Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα μάστορες!
Θέλω τη βοήθειά σας για το εξής πρόβλημα: Στην ταράτσα κάθονται περιστέρια στην άκρη της πλάκας και λερώνουν το μπαλκόνι κ την τέντα που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Ξέρω ότι υπάρχει η λύση των καρφιών αλλά για πιο διακριτική και οικονομική λύση σκέφτομαι το σύρμα που χρησιμοποιείται κατά κόρον στο εξωτερικό:

https://www.ecopic.com/cable-ressort-anti-pigeons_cablebirdwire1-en.php
1659379773799.png

έχω στήσει αντίστοιχης λογικής (με πετονιά) σε σημείο που μπορούσα να τη δέσω στα 2 άκρα και λειτουργεί πολύ καλά.
Η ερώτηση είναι πως προτείνετε να τη στηρίξω (και με τι στηρίγματα) στο τουβλάκι που έχει η άκρη της ταράτσας:

1659380090024.png

πχ σκέφτομαι ντιζοστρίφωνα, μεγάλες πρόκες ή κάτι άλλο; θα προτιμούσα να αποφύγω κόλλες κλπ που μπορεί να χαλάσουν με τον καιρό γιατί είναι εκτεθειμένο στον καιρό και τον ήλιο.

Νομιζω οτι η πιο πρακτικη λυση ειναι τρυπες στο τοιχειο για ουπατ και κατοπιν βιδοθηλιες/στριφωνια με θηλια και ντιζοστριφωνα με θηλυκες μαπες.
Δεν ξερω ποιος συνδυασμος ειναι ο φτηνοτερος, αλλα το βασικο ειναι η τρυπα με δραπανο και ουπατ.

• Like
Reactions: vespas
  • Like
Reactions: nickolas
Καλημέρα.
Προσπαθώ να βρω μια άκρη με το παλιό αλυσιπρίονο του πατέρα μου και έχω κολλήσει στο εξής: βάζω τον ρυθμιστή τεντώματος της αλυσίδας στο τέρμα (φουλ τεντωμένη) και ωστόσο η αλυσίδα κρέμεται (χωράει το δάχτυλό μου ανάμεσα σε αλυσίδα και μπάρα/οδηγό).
-Υπάρχει περίπτωση η αλυσίδα να έχει ξεχειλώσει οπότε να έγινε λίγο μακρύτερη;
-Ή κάποιος έβαλε λάθος συνδυασμό αλυσίδας/μπάρας ; 40εκ είναι η μπάρα και αποκλείεται η αλυσίδα να είναι 45άρα - υπάρχουν και ενδιάμεσα μήκη (πχ 41);
Στον μηχανισμό τεντώματος πάντως δεν μου φαίνεται να έχει χαλάσει κάτι.

Ευχαριστώ Μπάμπη, δεν το ήξερα οπότε έβαλα σχετικά βιντεάκια στο youtube και εκεί μιλάνε για "ξεχείλωμα". Άρα υποθέτω παίζει σαν σενάριο.
Επειδή τα αλυσοπρίονα τα φοβάμαι, δεν θέλω να βάλω χέρι στην αλυσίδα - θα πάω σε ένα μαγαζί να δω για καινούργια αλυσίδα (αν θα ταιριάξει).

Σκέφτομαι...αν προλάβω να κάνω μια τέτοια κούνια αυτή με τις ροζ βουλες. Σε μπαλκόνι που από πάνω έχει ταβάνι κανονικά. Τι υλικά θα χρειαστώ; (Δεν έχω ιδέα πως να τα ζητησω) Να βάλω σχοινί κανονικό; Έχει αντοχή; Θα χρειαστώ κανένα ειδικό άλλο εργαλείο;
c6bea57de9aef1dd241f8a4497f124fc.jpg

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καραβοσχοινο και βιδωθηλιες 0.8mm με παξιμάδι θες..
Τρύπας το λάστιχο και βιδωνεις...

Από εκεί και πέρα ο τροπος που θα το δεσεις/πιασεις έχει να κάνει με το που θα βάλεις...

