Μάστορες τα φώτα σας!!

Συμφωνω σε ολα. Χρονικά δεν προλάβαινα να περιμενω οποτε χρησιμοποίησα το aquadur. Η αλήθεια ειναι οτι τα πλακακια ειναι σχεδον ματ με πορους και η πλακα δεν πατιεται σχεδον καθολου. Πανε 5 χρόνια και δεν εχω δει τιποτα το περίεργο να σου πω την αληθεια.
Οκ...καταλαβα..ευχομαι να σου κρατησει...

• Like
Reactions: elninioz
Το βασικότερο πιστεύω είναι οι ρύσεις, με μεγάλες κλίσεις (πχ 3%) πιστεύω πως όποιο υλικό και να βάλω θα δουλέψει.
(αλλά το ακριβό θα διαρκέσει περισσότερο)
Αλλά πως διορθώνω ρήσεις;
Μόνο αν ξηλώσω πλακάκια. :(

Το βασικότερο πιστεύω είναι οι ρύσεις, με μεγάλες κλίσεις (πχ 3%) πιστεύω πως όποιο υλικό και να βάλω θα δουλέψει.
(αλλά το ακριβό θα διαρκέσει περισσότερο)
Αλλά πως διορθώνω ρήσεις;
Μόνο αν ξηλώσω πλακάκια. :(
Το 3% είναι λίγο εκτός και εάν υπάρχουν σε 4 η 6 σημεία υδρορροές...αυτές κανονίζουν και πόσο θα γεμίσουμε...
Εάν.εχουν 2 από μια πλευρά τότε θέλει πάντα από 7-8% διαφορα γεμίσματος...
Φυσικά εάν δεν υπάρχουν ρήσεις και θες να κάνεις τότε όντως θέλουν ξήλωμα τα πλακάκια ,καινούργια τσιμετοκονια μετά ανάλογα γεμισματα και εποιτα πλακάκια εκ νέου η μόνωση...πολλά λεφτά..
Μετα θα λες ότι το Hyperdesmo T είναι φτηνό.. :D

@KOSSTV Κωστή 3% κλίση σημαίνει ότι στο 1 μέτρο η μία πλευρά είναι 3 εκ. χαμηλότερα από την άλλη.
Το 7% που λες σημαίνει ότι στο 1 μέτρο η μία πλευρά είναι 7 εκ. χαμηλότερα από την άλλη!!
Αυτό είναι τεράστια κλίση!

Η μεγαλύτερη κλίση που έχω βρει στο ίντερνετ να συνιστάται είναι 3%.

@KOSSTV Κωστή 3% κλίση σημαίνει ότι στο 1 μέτρο η μία πλευρά είναι 3 εκ. χαμηλότερα από την άλλη.
Το 7% που λες σημαίνει ότι στο 1 μέτρο η μία πλευρά είναι 7 εκ. χαμηλότερα από την άλλη!!
Αυτό είναι τεράστια κλίση!

Η μεγαλύτερη κλίση που έχω βρει στο ίντερνετ να συνιστάται είναι 3%.
Δεν διάβασες σωστά την απάντηση...ανεφερα 2 εκδοχες οχι μια...!!!

Αλλά θα στο πω πιο αναλυτικά..

Έστω ότι έχεις μια ταράτσα 12μ Χ 8..
Εάν έχεις 4 υδρορροές στις 4 γωνις της τότε στο κέντρο δεν χρειάζεσαι πάνω από 3-4% σηκωμα από τα λουκια απόληξη υδάτων..

Εάν έχει μόνο 2 υδρορροές από την μια πλευρά τότε πρέπει να γεμιστει από την αλλη άκρη και όχι από το κέντρο και το ποσοστό ανεβαίνει στο 2πλασιο και βάλε..

Τα παραπάνω τα έχω δει από μετρήσεις που κάνουν πλάκαδες που ρίχνουν τσιμετοκονιες σε ταράτσες δώματα.

Δεν διάβασες σωστά την απάντηση...ανεφερα 2 εκδοχες οχι μια...!!!

Αλλά θα στο πω πιο αναλυτικά..

Έστω ότι έχεις μια ταράτσα 12μ Χ 8..
Εάν έχεις 4 υδρορροές στις 4 γωνις της τότε στο κέντρο δεν χρειάζεσαι πάνω από 3-4% σηκωμα από τα λουκια απόληξη υδάτων..

