Μάστορες τα φώτα σας!!

Για να σας δώσω να κτλβτ τα σπασίματα είναι αυτά ακριβώς 1 και απέναντι πλευρά..

Attachments

• 20250725_154355.jpg
    20250725_154355.jpg
    1.3 MB · Views: 54
  • 20250725_154339.jpg
    20250725_154339.jpg
    1.1 MB · Views: 54
Ερώτηση προς υδραυλικούς και μη:
Ψάχνω να βρω τα παρακάτω o-rings σιλικόνης, κατάλληλα για πόσιμο νερό. Είναι για σπιράλ μπαταρίας κουζίνας.
Ήμουν σίγουρος ότι θα βρω στον ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, αλλά....... απογοήτευση. Όπως ήταν επόμενο, δεν βρήκα πουθενά οποτε έβαλα τα κλασσικά μαύρα (αυτά που βάζαμε πάντα, αλλά πλέον μας έχουν κάνει να φοβόμαστε και την σκιά μας (ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι).
Αν κάποιος έχει πάρει από κάπου ή έχει "σίγουρη" πληροφορία, θα με υποχρεώνε.

20250825_203930.jpg

Καλά, αν δεις την διαδρομή του νερού μέχρι να έρθει στην βρύση σου, οι φλάντζες θα ήταν το λιγότερο που θα έπρεπε να σε ανησυχεί. Αν πάλι έχεις φίλτρο, κανένα θέμα. Συμπέρασμα από εμένα, μη δίνεις σημασία, μια φλάντζα είναι.

Καλά, αν δεις την διαδρομή του νερού μέχρι να έρθει στην βρύση σου, οι φλάντζες θα ήταν το λιγότερο που θα έπρεπε να σε ανησυχεί. Αν πάλι έχεις φίλτρο, κανένα θέμα. Συμπέρασμα από εμένα, μη δίνεις σημασία, μια φλάντζα είναι.
Νίκο, όπως θα κατάλαβες προφανως από τα συμφραζόμενα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Είμαι της γενιάς του ελλενίτ, οπότε σιγά μην φοβηθώ τα μαύρα o-rings (τα οποία ηδη έχω βάλει). Δυστυχώς όμως, όταν βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από ......αυτό είναι καρκινογόνο, αυτό προκαλεί καρκίνο κτλ.... και όταν έχεις παιδί, κάπου συμβιβάζεσαι. Βέβαια μπορεί αύριο να βγει μια νόρμα και να λέει οτι η σιλικόνη είναι καρκινογόνος.
Είμαι της άποψης του ότι αν μπορείς να βάλεις κάτι συμβατό με το ζητούμενο χωρίς να πας σε ακρότητες (το μαύρο o-ring έχει 0,07), θα το κάνω.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Όχι ταλιμπανιές τύπου ελλενίτ, Παναγία μου... Και εγώ της ίδιας γεννιάς είμαι, θυμάσαι που πίναμε νερό από τα λάστιχα στις αλάνες υποθέτω.. Εγώ πάντως είμαι σε φάση να βάλω φίλτρο, αφένός επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στα εμφιαλωμένα, εφ΄εταίρου επειδή κουράστικα να τα κουβαλάω στις σκάλες. Όπως είπα και πριν, μια φλάντζα είναι, μη φορτώνεις με επι πλέον ανησυχίες το μυαλό σου.

• Like
Όχι ταλιμπανιές τύπου ελλενίτ, Παναγία μου... Και εγώ της ίδιας γεννιάς είμαι, θυμάσαι που πίναμε νερό από τα λάστιχα στις αλάνες υποθέτω.. Εγώ πάντως είμαι σε φάση να βάλω φίλτρο, αφένός επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στα εμφιαλωμένα, εφ΄εταίρου επειδή κουράστικα να τα κουβαλάω στις σκάλες. Όπως είπα και πριν, μια φλάντζα είναι, μη φορτώνεις με επι πλέον ανησυχίες το μυαλό σου.

Θυμάμαι που ρίχναμε κομμάτια ελλενιτ στις φωτιές για να σκάσουν. Θυμάμαι δρόμους στρωμένους με απόβλητα ελλενιτ να περνάει αυτοκίνητο και να χάνεται ο ήλιος. Εμείς ζήσαμε, αλλά δυστυχώς πολλοί άλλοι δεν ειναι μαζί μας.
Στα υπόλοιπα, ακριβώς όπως τα λες.

• Like
Καλημέρα. Για καθαρισμό καμινάδας τζακιού η ερώτηση:
Η καμινάδα είναι περίπου 6 μέτρα και στην σκεπή μετράω εσωτερική διάμετρο 24Χ24εκ (τετράγωνη καμινάδα).
-Να πάρω τετράγωνη βούρτσα 25Χ25εκ ή στρογγυλή Φ30εκ ?
-Τα κοντάρια αυτά (όλοι παρόμοια φαίνεται να πουλάνε), μπορείς να ενώσεις όσα θες? Πχ παίρνεις 3 σετ τα ενώνεις και φτάνεις τα 6 μέτρα?
Γενικά, αν κάποιος το έχει επιχειρήσει, κάθε πληροφορία καλοδεχούμενη.

