Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά καλημέρα.
Θέμα: υγρομόνωση ταράτσας.
Κατάσταση: η ταράτσα είναι στρωμένη με πλακάκια
Παραδοχές: εντάξει το ξέρω ότι το πιο σωστό είναι το ξήλωμα των πλακιδίων. Όμως θα τα κρατήσω γιατί αλλιώς αυξάνεται πολύ ο κόπος και το κόστος

Οπότε θα ξηλώσω μόνο όσα πλακάκια είναι σε κακή κατάσταση και θα διορθώσω τυχόν κακούς αρμούς. Επίσης θα ελέγξω - διορθώσω τις ρήσεις.

Πάνω στα πλακάκια θα βάλω αστάρι και μετά hyperdesmo (ή κάποιο παρόμοιο πιο φτηνό).

Περιμένω να κάνει ένα εικοσαήμερο με καλό καιρό (να μην βρέχει και να χει και ζέστη) ώστε να στεγνώσει η ταράτσα να μην εγκλωβιστεί υγρασία.

Έχετε κάποια συμβουλή -ιδέα - οτιδήποτε να μου προτείνετε που τυχόν μου διαφεύγει; (εκτός του ότι το καλύτερο είναι να ξηλώσω τα πλακάκια).

Last edited:
Καλημέρα!
Θα σου έλεγα:
1. πολυουρεθανικη μαστίχη περιμετρικά στο σοφατεπι και πανω και κατω.
2. Άνοιγμα σαθρόν αρμών με τροχο και στοκαρισμα παλι.
3. Αν ειναι μεγαλη πλακα καλο θα ηταν να έφτιαχνες και κανα δυο αρμους συστοδιαστολης.
4. Aquadur ασταρι
5. Δυο χέρια Hyperdesmo
6. Ενα χερι Ady.

(Η αντίστοιχα υλικα αλλης εταιρείας)
Γυρω στα 7€-8€/m2 ειναι τα υλικα σου με την πανω λυση

• Like
Reactions: KOSSTV and aetosa
Ποιον άλλο συνδυασμό ασταριού - επαλειφόμενου στεγανωτικού προτείνετε ως φτηνότερη (και κατώτερη εννοείται) εναλλακτική του hyperdesmo που έχετε δοκιμάσει και σας βγήκε ανθεκτικό - καλό;

Last edited:
όχι φτηνότερο αλλά πιστέυω καλύτερο της Μάρι, είχα βάλει σε βεράντα Μαρι τρανς διάφανο και αδιαβροχοποίησε και τόνισε τις πλάκες.

• Like
Reactions: KOSSTV
Παιδιά καλημέρα.
Θέμα: υγρομόνωση ταράτσας.
Κατάσταση: η ταράτσα είναι στρωμένη με πλακάκια
Παραδοχές: εντάξει το ξέρω ότι το πιο σωστό είναι το ξήλωμα των πλακιδίων. Όμως θα τα κρατήσω γιατί αλλιώς αυξάνεται πολύ ο κόπος και το κόστος

Οπότε θα ξηλώσω μόνο όσα πλακάκια είναι σε κακή κατάσταση και θα διορθώσω τυχόν κακούς αρμούς. Επίσης θα ελέγξω - διορθώσω τις ρήσεις.

Πάνω στα πλακάκια θα βάλω αστάρι και μετά hyperdesmo (ή κάποιο παρόμοιο πιο φτηνό).

Περιμένω να κάνει ένα εικοσαήμερο με καλό καιρό (να μην βρέχει και να χει και ζέστη) ώστε να στεγνώσει η ταράτσα να μην εγκλωβιστεί υγρασία.

Έχετε κάποια συμβουλή -ιδέα - οτιδήποτε να μου προτείνετε που τυχόν μου διαφεύγει; (εκτός του ότι το καλύτερο είναι να ξηλώσω τα πλακάκια).
Όσα χρειάζονται να κάνει έχουν αναλυθεί εδώ.. και η λύση δεν είναι φτηνή και καθόλου εύκολη..

Βάλε μια φώτο να δούμε σε τι κατάσταση είναι...;

Το υλικο που λέει ο φιλος evanfotis είναι της Maris το maritrans ίδιο με το Hyperdesmo T.

