Μάστορες τα φώτα σας!!

Ευχαριστώ όσους απάντησαν στη προηγούμενη μου ερώτηση για ορθογώνιες τρύπες. Γίνομαι πιο συγκεκριμένος γενικά και ειδικά μετά την έρευνα που έκανα:

Θέλω να ανοίγω ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ ΤΡΥΠΑ σε φύλλο μελαμίνης 60 x 60 cm πάχους 16 mm. Οι διαστάσεις της τρύπας θα είναι περίπου από 50-51 έως 38-40 cm. Από όσο το έχω ψάξει υπάρχουν 3 πιθανές επιλογές περίπου στα 400 ευρώ.
  1. Επιτραπέζιο ρούτερ.
    https://www.iosifidis-tools.gr/product.../products_id/10937
    Το μήκος κοπής είναι περίπου 45 cm. Οπότε μετά τη 1η κοπή, θα πρέπει να το τουμπάρω και να συνεχίσω.
  2. Συρόμενο παγκοπρίονο radial (Διάφορες μάρκες-μοντέλα)
    https://www.skroutz.gr/.../Metabo-KGS-254-M-Faltsopriono...
    Το μήκος κοπής είναι περίπου 30 cm. Οπότε μετά τη 1η κοπή, θα πρέπει να το τουμπάρω και να συνεχίσω.
  3. Κόφτης πλακιδίων με δίσκο κοπής για ξύλα:
    https://www.einhell.com.gr/p/4301295-te-tc-620-1-u/
    Έχει μήκος κοπής 60 cm
Τι προτείνετε;

Από τα τρία διάλεξε το 1ο, θα σου κάνει την δουλειά που θες και άλλες 500. Μιλάω για το είδος του εργαλείου, όχι για το συγκεκριμένο που έβαλες που δεν το ξέρω.
Η λύσεις που σου προτείναμε με τα πηχάκια που θα ενωθούν σε κορνίζα ή με δισκοπρίονο (plunge cutting) δεν δούλεψαν;

Kos26k said:
Αυτή που την βάζουμε στην εξώπορτα για κουνούπια και μυγες..
----------------------------
Αν κατάλαβα καλά μιλάς για εξώπορτα άρα η σίτα πρέπει να ανοιγοκλείνει άνετα και σταθερά. Η λύση εκεί είναι αυτή που εφαρμόζουν συνήθως. Σίτα με πλαίσιο σε στυλ πόρτας με αυτόματη επαναφορά. Το κόστος βέβαια είναι ανάλογο. :cool:

μαστόρια έχω το εξής πρόβλημα: με τις βροχές της περασμένης βδομάδας μπήκαν νερά στο φρεάτιο του ασανσέρ. έχει ξανασυμβεί και παλιότερα αυτό και τα έβγαζα με μια φορητή αντλία ομβρίων μέχρι ένα σημείο και τα τελευταία εκατοστά με μια μικρή αντλία δραπάνου. αυτή τη φορά όμως στο φρεάτιο είχαν χυθεί (αρκετά) λάδια από το συντηρητή του ασανσέρ (όταν άλλαξε τα υδραυλικά λάδια) και αυτά επιπλέουν πάνω στην επιφάνεια του νερού. Απ'ότι καταλαβαίνω οι απλές αντλίες ομβρίων δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τέτοια υγρά. πώς προτείνετε να το αδειάσω; θα είχε νόημα να ρίξω κάποιο καθαριστικό/διαλυτικό πρώτα και μετά να τα αντλήσω;

Πιστεύω και με μια παλια πετσέτα η κατι παρόμοιο στο πάνω μέρος θα τα μάζευε τα πιο πολλά λάδια.

αυτο με τον κουβα ισως ειναι καλη ιδεα για να παρει τα περισσοτερα. πριν μπουν τα νερα ειχε αρκετα παντως που λιμναζαν, σιγουρα παραπανω απο 1εκ. ειναι προβλημα παντως ο καθαρισμος του φρεατίου γιατι δε μπορεις να πλυνεις με αφθονο νερο οταν δεν υπαρχει αποχετευση...

Μπορείς να φτιάξεις και διαχωριστή νερού/λαδιών με ένα κουβά αν είναι συχνό το φαινόμενο.

Το σκεπτικό είναι να βάζεις το μείγμα απο τη μία πλευρά και ένα εμπόδιο (απο την επιφάνεια προς τα κάτω) να αφήνει να περνάει το υγρό μόνο απο την κάτω πλευρά.
Έτσι εκεί που βάζεις μαζεύεις το λάδι και απο την άλλη έχεις το νερό.

Υπάρχουν στο εμπόριο να αγοράσεις αλλά νομίζω είναι υπερβολή.

Πολύ ενδιαφέρον! Θα μπορούσε να υπάρχει και μια τρύπα/βαλβίδα στο κάτω μέρος του κουβά για να αδειάζει τα νερά και να μένει το λάδι μέσα. Θα το ψάξω

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ρωτάς;
Τι σου κάνει εντύπωση;
Όλα τα χορτοκοπτικά έτσι δε δουλεύον; Με ντίζα.

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ρωτάς;
Τι σου κάνει εντύπωση;
Όλα τα χορτοκοπτικά έτσι δε δουλεύον; Με ντίζα.
Ναι εχεις δικιο. Με μπερδεψε η αναζητηση στα χορτοκοπτικα με λιγα watt
που εχουν σχεδον ολα το μοτερ επανω απο το καρουλι.
Ειμαι πολυ ασχετος απο χορτοκοπτικα και ψαχνω κατι να γλυτωσω ειτε απο τον εργατη,
ειτε απο την τσαπα. (ειμαι και σε λαθος νημα-sorry)

Last edited:
Καλημέρα μάστορες.
Κονόμησα κάτι εργαλεία αλλά όπως βλέπετε την έχουν τη σκουριά τους.
BWdLvwJ.jpg

Επιφανειακή μεν αλλά την έχουν.

Με ποιόν τρόπο μπορεί να φύγει;
Εκτός από ηλεκτρόλυση.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν επαγγελματίες που κάνουν αυτή τη δουλειά, ούτε με τι κόστος, εγώ έναν τρόπο για να φύγει η σκουριά σου είπα.
Στο internet μπορείς να βρείς και πολλές ιδιοκατασκευές για αμμοβολή, αν μάλιστα έχεις και κάποιο κομπρεσέρ το κάνεις πολύ εύκολα.

@babisk: Φαντάζομαι στο Πέραμα όλο και κάποιος θα μπορεί να βρεθεί αλλά ποιός θα ασχοληθεί. Γι αυτούς τέτοιες δουλειές είναι χάσιμο χρόνου...
Για να το κάνω εγώ απίθανο γιατί ούτε στοιχειώδη εξοπλισμό έχω αλλά ούτε και τον χώρο γιατί απ' ότι ξέρω γίνεται χαμός με την αμμοβολή. Δεν είμαι για να σκουπίζω τρία τετράγωνα γύρω-γύρω.

@skysound: Συρματόβουρτσες και ειδικά γωνιακός τρωχός κάνουν δουλειά αλλά δεν ενδείκνυνται για την πλάνη και το σκαρπέλο γιατί τρώνε υλικό. Ελάχιστο μεν αλλά κι αυτά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευθύγραμμα.
Λέω να δοκιμάσω αλάτι με λευκό ξύδι όπως προτείνεις κι εσύ.