Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα.

Αγόρασε η σύζυγος κάποια πλαστικά κρεμαστρακια για πετσέτες κλπ που έχουν ταινία διπλής όψης. Τα βάλαμε στο μπάνιο και ξεκόλλησαν μάλλον από το βάρος (αδύναμη κόλλα). Έβαλα την πιο δυνατή ταινία διπλής όψης που έχω βρει και ξεκόλλησαν πάλι αυτή τη φορά από την υγρασία και οχι από το βάρος μετά από μια βδομάδα.
Ήταν κολλημένα σε πλακάκια.
Η ταινια διπλης δεν κανει δουλεια.
Οτι εχω στηριξει σε πλακακια , (απο κρεμασταρακια στο μπανιο
μεχρι καδο για πλαστικες σακουλες στην κουζινα)
τα εχω κολλησει με απλη σιλικονη.
Δεν ξεκολλαει απο το πλακακι με τιποτα.

Παίδες σας ευχαριστώ
Ελπίζω σε δύο τρία χρόνια να καταφέρω να το ξεκολλήσω.

Αλλιώς ξανάβαζω θέμα. Πώς ξεκολλάω πλαστικό κολλημένο με σιλικόνη

Καλημερα παίδες.

Το προβλημα... Ζαρντινιέρα μπαλκονιού κλασσικα με τσιμέντο, χαλκοσωλήνας απορροής ο οποίος δυστυχως βάζοντας ενα κατσαβίδι είδα ότι μετακινείται μεσα εξω και απο το κενό βγαζει το νερό με χώμα φυσικά...

Καμία λύση μόνωσης χωρίς να χρειαστεί να ξηλώσω το καινούργιο χώμα που βαλαμε πριν απο 2 εβδομάδες ??

IMG20231029095119.jpgIMG20231029095128.jpgIMG20231029095146.jpg

Μονιμη λυση απο εξω λιγο δυσκολο να γινει απο την στιγμη που τα νερα ερχονται απο μεσα(χαμηλα κι ολας)προς τα εξω...

Εστω οτι το παμε να το κανουμε πρεπει το σημειο να στεγνωσει εστω και λιγο πρωτα για να πιασει οποιοδηποτε υλικο...
Με πολυρεθανικη μαστιχα 2 η 3 χερια αφου εχει στεγνωσει..θα κρατησει γαι λιγο διαστημα....καποια στιγμη ομω θα πρεπει να το επιδιωρθωσεις απο μεσα...

Μωρε αυτο το ξερω, θα δω τι θα κανω.. μπορει τελικα και να ξηλωσω την ακρη του χωματος για το φτιαξω σωστα.
Ευχαρριστω Κωστη

.. Το Σ/Κ θα τελειώσω με κάποιες λεπτομέρειες και πλέον επιτέλους έχω σύστημα εφεδρίας που δουλεύει !

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, με την υψομετρική διαφορά να είναι στα 2.40μ και έγινε και η τελική δοκιμή με ρεαλιστικές συνθήκες και παραμετρους. Διέκοψα λοιπόν την παροχή του ρεύματος στην ηλεκτρική αντλία και άφησα την στάθμη του νερού να ανέβει μέχρι το σημείο εκείνο στο οποίο αναλαμβάνει η αντλία Venturi. Το μαγνητικό φλοτέρ ενεργοποίησε την μηχανική αντλία για 1 λεπτό η οποία κατέβασε την στάθμη στο κάτω όριο, στέλνοντας το νερό με μεγάλη παροχέτευση εκτός σπιτιού, αθόρυβα και χωρίς κραδασμούς. Εμεινα πολύ ευχαριστημένος από την όλη απόδοση, είναι πάρα πολύ καλό εργαλείο !