Δε ξέρω από κοντάρια, δεν έχω καθαρίσει ποτέ καμινάδα με αυτά.
Θα σου πω όμως μια εναλλακτική, θα σου πω πως καθαρίζαμε εμείς τις καμινάδες στο χωριό και μου φαινόταν πολύ γρήγορο και πανεύκολο.
Ιδανικά χρειάζονται δύο άτομα, μπορείς όμως να το κάνεις και μόνος σου αλλά θα πάρει περισσότερο χρόνο.
Κόβαμε κάποια κλαριά από θάμνο, εσύ εδώ χρησιμοποιείς βούρτσα αν θες, και από την πάνω πλευρά της καμινάδας πετάγαμε ένα σχοινί κάτω στο τζάκι.
Εκεί δέναμε τα φουντωτά κλαριά στο σχοινί και τραβάγαμε το σχοινί, μια ο ένας για να ανέβει η τούφα στην κορυφή και μιά ο άλλος να κατέβει.
Σε 2-3 πάνω-κάτω η καμινάδα γινόταν λαμπίκο, χωρίς κοντάρια και χωρίς προβλήματα πως θα χωρέσουν ή τι θα γίνει αν η καμινάδα έχει κάπου κούρμπα.

Έξυπνο κόλπο - ευχαριστώ.
Τα κοντάρια πάντως τα ζαχαρώνω και για άλλες εφαρμογές που χρειάζεται να φτάσεις ψηλά, οπότε σκέφτομαι να τα πάρω ανεξάρτητα από το πως θα καθαρίσω το τζάκι.

Καλημέρα. Για καθαρισμό καμινάδας τζακιού η ερώτηση:
Η καμινάδα είναι περίπου 6 μέτρα και στην σκεπή μετράω εσωτερική διάμετρο 24Χ24εκ (τετράγωνη καμινάδα).
-Να πάρω τετράγωνη βούρτσα 25Χ25εκ ή στρογγυλή Φ30εκ ?
-Τα κοντάρια αυτά (όλοι παρόμοια φαίνεται να πουλάνε), μπορείς να ενώσεις όσα θες? Πχ παίρνεις 3 σετ τα ενώνεις και φτάνεις τα 6 μέτρα?
Γενικά, αν κάποιος το έχει επιχειρήσει, κάθε πληροφορία καλοδεχούμενη.
Δεν το εχω επειχηρηση αλλα μου το ειχαν καθαρισει ετσι πριν απο 6-7 χρονια....νομιζω 4 η 5 μαζι ειχε βαλει για το καθαρισει..το αποτελεσμα αρκετα ικανοποιητικο...
Οσο αφορα τις βουρτσες εξαρταται πως ειναι η καμιναδα σου...Θελει και καλη μονωση με ναιλον ο τρυγυρω χωρος στο σαλονι γιατι ολο και κατι θα βγει...

Δεν το εχω επειχηρηση αλλα μου το ειχαν καθαρισει ετσι πριν απο 6-7 χρονια....νομιζω 4 η 5 μαζι ειχε βαλει για το καθαρισει..το αποτελεσμα αρκετα ικανοποιητικο...
Οσο αφορα τις βουρτσες εξαρταται πως ειναι η καμιναδα σου...Θελει και καλη μονωση με ναιλον ο τρυγυρω χωρος στο σαλονι γιατι ολο και κατι θα βγει...
Τετράγωνη είναι η καμινάδα, άρα να πάρω την τετράγωνη βούρτσα. Αυτό για το νάυλον το θυμάμαι που το είχε γράψει παλιά κάποιος στο φόρουμ - θα γίνει.

Μάστορια καλημέρα,

Εχω βρει ντουβάρι σχετικά με ένα κομμάτι ινοχ που αναζητώ να αγορασω σε όλη την Ελλάδα.. χρειάζομαι ένα φύλλο 1250mm x 2000mm για να κανω ένα συραντζαριστο ώστε να το βαλω πισω απο την ψησταρια και θέλω να ειναξ μπακλαβωτο η κριθαρακι για αισθητικούς λόγους.. το θέμα ειναι οτι στο 1mm δεν βγαίνει και αναγκαστικά με πάνε στα 3mm με αποτέλεσμα το κόστος να ξεπερνάει τα 350 ευρο..Έχει κανείς ιδέα τι άλλο μπορώ να βαλω?

δεν παιρνεις ενα κομματι γυαλιστερο απο βιομηχανια ειππλων τροφιμων? Μετα 4 βυσματα με καπακι για τα κεφαλια των βιδων

• Like
Reactions: vespas
δεν παιρνεις ενα κομματι γυαλιστερο απο βιομηχανια ειππλων τροφιμων? Μετα 4 βυσματα με καπακι για τα κεφαλια των βιδων
Δεν μαρεσει το γυαλιστερό..θέλω να έχει κάτι σαν σχέδιο για εφέ..

