Μάστορες τα φώτα σας!!

Με μια συρματοβουρτσα χειρος και ένα χοντρό γυσλοχαρτο θα το ξύσεις και τριψεις καλά.. δεν νομίζω ότι ένα τριβειο θα σε σώσεις..
Αφού το καθαρίσεις περνάς σταθεροποιητη σκουριάς και ασταρι αντισκουριακο..
Μετά για να διορθωθεί επιφανειακά θέλει σιδηροστοκο 1με 2 επαλληψεις και εποιτα ξανά τρίψιμο και ασταρι αντισκουριακο και τέλος χρώμα. .!!!

Καλησπέρα στην παρέα. Βλέποντας ότι έχετε πάντα να προτείνετε κάποια λύση, ύστερα από τόσα χρόνια που σας διαβάζω ήρθε η ώρα να σας πω τον προβληματισμό μου και να ζητήσω βοήθεια.
Πρέπει να βάψω τα κάγκελα και την είσοδο του σπιτιού. Η προσφορά που μου έκαναν δεν ήταν απαγορευτική, σε συνδυασμό με το εξωτερικό του σπιτιού, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο στράβωσαν πολλά και αποφάσισα να το κάνω μόνος μου.
Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Υπάρχουν όμως δύο σημεία, τα οποία με δυσκολεύουν στο τρίψιμο αφού το μέταλλο είναι αρκετά σκληρό και η σκουριά δεν φεύγει με το γυαλόχαρτο. Είναι αυτά. Εσωτερικά και εξωτερικά. Στο κάτω μέρος της κάσας της εξώπορτας.
Προφανώς με κάποιο τρόπο μαζεύονταν νερά και γι' αυτό σκούριασε τόσο και βέβαια κακώς που τ άφησα΄ να επεκταθεί τόσο.
Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν, αν πιστεύετε ότι ένα τέτοιο εργαλείο https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...santa-kai-6-exart-62191661?ref=reccodo-search θα βοηθούσε να τριφτεί η επιφάνεια σωστά ή αν υπάρχει κάτι πιο κατάλληλο.
Το σημείο που δυσκολεύει είναι περίπου 4 Χ 10 εκ. Εσωτερικά είναι πιο μικρή η επιφάνεια. Είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία, χαμηλά στο δάπεδο αριστερά γι' αυτό και δεν δουλεύεται εύκολα. ( να υποθέσω ότι κάποιος που είναι της δουλειάς θα γελάει τώρα)
Δυστυχώς τα χέρια μου έχουν εξοικειωθεί σε μουσικά όργανα και αυτό το βλέπουν βουνό.
Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Πρέπει να διαπιστώσεις το πόσο βαθιά έχει προχωρήσει η σκουριά. Φανεται κοιλοδοκός, οπότε ίσως δεν έχει "σαπίσει" το σίδερο.
Με μιά συρματόβουρτσα χειρός πιθανόν να δείξει. Εναλλακτικά χτύπα το με ένα σφυρι ελαφρά.

Το να φύγει η σκουριά είναι εύκολο μεν, αλλά απαιτεί εργαλεία. Με δράπανο με συρματόβουρτσα όπως είπε ο Νίκος παραπάνω ή για πιο δραστική λύση τροχός με καμπάνα.
Αν δεν τα διαθέτεις αυτά ή δεν έχεις την ανάλογη εμπειρία, η συρματόβουρτσα χειρός είναι μονόδρομος. Μπορεί να συνδιαστεί με σπάτουλα, με ξύστρα κτλ.
Πρόσφατα είχα χρησιμοποιήσει αυτό αλλά αφορά κατάσταση αρκετά πιο ήπια. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει και σταθεροποιητές σκουριάς.
Με τριβείο δεν κάνεις τίποτα. Καλύτερα να διαθέσεις τα χρήματα σε δράπανο, όπου υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές σε εξαρτήματα. Πχ αυτό με 40 grip γυαλόχαρτο

• Like
Reactions: #@george@#
απο την εμπειρια μου, μην αφηνεις ποτε σαγρε επιφανειαοπου τρεχει νερο....ν εινα τοσο ασχημα εγω θα περνουσα σιδηοστοκο τη τριψιμο με γυαλοχαρτο μεττα.