• Like
Reactions: aetosa
Maris polymer αντίστοιχη ποιότητα με alchimica. Μην κατεβεις ποιότητα παντως πιο χαμηλα απο αυτα. Αποψη μου.
Διαφανές εχουν και οι δυο. Θα πρεπει να εχεις καθαρά πλακάκια αρμούς κτλ. Αν ναι κάντο. Ειναι πιο ακριβά βέβαια.
Μετα θα σου ανεβασω φωτο απο τα δικα μου ν δεις πως έγινε

• Like
Reactions: aetosa and KOSSTV
Ποιον άλλο συνδυασμό ασταριού - επαλειφόμενου στεγανωτικού προτείνετε ως φτηνότερη (και κατώτερη εννοείται) εναλλακτική του hyperdesmo που έχετε δοκιμάσει και σας βγήκε ανθεκτικό - καλό;
Αυτά τα 2 υπάρχουν σε πλακάκι...ειδαλως τα περνας στην ουσία με απλό Hyperdesmo Lv ασπρο..αλλά θα είναι χάλια μετά...δεν το έχω κάνει ποτέ.. ούτε πρόκειται..

• Like
Καλημέρα!
Θα σου έλεγα:
4. Aquadur ασταρι
5. Δυο χέρια Hyperdesmo
6. Ενα χερι Ady.

(Η αντίστοιχα υλικα αλλης εταιρείας)
Γυρω στα 7€-8€/m2 ειναι τα υλικα σου με την πανω λυση
Σε πλακάκι δεν μπαίνουν αυτά εκτός και εάν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου...
Μου το έχουν ζητήσει,επειδη ειναι φτηνοτερα,αλλα φενεται πολύ άσχημα μετά..δεν το συστήνω πάντως...

Οπότε το 'μόνο' που χρειάζομαι είναι μια περίοδο ανομβρίας για να στεγνώσει η ταράτσα.
Είκοσι μέρες με 30 βαθμούς κελσίου μου αρκούν λέτε;

Οπότε το 'μόνο' που χρειάζομαι είναι μια περίοδο ανομβρίας για να στεγνώσει η ταράτσα.
Είκοσι μέρες με 30 βαθμούς κελσίου μου αρκούν λέτε;

Εάν το έκανες τωρα(χθες/σημερα ας πουμε) μετά από 18 μέρες από την τελευταία βροχή θα ήταν οκ...
Εάν βρέξει θα πρέπει να περάσουν 7-10 μέρες πάλι.. δεν χρειάζεται 30 βαθμούς αλλά καλοκαίρια και βοριάς.. εκτος και εάν υπάρχουν πολύ μεγάλα κενά που ποτίζουν στους αρμούς...
Όπα παίδες, το 20lt Hyperdesmo T έχει...357 ευρώ;;;;;
Α-ΚΥ-ΡΟΝ!!!
Ε ναι..τι σου είπα...κοστίζει...:p
Είναι ακριβο αλλά είναι το μόνο που κάνει δουλειά πλακάκι...
Τώρα εσύ ξέρεις πόσα μπορείς να διαθέσεις..

Το 20l ειναι για 120-130 μέτρα..
Πόσα μέτρα έχεις...;

90 τμ είναι.

0,5-0,7 kg/m² άρα 90x0,7=63lt. 3 κουβάδες και πάλι δεν φτάνουν!! Α-ΚΥ-ΡΟΝ!!!
Ξέχνα τις καταναλώσεις που λέει.. ειναι για πατητη και ανώμαλη τσιμετοκονια..εσυ εχεις πλακακι..100-150ml θελει για 2 χερια...το γνωρίζω πολύ καλά γιατί οπως είδες το εχω περαει ουκ ολίγες φορές..

Για 90m2 θες ένα 20l και ενα 5l...

Ας μεταφερθούν εδώ τα τελευταία ποστ..

