Μάστορες τα φώτα σας!!

Καμία ιδέα για το πως αλλιώς μπορώ να κάνω τομή (ίσα ίσα για να μπει η λάμα της σεγας έπειτα), στην μικρή μεριά που φαίνεται στη φώτο, εκτός από πολύ μικρό δισκάκι και τροχό;

Αντώνη ξέχασες την φωτογραφία
Ίσως με λεπτό τρυπανάκι;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι υλικό είναι, μέταλλο, πλαστικό;

Last edited:
Τι αυτό ακριβως Αντώνη...;
Πόσο πλάτος έχει αυτή η μικρή πλευρά...;
Με τι τα έχεις κάνει αυτά που ήδη φαινονται..;

Αυτο ειναι μερος μουσικου οργανου , με τροχο τα εχω κανει , ισα ισα για να βαλω τη σεγα μετα να συνεχισει..
Το πλατος ειναι περιπου 3 ποντοι

Τι παχος έχει ρε φίλε?
Εκεί όπως το έχεις σκάψει με τον τροχό αν του κοπανήσεις μια με ένα ίσιο κατσαβίδι θα Το τρυπησεις.
Για δοκίμασε το.
Ναι έτσι το κάνω, με το 5 σε 1 εργαλειακι της Stanley βασικά..
2.5μμ είναι το πάχος.

Last edited by a moderator:
Μαστόρια καλημέρα.
Έχω έναν τοίχο και θέλω να του διορθώσω την καθετότητα, οπότε σε μερικά σημεία θα πρέπει να μειώσω το πάχος του σοβά, να τον τρίψω,
Γύρω στο μισό πόντο.
Με τι λέτε να το κάνω;
Σκέφτομαι με το γωνιακό τροχό και κανένα δίσκο γυαλόχαρτου:
12531-10-600x600.jpg

Μια λύση θα ήταν κι αυτή αλλά το πιο σωστό (π.χ. από άποψη χώρου η μείωση του πάχους του σοβά αυξάνει το χώρο) θα ήτανε να τον τρίψω λίγο.
Τη σκόνη δεν την αποφεύγω, έχω προμηθευτεί μάσκα ειδικά γι αυτό πάντως.

Μακάρι να τα καταφέρεις…
Αν μιλάμε για μεγάλη επιφάνεια πολύ φοβάμαι οτι την ώρα που θα διορθώνεις ένα προβληματικό σημείο θα δημιουργείς ένα άλλο.

• Like
Reactions: aetosa
Τα παραπανω δισκακια δεν κανουν για την δουλεια που το θες και θα φας τα νιατα σου....
Στην αρχη θα βαλεις αυτον (κατα προτιμηση 80 η 100 grid ) για να "φας " γρηγορα οπου χριεαζεται τα πολλα και χοντρα και επειτα θα στρωσεις/φινιτσαρεις με αυτον...
Σε καθε περιπτωση μιλαμε για πολυ σκονη,οση δεν φανταζεσαι και θα πρεπει να γινει τρελλο αμπαλαρισμα αμα συζηταμε σε χωρο με επιπλα η οτιδηποτε αλλο....
Το στοκαρισμα δεν θα το γλυτωσεις αφου θελει πολυ καλη επιδεξιοτητα με τον γωνιακο τροχο ωστε να στρωσεις το τοιχο...

Παντως ο μισος ποντος δεν ειναι πολυ για να γεμισουν τα κενα που εχουν θεμα αλλα θελεις μεγαλη πηχη,διμετρη κατα προτιμηση, ωστε να γεμισεις εκει που πρεπει και οσο χρειαζεται...δεν γινεται με μια φορα...αφου στεγνωσει ξαναβαζεςι οπου λειπει υλικο και επειτα σπατουλαρεις ολον τον τοιχο γαι να γινει ομοιομορφος....
Πρωτα γεμιζεις με κολλα η σοβα αφου εχεις κανει εκδορες στον τοιχο για να πιασει το υλικο και επειτα με στοκο σπατουλαριματος...

Εαν θες την αποψη μου, γιατι και τα 2 τα εχω κανει πολλες φορες, εαν αντεχεις την σκονη προχωρα..ειδαλως εαν κατεχεις, το στοκαρισμα θα ηταν το ιδανικο...

Φυσικα υπαρχει και αλλη λυση πιο γρηγορη...βιδωνεις γυψοσανιδες απο ακρη σε ακρη και δημιουργεις νεα ευθεια...βεβαια εχει ακριβο κοστολογιο...

Μαστόρια καλημέρα.
Έχω έναν τοίχο και θέλω να του διορθώσω την καθετότητα, οπότε σε μερικά σημεία θα πρέπει να μειώσω το πάχος του σοβά, να τον τρίψω,
Γύρω στο μισό πόντο.
Με τι λέτε να το κάνω;
Σκέφτομαι με το γωνιακό τροχό και κανένα δίσκο γυαλόχαρτου:
12531-10-600x600.jpg
Σκαψιμο και ξανασοβάτισμα.

• Like
Reactions: aetosa
Κωστή κινητή εγκυκλοπαίδεια είσαι, δεν παίζεσαι! Το δισκάκι που έβαλες θα χρησιμοποιήσω.
Εντάξει, πολλή σκόνη αλλά είναι γιαπί, οπότε δεν είναι και πολύ θέμα.
Παιδιά σας ευχαριστώ! Να 'στε καλά!

• Like
Reactions: mikemtb and KOSSTV
Καλη χρονια σε ολους, με υγεια, ηρθε η ωρα να αγορασω πλυστικο και θα ηθελα την αποψη σας ,ειμαι αναμεσα σε δυο ,να προτιμησω το bosch aquatak 135 ή το karcher k4; καποιο αλλο μηπως;