η υγρασια απο που ερχεται? γιατι βλεπω παλιο σημαδι στον τοιχο

• Like
Πρέπει να διαπιστώσεις το πόσο βαθιά έχει προχωρήσει η σκουριά. Φανεται κοιλοδοκός, οπότε ίσως δεν έχει "σαπίσει" το σίδερο.
Με μιά συρματόβουρτσα χειρός πιθανόν να δείξει. Εναλλακτικά χτύπα το με ένα σφυρι ελαφρά.

Το να φύγει η σκουριά είναι εύκολο μεν, αλλά απαιτεί εργαλεία. Με δράπανο με συρματόβουρτσα όπως είπε ο Νίκος παραπάνω ή για πιο δραστική λύση τροχός με καμπάνα.
Αν δεν τα διαθέτεις αυτά ή δεν έχεις την ανάλογη εμπειρία, η συρματόβουρτσα χειρός είναι μονόδρομος. Μπορεί να συνδιαστεί με σπάτουλα, με ξύστρα κτλ.
Πρόσφατα είχα χρησιμοποιήσει αυτό αλλά αφορά κατάσταση αρκετά πιο ήπια. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει και σταθεροποιητές σκουριάς.
Με τριβείο δεν κάνεις τίποτα. Καλύτερα να διαθέσεις τα χρήματα σε δράπανο, όπου υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές σε εξαρτήματα. Πχ αυτό με 40 grip γυαλόχαρτο
Καλημέρα. Δράπανο έχω. Θα δοκιμάσω συρματόβουρτσα χειρός και βλέπουμε. Θα επανέλθω. Ευχαριστώ πολύ.

απο την εμπειρια μου, μην αφηνεις ποτε σαγρε επιφανειαοπου τρεχει νερο....ν εινα τοσο ασχημα εγω θα περνουσα σιδηοστοκο τη τριψιμο με γυαλοχαρτο μεττα.

η υγρασια απο που ερχεται? γιατι βλεπω παλιο σημαδι στον τοιχο
Καλημέρα. Προφανώς υπάρχει κακή κλίση στο μάρμαρο και λίμναζαν εκεί τα νερά με αποτέλεσμα σιγά σιγά να σκουριάσει.
Μάλλον από εκεί έγινε και το σημάδι στη μάντρα.
Ευχαριστώ.

αρα η σκουρια μπορει να δουλευε και απο μεσα...πριν το βαψιμο καλο καθαρισμα στο σημειο της ενωσης, μετα το βαψιμο, σιλικονη.

(αν και εγω θα επερνα πιο δραστικο μεσο)

• Like
επειδη είναι γωνία, δε θα είναι δυσκολο να φτάσει μέχρι την άκρη με βούρτσα/καμπάνα;
νομίζω πιο πολυ ενδείκνυνται needle scaler, δε ξερω πως λέγεται στα ελληνικά. συνήθως είναι εργαλείο αέρος, αλλά βλέπω υπάρχουν και ηλεκτρικά και αντάπτορες για δράπανα (που δε ξερω αν κάνουν δουλειά)
1758807806625.png
πχ αυτο για SDS

• Like
επειδη είναι γωνία, δε θα είναι δυσκολο να φτάσει μέχρι την άκρη με βούρτσα/καμπάνα;
νομίζω πιο πολυ ενδείκνυνται needle scaler, δε ξερω πως λέγεται στα ελληνικά. συνήθως είναι εργαλείο αέρος, αλλά βλέπω υπάρχουν και ηλεκτρικά και αντάπτορες για δράπανα (που δε ξερω αν κάνουν δουλειά)
View attachment 258260
πχ αυτο για SDS

