 πόντους πάχους ούτε να βάλεις μέσα σωλήνα που κάνω εγώ κατά καιρούς.

Φυσικά όποιος θέλει να μετράει και να παίρνει υπόψιν του ότι όπου τρυπήσει στο ξύλο στο τοίχο πρέπει να τρυπήσει το "είδωλο" τότε το κάνει και με αυτό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα φυσικά. Προτιμάω την ασφάλεια του οδηγού προσωπικά :)

Εχεις καμία φωτό Αγαπη ;