Μάστορες τα φώτα σας!!

παιδια μια ερωτηση... πως μπορω να βρω ή να επισκευασω πλακετα κλιματιστικου? (20ετιας) (μαρκα φουναι)

θα έπρεπε στο περιστατικό του Σεπτεμβρίου .. να είχε κοπεί το ρεύμα και μαζί το νερό από την ΕΥΔΑΠ, πράγμα αδύνατον θεωρώ.
Καλά μην το πολύ λες...εμάς εδώ (Βόλο) γίνανε και τα δύο μαζί...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Καλά μην το πολύ λες...εμάς εδώ (Βόλο) γίνανε και τα δύο μαζί...
Αυτό το κακό που συνέβει στον Βόλο ήταν πρωτοφανές. Μακάρι να αποκατασταθούν οι ζημιές γρήγορα και να ξαναγίνει η πόλη κούκλα

Λοιπόν έχει πέσει πολύ γέλιο με την αντλία Venturi. Στο κατάστημα υδραυλικών που ψωνίζω και παρουσία της μαστοράτζας της περιοχής, περιέγραψα με δυο κουβέντες τι έκανα με την αντλία και με κοιτούσαν ως η αγελάδα το τρένο !

"Εχει μέσα φτερωτή " ο ένας : "Βρε όχι δεν έχει" εγώ
"Δουλεύει με πιεσμένο αέρα" ο άλλος : "Δεν δουλεύει με αέρα, με την πίεση νερού δουλεύει"
"Πόσα Watt είναι ? " : "Δεν έχει Watt και δεν δουλεύει με ρεύμα"
....

Τους έδειξα φωτογραφίες, εξήγησα την αρχή λειτουργίας ... και όλοι με κοιτούσαν σαν UFO

Λοιπόν έχει πέσει πολύ γέλιο με την αντλία Venturi. Στο κατάστημα υδραυλικών που ψωνίζω και παρουσία της μαστοράτζας της περιοχής, περιέγραψα με δυο κουβέντες τι έκανα με την αντλία και με κοιτούσαν ως η αγελάδα το τρένο !

"Εχει μέσα φτερωτή " ο ένας : "Βρε όχι δεν έχει" εγώ
"Δουλεύει με πιεσμένο αέρα" ο άλλος : "Δεν δουλεύει με αέρα, με την πίεση νερού δουλεύει"
"Πόσα Watt είναι ? " : "Δεν έχει Watt και δεν δουλεύει με ρεύμα"
....

Τους έδειξα φωτογραφίες, εξήγησα την αρχή λειτουργίας ... και όλοι με κοιτούσαν σαν UFO

γιατι τους παιδευες? δεν του λυποσουν λιγο?
ας τους ελεγες οτι δουλευει σαν το πιστολι βαφης...για να μπορουν να το εοπναλαβουν στον επομενο μαστορα

Μια χαμηλή τιμή πράγματι είναι στα $240 στην Αμερική. Όμως μια τέτοια αγορά έχει μεταφορικά, πλέον ΦΠΑ 24% και φυσικά δασμούς από το τελωνείο. Γνωρίζω πολύ καλά αυτές τις επιβαρύνσεις αφού ψωνίζω συχνά από την Αμερική, έτσι προσπάθησα να το βρώ κάτω από τα €150 το οποίο είναι το όριο επιβολής δασμών. Η αγορά έγινε από το ebay.com για μια αντλία Liberty SJ10 καινούρια αλλά με ανοικτή συσκευασία, για την οποία έκανα ένα offer στα $140 και έγινε δεκτή από τον πωλητή ο οποίος ευτυχώς δέχθηκε να το στήλει εκτος USA. Μεταφορικά $68 + Vat $50, μηδέν δασμούς, οπότε έφτασε τα $258, δηλαδή €240 τελικό κόστος.