Στα δράπανα συνήθως βάζουμε τα παρακάτω, που φτάνουν στις γωνίες.
1758809756967.jpeg

Κάτι πιο εξειδικευμένο για δράπανο είναι αυτο:
https://www.skroutz.gr/s/39354942/Y...tsa-Kampana-me-Kotsides-gia-Drapano-75mm.html

Γενικότερα, προτιμούμε σχετικά επώνυμες βούρτσες για τα δράπανα γιατί τα συρματάκια έχουν την τάση να αυτονομούνται (στους τροχούς να δεις).

Ωραίο αυτό που έβαλες, αλλά θέλει άλλα εργαλεία.

αρα η σκουρια μπορει να δουλευε και απο μεσα...πριν το βαψιμο καλο καθαρισμα στο σημειο της ενωσης, μετα το βαψιμο, σιλικονη.

(αν και εγω θα επερνα πιο δραστικο μεσο)
Πιο δραστικό από το να ηλεκτροόλλησεις λαμαρίνα 2χιλ από πάνω οσο είναι το προβλημα(πχ 20Χ20εκ) δεν υπάρχει.. και εποιτα να το βαψεις. !!!

Αλλά θεωρώ ότι δεν αξίζει.. ας κάνει αυτά που του πρότεινα για αρχή και βλέπει..

• Like
Αλυσοπριονο με μπαταρία μικρό να κόβω κλαδιά ελιάς που έχω στο σπίτι και σε ένα άλλο σπίτι ένα άλλο δέντρο είναι 3 δέντρα συνολικά. Τι να πάρω;

Last edited by a moderator:
Πρέπει να καταφέρω να πριτσινώσω ένα εξάρτημα καμπάνας φυγοκεντικού συμπλέκτη (από παπί). Ανταλλακτικό δεν υπάρχει, οπότε πάμε σε πατέντες.
Δεν θέλω να το κάνω μόνος για ευνόητους λόγους και ψάχνω για επαγγελματία με σίγουρη λύση. Αν φύγει ο πίρος το παπί θα πάει στην ανακύκλωση....
Τα σοβαρά συνεργεια δεν αναλαμβάνουν.

Στον κόκκινο κύκλο, τα πριτσίνια που λείπουν και στον πράσινο τα υπάρχοντα.
1760442122438.png 20251014_114211.jpg

Αν ξέρετε κάποιο μηχανουργείο που κάνει τέτοιες δουλειές...........

Εναλλακτικά θα κολλήσω 2 πίρους, αλλά δεν ξέρω τι κράμα είναι το εξάρτημα.

Με ενδιαφέρει και μένα γιατί έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με τον οδηγό ροπής, έχει φύγει ένα παξιμάδι. Αν βρεις κάτι σφύρα από βδομάδα θα μπει συνεργείο

• Like
Reactions: newbie
Πρέπει να καταφέρω να πριτσινώσω ένα εξάρτημα καμπάνας φυγοκεντικού συμπλέκτη (από παπί). Ανταλλακτικό δεν υπάρχει, οπότε πάμε σε πατέντες.
Δεν θέλω να το κάνω μόνος για ευνόητους λόγους και ψάχνω για επαγγελματία με σίγουρη λύση. Αν φύγει ο πίρος το παπί θα πάει στην ανακύκλωση....
Τα σοβαρά συνεργεια δεν αναλαμβάνουν.

Στον κόκκινο κύκλο, τα πριτσίνια που λείπουν και στον πράσινο τα υπάρχοντα.
View attachment 259342 View attachment 259343

Αν ξέρετε κάποιο μηχανουργείο που κάνει τέτοιες δουλειές...........

Εναλλακτικά θα κολλήσω 2 πίρους, αλλά δεν ξέρω τι κράμα είναι το εξάρτημα.

