Metallikas
AVClub Enthusiast
- 14 July 2015
- 952
Αυτο ειναι που με ανησυχη και το σκεφτομαι αν θα τα βαλω με αυτο των τροπο, δεν εχω ξανα βαλει τετοια βυσματα.Σιγουρέψου οτι δεν θα μπούν στραβά στον τοίχο γιατί μετά δεν θα σου "κάτσει" με τίποτε.
ΕυχαριστωΩραία κατασκευή :music-smiley-005:
Θα ελεγα συνεπεσε, η ολοι ιστορια με αυτο εχει να κανει με τα 6γωνα σκαμπο με αποθηκευτικο χωρο που εφτιαξα για το τζακι ειδικα των χειμωνα βολευουν πολυ στο υψος που τα εφτιαξα, ετσι απο εκει σκεφτομουν για κατι στον τοιχο και τελικα ξεκινησα να κανω αυτη την κατασκευη που ειδες στην φωτο. Οφειλω να σε ευχαριστησω γιατι δεν των ηξερα των Steve Ramsey και τωρα που εκανα μια ερευνα στο google και βρηκα την σελιδα του ειδα την επενδυση που εβαλε με της φωτο και μαλλον θα κανω το ιδιο.Ωραία κατασκευή, την "έκλεψες" από τον Steve Ramsey τις προάλλες ή απλά συνέπεσε? Το σκέφτομαι κι εγώ για αργότερα...
Υπάρχει και το french system που βολέυει πάρα πολύ.
Αυτό που κάνω για να τα εγκαταστήσω είναι ένα οδηγό σε ένα χοντρό κομμάτι από ξύλο (συνήθως 5 πόντους).
Το πάω στο κολωνάτο ανοίγω τις τρύπες και περνάω μέσα σωλήνα για να προστατέψω το ξύλο. Μετά με τον οδηγό τρυπάω τα ράφια και με τον ίδιο οδηγό αφού τον φέρω εκεί που πρέπει με το αλφάδι, ανοίγω και τις τρύπες στο τοίχο. Ετσι έχεις κάθετες τρύπες και στο ξύλο σου και στο τοίχο και στα σωστά σημεία.
Ναι μπαμπά το ξέρω αυτόαλλά για να πετύχεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα σημεία τρυπήματος ειδικά όταν δεν ειναι οι τρύπες σε μία ευθεία όπως όταν πας να βάλεις ένα ράφι (βλέπε εξάγωνα ράφι, ράφια σε διαφορετικά επίπεδα) θες έναν οδηγό που ότι τρυπηθεί από τη μια να πάει και στην άλλη και να μην εισαι με το μέτρο στο χέρι για να βάλεις τα σημάδια και μετά να πάρεις δαύτο να κάνεις δουλειά.
Επειδή τα έχω βάλει αρκετές φορές τα κρυφά βύσματα να συμφωνήσω με τον Αχιλλέα. Θέλουν σκληρό ξύλο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τα βύσματα σηκώνουν φορτίο και το θέμα είναι να αντέχει και το ξύλο.
Επίσης αν έχεις ένα πάχος 25mm στο ξύλο την τρύπα δεν την ανοίγεις στο κέντρο αλλά προς τα κάτω έτσι ώστε το ψαχνό που θα μείνει στο επάνω μέρος να είναι περισσότερο.
Αυτό που κάνω για να τα εγκαταστήσω είναι ένα οδηγό σε ένα χοντρό κομμάτι από ξύλο (συνήθως 5 πόντους).
Το πάω στο κολωνάτο ανοίγω τις τρύπες και περνάω μέσα σωλήνα για να προστατέψω το ξύλο. Μετά με τον οδηγό τρυπάω τα ράφια και με τον ίδιο οδηγό αφού τον φέρω εκεί που πρέπει με το αλφάδι, ανοίγω και τις τρύπες στο τοίχο. Ετσι έχεις κάθετες τρύπες και στο ξύλο σου και στο τοίχο και στα σωστά σημεία.
Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι για κρυφές συνδέσεις αν θες να πάρεις ιδέες.
Αν βάλεις ειδικά πλάτες στα εξάγωνα ραφάκια σου για να βάλεις φωτογραφίες όπως ο Ramsey τότε μπορείς να τις σπρώξεις λίγο προς τα έξω (να μην ειναι φλατ με το τοίχο) και από μέσα να βάλεις αυτή τη στήριξη. Ετσι τα ράφια θα έρθουν πρόσωπο με τον τοίχο και δε θα προεξέχουν καθόλου. Το επίσης καλό που έχει αυτός ο τρόπος είναι ότι σου δίνει "τζόγο" για να το πας λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά το όλο σύστημα.
Ναι μπαμπά το ξέρω αυτόαλλά για να πετύχεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα σημεία τρυπήματος ειδικά όταν δεν ειναι οι τρύπες σε μία ευθεία όπως όταν πας να βάλεις ένα ράφι (βλέπε εξάγωνα ράφι, ράφια σε διαφορετικά επίπεδα) θες έναν οδηγό που ότι τρυπηθεί από τη μια να πάει και στην άλλη και να μην εισαι με το μέτρο στο χέρι για να βάλεις τα σημάδια και μετά να πάρεις δαύτο να κάνεις δουλειά.
Βέβαια αν υπάρχει δε χρειάζεται ο οδηγός να είναι 5 πόντους πάχους ούτε να βάλεις μέσα σωλήνα που κάνω εγώ κατά καιρούς.
Φυσικά όποιος θέλει να μετράει και να παίρνει υπόψιν του ότι όπου τρυπήσει στο ξύλο στο τοίχο πρέπει να τρυπήσει το "είδωλο" τότε το κάνει και με αυτό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα φυσικά. Προτιμάω την ασφάλεια του οδηγού προσωπικά![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.