Last edited:
  • Like
Σε πλακάκι δεν μπαίνουν αυτά εκτός και εάν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου...
Μου το έχουν ζητήσει,επειδη ειναι φτηνοτερα,αλλα φενεται πολύ άσχημα μετά..δεν το συστήνω πάντως...
Εγω απτήν αλλη εγινε καλύτερο!
Οπως εγραψα νωρίτερα πρεπει να εχεις πεντακάθαρα πλακάκια/αρμούς. Εγω δεν ειχα. Ηταν ένα χάλι+ οτι είχα αρχίσει και είχα σοβαρό θεμα υγρασίας. Εδω δες με το πρωτο χερι που φαίνονται τα πλακακια.
IMG_20190829_100202_1.jpg

Και εδω το τέλος
IMG_20190830_135502.jpg
Καθάρισε εγινε πιο ωραιο απ οτι ηταν + ξεμπερδεψα με το προβλημα.
Γούστα θα μου πεις!

Δεν καταλαβαίνω, μια χαρά μου φαίνεται. Κι εγώ δεν θέλω να φαίνονται τα πλακάκια στο τέλος, δεν είναι και τίποτα της προκοπής.
Κωστή το πρόβλημα με την πρόταση του elininioz είναι η εμφάνιση;

Εγω απτήν αλλη εγινε καλύτερο!
Οπως εγραψα νωρίτερα πρεπει να εχεις πεντακάθαρα πλακάκια/αρμούς. Εγω δεν ειχα. Ηταν ένα χάλι+ οτι είχα αρχίσει και είχα σοβαρό θεμα υγρασίας. Εδω δες με το πρωτο χερι που φαίνονται τα πλακακια.
View attachment 220237

Και εδω το τέλος
View attachment 220238
Καθάρισε εγινε πιο ωραιο απ οτι ηταν + ξεμπερδεψα με το προβλημα.
Γούστα θα μου πεις!
Κοιτα να δεις οσο χαλια και να ειναι οι αρμοι διορθωνονται με διαφανα σφραγιστηκα και αρμοκολλα στο χρωμα του αρμου..εκτος και εαν ειναι σηκωμενα/ξυλωμενα καποια απο αυτα και θελουν επιδιωρθωση....μετα μπορεις να περασεις το hyperdesmo T..

Οσο αφορα την μονωση βλεπω οτι δεν εχεις περασει ασταρι 2 συστατικων που ειναι για αυτην την περιπτωση καθως δημιουργει την ισχυροτερη και καλυτερη προσφυση μετα για την κυρια μεβρανη..η το λιγο υποδιεστερο microselear 50...αλλα εχεις βαλει το Aguadur για ασταρι που δεν θα κρατησει πολυ γιατι δεν κανει προσφυση σε πλακακι..αλλα μονο σε δομικα υλικα...εκτος και εαν η ταρατσα δεν εχει καθολου βατοτητα....
Ο λογως ειναι οτι αμα πεσει κατι και γινει πληγη τοτε θα ανοιξει και θα περνει νερο...εν συνεχεια περνει σιγα-σιγα απο κατω και αρχιζει να αποκολλιεται αφου δεν εχει την καταλληλη προσφυση..
Μετα απο 3-4 χρονια θα δεις τι εχεις κανει...
Πιστεψε με το μετα δεν θες να το γνωριζεις....Δεν τρομοκρατω..λεω αυτα που εχω δει....αν τα πλακακια ηταν ματ ισως κρατησει λιγο παραπανω...
Δυστυχως ακομη και οι επαγγελματιες του χωρου,ακομοι και εμποροι,προωθουν το φτηνοτερο γαι αν πουλησουν...
Κατα αλλα η μονωση εφοσον χρησιμοποιηθουν τα καταλληλα υλικα γινεται και με το Hyperdesmo Lv...αλλα δεν ειναι τοσο υσχυρο οσο το Τ...

Δεν καταλαβαίνω, μια χαρά μου φαίνεται. Κι εγώ δεν θέλω να φαίνονται τα πλακάκια στο τέλος, δεν είναι και τίποτα της προκοπής.
Κωστή το πρόβλημα με την πρόταση του elininioz είναι η εμφάνιση;
Ποιο hyperdesmo απ' όλα;
Eαν εσενα δεν σε πειραζει εμενα δεν μου πεφτει λογως αλλα εμφανισιακα χανει,γιατι χαλας την οπτικη εικονα απο το πλακακι που εχει πληρωσει και ανεφερα στον φιλο απο πανω τα συν και τα πλην για το λευκο Hyperdesmo σε βαθος χρονου.........
Για ασταρι ενα απο τα 2 παραπανω που ειπα οτι κανουν...