Last edited:
  • Like
Reactions: vespas and aetosa
Καλησπερα
Για ντουλαπες απλες με μελαμινες αξίζει DIY; Με προϋπόθεση οτι θα τα παρεις κομμένα απο το ξυλεμπορικο και συγκολλητική κτλ. Δε θελω συρτάρια κτλ. Θυμαμαι οταν ειχα φτιάξει το συρταρι πηγαινε +300 το ενα

Καλησπερα
Για ντουλαπες απλες με μελαμινες αξίζει DIY; Με προϋπόθεση οτι θα τα παρεις κομμένα απο το ξυλεμπορικο και συγκολλητική κτλ. Δε θελω συρτάρια κτλ. Θυμαμαι οταν ειχα φτιάξει το συρταρι πηγαινε +300 το ενα
Μια χαρά θα γίνει εάν δεν υπάρχουν απαιτήσεις.. όλες τις ντουλάπες μου για εργαλεια τις έκανα από μελαμίνη.. φυσικά λόγω βάρους πήρα 18mm ..εάν δεν βάλεις βάρος και η 16mm μια χαρά είναι.

Τα συρτάρια είναι μια δύσκολη και επιμονή υπόθεση.. μην μπλέξεις να τα φτιάξεις..

Παίζει κάποια από τα εξαρτήματα στο link,να κάνουν την δουλειά που κάνει ο αλοιφαδόρος αν προσαρμοστούν σε δράπανο/κατσαβίδι;

Παίζει κάποια από τα εξαρτήματα στο link,να κάνουν την δουλειά που κάνει ο αλοιφαδόρος αν προσαρμοστούν σε δράπανο/κατσαβίδι;
Όχι...

Καλησπερα
σας χρωσταω φωτο κ περιγραφη απο την κατασκευη μεγαλου επιπλου για την δισκοθηκη μου. Θα καλυψει ολα τα σηαμντικα σημεια

Αν ειναι η πρωτη σου φορα, θα φανει καπως ερασιτεχνικο.
θελει ΠΟΛΥ προσοχη στις ανοχες, αλλα σας πω τα βασικα.
Τα συρταρια ειναι οντως δυσκολα, αλλα παλευται η δουλεια..υπαρχει ενα ΔΥΣΚΟΛΟ σημειο αλλα και για αυτο εχω λυση. (παθων κ μαθων)

εχει διαφορα αν την σκοροταινια την περασεις εσυ ή το ξυλεμπορικο. και στην εφαρμογη και στο κοστος.

αλλα το οτι θα σου βγει στα μισα λεφτα του ΙΚΕΑ και στο σχεδιο/διαστασεις που θες, ΝΑΙ αξιζει.

Καλησπερα
Η μελαμίνη είναι ιδανική για έπιπλα σχετικά καλαίσθητα (είναι και θέμα κατασκευής/γούστου) και για αποθήκευση ρούχων (η γυναίκα σου θα εκτιμήσει το γεγονός οτι δεν ρίβεται η επιφάνειά τους ).
Για πολύ βάρος, αντικείμενα που δημιουργούν εκδορές ή τρέχουν υγρά ίσως είναι καλύτερα να κοιτάξεις κάτι άλλο.

Μια χαρά θα γίνει εάν δεν υπάρχουν απαιτήσεις.. όλες τις ντουλάπες μου για εργαλεια τις έκανα από μελαμίνη.. φυσικά λόγω βάρους πήρα 18mm ..εάν δεν βάλεις βάρος και η 16mm μια χαρά είναι.

Τα συρτάρια είναι μια δύσκολη και επιμονή υπόθεση.. μην μπλέξεις να τα φτιάξεις..
Εγω θελω απλες για μπει το hoarding μέσα. Απλα επειδη ειναι σχετικα βαρια δηλαδη ρουχα, παιχνιδια, πιατα ισως σε 16mm η παραπανω 18mm και αρκετα ραφια για να μοιραζεται το βαρος.
Ξερω πως υπαρχουν εργαλεία/φορμουλες για υπολογισμο παχους αναλογα το βαρος/ανοιγμα , τυπο ξυλου κτλ
σας χρωσταω φωτο κ περιγραφη απο την κατασκευη μεγαλου επιπλου για την δισκοθηκη μου. Θα καλυψει ολα τα σηαμντικα σημεια

Αν ειναι η πρωτη σου φορα, θα φανει καπως ερασιτεχνικο.
θελει ΠΟΛΥ προσοχη στις ανοχες, αλλα σας πω τα βασικα.
Τα συρταρια ειναι οντως δυσκολα, αλλα παλευται η δουλεια..υπαρχει ενα ΔΥΣΚΟΛΟ σημειο αλλα και για αυτο εχω λυση. (παθων κ μαθων)

εχει διαφορα αν την σκοροταινια την περασεις εσυ ή το ξυλεμπορικο. και στην εφαρμογη και στο κοστος.

