Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι το πλέξιμο των δύο κάτω και πίσω κομματιών έδρασης. Και γενικά το πλέξιμο των επιφανειών μεταξύ τους. Η παραμικρή ατέλεια θα βγάζει μάτι. Σκέφτηκα την χρήση παράλληλων λουρίδων κόντρα πλακέ πάχους 6 χιλ. (3 ή 4 η μία πάνω στην άλλη, συνολικό πάχος 18-24 χιλ. ) και πλάτους 18-20 χιλ. περίπου σαν κι αυτές της φωτογραφίας. Κουρμπάρονται εύκολα μια-μια και με χρήση κόλλας πολυουρεθάνης (για εξωτερικό χώρο) και πιθανώς κρυφών μικρών καρφιών να κρατάνε το επιθυμητό σχήμα. Όπως και να έχει μου φαίνεται μανίκι η κατασκευή :AFADF0:

ZDjgrOj.jpg

Γιατι δεν παίρνεις φύλλο/α κόντρα πλακέ και να κόψεις το κάθε ενα κομμάτι με πατρόν πανω στο φύλλο ;
Έτσι το κόβεις απ ευθείας καμπυλωτό και ξεμπερδεύεις. Το Κ/Π εχει αρκετή ισχύ λόγω της δομής του. Όσο πιο πολλα φύλλα εχει τόσο πιο δυνατό.
Εχω κόψει έτσι ποδόσταμο βαρκας.
Τέσσερα ίδια τεμάχια κολλημένα μεταξύ τους με εποξικη κόλλα.
Σαν μπετό έγινε.
Λίγο τριμαρισμα μετά για να έρθουν όλα πρόσωπο και καθάρισες.
Εχω δει βίντεο με παρόμοια καρέκλα που δίπλωνε κιόλας.

Sent from my iPad using Tapatalk

Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με δεκάδες πρέσες διαφορετικών ειδών. Αν θες να δείς μερικές αρκεί να γράψεις στο Google "κοσιέρα"... -bye-
Πέρα απ´ τη πλάκα τώρα, όντως υπάρχουν πολλών ειδών κατάλληλες πρέσες, ακόμα και με μια απλή πένσα κάνεις τη δουλειά σου. Δες τα οικονομικά σου και διάλεξε μια που σ´ αρέσει.

Οτι σού ειπε ο Μπάμπης ισχύει Γιώργο,αλλά η original γιά κώς είναι η πρέσσα γιά μονωμένους ακροδέκτες.

Εδώ έχει μιά φτηνή μέ απογυμνωτή

Αφεντικό πήγα στο google και μου έβγαλε ένα κάρο τυριά!

Εντάξει τώρα, τι κοσιέρα τι κασέρια... Λες να έχω δυσλεξία?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αφεντικό πήγα στο google και μου έβγαλε ένα κάρο τυριά!

Εντάξει τώρα, τι κοσιέρα τι κασέρια... Λες να έχω δυσλεξία?

Μπα, μάλλον πρέπει να πεινάς... :eviltongue:

Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με δεκάδες πρέσες διαφορετικών ειδών. Αν θες να δείς μερικές αρκεί να γράψεις στο Google "κοσιέρα"... -bye-
Πέρα απ´ τη πλάκα τώρα, όντως υπάρχουν πολλών ειδών κατάλληλες πρέσες, ακόμα και με μια απλή πένσα κάνεις τη δουλειά σου. Δες τα οικονομικά σου και διάλεξε μια που σ´ αρέσει.

Γίνεται και με απλή πένσα ρε Μπάμπη αλλά δεν λέει, δεν γίνεται σωστή δουλειά ρε γμτο, άσε που μπορεί να φύγει με ένα τυχαίο τράβηγμα.
Ψάχνωντας πάντως βρήκα όντως πολλά είδη από δαύτες από 3 ευρώ (όπως έγραψε και ο Δημήτρης ) έως και 300+ αν είναι δυνατόν.
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει ποια να πάρω,ευχαριστώ πάντως και εσένα και τον Δημήτρη

Γίνεται και με απλή πένσα ρε Μπάμπη αλλά δεν λέει...

Δίκιο έχεις, απλά το ανέφερα, αν και λίγο υπερβολικό, για να σου πω οτι δεν χρειάζεσαι κάτι εξειδικευμένο, οτι υπάρχουν πολλών ειδών πρέσες που κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
Το διαπίστωσες και μόνος σου άλλωστε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στη Μαρμίτα, στη Μαρμίτα (άντε να δω πότε θα έρθω)...

Άντε να δουμε...

