Μάστορες τα φώτα σας!!

Ναι Γιωργο, ισχυει και για τους ρητινουχους δισκους λειανσης και για τους δισκους κοπης.
Η ρητινη οσο περνα ο καιρος απορροφα υγρασια και σε καποια στιγμη πανω στο ζορι μπορει να χασει την συνεκτικοτητα της και να σπασει.

Ειμαι σιγουρος οτι η ημερομηνια ληξης εχει καποια ορια που μπορεις να ξεπερασεις, αλλα οταν εχουν ληξει το 2019...it is too much..
Συνηθως εχουν ημερομηνια ληξης 3 χρονια μετα την ημερομηνια κατασκευης.

Απο τοτε που εμαθα οτι υπαρχει ημ.ληξης, το προσεχω το θεμα. Τα περισσοτερα χρονια ομως που μαστορευα δεν το ηξερα, ο Θεος μας φυλαγε... :)

• Like
Reactions: enduras1
Καλησπέρα.
Θέμα βγάλω μια πρίζα ρεύματος στο μπαλκόνι του σπιτιού των γονιών μου.
Σκέφτομαι για να μην μπλέξω με μερεμέτια , να ανοίξω την πρίζα σουκο που υπάρχει στο σαλόνι και στο κέντρο του χωνευτου κουτιού να κάνω μία τρύπα ώστε να βγει από την άλλη πλευρά στο μπαλκόνι.
Από εκεί να περάσω το καλώδιο και από έξω να βαλω μια εξωτερική πρίζα ακριβώς στο κέντρο της τρύπας.
Ρεύμα δηλαδή θα πάρω από την μέσα πρίζα του σαλονιού η οποία δίνει Ρεύμα μόνο σε μια τηλεόραση.
Αυτή είναι η ποιο εύκολα προσβάσιμη πρίζα.
Τι λέτε;
Καλώδιο λέω να περάσω 3 × 1.5

Η δουλειά τελείωσε με άριστα αποτέλεσμα.
Μετά από κάτι μήνες φάνηκε χρήσιμο για πρώτη φορά το
pbha 12 a1 parkside.
Δεν το περίμενα, το είχα υποτιμήσει.
Ευχαριστώ

Ναι Γιωργο, ισχυει και για τους ρητινουχους δισκους λειανσης και για τους δισκους κοπης.
Η ρητινη οσο περνα ο καιρος απορροφα υγρασια και σε καποια στιγμη πανω στο ζορι μπορει να χασει την συνεκτικοτητα της και να σπασει.

Ειμαι σιγουρος οτι η ημερομηνια ληξης εχει καποια ορια που μπορεις να ξεπερασεις, αλλα οταν εχουν ληξει το 2019...it is too much..
Συνηθως εχουν ημερομηνια ληξης 3 χρονια μετα την ημερομηνια κατασκευης.

Απο τοτε που εμαθα οτι υπαρχει ημ.ληξης, το προσεχω το θεμα. Τα περισσοτερα χρονια ομως που μαστορευα δεν το ηξερα, ο Θεος μας φυλαγε... :)

τοτε μπορουμε να τους φυσηξουμε με πιστολι θερμου αερα και να ειναι πιο ασφαλεις?
πχ τα ηλεκτροδια οταν απορροφουν υγρασια, μια χαρα δουλευουν αν τα περασεις απο θερμο αερα
ρωτω γιατι εχω αρκετους και φ125 και φ230 που μου εχουν περισσεψει

Δεν ξερω αν ειναι αντιστρεψιμη η (πιθανη) βλαβη στο ρητινουχο μιγμα. Μπορει να μην ειναι αντιστρεψιμη οπως πχ. στο βρεγμενο νοβοπαν.

Oπως εγραψα και παραπανω, πριν απο λιγα χρονια εμαθα οτι υπαρχει ημ.ληξης.... πριν χρησιμοποιουσα οτι δισκο ειχα που πιθανως οι περισσοτεροι να ηταν και 5+ ετων

• Like
Reactions: nickolas
ρε, μηπως θελυν φροντιδα και προδερμ οπως τα ηλεκτροδια?
δηλαδη σχεδον αεροστεγη σσκευασια κια οχι χυμα?