Με ενδιαφέρει και μένα γιατί έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με τον οδηγό ροπής, έχει φύγει ένα παξιμάδι. Αν βρεις κάτι σφύρα από βδομάδα θα μπει συνεργείο

Δεν βρέθηκε άκρη τελικά και η κόλληση ήταν μονόδρομος.
Το πρόβλημα ήταν ότι είχαμε 5mm από την μια πλευρά και 2 από την άλλη.
Κόπηκε το σπείρωμα σε βίδα allen
20251014_190353.jpg

Την έβαλα στο δράπανο και σιγά σιγά στον σταθερό τροχό την έφερα στα 2mm (εντάξει, περίπου 😁 ). Τροχισα και το κεφάλι αρκετα.

20251015_101755.jpg

Η εφαρμογή ήταν καλή.
20251014_193919.jpg

Και ήρθε η δύσκολη ώρα της κόλλησης γιατί αν το χάλαγα ήταν πολύ δύσκολο να βρω άλλο. Για το κόστος...........

20251015_121052.jpg

Κέρδισα βραβείο κόλλησης στα Χρυσά Βατόμουρα :LOL::ROFLMAO::LOL:
Μου περασε η σκέψη να το τροχίσω με το dremel, αλλά το φοβήθηκα. Εξάλλου δεν φαίνεται.

Τέλος καλό, όλα καλά.

20251017_095822.jpg

Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσω την ανακατασκευή ολόκληρου του παπιού.

καλημερα.
Θέλω να φτιάξω ενα "φουρνο" που θα ανεβαζει θερμοκρασία πανω απο 40 βαθμούς κελσίου. Ιδανικα ως 80 αν και αν πιασει 60 θα ειμαι ευχαριστημένος (ακομα και 40 κανει, αλλα θα πρεπει να μεινει μεσα περισσοτερες ωρες το "ψητο")
Θελω να βάλω μέσα ένα μικρό σερφ που φτιάχνω για να ζεσταθεί η εποξική ρητίνη που θα περαστει. Ειναι "ειδική" για καθαρή όψη.
To κουτι θα είναι λιγο μεγαλύτερο απο μέτρο με τις δυο αλλες διαστασεις 50 εκατοστα και λιγο μικρότερη την τρίτη.

Θελω να ακουσω ιδεες για πως θα το θερμάνω. Εσωτερικα θα το ντυσω με μονωτικό υλικό.

Σκεφτηκα τις λαμπες που βαζουν στα φαγητα στα ψητοπωλεία. UV λέγονται; Εχει κανεις εμπειρία;
Λεω για δυο τρεις λαμπες ανα καποια αποσταση. Τι λετε; Ποσα watt;
Ειδα και κατι αντιστασεις που κυκλοφορούν αλλα νομιζω ότι θα ανεβασουν παρα πολυ τη θερμοκρασία

πχ

αντισταση.JPG

Σιγουρα θα βαλω και ενα θερμόμετρο να βλεπω τι γινεται.
θερμόμετρο.JPG

Για πειτε καμια ιδέα, μη παρουμε φωτια....

Βάζεις όσα θερμόμετρα θέλεις μέσα και το προγραμματίζεις να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί την αντίσταση που βρήκες

Μετά θέλει υπολογισμό με τις απώλειες του θαλάμου και τη συχνότητα/χρόνο/καθυστέρηση κλπ που να ανάβει την αντίσταση.

Ενδιαφέρον project :)

• Like
Reactions: ggeorge
πρεπει να υπολογισεις ποσα watt θερμανσης χρειαζεσαι. οι λαμπες (infrared, οχι uv) λογικά δεν αρκούν, πρεπει να δεις τα νουμερα. η αντισταση που εχεις βαλει είναι μόνο για να μπει μεσα σε υγρό και θα καεί αν την βαλεις στον αερα.
έχεις βρει κάπου κάποιο αναλογο σχέδιο 'φουρνου' για να δουμε νούμερα;

• Like
Reactions: newbie and ggeorge