αλλα το οτι θα σου βγει στα μισα λεφτα του ΙΚΕΑ και στο σχεδιο/διαστασεις που θες, ΝΑΙ αξιζει.
Συρταρια δε θα βαλω. Σκεφτομαι να δω ποσο θα παει σε μαραγκο αλλα θυμάμαι πως ειχα δωσει αρκετα λεφτα για τις υπολοιπες χωρις να ειναι κατι ιδιαίτερο και εχει φυγει στη μια η καταφραγη της ντουλάπας.
Προτιμο να συγκοληθει απο μηχανημα που κανει 5-6ψηφιο ποσο με καλη ταινια παρα DIY.
Η μελαμίνη είναι ιδανική για έπιπλα σχετικά καλαίσθητα (είναι και θέμα κατασκευής/γούστου) και για αποθήκευση ρούχων (η γυναίκα σου θα εκτιμήσει το γεγονός οτι δεν ρίβεται η επιφάνειά τους ).
Για πολύ βάρος, αντικείμενα που δημιουργούν εκδορές ή τρέχουν υγρά ίσως είναι καλύτερα να κοιτάξεις κάτι άλλο.

Γενικα για αποθηκευση το θέλω ρουχων κτλ οχι εργαλεία.

Το ερωτημα μου παντως δεδομένου
  • Δεν εχω πολυ εμπειρία
  • Δεν εχω πολυ ελευθερο χρονο
  • Θελω απλη ντουλαπα χωρις συρταρια κτλ μονο ραφια που να αλλαζουν θεση.
ειναι:

Αξιζει να παραγγείλω κομένα απο ξυλεμπορικό με συγκολημένα περιθώρια; Αξιζει να παραγγειλω πχ και τρυπες για μεντεσεδες και ραφια;
Για φορτωμα εχω ακρη για φορτηγο αλλα οκ.
Για να ενωσω τις μελαμινες ισως βιδες στα μη εμφανη και καβιλιες η τα αλλα μπισκοτα.
Γενικα εχω κανει μοντες σε ντουλάπες κυριως. Δηλαδη εχω ανοιξει τρυπες για ραφια κανοντας πατρον, εχω αλλαξει χαλασμενα κομματια κτλ.

Αλλιως η μαραγκό η ικέα. Θυμαμαι οταν ειχα παρει απο μαραγκό τα ειχε παρει έτιμα κομένα παροτι ειχε πολλα μηχανηματα και μεγαλο εργαστηριο.
Παντως πιστευω η τιμη ηταν υλικά επι 3 σε καμια 10ρια που ρωτησα. Γενικα δε ξερω πως εκανε τις ενωσεις αλλα ειχε πολυ βιδα.
Δε μου αρεσε οπως εκανε τις καταφραγες η που δεν αφησε πολυ χωρο για αερισμο. Στις καταφραγες ειχε μελαμινη που την καρφωσε αλλα φαινονται τα μικρα καρφακια. Δε ξερω αν υπαρχει καλυτερος τροπος ισως με εσωτερικό βιδωμα.

Εάν δεν το έχεις με τις διαστάσεις είτε τα παραγγείλεις από ξυλεμπορικο είτε όχι το λάθος είναι αναπόφευκτο...θέλει προσοχή..
Στο μετρημα πολύ συμαντικο είναι να αφαιρείται από το αντίθετο φύλλο προς ενώση το πάχος του...γενικά σχεδίασε πρώτα τι θες να φτιαξεις και ανάλογα τι παχος θα βάλεις...αλλάζει κατά πολύ εάν είναι 16mm η 18mm...
Εάν βάλεις ρούχα θες 18mm πάντως..

Για εξήγησε μας....τι είναι οι καταφραγες...;
Έννοεις την σοκοροταινια...;
Το καλύτερο είναι PVC 2mm αλλά κοστίζει..