Γίνεται και με απλή πένσα ρε Μπάμπη αλλά δεν λέει, δεν γίνεται σωστή δουλειά ρε γμτο, άσε που μπορεί να φύγει με ένα τυχαίο τράβηγμα.
Ψάχνωντας πάντως βρήκα όντως πολλά είδη από δαύτες από 3 ευρώ (όπως έγραψε και ο Δημήτρης ) έως και 300+ αν είναι δυνατόν.
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει ποια να πάρω,ευχαριστώ πάντως και εσένα και τον Δημήτρη

Να σε βοηθησω λιγο :)

PENSA_MAVRI_2.jpg

Επειδή έχω μια πρέσα της Facom σαν αυτή που πόσταρε ο Μιχάλης και που ποτέ δεν τη χώνεψα, δεν τη βολεύτηκα ποτέ στο πιάσιμο...

... θα προτιμούσα κάτι σαν αυτές.

KN9778180.png

31460_1386-200.jpg

Επειδή έχω μια πρέσα της Facom σαν αυτή που πόσταρε ο Μιχάλης και που ποτέ δεν τη χώνεψα, δεν τη βολεύτηκα ποτέ στο πιάσιμο...

... θα προτιμούσα κάτι σαν αυτές.

KN9778180.png

31460_1386-200.jpg

Κι εγώ το ίδιο να σου πω, δεν μου γεμίζει το μάτι.
Εν το μεταξύ, την knipex στην 2η φωτό την έχω κι εγώ αλλά δεν κάνει, η πρώτη νομίζω είναι κατάλληλη για κος, σωστά ; Σε μια γρήγορη ματιά που έριξα
Ελλάδα δεν υπάρχει (ιντερνετικά κατ/ματα ) και απ έξω, ποιο φτηνή στο Άμαζον 30 και κάτι ψιλά συν 9 περίπου μεταφορικά.
Το μόνο ενδιαφέρον από Κίνα μεριά είναι αυτό.. http://www.banggood.com/AWG22-10-0_5-6_0mm-Insulated-Terminals-Ratchet-Crimping-Pliers-p-91289.html
Για πες τη γνώμη σου σαν πιο έμπειρος..

Και με απλο κοφτακι γινεται δουλεια.
Τα προβλήματα αρχιζουν όταν ανεβαινουν τα amper,δηλ από 4 καρε και πανω...

Να σε βοηθησω λιγο :)

PENSA_MAVRI_2.jpg

Δεν μου γεμίζει το μάτι βρε Μιχάλη, κάποτε είχα πάρει μια κασετίνα (ακόμα την έχω στο χωριό ) με εργαλεία και είχε μέσα μία τέτοια, μάπα το καρπούζι, όχι ότι θα την χρησιμοποιούσα κάπου, αλλά δοκίμασα να κόψω και να απογυμνώσω καλώδια, και τράβαγα, τράβαγα βρε τράβαγα, τίποτα.
Τώρα που θέλω να ασχοληθώ και ψάχνομαι θα ήθελα κάτι καλύτερο.
Ευχαριστώ σε πάντως !!

Να σαι καλά ρε Μπάμπη many thanks !!

Aύριο θα κατέβω Σπύρου Πάτση για κάτι περίεργες βίδες που θέλω, άμα βρω τη κνίπεξ σε λογική (;) τιμή θα τη χτυπήσω,που να περιμένω τον Κινέζο σε ένα μήνα, ειδάλως θα ενδώσω ξανά εξ' ανατολών..

Last edited:

Δεν μου γεμίζει το μάτι βρε Μιχάλη, κάποτε είχα πάρει μια κασετίνα (ακόμα την έχω στο χωριό ) με εργαλεία και είχε μέσα μία τέτοια, μάπα το καρπούζι, όχι ότι θα την χρησιμοποιούσα κάπου, αλλά δοκίμασα να κόψω και να απογυμνώσω καλώδια, και τράβαγα, τράβαγα βρε τράβαγα, τίποτα.
Ευχαριστώ σε πάντως !!

Δεν σου γεμιζει το ματι Γιωργο αλλα αυτο το πολυεργαλειο κανει τα παντα, και για μονωμενους και για γυμνους ακροδεκτες.
Οι πενσες που εβαλε ο Μπαμπης δεν νομιζω να κανουν για την δουλεια που θες, για τα σωληνακια συνδεσης, καθως ειναι μονωμενα.

Το εργαλειακι βεβαια που εβαλες απο το banggood ειναι το ιδανικο για την δουλεια που το θες.

Η πρώτη πένα Μιχάλη μια χαρά κάνει τη δουλειά.
Η δεύτερη με κάποιους συμβιβασμούς αφού είναι ένα πολυεργαλείο all in one.

Ευχαριστώ σε πάντως !!

Γιωργο επειδη χρονια δουλευα και εγω τις ενωσεις μου με μια τετοια ανωνυμη και ημουν ευχαριστημενος εχω να σου πως πως η knipex που επεκτησα ποτε στο ιδιο στυλ ουδεμια σχεση εχει.