• Like
Reactions: nickolas
Η ημερομηνια ληξης των δισκων προυποθετει την καλη φροντιδα...

Τωρα εαν τους εχεις αποθηκευμενους σε πολυ καλα φυλασσομενο περιβαλλον, σε συνδυασμο με την καποια ανοχη στην ημ. ληξης που εχουν ολα τα προιοντα, πιστευω οτι μπορει να χρησιμοποιηθουν ακομα και 1-2χρονια μετα την ημερομηνια ληξης.

Βεβαια εμεις οι ερασιτεχνες καλυτερα να ακολουθουμε τις οδηγιες καθε κατασκευαστη αφου δεν εχουμε μεγαλη καταναλωση και τα δισκακια ειναι φτηνα. Δεν αξιζει να ρισκαρουμε, εστω και αν το ποσοστο αστοχιας ενος καλοδιατηρημενου ρητινουχου δισκου ηλικιας μικροτερου των 5 ετων μπορει να ειναι ελαχιστο.

Καλημέρα κύριοι.
Μια ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να έχουμε διαρροή σε σωλήνα νερού ώστε να πετάξει υγρασία στον τοίχο (αρκετή) αλλά το ρολόϊ να μην γράφει;
Το ρολόϊ δουλεύει κανονικά.

Καλημέρα κύριοι.
Μια ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να έχουμε διαρροή σε σωλήνα νερού ώστε να πετάξει υγρασία στον τοίχο (αρκετή) αλλά το ρολόϊ να μην γράφει;
Το ρολόϊ δουλεύει κανονικά.
Ναι. Ένας τρόπος είναι να βάλεις μπαρομετρο και να δεις αν πέσει η πίεση με κλειστό διακόπτη. Δε θέλει πολύ να πέσει καθώς το νερό έχει αμελητέα συμπίεση.

Έχω μια ερώτηση. Σε βαση deck αν βάλει κάποιος μόνο παράλληλα σίδερα και όχι σταυρωτά τι θέμα μπορεί να έχει.

Μπα, δεν υπάρχει κανένας αλλά τι πρέσσα εννοείς;
Εξήγησε το λίγο γιατί οι γνώσεις μου για το νερό περιορίζονται στο οτι είναι υγρό και διαφανές.

Πάντως από τη στιγμή που γίνεται να υπάρχει διαρροή χωρίς να γράφει το ρολόϊ είναι 99,99 βέβαιο οτι αυτό είναι το πρόβλημα. Είναι το σημείο του σπιτιού τέτοιο που είναι πάρα πολύ δύσκολο να «έρθει» υγρασία από έξω και σε τέτοια ποσότητα χωρίς να δημιουργηθούν κι αλλού προβλήματα. Είναι έξω από το μπάνιο, κοντά στο μέσο του σπιτιού και «οδεύει» προς μια βρύση στο μπαλκόνι. Στον τοίχο αυτό και στο ταβάνι του αποκάτω σπιτιού υπάρχει εμφανέστατο πρόβλημα αλλά οι υπόλοιποι τοίχοι και ταβάνια είναι καθαροί.

Last edited:
Μπα, δεν υπάρχει κανένας αλλά τι πρέσσα εννοείς;
Εξήγησε το λίγο γιατί οι γνώσεις μου για το νερό περιορίζονται στο οτι είναι υγρό και διαφανές.

Πάντως από τη στιγμή που γίνεται να υπάρχει διαρροή χωρίς να γράφει το ρολόϊ είναι 99,99 βέβαιο οτι αυτό είναι το πρόβλημα. Είναι το σημείο του σπιτιού τέτοιο που είναι πάρα πολύ δύσκολο να «έρθει» υγρασία από έξω και σε τέτοια ποσότητα χωρίς να δημιουργηθούν κι αλλού προβλήματα. Είναι έξω από το μπάνιο, κοντά στο μέσο του σπιτιού και «οδεύει» προς μια βρύση στο μπαλκόνι. Στον τοίχο αυτό και στο ταβάνι του αποκάτω σπιτιού υπάρχει εμφανέστατο πρόβλημα αλλά οι υπόλοιποι τοίχοι και ταβάνια είναι καθαροί.
Σε μια καινουργια εγκατασταση για παραδειγμα, οφειλει ο υδραυλικος να πρεσαρει το συστημα τουλαχιστον για 12 ωρες, σε συγκεκριμενα μπαρ, ωστε να δει αν υπαρχει καπου διαρροη που δεν φαινεται με το ματι.

