Μάστορες τα φώτα σας!!

Στο σκυλοσπιτο που φτιαχνω θελω να δωσω μια κλιση προς τα πισω στην στεγη για τα νερα.
Μπροστα εχει υψος 70εκ και πισω 60εκ αποσταση το μπροστα με το πισω 80 εκ .σε ποσες μοιρες πρεπει να κοψω τα δοκαρακια μπροστα -πισω ωστε να κατσει καλα η στεγη;;;

upload an image

Στο σκυλοσπιτο που φτιαχνω θελω να δωσω μια κλιση προς τα πισω στην στεγη για τα νερα.
Μπροστα εχει υψος 70εκ και πισω 60εκ αποσταση το μπροστα με το πισω 80 εκ .σε ποσες μοιρες πρεπει να κοψω τα δοκαρακια μπροστα -πισω ωστε να κατσει καλα η στεγη;;;

Καλησπέρα Βασίλη. Το μήκος της στέγης προκύπτει από το πυθαγόρειο στα 80,62 εκ. Η γωνία απέναντι στην κοντή πλευρά βγαίνει περίπου 7,5 μοίρες και η άλλη στις 90-7,5=82,5 μοίρες.
1b46773754f0c5d80a866ee92e9af6c4.jpg

Αν έκανα λάθος, την κατανόηση σας

Καλησπέρα Βασίλη. Το μήκος της στέγης προκύπτει από το πυθαγόρειο στα 80,62 εκ. Η γωνία στην κοντή πλευρά βγαίνει περίπου 7,5 μοίρες και η απέναντι της 90-7,5=82,5 μοίρες.
1b46773754f0c5d80a866ee92e9af6c4.jpg

Αν έκανα λάθος, την κατανόηση σας

Γεια σου Χρήστο Μαστρο-δάσκαλε !! ωραία τα λες. :grinning-smiley-043

Ευχαριστω μαστορια σχεδον καταλαβα .δηλ το φαλτσοπριονο θα θα βαλω στης 7μοιρες;(90 -7=83)

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Γεια σου Χρήστο Μαστρο-δάσκαλε !! ωραία τα λες. :grinning-smiley-043

Ευχαριστω, αλλα διαβάζω τον μικρό και ως εκ τούτου...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστω μαστορια σχεδον καταλαβα .δηλ το φαλτσοπριονο θα θα βαλω στης 7μοιρες;(90 -7=83)

Ναι Βασιλη αλλα όχι το πριόνι. Τη βαση του θα στρέψεις στις 7 μοίρες.

Μαστορες καλησπέρα σας!
Μπορείτε να μου πείτε τι λύσεις υπάρχουν για κάλυψω 2 αφαλατωτες-φιλτρα νερου στην ταράτσα?

Πήρα προσφορά για μεταλλικό κουτί (γαλβανιζε λαμαρίνα με πρόσοψη αλουμινίου) και αλληθωρισα!
Υπάρχει και η λύση με ξύλινο κουτί αλλά θα θέλει συντήρηση κάθε χρόνο?
Υπάρχει άραγε άλλη λύση?

Φίλε μου OSB.
Είναι και αδιάβροχο στην έκδοση που έχει το Leroy και πήρε και ο Βασίλης για να φτιάξει το σκυλοσπιτο.
Οικονομικό και ανθεκτικό.
Εγώ προ 6ετιας αγόρασα κόντρα πλακέ θαλάσσης για να εγκιβωτισω τους λεβητες φυσικού αερίου.
Το πάνω κομμάτι της στέγης βαφτηκε με πισσα πιστολιου και τα πλαϊνά μπροστινα με βελατουρα κ ριπολινη.
Είναι ακόμη σαν καινούριο.

Σωστα osb 3 15αρι 8 το τετραγωνικο.κοντρα πλακε κινας 15 αρι 14 το τετραγωνικο και κ/π του μουρικη πανω απο 30.

Καλημέρα! Θέλω να βάψω φύλλα OSB3 σε χρώμα καρυδιάς. Θα είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και πάνω τους μελλοντικά θα πατήσουν ζαρτινιέρες από παλετόξυλα. Έχω το βερνίκι νερού Baufix που λέει ότι κάνει και για εξ. χώρους. Θα χρειαστεί να περάσω τα osb με κάποιο υπόστρωμα πρώτα ή όχι;

Φίλε μου OSB.
Είναι και αδιάβροχο στην έκδοση που έχει το Leroy και πήρε και ο Βασίλης για να φτιάξει το σκυλοσπιτο.
Οικονομικό και ανθεκτικό.
Εγώ προ 6ετιας αγόρασα κόντρα πλακέ θαλάσσης για να εγκιβωτισω τους λεβητες φυσικού αερίου.
Το πάνω κομμάτι της στέγης βαφτηκε με πισσα πιστολιου και τα πλαϊνά μπροστινα με βελατουρα κ ριπολινη.
Είναι ακόμη σαν καινούριο.
Σε ευχαριστώ Κυριάκο!
Θα επιχειρήσω να το φτιάξω μόνος μου λοιπόν!