Για κυριως υλικο ειναι αυτο...

Last edited:
Να αναφερω και που εχει εφαρμογη το Hyperdesmo Lv και οπου δεν αναφερει πλακακια..αλλα κατι παρεμφερει ωστε να προωθηται...

• Στεγάνωση ελενίτ και λαμαρίνας

• Προστασία γυψοσανίδων και τσιμεντοσανίδων

• Προστασία ασφαλτόπανου και μεμβράνης EPDM

• Στεγάνωση λουτρών

• Προστασία και υγρομόνωση βεραντών και μπαλκονιών

• Υγρομόνωση ταράτσας, υγρομόνωση δώματος

• Στεγάνωση χώρων στάθμευσης

• Προστασία και στεγάνωση γεφυρών

• Σταγάνωση σταδίων

• Προστασία αρδευτικών καναλιών

Το Hyperdesmo T ομως το αναφερει ρητα...

• Στεγάνωση πλακιδίων

• Προστασία φυσικής πέτρας

• Προστασία ξύλου

• Στεγάνωση βεραντών και μπαλκονιών

• Κατάλληλο και για χρήση ως σφραγιστική μεμβράνη επιφανειών από τσιμέντο: εφαρμόζεται σε μεγάλο πάχος χωρίς να δημιουργούνται φουσκάλες

Last edited:
Κοιτα να δεις οσο χαλια και να ειναι οι αρμοι διορθωνονται με διαφανα σφραγιστηκα και αρμοκολλα στο χρωμα του αρμου..εκτος και εαν ειναι σηκωμενα/ξυλωμενα καποια απο αυτα και θελουν επιδιωρθωση....μετα μπορεις να περασεις το hyperdesmo T..

Οσο αφορα την μονωση βλεπω οτι δεν εχεις περασει ασταρι 2 συστατικων που ειναι για αυτην την περιπτωση καθως δημιουργει την ισχυροτερη και καλυτερη προσφυση μετα για την κυρια μεβρανη..η το λιγο υποδιεστερο microselear 50...αλλα εχεις βαλει το Aguadur για ασταρι που δεν θα κρατησει πολυ γιατι δεν κανει προσφυση σε πλακακι..αλλα μονο σε δομικα υλικα...εκτος και εαν η ταρατσα δεν εχει καθολου βατοτητα....
Ο λογως ειναι οτι αμα πεσει κατι και γινει πληγη τοτε θα ανοιξει και θα περνει νερο...εν συνεχεια περνει σιγα-σιγα απο κατω και αρχιζει να αποκολλιεται αφου δεν εχει την καταλληλη προσφυση..
Μετα απο 3-4 χρονια θα δεις τι εχεις κανει...
Πιστεψε με το μετα δεν θες να το γνωριζεις....Δεν τρομοκρατω..λεω αυτα που εχω δει....αν τα πλακακια ηταν ματ ισως κρατησει λιγο παραπανω...
Δυστυχως ακομη και οι επαγγελματιες του χωρου,ακομοι και εμποροι,προωθουν το φτηνοτερο γαι αν πουλησουν...
Κατα αλλα η μονωση εφοσον χρησιμοποιηθουν τα καταλληλα υλικα γινεται και με το Hyperdesmo Lv...αλλα δεν ειναι τοσο υσχυρο οσο το Τ...

Eαν εσενα δεν σε πειραζει εμενα δεν μου πεφτει λογως αλλα εμφανισιακα χανει,γιατι χαλας την οπτικη εικονα απο το πλακακι που εχει πληρωσει και ανεφερα στον φιλο απο πανω τα συν και τα πλην για το λευκο Hyperdesmo σε βαθος χρονου.........
Για ασταρι ενα απο τα 2 παραπανω που ειπα οτι κανουν...

Για κυριως υλικο ειναι αυτο...
Συμφωνω σε ολα. Χρονικά δεν προλάβαινα να περιμενω οποτε χρησιμοποίησα το aquadur. Η αλήθεια ειναι οτι τα πλακακια ειναι σχεδον ματ με πορους και η πλακα δεν πατιεται σχεδον καθολου. Πανε 5 χρόνια και δεν εχω δει τιποτα το περίεργο να σου πω την αληθεια.

• Like
Reactions: KOSSTV