Last edited:
μπορείς να υπολογίσεις τη ροή; ποιος είναι ο όγκος του νερού που μετέφερε και σε πόση ώρα;
επίσης, μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία της τελικής εγκατάστασης;

Από τα δεδομένα του κατασκευαστή μπορώ να έχω αυτή την πληροφορία, αφού τήρησα ακριβώς τις προδιαγραφές του, δηλαδή έχω είσοδο νερού με σωλήνα 3/4 ιντσας και έξοδο με Φ50 PVC (μεγαλύτερη από 1 1/2 ιντσα) και την μέγιστη πίεση (60 psi ή 4.2 bar). Αρα σε ύψος 2.40μ έχω σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα παροχέτευση 3.9 κυβικά την ώρα ή 64 λίτρα / λεπτό !

Capture.JPG

να και ένα video για να δεις την όλη εγκατάσταση

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Ωραίος. Για την ακρίβεια η παροχή που λεν οι πίνακες είναι σε λειτουργία με τη βαλβίδα ανοιχτή αλλά δε πιστεύω να πέφτει και πολύ.
Για την πραγματική κατάσταση θα μπορούσες να κάνεις εύκολα πείραμα μετρώντας τον όγκο που θα αφαιρέσει από το φρεάτιο και σε πόσα λεπτά.

Από το αποτέλεσμα έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος και δεν με ενδιαφέρει η πραγματική ροή να πω την αλήθεια. Είναι ένα εφεδρικό σύστημα το οποίο εαν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί και να δουλέψει σε πραγματικές συνθήκες τότε θα έχει καλύψει τον σκοπό του. Στις βροχές του Σεπτεμβρίου που έμεινα 30 λεπτά χωρίς ρεύμα από κεραυνό κόντεψα να πλυμμηρίσω οπότε ήταν και η στιγμή που πήρα την απόφαση να μην ξαναπεράσω μια τέτοια αγωνία. Όπως έχω ήδη πει, το κόστος για μια γεννήτρια και έναν πίνακα αυτοματισμού είναι πάρα πολύ μεγάλο και ήθελα να το αποφύγω, από την άλλη η λύση της γεννήτριας είναι μια ευάλωτη κατάσταση σε σχέση με την μηχανική αντλία Venturi. Με άλλα λόγια για να αποτύχει η backUp λύση με την αντλία Venturi θα έπρεπε στο περιστατικό του Σεπτεμβρίου .. να είχε κοπεί το ρεύμα και μαζί το νερό από την ΕΥΔΑΠ, πράγμα αδύνατον θεωρώ.

• Like
Reactions: dk31
Από το αποτέλεσμα έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος και δεν με ενδιαφέρει η πραγματική ροή να πω την αλήθεια. Είναι ένα εφεδρικό σύστημα το οποίο εαν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί και να δουλέψει σε πραγματικές συνθήκες τότε θα έχει καλύψει τον σκοπό του. Στις βροχές του Σεπτεμβρίου που έμεινα 30 λεπτά χωρίς ρεύμα από κεραυνό κόντεψα να πλυμμηρίσω οπότε ήταν και η στιγμή που πήρα την απόφαση να μην ξαναπεράσω μια τέτοια αγωνία. Όπως έχω ήδη πει, το κόστος για μια γεννήτρια και έναν πίνακα αυτοματισμού είναι πάρα πολύ μεγάλο και ήθελα να το αποφύγω, από την άλλη η λύση της γεννήτριας είναι μια ευάλωτη κατάσταση σε σχέση με την μηχανική αντλία Venturi. Με άλλα λόγια για να αποτύχει η backUp λύση με την αντλία Venturi θα έπρεπε στο περιστατικό του Σεπτεμβρίου .. να είχε κοπεί το ρεύμα και μαζί το νερό από την ΕΥΔΑΠ, πράγμα αδύνατον θεωρώ.

Τσέκαρε την πίεση σε περίπτωση γενικής διακοπής ρεύματος.
Στην περιοχή μου πέφτει πολύ αλλά είμαι επαρχία.

Στο σπίτι μένω 25 χρόνια τώρα και ποτέ δεν έχει διακοπεί η παροχή νερού ούτε πέφτει η πίεση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Έστω όμως και εαν πέσει η πίεση, η αντλία θα δουλέψει ακόμα και με 1.3 bar πίεση !