Και για να μη νομίζουν και τα παιδιά ότι σε προσπέρασα. Μιλήσαμε ήδη σε πμ και μια χαρά δουλειά θα γίνει.

Να ευχαριστησω και απο εδω την Αγάπη και το Στέλιο , για την πολυτιμη βοηθεια τους !!!
Να'στε καλα :a0210:

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Με πελετ οχι, με κανονικο ξυλαρακι ναι. εχω μια ενεργειακη σομπα/τζακι.
έχω ένα παραδοσιακό τζάκι 30 ετών σαν βασική θέρμανση εδώ και 3 χρόνια...το συντηρώ με τα 1000 ζόρια, έχω κολλήσει 2-3 φορές τα πυρότουβλα αλλά δεν την παλεύει άλλο....κάθε χρόνο καίει 4-5 τόνους ξύλα....για του χρόνου δεν θα αντέξει...

σκέφτηκα να το αντικαταστήσω με ένα τζάκι πέλλετ, το οποίο και ενεργειακό είναι με καλύτερη απόδοση και διάφορους αυτοματισμούς και ευκολίες έχει....αυτά θεωρητικά...αλλά πρακτικά τι γίνεται? ισχύουν αυτά που λένε για τα τζάκια αυτά? τι θετικά και αρνητικά έχουν? τι πρέπει να ξέρω για να μην πάω σαν πρόβατο για σφαγή σε κάποιον έμπορο?

Έχω το τζάκι σαν βασική θέρμανση και 2 κλιματιστικά inverter τα οποία χρησιμοποιούνται σπάνια γιατί το σπίτι έχει ελάχιστες απώλειες και το τζάκι 99% αρκεί να ανεβάσει θερμοκρασία τριγύρω στους 22-23...σε οποιαδήποτε εξωτερική κατάσταση....

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

έχω ένα παραδοσιακό τζάκι 30 ετών σαν βασική θέρμανση εδώ και 3 χρόνια...το συντηρώ με τα 1000 ζόρια, έχω κολλήσει 2-3 φορές τα πυρότουβλα αλλά δεν την παλεύει άλλο....κάθε χρόνο καίει 4-5 τόνους ξύλα....για του χρόνου δεν θα αντέξει...

σκέφτηκα να το αντικαταστήσω με ένα τζάκι πέλλετ, το οποίο και ενεργειακό είναι με καλύτερη απόδοση και διάφορους αυτοματισμούς και ευκολίες έχει....αυτά θεωρητικά...αλλά πρακτικά τι γίνεται? ισχύουν αυτά που λένε για τα τζάκια αυτά? τι θετικά και αρνητικά έχουν? τι πρέπει να ξέρω για να μην πάω σαν πρόβατο για σφαγή σε κάποιον έμπορο?

Τα ενεργειακα τζακια, με πελλετ η οχι, κανουν δουλεια. Τρωνε βεβαια το ξυλαρακι τους, οχι βεβαια σαν το ανοιχτο τζακι αλλα αρκετο.
Δυστυχως εγω επειδη το αγορασα οταν πρωτοηρθανε στην Ελλαδα δεν το εψαξα πολυ και πηρα χωρις ανεμιστηρα. Ο ανεμιστηρας πολλαπλασιαζει την αισθηση της ζεστης καθως την διαχεει σωστα.

Ο πατερας μου οταν σταματησε να χρησιμοποιει το τζακι σαν ψησταρια, το εκλεισε και εβαλε ενα ενεργειακο τζακι στην τρυπα, με ανεμιστηρα. Το σαλονι και οι γυρω χωροι ηταν φουρνος και μιλαμε για πανω απο 100 τετραγωνια.

Η καλυτερη vfm λυση αν εχεις χωρο για ξερη ξυλεια καυσης ειναι τζακι ξυλου τυπου foyer.
Κοστιζει ελαχιστα, δεν εχει μηχανικα ή ηλεκτρικα μερη και θερμαινει με φυσικη ροη.
Αν το καις πολλες ωρες εχεις τη ζεστη που εχει καθε τζακι. Ειδικα αν ο χωρος ειναι ανοιχτος/μεγαλος.
Επισης γλυτωνεις και το οποιο βουητο του ανεμιστηρα.
Απλα δεν μπαινει σε παλια θεση, θελει γκρεμισμα το παλιο αν υπαρχει και τοποθετηση απο την αρχη.
ενδεικτικα, πχ, με 1000 εισαι με το κλειδι στο χερι.