Αποστόλη οι σωληνώσεις είναι από χαλκοσωληνες...; ..Η απο τις παλιές τις μαντεμενιες...
Το λέω γιατι εντός του τοίχου μπορεί να έχει τρυπήσει και να χάνει σιγα-σιγα...

Επισεις εαν το ρολόι είναι παλιό δεν υπάρχει περίπτωση να δείξει ότι γυρνάει από μια πολύ μικρη διαρροή...
Το έχω παρατηρησει πολλές φορές σε σπίτια που υπάρχουν θέματα με σωληνώσεις και διαρροές...

Για το πρεσαρισμα θα συμφωνήσω.. Είναι μια εργασία που γίνεται σπάνια σε ένα σπίτι άλλα μπορεί να διορθώσει πολλά...

Πάντως εαν είναι πολύ παλιές οι σωληνώσεις θέλουν καλό κοίταγμα...

Καλησπερα, αγόρασα μια κούνια τύπου φωλιά. Η κούνια θα κρεμαστεί σε μεταλλικο γάντζο που έχει περαστεί διαμπερής με παξιμάδια και ροδέλες σε ένα ξύλινο δοκάρι.

Αγόρασα τα παρακάτω υλικά ώστε να μπορεί η κούνια να περιστρέφεται 360 μοίρες χωρίς να μαγκώνει η αλυσίδα.

Οι γάντζοι γράφουν πάνω 8mm, ενώ το στριφταρι είναι 8mm σε μήκος.

Η κούνια, βάση προδιαγραφής μπορεί να σηκώσει 120 κιλά.

Νομίζετε είμαι ΟΚ με τα παραπάνω; Στο κατάστημα που πήγα τα επόμενα από αυτά μεγέθη ήταν τεράστια σε μέγεθος.
41d52fe05271ab3e73b5bd6e8c522bb5.jpg
e973872b273815c7727cbefcba18ef0d.jpg

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποστόλη οι σωληνώσεις είναι από χαλκοσωληνες...; ..Η απο τις παλιές τις μαντεμενιες...
Το λέω γιατι εντός του τοίχου μπορεί να έχει τρυπήσει και να χάνει σιγα-σιγα...

Επισεις εαν το ρολόι είναι παλιό δεν υπάρχει περίπτωση να δείξει ότι γυρνάει από μια πολύ μικρη διαρροή...
Το έχω παρατηρησει πολλές φορές σε σπίτια που υπάρχουν θέματα με σωληνώσεις και διαρροές...

Για το πρεσαρισμα θα συμφωνήσω.. Είναι μια εργασία που γίνεται σπάνια σε ένα σπίτι άλλα μπορεί να διορθώσει πολλά...

Πάντως εαν είναι πολύ παλιές οι σωληνώσεις θέλουν καλό κοίταγμα...
Καλησπέρα Κωστή, άργησα να δω την απάντησή σου.
Το σπίτι είναι παλιό (σχεδόν 40 χρόνων) οπότε σίγουρα έχει τις παλιές σωληνώσεις αλλά δεν γνωρίζω από τι υλικό είναι.
Σχεδόν σίγουρα είναι διαρροή και πολύ μικρή. Τον Νοέμβριο δεν είχε τίποτα και αρχές Απριλίου που ξαναπήγα είχε μεγάλη υγρασία.
Ενδιάμεσα μεσολάβησε η βαρειά χιονόπτωση και ο παγετός που έπληξε την περιοχή. Μιας και το σπίτι ήταν κλειστό και δεν έτρεχε το νερό, το πιο λογικό είναι οτι κάποιος σωλήνας ράγισε σε κάποιο σημείο και χάνει.

Πώς μπορώ να στεγανοποίησω μια και καλή το πέρασμα της καμινάδας.? Είχα μείγμα με τσιμέντο είδες και κρατάει σχετικά καλά. Αργότερα εμφάνισε λίγη διαρροή και έβαλα ελαστιμερες isomat και neotex. Πλέον πάλι άρχισε και γλύφει λίγο. received_1165338347599673.jpegreceived_3815534542005155.jpeg