Τέλεια σε ευχαριστώ! Δεν μπορώ να το βάλω πάνω στο ταβανι όπως βάζουμε ουπα στον τοίχο; αυτό που έχω ας πούμε στην 1η φωτό κάνει; ; Απλά τι βάρος κρατάνε αυτά και πως θα δέσω το σκοινί με προβληματίζει....αυτό που κυκλωσα στη 2η φωτο
5321e4bb024d30989482eb7ba30e53bd.jpg
a0ec6dbdf71c23bcd31adb26ff68ac15.jpg

Τι υλικό προτείνετε να βάλω μεταξύ πάγκου κουζίνας και τοίχου ώστε να μην περνάνε νερά από το νεροχύτη;
Σιλικόνη αντιμουχλική, ακρυλικη μαστίχα, κάτι άλλο πιο εξειδικευμένο;

Πόσο είναι το κενό Γιώργο...;
Εάν είναι κάτω από 0.3 mm μπαίνει διάφανη πολυρεθανικης μαστιχα....
Εάν είναι παραπάνω θέλει να κολλήσεις πλαστικό αρμοκαλυτρο με ανάληψη κόλλα μαστίχα..

Κωστή δεν έχει εμφανές κενό πάρα μια ελάχιστη ρωγμή η οποία ίσα που φαίνεται.
Επειδή όμως τα νερά πετάγονται από τον νεροχύτη λέω να λάβω τα μέτρα μου εγκαίρως

• Like
Reactions: KOSSTV
Τέλεια σε ευχαριστώ! Δεν μπορώ να το βάλω πάνω στο ταβανι όπως βάζουμε ουπα στον τοίχο; αυτό που έχω ας πούμε στην 1η φωτό κάνει; ; Απλά τι βάρος κρατάνε αυτά και πως θα δέσω το σκοινί με προβληματίζει....αυτό που κυκλωσα στη 2η φωτο
5321e4bb024d30989482eb7ba30e53bd.jpg

Για κρέμασμα σωστή λύση δεν υπάρχει γιατι όλα παίζουν απο το υλικό στο ταβάνι και πόσο κρατάει , δεν θες να πιάσει σε σοβά μόνωση αλλα σε τούβλο ή μπετό που είνα ιδομικά σταθερό , στο μπετό δε αν θεωρούμε οτι είναι στήριγμα (κολόνα δοκάρι ) κανονικά απαγορεύετε να τρυπάμε . Τωρα αν πάρεις οτι οι δυνάμεις θα είναι μεγαλύτερες στο κάθετο άξονα αλλάζει και η αντοχή .

θα σου πω τι εκανα με βάσει αλλο μαστορα σε παρόμοια περίπτωση (3 κούνιες )έφτιαξε σιδεράς πλακάκι σιδερο με U κολλημένο με 4 τρύπες στο πλακάκι . Μπηκαν μεταλλικα βυσματα ( ολίγον σφιχτή εφαρμογή ) , σε άλλες 2 μπήκαν τσιμεντόβιδες χωρίς ουπα πάντα . Λόγο Επιφάνιας πατάει καλά και μοιράζει το βάρος και στους 2 άξονες .

Τι υλικό προτείνετε να βάλω μεταξύ πάγκου κουζίνας και τοίχου ώστε να μην περνάνε νερά από το νεροχύτη;
μια απλη καλη σιλικονη

Κωστή δεν έχει εμφανές κενό πάρα μια ελάχιστη ρωγμή η οποία ίσα που φαίνεται.
Επειδή όμως τα νερά πετάγονται από τον νεροχύτη λέω να λάβω τα μέτρα μου εγκαίρως
Ωραία οπότε μια πολύ καλή αντιμουχλικη μαστίχα θα είναι ότι το καλύτερο...Εάν είναι και πολυρεθανικη ακόμη καλύτερα..

Αν έχεις τοίχο φοβάμαι πως δε θα πιάσει καλά η σιλικόνη.

• Like
Reactions: anastasg
Αν έχεις τοίχο φοβάμαι πως δε θα πιάσει καλά η σιλικόνη.
Γιατί...;Άμα είναι βαμμένο/καθαρό δεν υπάρχει πρόβλημα...
Αμα ειναι σοβας αβαφτος θα περάσει ένα ασταρι νερού για εστία πρόσφυσης και τέλος...

Γιατί...;Άμα είναι βαμμένο/καθαρό δεν υπάρχει πρόβλημα...
Αμα ειναι σοβας αβαφτος θα περάσει ένα ασταρι νερού για εστία πρόσφυσης και τέλος...
Ναι οκ έτσι. Απλά σε αρμούς και τσιμεντοειδη έχω δει να έχει θέμα.

Ναι οκ έτσι. Απλά σε αρμούς και τσιμεντοειδη έχω δει να έχει θέμα.
Εάν το βάλεις κατευθείαν φυσικα και έχει θέμα...σωστά το λες...
Ομως εκτός από την επιλογή ενός υλικού παίζει και ο ρόλος εφαρμογής του ώστε να πάρεις το 100% του προϊόντος...