Μάστορες τα φώτα σας!!

Δοκίμασε με λάδι σιλικόνης.
Λάδι όμως, υγρό, όχι αυτά τα γυαλιστικά spray, αυτά είναι άθλια.
Που βρίσκουμε αυτό το λάδι ρε παλικάρια;
Στο Leroy που ρώτησα, δεν είχαν ιδέα, μόνο το spray ήξεραν.
Στο skroutz, βγάζει μόνο spray.

Λαδι για διαδρομο γυμναστικης ψαχνεις?

Last edited by a moderator:
Και τα λαστιχα ακομα περισσοτερο.
Βαζω γρασο σιλικονης στα λαστιχακια (o-rings) των αδιαβροχων φακων που εχω και στις υποβρυχιες καμερες. Τα διατηρει σε απιστευτα καλη κατασταση, δεν εχω αλλαξει ποτε κανενα!!

Το αποροφά το γράσο;
Εγώ χρησιμοποιώ λάδι σιλικόνης για τα μπαλόνια του φουσκωτού και σε δέρματα επειδή την επόμενη μέρα δεν υπάρχει τίποτε.

Δεν εχω παρατηρησει και δεν νομιζω οτι απορροφαται ουτε και αν απορροφαται σε καποιο ποσοστο.

Iσως στα μπαλονια θα ηταν καλυτερο να χρησιμοποιουσες γρασο αντι λαδι?

Σε όλα τα καταστήματα με βιομηχανικά/χημικά στην Αθήνα & Πειραιά υπάρχει διαφανές λάδι σιλικόνης με το κιλό. Το ίδιο υλικό κυκλοφορεί και σε σπρευ σιλικόνης. Επειδή το χρησιμοποιω και εγω πολύ, θα έλεγα ότι όπου υπάρχει σκόνη δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε λάδι σιλικόνης γιατί ναι με κάνει καλό στα πλαστικά αλλά από την άλλη κολλά όλη η σκόνη. Για το φουσκωτό σκάφος δεν θα το πρότεινα, ειδικά εαν είναι Neoprene ORCA, το οποίο θέλει ειδικό καθαριστκό. Τέλος, για σκληρά πλαστικά υπάρχει και το POLYTROL.

Τι είναι το Neoprene ORCA?
Το δικό μου έχει ύφασμα hypalon neoprene και τόσα χρόνια που το χρησιμοποιώ μοιάζει με καινούριο.
Μπορείς να μου πείς γιατί δεν θα το πρότεινες.

Μιχάλη αν το γράσο δεν αποροφάται δεν κάνει.

Μπάμπη σε πιάνω αδιάβαστο για τα μπαλόνια σου.
Ρίξε μια ματιά εδώ https://orca.eu/en/produit/orca-cleaner/
Πότε γράσο στα μπαλόνια!
Προσωπικά δεν έχω βάλει ποτέ ούτε σιλικόνη, απλό πλύσιμο με νεράκι και απαλό καθαριστικό και μια φορά το χρόνο τα καθαριστικά που έβαλα παραπάνω.
Τίποτε άλλο, απλά πράγματα

Είπα εγώ για γράσο;
Το αντίθετο είπα, απαντώντας στην ερώτηση του Μιχάλη «λάδι ή γράσο»;
Και βέβαια ποτέ δεν χρησιμοποιώ κοινά καθαριστικά, μόνο εξειδικευμένα και πολύ ήπια.
Η ORCA είναι εταιρία που διαφημίζει τα προϊόντα της και καλά κάνει.
Για το λάδι σιλικόνης όμως δεν μου λέτε… γιατί να μην το χρησιμοποιώ;
Εδώ και 40 χρόνια πιυ ασχολούμαι με φουσκωτά, 7 έχω αλλάξει μέχρι τώρα, τα μπαλόνια μου, και η μηχανές βεβαίως, ήταν πάντοτε σε άριστη κατάσταση (ξαι μόνο YAMAHA εννοείται.
Το τωρινό μου είναι 24 ετών και αν το δείς θα νομίζεις οτι δεν έχει κλείσει 3-ετία… κυριολεκτικά.
Η μηχανή λαμποκοπάει και τα μπαλόνια είναι σε εξαιρετική κατάσταση με σωστό καθαρισμό και περιποίηση μια φορά το χρόνο, όταν γίνετσι η συντήρηση για Χειμώνα, με λάδι σιλικόνης.
Αν ξέρετε κάτι διαφορετικό πείτε μου.

(Υ.Γ. Μ’έκανες κι έγραψα ολόκληρο κατεβατό επειδή μου πάτησες τον κάλο, μου είπες οτι είμαι αδιάβαστος. :p )

. 5F7202D8-6C2F-4F1A-832E-EAB528FFDEB4.png

• Like
Reactions: teodor_ch
Θα την καταπιω με αξιοπρεπεια και εγκαρτερηση την κοκκινη μου :)

Τους καλους μονο τσιγκλαω, να ξερεις 😈

Ωραίο σκάφος και ακόμα ποιό ωραίο μοτέρ. Το είχα αγοράσει και εγώ καινούριο το Yamaha V6 150 και το κράτησα 6-7 χρόνια και ήταν απο τα καλύτερα μοτέρ που είχα ποτέ. Βέβαια είχα αρκετά ακόμα 2κυλ, 3κυλ, v4, v6 και τώρα πάλι v4. Ως προς τα μπαλόνια, Εαν ρωτήσεις ειδικούς, κανένας μπαλονάς δεν προτείνει λάδι σιλικόνης ή άλλα προϊόντα που είναι κυρίως για PVC και όχι για ORCA Hypalon Neoprene της εταιρείας κατασκευής Pannel & Filippo. Πολύ παλιά έβαζα κι εγώ λάδι σιλικόνης στο μπαλόνι αλλά η θάλασσα και ο ήλιος το έβγαζαν σχετικά γρήγορα και 2-3 πορείες είχε φύγει. Μετά, το έβαζα μόνο Οκτώβρη και στο ξεχειμώνιασμα μέχρι που το έκοψα τελείως όταν όλοι οι ειδικοί μου είπαν να μην βάζω τίποτα απο αυτά. Πλέον, καθαρίζω τους αεροθαλάμους μόνο με καθαρό νερό και πανάκι με μικρο-ίνες και πολύ πολύ λίγο γαλάκτωμα EUROMETCI και αυτό μια δυο φορές τον χρόνο. Να και το δικό μου φουσκωτό που είναι > 13 ετών και με πολύ δύσκολο ύφασμα σε μπεζ χρώμα και με κοκκινα και μπλέ διακοσμητικά.

Ωραία… Θα το ψάξω και θα ρωτήσω και μπαλωνά, αν υπάρχει καλύτερο υλικό θα χρησιμοποιήσω αυτό.
Το λάδι σιλικόνης δεν το ξεκίνησα μόνος μου, μπαλωνάς μου το είχε συστήσει. Αλλάζουν όμως τα πράγματα, καινούρια υλικά, ακόμα καλύτερα, βγαίνουν και χρειάζεται ενημέρωση. Εγώ τα τελευταιοα, αρκετά, χρόνια δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου
Το γαλάκτωμα EUROMETCI που το βρίσκεις.