Μάστορες τα φώτα σας!!

ολοι σχεδον οι παλιοι τορναδοροι εχουν μασγαλαδες για τους τορνους τους
το θεμα ειναι αν ταιριαζουν τα καλουπια τους με αυτο που θελεις να φτιαξεις
αν εχεις να φτιαξεις πολλα τεμαχια, αξιζει να φτιαξεις καλουπι δικο σου

Τέτοιο πράγμα θέλω.. Αντε το πολύ μέχρι 2 πόντους μεγαλύτερη διάμετρο..

Βρήκα στο ίντερνετ έναν Θεσσαλονίκη και έναν Μενίδι και έστειλα φώτο και λεπτομέρειες και θα μιλήσω να δω..
Καλούπι είμαι σίγουρος ότι θα κοστίσει πάρα πολύ..

Καλησπερα μαστορες.

Θελω να βαψω ενα μεταλλικο πομολο (γυμνο μεταλλο) με το χρυσο χρωμα αριστερα στη φωτο. Περασα πρωτα το ασταρι δεξια και μετα (πανω απο 24 ωρες αργοτερα) πηγα να περασω το χρωμα.
Ωστοσο, σχεδον αμεσως "εσπασε" το ασταρι και μετα απο λιγο διαλυθηκε.

Γιατι μπορει να εγινε αυτο, και το κυριοτερο, πώς να βαψω με το χρωμα; Να μην ασταρωσω καθολου; Να δοκιμασω καποιο αλλο ασταρι, π.χ. ενα σπρει που εχω;

View attachment 184986

View attachment 184985

Ετσι για το update, αφου το αραιωσα καμποσο το βερνικι, με διαλυτικο νιτρου (και λιγο white spirit), εγινε πιο μανιτζεβελο και βγηκε σχετικα OKish το πομολο.
Φαινονται καπως οι γραμμες απο το πινελο, ισως επαιρνε λιγη ακομα αραιωση, αλλα ενταξει ειναι.

20210910_194857.jpg

Τι σχετικα οκ...μια χαρα εγινε με το πινελο....!!
Ωραιος....!!!

Για την αραιωση δεν εχω να πω τι τιποτα...εσυ το πας οπως το φαγητο..βαλε λιγο ακομη και απο εκεινο και απο το αλλο μεχρι να νοστιμησει...:ROFLMAO:

Πέρνα το και με μια πανόβουρτσα, όταν στεγνώσει καλά, και θα λαμποκοπάει.
Με προσοχή όμως, ελαφρά, μη βγάλεις και τη μπογιά…

• Like
Reactions: mastroxalastis
Παιδιά τα φώτα σας. Το γραφείο μου είναι στρωμένο με ένα σκατοπλακάκι που η επιφάνειά του είναι σαγρά, σαν πορώδης. Με τα χρόνια έχει γαριάσει, με ότι καθαριστικό και αν έχω σφουγγαρίσει πάλι βρώμικο φαίνεται (είναι προφανώς). Ξέρετε κάτι εξειδικευμένο ώστε να τα ξεβρωμίσω;
υγ
Ούτε με ατμό έκανα δουλειά...

Niko εδω εισαι...

Βαζεις οπως ειναι το υλικο και το αφηνεις να δρασει 5 λεπτα....
Επειδη η επιφανεια εινα σαγρε θα χρειστειες βουρτσα για να καθαρισεις....
Εαν δεν φυγει τελειος επαναλαμβανεις ξανα..
Οπου και εαν χρειαστηκε με την δευτερη φορα τελειωσα εγω....ακομη και σε σκαπιτσαριστο μαρμαρο κανει δουλεια..

Last edited:
Niko εδω εισαι...

Βαζεις οπως ειναι το υλικο και το αφηνεις να δρασει 5 λεπτα....
Επειδη η επιφανεια εινα σαγρε θα χρειστειες βουρτσα για να καθαρισεις....
Εαν δεν φυγει τελειος επαναλαμβανεις ξανα..
Οπου και εαν χρειαστηκε με την δευτερη φορα τελειωσα εγω....ακομη και σε σκαπιτσαριστο μαρμαρο κανει δουλεια..
Κωστή ευχαριστώ πολύ!

Εχω κι εγω ενα, που με ειχε εντυπωσιασει. Καθαρισε πλακακι που δεν το ειχε καθαρισει αυτο ακριβως το Durostick, που ειχα δοκιμασει πριν.
Ωστοσο, δεν εγγυομαι για το τι τυχον ζημια μπορει να κανει στο πλακακι.
Επισης, μη σου πεσει στο χερι, στο καιει.

Θα βαλω μια φωτο μολις παω σπιτι.

Για πείτε καμία ιδέα πως μπορεί να διορθωθεί αυτό. Ίσως ασημοκόλληση;
View attachment 185117

Με ασημοκολληση πιθανοτατα θα κολλησει, αλλα θα πρεπει να το ξεκολλησεις ολο, να ειναι μονο μεταλλο, και η διαδικασια της κολλησης θα του κανει διαφορα. Σιγουρα θα το αποχρωματισει και θα θελει βαψιμο μετα.

Ισως να δοκιμασεις με μια καλη, διαφανη δυο συστατικων πρωτα.

Η καλυτερη kαι απλουστερη λυση ειναι εποξικη παστα 2 συστατικων για μεταλλα, ιδανικα η JBweld αλλα επειδη δεν βρισκεται ευκολα, προτεινω την αντιστοιχη Permatex cold weld.

Υπαρχει και σε εκδοση ταχειας πηξης, 5λεπτου.

• Like
Reactions: anastasg
Νικόλα αυτό θέλει οπωσδήποτε μάσκα όσο γίνεται καλύτερη αλλιώς θα το καταλάβεις στα πνευμόνια ... :cool:
Νικόλα δεν είναι ιδιαίτερα βλαβερό όσο φαινεται...Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα μεγάλης δυσοσμίας αλλά καλό είναι να παιρνεις τα μέτρα σου...

Αν ο χώρος δεν αερίζεται πάρα πολύ καλά ....αρχίζει και σε πνίγει όταν εξατμίζεται... εγώ τουλάχιστον αυτό αισθανόμουν τελευταία φορά που το έβαλα.
Πριν από 35 χρόνια που το χρησιμοποίησα πρώτη φορά για να καθαρίσουμε 110 τετραγωνικά στο σπίτι επειδή χρειάστηκε να ξηλώσουμε την φρέσκια αρμολόγηση λόγω λάθους του πλακόστρωτή στην ανάμιξη ενός νέου υλικού που του είχα πάει ...και εγώ δεν κατάλαβα τίποτα... ίσως λόγω του ότι ο χώρος ήταν αεριζόμενος ή το υλικό είχε πιο ελαφριά σύνθεση ή εγώ άντεχα περισσότερο... :cool: :)

• Like
Reactions: KOSSTV