Μπορεις να βαλεις αλουμινιο σε οτι σχεδιο θες απο 1.5μμ
Με έχουν πει κάνα 2 άτομα οτι απο τα λιπη που καίνε όταν πιτσιλαει κανει λεκέ σαν να οξυδωνετε και την φοβάμαι.. έχεις αντιστοιχη εμπειρία?όλη μέρα εκεί έχω καταλήξει το πολύ πολύ να χάσω 150 ευρο..και σκέφτηκα να το βερνικαρω με κάτι πυρίμαχο διαφανες..αλλα θελω να το ρωτησω

Εάν θα εφάπτεται με την ψησταρια εντελώς όπως ούτε το φύλλο αλουμινίου που είναι πολύ καλή λύση σαν αναλογία τιμής απόδοσης θα σου κάνει δουλειά σε βάθος χρόνου...

Να ξέρει ότι όσο πάχος προσθέτεις τόσο θα σου αντέξει περισσοτερο...
Τα 3χιλ είναι μια χαρά για μένα.. απλώς από την ζέστη δεν θα ακουμπιεται καν..

Πάντως δεν ξέρω που εχει ψάξει αλλά δεν πάει τόσο ψηλά σε τιμη που λες .

Last edited:
Εάν θα εφάπτεται με την ψησταρια εντελώς όπως ούτε το φύλλο αλουμινίου που είναι πολύ καλή λύση σαν αναλογία τιμής απόδοσης θα σου κάνει δουλειά σε βάθος χρόνου...

Να ξέρει ότι όσο πάχος προσθέτεις τόσο θα σου αντέξει περισσοτερο...
Τα 3χιλ είναι μια χαρά για μένα.. απλώς από την ζέστη δεν θα ακουμπιεται καν..

Πάντως δεν ξέρω που εχει ψάξει αλλά δεν πάει τόσο ψηλά σε τιμη που λες .

Κωστή αυτά ειναι μαυρα...εγω έχω υπολογίσει οτι μου χρειαζετε ένα φύλλο 1250 επί 2500..αν και απο αυτό θα χρησιμοποιήσω το 1250χ1500..πρεπει να το πάρεις όλο γιατι δεν παιρνεις ρεταλι σε όσους ρώτησα αθηνα..τωρα βρήκα έναν σε νέα Ιωνία που το 2mm 1250 επι 2500 μου το αφήνει 174ευρο χωρίς στραντζες κοψίματα.. αν και θα ήθελα 3 mm όπως λες..

Καλησπέρα στην παρέα. Βλέποντας ότι έχετε πάντα να προτείνετε κάποια λύση, ύστερα από τόσα χρόνια που σας διαβάζω ήρθε η ώρα να σας πω τον προβληματισμό μου και να ζητήσω βοήθεια.
Πρέπει να βάψω τα κάγκελα και την είσοδο του σπιτιού. Η προσφορά που μου έκαναν δεν ήταν απαγορευτική, σε συνδυασμό με το εξωτερικό του σπιτιού, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο στράβωσαν πολλά και αποφάσισα να το κάνω μόνος μου.
Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Υπάρχουν όμως δύο σημεία, τα οποία με δυσκολεύουν στο τρίψιμο αφού το μέταλλο είναι αρκετά σκληρό και η σκουριά δεν φεύγει με το γυαλόχαρτο. Είναι αυτά. Εσωτερικά και εξωτερικά. Στο κάτω μέρος της κάσας της εξώπορτας.
Προφανώς με κάποιο τρόπο μαζεύονταν νερά και γι' αυτό σκούριασε τόσο και βέβαια κακώς που τ άφησα΄ να επεκταθεί τόσο.
Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν, αν πιστεύετε ότι ένα τέτοιο εργαλείο https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...santa-kai-6-exart-62191661?ref=reccodo-search θα βοηθούσε να τριφτεί η επιφάνεια σωστά ή αν υπάρχει κάτι πιο κατάλληλο.
Το σημείο που δυσκολεύει είναι περίπου 4 Χ 10 εκ. Εσωτερικά είναι πιο μικρή η επιφάνεια. Είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία, χαμηλά στο δάπεδο αριστερά γι' αυτό και δεν δουλεύεται εύκολα. ( να υποθέσω ότι κάποιος που είναι της δουλειάς θα γελάει τώρα)
Δυστυχώς τα χέρια μου έχουν εξοικειωθεί σε μουσικά όργανα και αυτό το βλέπουν βουνό.
Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Attachments

• Α.jpg
    Α.jpg
    722.3 KB · Views: 46
  • Β.jpg
    Β.jpg
    192 KB · Views: 45
Είναι ανώφελο να βάλεις τριβείο νομίζω, κατ' ευθείαν τουλάχιστον. Γνώμη μου, δράπανο με συρματόβουρτσα-καμπάνα να φύγει η πολύ σκουριά, μετά μετατροπέα σκουριάς, και βάψιμο απο πάνω. Δεν αξίζει να αγοράσεις τριβείο για τέτοια δουλειά. Αλλά ας μιλήσει και κανένα μαστόρι. Αν θες να τα βάψεις όλα,βγάλε το παλιό χρώμα με διαβρωτικό και σπάτουλα, οτιδήποτε άλλο είναι ή για ανθρώπους που θα πληρωθούν, ή για βαρυποινίτες.

• Like
Reactions: #@george@#