Μάστορες τα φώτα σας!!

Σε καθε περιπτωση η καθε βιδα διαπερνα το μισο παχος του δοκαριου στο οποιο βιδωνεται, οποτε δεν βλεπω να υπαρχει θεμα.
Οποτε ναι, yοu are searching for fleas in the straws.

• Like
Reactions: anastasg
Άμα δεν έχεις τα σύνεργα .... κάρφωσε ένα προκάκι σε βάθος 2-3mm εκεί που θέλεις να πάνε οι καβίλιες στο οριζόντιο και κόψε το να προεξέχει 1-2 mm.
Τοποθέτησε το από κάτω κομμάτι και θα γίνει το σημαδάκι στο ξύλο εκεί που θέλεις.
Να κάνεις δηλαδή την δουλεία που θα κάνανε οι οδηγοί αλλά με "άλλο" τρόπο. :cool:
Εννοείται ότι θα ξεκινήσεις τις τρύπες για τις καβίλιες με πολύ μικρό τρυπάνι για να μην χάσεις τα κέντρα.

Last edited:
  • Like
Reactions: anastasg
Νίκο πολύ καλή η πρόταση σου και εναλλακτική.
Είπα να το κάνω με pocket holes γιατί ότι βίντεο βλέπω από εξωτερικό όλοι έτσι μοντάρουν τις κατασκευές τους οπότε λεω να μπω κι εγώ στο κόλπο να δω τι ψάρια θα πιάσω.
Θα το δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα

Πάντως εάν είχα τα σύνεργα για τις καβίλιες θα τα παράταγα τα pocket για κάποια άλλη φορά. Πιθανόν επειδή δεν το έχω επιχειρήσει στο παρελθόν πάρα μόνο σε scrap

Με ταλαιπωρησε σημερα μια $&^@€βιδα (μπουλονιου) και τελικα θα παει στον μαστορα, απλως ρωταω για καμια ιδεα για μελλοντικη χρηση.

Πηγα να βγαλω εναν κοτσαδορο, με το κλασικο συστημα με 2 μπουλονοβιδες χοντρες (19αρι κλειδι) και η μια δεν εβγαινε με τιποτε. Εκανα αμαν να βγαλω το καρυδακι, αλλα και παλι η βιδα δεν εβγαινε.

Ο ιδιος ο κοτσαδορος κουνιοταν πανω κατω, μαζι με την βιδα, παντως. Οποτε, λογικα, και να την εκοβα "προσωπο" με τροχο (δεν εμπαινε ευκολα και δεν εχω εδω σπαθοσεγα) δεν θα καταφερνα κατι.

Εριξα καμποσο λαδι ξανα και ξανα, την χτυπησα οσο μπορουσα (δεν δινει καλα χερι), αλλα δεν ακουγε τιποτε.

Πρεπει να εχει πιασει σκουρια + ισως να εχει στραβωσει μεσα στο στελεχος του κοτσαδορου.

Να βαλω φλογιστρο φοβηθηκα, γιατι καπου εκει κοντα πρεπει να ειναι το ρεζερβουαρ.

Κατι αλλο που θα μπορουσα να κανω;

Ενα update.
Πηγε στον μαστορα (που το σηκωσε, βεβαια). Αυτος ηξερε οτι το ρεζερβουαρ δεν ειναι κοντα (μονο η θεση της ρεζερβας) και ζεστανε το σημειο αρκετα, και μετα βγηκε σχετικα ευκολα με λιγο κοπανημα.
Ηταν αρκετα στραβωμενη η βιδα.

Σήμερα στην θάλασσα ή αδιάβροχη θήκη της gopro έμπασε νερά.
Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση μήπως και σώσουμε κάτι από κάμερα, μπαταρία κάρτα sd;
20210830_121854.jpg

Οπως τα εχεις (ανοιχτα) τα αφηνεις στον ηλιο για 2 ημερες και κανεις το σταυρο σου
μετα βλεπεις εαν η μπαταρια ή το σωμα εχουν προβλημα

Ευχαριστώ Θανάση.
Μάλλον την κάτσαμε τη βάρκα γιατί τα φύσηξα και έβγαινε νερό από την θέση της μπαταριας και από τις θύρες φόρτισης & κάρτας SD. 💦🥵
Αναμονή λοιπόν και ελπίζω για το καλύτερο

Και κινητο που ειχε πεσει στο νερο, επανηλθε...
Παντως, αν ειναι αλατονερο, ισως καποια πραγματα πρεπει να τα ξεπλυνεις. Π.χ. την καρτα μνημης εγω θα την ξεπλενα.

Επισης, εχω την αισθηση οτι βοηθαει να το στεγνωσεις πιο γρηγορα, με πιστολακι ή κατι τετοιο (χωρις να το παρακανεις και λιωσεις τιποτε), ισως γιατι δεν προλαβαινουν να σκουριασουν επαφες κτλ.

Σήμερα στην θάλασσα ή αδιάβροχη θήκη της gopro έμπασε νερά.
Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση μήπως και σώσουμε κάτι από κάμερα, μπαταρία κάρτα sd;
View attachment 184594
Επιεικώς απαράδεκτο για τα λεφτά της.
Ξεκινά να γράφεις μειλ προς την εταιρεία.

Και κινητο που ειχε πεσει στο νερο, επανηλθε...
Παντως, αν ειναι αλατονερο, ισως καποια πραγματα πρεπει να τα ξεπλυνεις. Π.χ. την καρτα μνημης εγω θα την ξεπλενα.

Επισης, εχω την αισθηση οτι βοηθαει να το στεγνωσεις πιο γρηγορα, με πιστολακι ή κατι τετοιο (χωρις να το παρακανεις και λιωσεις τιποτε), ισως γιατι δεν προλαβαινουν να σκουριασουν επαφες κτλ.
Ετσι κι αλλιως θα οξειδωθουν καποια πραγματα λογω του θαλασσινου νερου.
Κανονικα εαν εχουν μπει πολλα νερα, μονο το σωμα θελει ΑΜΕΣΩΣ μπανιο σε απιονισμενο νερο και μετα στεγνωμα με αργο (ή φυσικο) τροπο, ΟΧΙ πιστολακι για τα μαλια.

Και τι να τους γραψει ρε Κυρ? ... θα του απαντησουν οτι δεν εκλεισε καλα ή ανοιξε το αδιαβροχο κουτι, που ειναι ευθυνη του χρηστη.

Παιδιά ποιες οι πιθανότητες να βγει ένα πλακάκι χωρίς να σπάσει;
Αρχικά κόβεις αρμούς και έπειτα;
Κοψιμο με δισκο πρωτα περιμετρικα και εποιτα βγαλσιμο προσεκτικα με κύρτοκαλεμο...

Και τι να γράψω βρε Κυριάκο.
Την έχω 6-7 χρόνια τώρα, ούτε εγγύηση ούτε τίποτα.
Θα ρίξουν την ευθύνη στο χρήστη και θα καθαρίσουν εύκολα.
Η πλάκα είναι ότι η θήκη δεν έχει χτυπήματα, ράγισμα κλπ και το περιμετρικό λάστιχο στεγανοποίησης δεν είναι ξερό.
Την θήκη την έκλεισα και αφού την χρησιμοποίησαμε 5 λεπτά την άφησα στο τραπέζι όπου είδα την υγρασία εσωτερικά.
Πριν 2-3 ημέρες που την χρησιμοποιησαμε δεν είχε θέμα.
Ίσως λανθασμένο κλείσιμο, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό.
Θα βάλω την θήκη στο νερό μόνη της να δω εάν μπάζει νερά.