Μάστορες τα φώτα σας!!

Μια τεχνική συμβουλή απ´ τα μασόρια που ασχολούνται με λαβές μαχαιριών.
Πως τις καρφώνετε στη λάμα; Τι μέταλο χρησιμοποιείτε και πως το κεφαλώνετε;

έχει κανείς εμπειρία από Κινέζικο αλυσοπρίονο;
μικρό είναι, το πήγα σε 2 μαγαζιά, ο ένας μου λέει καμπιρατέρ, ο άλλος μου λέει δεν βρίσκει ανταλλακτικά. Γενικά και οι 2 οτι δεν αξίζει να φτιαχτεί.
Για μικρό έχω κι άλλο (ηλεκτρικό), ωστόσο είναι για πέταμα λέτε ή μπορεί να φτιαχτεί με κανένα 20άρι;

Δεν είναι μόνο θέμα ανταλλακτικού είναι και θέμα συναρμολόγησης.
Έχω δει ότι κλωτσάνε εύκολα οι βίδες και αυτό είναι πρόβλημα...

Σπέρες στην παρέα. Κάποιος να ξέρει κάποιο κατάστημα ξυλείας (τάβλες κ καδρόνια) που να κόβει κιόλας σχετικά κοντά στο κέντρο? Μπάμπη έχεις κάποιον στο Γαλάτσι θυμάμαι?

Παιδιά,άλλη μία ερώτηση και απο εμένα:Σε κατασκευή περασμένη με βερνίκι εμποτισμού θα ήθελα να δώσω μιά σχετική γυαλάδα,χωρίς να τη λουστράρω.Αν το περάσω με λάδι,teak ή λινέλαιο,θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Παιδιά,άλλη μία ερώτηση και απο εμένα:Σε κατασκευή περασμένη με βερνίκι εμποτισμού θα ήθελα να δώσω μιά σχετική γυαλάδα,χωρίς να τη λουστράρω.Αν το περάσω με λάδι,teak ή λινέλαιο,θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Δεν νομίζω να μπορεί να κάτσει το λάδι (είτε πρόκειται για λινέλαιο ή λάδι teak) πάνω στο βερνίκι εμποτισμού που πέρασες.
Συνήθως πρώτα περνάς λάδι και μετά βερνίκι ματ ή γυαλιστερό.

Σπέρες στην παρέα. Κάποιος να ξέρει κάποιο κατάστημα ξυλείας (τάβλες κ καδρόνια) που να κόβει κιόλας σχετικά κοντά στο κέντρο? Μπάμπη έχεις κάποιον στο Γαλάτσι θυμάμαι?

Μήτσο υπάρχει το "Φτιάχτο μόνος σου" στο Γαλάτσι, όπως κι ένα άλλο στο Πολύγωνο, αλλά κυρίως κόβουν mdf μελαμίνες και μικρά καδρονάκια.
Υπάρχει και κάποιο άλλο πηγαίνοντας από Γαλα.τσι προς Καλογρέζα που μάλλον κόβει και καδρόνια αλλά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, δεν έχω ψωνίσει ποτέ απ´ αυτόν.
Εγώ όταν θέλω καδρόνια, και κυρίως βαριά ξυλεία, πάω στους Θρακομακεδόνες, στο Σαχλό.

Ναι, είναι, ποντάρει στην ανάγκη σου και στο οτι στα κόβει.
Δεν σε βολεύει ο Σαχλός; Από Εθνική είναι εύκολο να πάς.

Πάω και Κόρινθο αν είναι ρε :flipout:
Πέρα απ την πλάκα, μέσα στην βδομάδα θα τον επισκεφτώ. Αυτός δεν είναι? http://www.xyleia-athina.gr/

Όχι...
Πρόσεχε, έχουν χωρίσει και είναι δύο πλέον, πολύ κοντά στην ίδια περιοχή.
Αυτός πιυ πάω εγώ είναι στη διεύθυνση
Ντάλιας 14

Μάστορες, βρήκα στο Internet μία αρκετά δύσκολη για τις δικές μου δυνατότητες κατασκευή, μόνο την φωτογραφία βρήκα χωρίς περιγραφή.
j94Rq9B.jpg

Με τι υλικά και πως θα την κατασκευάζατε ; Το αποτέλεσμα, αν πετύχει, νομίζω θα είναι υπέροχο.

Τάβλας πάχους 2cm και κοπή με σεγγα ένα προς ένα όλα τα κομμάτια κ κατόπιν ένωση με κόλλα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι το πλέξιμο των δύο κάτω και πίσω κομματιών έδρασης. Και γενικά το πλέξιμο των επιφανειών μεταξύ τους. Η παραμικρή ατέλεια θα βγάζει μάτι. Σκέφτηκα την χρήση παράλληλων λουρίδων κόντρα πλακέ πάχους 6 χιλ. (3 ή 4 η μία πάνω στην άλλη, συνολικό πάχος 18-24 χιλ. ) και πλάτους 18-20 χιλ. περίπου σαν κι αυτές της φωτογραφίας. Κουρμπάρονται εύκολα μια-μια και με χρήση κόλλας πολυουρεθάνης (για εξωτερικό χώρο) και πιθανώς κρυφών μικρών καρφιών να κρατάνε το επιθυμητό σχήμα. Όπως και να έχει μου φαίνεται μανίκι η κατασκευή :AFADF0:

ZDjgrOj.jpg