Μάστορες τα φώτα σας!!

Η καλυτερη kαι απλουστερη λυση ειναι εποξικη παστα 2 συστατικων για μεταλλα, ιδανικα η JBweld αλλα επειδη δεν βρισκεται ευκολα, προτεινω την αντιστοιχη Permatex cold weld.

Υπαρχει και σε εκδοση ταχειας πηξης, 5λεπτου.
Έχω αυτήν της Bison να την δοκιμάσω;

Nαι καλη ειναι, μια μικρη ποσοτητα στις ενωσεις αρκει, δεν χρειαζεται να μπει πολυ και να ξεχειλιζει.
Οι ενωσεις να τριφτουν καλα.

Το Σαββάτο είπα να δείξω στη γυναίκα οτι είμαι έμπρακτα υπέρ της ισότητας των φύλλων.
Έτσι , αυτή τη φορά έκανα εγώ μια ζημιά στο αυτοκίνητο της. Κάτι που δεν εκτιμήθηκε, αλλά ας είναι, τώρα θα τις μάθουμε;

Έγινε γρατζουνιά, το χρώμα δεν έχει φύγει (είναι πλαστικό το σημείο στον προφυλακτήρα), όχι μακρά, όχι βαθειά, αλλά εμφανή.
Οπότε πως τη «σβήνουμε»;
Καμμιά καλή αλοιφή; Να το περάσω και με γυαλόχαρτο ελαφρά;
Τι προτείνεται;

• Haha
Reactions: nickolas
Το Σαββάτο είπα να δείξω στη γυναίκα οτι είμαι έμπρακτα υπέρ της ισότητας των φύλλων.
Έτσι , αυτή τη φορά έκανα εγώ μια ζημιά στο αυτοκίνητο της. Κάτι που δεν εκτιμήθηκε, αλλά ας είναι, τώρα θα τις μάθουμε;

Έγινε γρατζουνιά, το χρώμα δεν έχει φύγει (είναι πλαστικό το σημείο στον προφυλακτήρα), όχι μακρά, όχι βαθειά, αλλά εμφανή.
Οπότε πως τη «σβήνουμε»;
Καμμιά καλή αλοιφή; Να το περάσω και με γυαλόχαρτο ελαφρά;
Τι προτείνεται;
Ειναι επιστημη , το γυαλοχαρτο θα αφησει θαμπαδα και θελει αλοιφαδορο μετά , αλοιφες κτλ.
Ισως με καποια αλοιφη και τριψιμο αφου το καθαρισεις καλα να μη φαινεται τοσο.

Εχει και κατι "μαρκαδορους" για γρατζουνιες, που κααααατι ψιλοκανουνε, αμα πετυχεις το χρωμα. Ισως σε συνδυασμο με μια αλοιφη και τριψιμο πρωτα.

Αλλιως, πας σε ενα απο εκεινα τα autorepairάδικα, που στο κανουν μεγκλα, αλλα εχουν ακριβυνει και αυτοι. Παλια χρεωνανε 10-20€ για τετοια, πλεον καπου στο 40αρι.

- Αντώνη μπάααα, βλέπω να μου το πασσάρει μέσα στη διατροφή :)

- Άγγελε, για πες κάτι πιο συγκεκριμένο. Κάποιο όνομα, κάποιο link, κάποιο τηλέφωνο.
Είναι μια λύση και ίσως να έρχετε μια η άλλη με το να πάρω τα υλικά.

Λογικα με μια χοντρη αλοιφη πρωτα και επειτα μια πιο λεπτη μετα να γινει ως να βαθμο δουλεια...προσπαθησε το....
Γυαλοχαρτο σε καμια περιπτωση να μην περασεις θα γινει ζημια....

Πριν κάνεις οτιδήποτε δοκιμασε το παρακάτω:
Πάρε ενα κομμάτι βαμβάκι και πότισε το με βενζίνη αμόλυβδη
Τρίψε ενα μικό σημείο και δες αν θα κάνει δουλειά
Κατόπιν αποφασίζεις εαν θα συνεχίσεις ή όχι

Αποστολη, αν εννοεις για τα "autorepairαδικα", εχει γεμισει η Αθηνα.
Εχει ενα απεναντι απο το σπιτι μου σχεδον, αλλα και δεκαδες αλλα. Αν βαλεις π.χ. "επισκευη γρατζουνιων" θα βγαλει πολλα.
Αν δεν βρεις, και εισαι προς τα βορεια, να σου στειλω ενα στιγμα στο maps, ή link, αν εχουν site, αλλα μη θεωρηθει και διαφημιση για το συγκεκριμενο.

Λογικά ναι, το γυαλόχαρτο θα τα κάνει χειρότερα.
Κάποια συγκεκριμένη αλοιφή όμως, έχει κάποιος υπ'όψιν του;
Αποστόλη της 3Μ χρησιμοποιώ εγώ...
Για γρατζουνιες αυτήν..

...και για τελείωμα αυτήν..

Ακριβές...αλλά εξαιρετικές στο αποτέλεσμα...!!!

Last edited:
Άγγελε, έλεγα μήπως γνωρίζεις κάποιο συγκεκριμένο που να ξέρουμε οτι κάνει καλή δουλειά.
Αλλά τα ΒΠ πέφτουν μακριά. Δεν πειράζει, θα ψάξω.

Κώστα σε ευχαριστώ. Εσύ σε αυτά είσαι εγγύηση, θα τα λάβω σοβαρά υπ' όψιν.

Κυριάκο, σου στέλνω που μου.

Παιδια, οι αποστατες που στερεωνεις πλεξιγκλας κλπ, γινεται να μπουν σε κοντρα πλακε 15αρι πχ ;
Θελω να στερεωσω μια επιγραφη, αλλα δεν βρισκω κατι αντιστοιχο..
Μαλλον για καμια πατεντα θα παω..

Παιδια, οι αποστατες που στερεωνεις πλεξιγκλας κλπ, γινεται να μπουν σε κοντρα πλακε 15αρι πχ ;
Θελω να στερεωσω μια επιγραφη, αλλα δεν βρισκω κατι αντιστοιχο..
Μαλλον για καμια πατεντα θα παω..
Δε βρισκω το λογο να μη γινεται, βαζεις μια νοβοπανοβιδα, λογικα θα εχει ηδη.

Έχω αυτήν της Bison να την δοκιμάσω;
Τελικά όπως με ενημερώσετε η κόλλα έκανε πολύ καλή και εύκολα τη δουλειά απλά έχει διαφορά στο χρώμα που δεν μας πειράζει μιας και δεν θα είναι ιδιαίτερα ορατή
20210914_160527.jpg
20210914_160213.jpg
Επειδή το μέταλλο ήταν αρκετά λεπτό και η κόλλα δεν στεγνώνει γρήγορα έβαλα παραπάνω για να είμαι σίγουρος
20210914_160234.jpg
20210914_160800.jpg

• Like
Reactions: nickolas