Εάν έχει μόνο 2 υδρορροές από την μια πλευρά τότε πρέπει να γεμιστει από την αλλη άκρη και όχι από το κέντρο και το ποσοστό ανεβαίνει στο 2πλασιο και βάλε..

Τα παραπάνω τα έχω δει από μετρήσεις που κάνουν πλάκαδες που ρίχνουν τσιμετοκονιες σε ταράτσες δώματα.

Δηλαδή, ας πούμε οι υδρορροές είναι στην πλευρά των 12 μέτρων και στα άκρα, όχι κέντρο, από το σημείο α στο σημείο β με 7% κλίση θα έχει υψομετρική διαφορά 56εκ...
Αυτό ΔΕΝ είναι ταράτσα... λοφάκι θα είναι...

• Haha
Reactions: enduras1
Δηλαδή, ας πούμε οι υδρορροές είναι στην πλευρά των 12 μέτρων και στα άκρα, όχι κέντρο, από το σημείο α στο σημείο β με 7% κλίση θα έχει υψομετρική διαφορά 56εκ...
1200x7%=84εκ.

• Haha
Reactions: enduras1
1200x7%=84εκ.
Παιδιά τι γράφεται...;:oops:
Με την ίδια λογική σας το 3% είναι 40εκ..!!!
Εσείς βάζεται προσθετικα κάθε μέτρο με 7%..ειναι δυνατόν.. ;Από άκρη σε άκρη το θέλουμε..!!!

Το ποσοστό κλισεως μετριέται επί το ύψος(γεμισμα) αφού έχουν διαιρεθει πρώτα με τα μέτρα σε μηκος της ταράτσας για να βρούμε το μηδέν από την άλλη..

Δίνω τυχαία παραδείγματα..
Εάν έχουμε 12 μέτρα και θέλει γεμισμα από την μία άκρη στη άλλη τοτε:

Ο τύπος είναι 12Μετρα : 10Ποντους Χ 7% =0,084 που είναι το μηδεν στις υδρορροές.

Εάν έχουμε 12 μέτρα και θέλει γεμισμα και σβήσιμο (σημείο 0) στην μεση τότε:

Ο τυπος ειναι 6Μετρα :5 πόντους Χ 3%=0.036 που ειναι το μηδέν στις υδρορροές...

Ετσι βρίσκουμε και τα κυβικά σε όγκο γεμίσματος όπου στην πρώτη περίπτωση είναι κατά 1/3 μεγαλύτερη..

Επί παραδείγματι, αν το ποσοστό της κλίσης είναι 10%, αυτό σημαίνει ότι για κάθε 100 μέτρα που διανύουμε ανεβαίνουμε και 10 μέτρα υψόμετρο.

Ετσι μέτραμε την κλίση σε μια απόσταση..και συμφωνω...
Αλλά την κλίση σε πάχος την μετράμε όπως σου είπα..
Τα νούμερα όπως τα μέτρησες σπλως δεν βγαίνουν για γεμισμα...
Για δες καμία ταρατσα τριγύρω σου..έχει 84 πόντους υψομετρική διαφορά από άκρη σε άκρη.;

Δεν ξέρω τι είναι η κλίση σε πάχος. Κάποιο λινκ;

Στα παραδείγματα που έδωσες διαιρείς μέτρα με εκατοστά. Το αποτέλεσμα που προκύπτει τι είναι; Μέτρα; Εκατοστά;

Last edited:
Δεν ξέρω τι είναι η κλίση σε πάχος. Κάποιο λινκ;

Στα παραδείγματα που έδωσες διαιρείς μέτρα με εκατοστά. Το αποτέλεσμα που προκύπτει τι είναι; Μέτρα; Εκατοστά;
Είναι η κλίση του επιπρόσθετο πάχους σε τρέχοντα μετρα στην επιφανεια που θες να βάλεις..
Δεν βρίσκω τώρα link

Το αποτέλεσμα είναι το 0 (και στις 2 σε ύψος εκ).δηλ το σβησιμο τελειωμα στις απκληξεςι υδρροων..που έχει λογική..δηλ βγαίνουν τα νούμερα..

Εσύ μπορείς να μου εξηγήσεις πως κάνεις το 1200(τι είναι σε εκ) επί του ποσοστού...;
Εξήγησε μου γιατί βάζεις 7% σε κάθε μέτρο;..από που πρόκειται αυτο ο τυπος για να κανεις γεμισμα...;
Σου επαναλαμβάνω και δεν μου απάντησες..
Έχεις δει υψομετρική διαφορά 36 ποντους(το 3% που λες) η 86 ποντους(το 7%) σε ταράτσα...;
Θα επερνες αυτές τις ποσότητες για γεμισμα.., μιλάνε για πολλά κυβ...

Last edited:
Το λινκ που έβαλα τα λέει όλα.
Κι αν κάνεις αναζήτηση 'ποσοστό κλίσης' θα βρεις πολλές πηγές, όλες τα υπολογίζουν με τον τρόπο που ανέφερα.
Υπάρχει και υπολογιστής.

Δεν ξέρω αν το υπολογίζουν όπως το έγραψες αλλά τον τρόπο υπολογισμού σου δεν τον έχω βρει σε κανένα βιβλίο ή πουθενά στο ίντερνετ.
Αν βρεις κάποιο λινκ βάλτο πάντως.

Last edited:
Παναγιώτη μου βάζεις ξανα link που μέτρα μηκος και όχι υψομετρική διαφορά που αφορα γεμισμα..

Πάντως δεν μου απαντάς σε αυτό που σε ρωτάω περι υψους των αριθμών που αναφερατε πράγμα που υποδηλώνει ότι ο τύπος που σου ανέφερα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα γιατί βγαίνουν τα νούμερα..

Επεισης επειδή έχω γεμίσει μικρα ταρατσακια (3Χ4,4Χ5,3Χ8)κατά καιρούς με 5-7% κλίση για υγρομονωση..ίσως και να έχω μια εμπειρία παραπάνω και ουδέποτε δεν γέμισα 20 και 30 ποντους για να φεύγουν νερά..
Από εκεί πέρα εσύ πάρε ότι ποσότητες θες και φτιάξτω όπως τα βγάζουν οι αριθμοι σου..

Παναγιώτη μου βάζεις ξανα link που μέτρα μηκος και όχι υψομετρική διαφορά που αφορα γεμισμα..
Ε βάλε εσύ link που υπολογίζει όπως το λες, εγώ δεν βρήκα.

Ε βάλε εσύ link που υπολογίζει όπως το λες, εγώ δεν βρήκα.
Βγαίνει η δεν βγαίνει ο τυπος που λέω.;Είναι λάθος...;
Το ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω...
Επεισης συνεχίζεις να μην απαντάς...γιατι ξερεις οτι δεν ειναι ετσι...οπότε δεν το συνεχίζω...

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά βαρέθηκα, άστο.
Αν δεν βάλεις λινκ που να αποδεικνύει τον τρόπο υπολογισμού που αναφέρεις, πολύ απλά δεν ισχύει.

Το ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω...
Άρα δεν ισχύει.

Μπες στο michanikos.gr και ρώτα τι σημαίνει κλίση 1%.

Ρε παιδιά
1% σημαίνει
1/100 * τα μέτρα και βγάζει μέτρα
αν βάλετε 1/100 * εκατοστά βγάζει εκατοστά

οπότε 3% κλίση στα 10 μέτρα είναι
3/100*10 = 0,3 μέτρα ή 30 εκατοστά

Αφού μιλάμε για κλίση μιλάμε για υψομετρική διαφορά απο το 1ο μέτρο με το 10ο μέτρο των 30 εκατοστών.

Δε νομίζω να χρειαζόμαστε μηχανικό για κάτι τόσο απλό.

Αν δεν βάλεις λινκ που να αποδεικνύει τον τρόπο υπολογισμού που αναφέρεις, πολύ απλά δεν ισχύει.

Άρα δεν ισχύει.
Βιαζεσαι...
Δες εκεί που λέει απλές εργασίες...

..και μάλιστα υπολογισμός στο παράδειγμα μας 12 μετρα μηκος με 10 ποντους υψος...αλλά βρίσκει το ποσοστό...

Screenshot_20230924_181637_Chrome.jpg