Μάστορες τα φώτα σας!!

Το ποιο δυσκολο διαλεξατε, γιατι το φτιαχνει ο πατερας ενος φιλου για προσωπικη του χρηση, και οσα "λαμογια" το εχουμε παρει "μυρωδια", ζηταμε καθε φορα κανα μπουκαλι. Και ολο λεει "α δεν την παλευω με σας τα κολοπαιδα, του χρονου δεν ξαναφτιαχνω, με εχετε πρηξει" και ολο μας βολευει. Να ειναι καλα ο ανθρωπος βεβαια να τον εχουμε κοντα μας, και ας μην μας φτιαχνει, γιατι ειναι ειδος ανθρωπου υπο εξαφανιση πλεον, και ζωντανο παραδειγμα.
Να παρω κανα τηλ. να δω αν εχει μεινει κανα μπουκαλι.

Για τριψιμο μπετου εχει ειδικους δισκους που μπαινουν σε γωνιακο τροχο.
Απλα θα πρεπει να κανεις κατι για την διαχειριση της σκονης με προφυλακτηρα που συνδεεται σε αναροφηση σκονης.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ερώτηση...

Θέλω να τρίψω ανωμαλίες σε μπετόν...τι εργαλείο μπορώ να χρησιμοποιήσω?
εάν εννοείς τα μπετά που ξεχειλίζουν από τα μπετοφόρμ και οι μάστορες τα αφήνουν άσπαστα έτσι για να σου σπάνε τα νεύρα, εγώ τα έβγαλα με τροχό και διαμαντόδισκο εύκολα και γρήγορα....απλά να προετοιμαστείς πως θα ασπρίσεις....ειδικά εάν φυσάει την έκατσες...

Με δίσκο κοπής δλδ?Δοκιμασία κ δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα βολικό.
Με κανένα δίσκο λείανσης, φάση γυαλοχαρτο,δεν θα καταφέρω τπτ λες?

τον δίσκο τον δουλεύεις πλαγιαστά, είτε κοπής είτε λείανσης...με γυαλόχαρτο δεν νομίζω να κάνεις κάτι.....μπορείς να ανεβάσεις μία φώτο του σημείου?

Με δίσκο κοπής δλδ?Δοκιμασία κ δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα βολικό.
Με κανένα δίσκο λείανσης, φάση γυαλοχαρτο,δεν θα καταφέρω τπτ λες?

Η αλλη λυση (για ΧΟΝΤΡΕΣ γραμμες μπετου, λεπτες διαμαντοδισκο η καλεμι) ειναι πνευματικο η κατεδαφιστικο και χτυπατες με το μηχανικο καλεμι, το ασπρισμα θελει και μασκα αναπνοης και γυαλια εργασιας...

Ότι και να διαλέξεις από τις δυο πρωτες σειρές θα σου κάνει τη δουλειά που θες !

https://www.google.gr/search?q=Καμπ...SXmdnLAhVJ1xoKHehRBcgQsAQIGg&biw=1305&bih=709

Απλά οι μεταλλικοί δίσκοι με τα βίντια, είναι πιο ασφαλείς γιατί δεν κινδυνεύουν να σπάσουν!
Οι καμπάνες από σμύριδα, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα με τον κατάλληλο προφυλακτήρα και καλό είναι να φοράς και κάποια χοντρή ποδιά !!!
Συνεπώς πολύ προτιμότεροι οι δίσκοι με σκληρομέταλλο ! :)
Edit:
Το σπάσιμο των γραμμών που έχουν δημιουργηθεί από την εισχώρηση της σάλτσας του μπετού, ανάμεσα στις χαραμάδες που πιθανά άφηναν οι τάβλες του καλουπατζή, γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα με ένα σκεπάρνι, αλλά εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια.
Πολλές φορές τυχαίνει και σπάζοντας αυτή η γραμμή να παρασύρει και ένα μέρος από το υποκείμενο υλικό και έτσι στη θέση της να αφήνει μια μικρή χαρακιά / λακούβα.
Οπότε αν θέλεις να αποφύγεις τα πολλά στοκαρίσματα μάλλον η λείανση είναι προτιμότερη.
Αν όμως σκοπεύεις να κάνεις κάποιο στοκάρισμα, τότε κάλλιστα μπορείς να συνδυάσεις και τις δυο μεθόδους!

Last edited:
Α μπραβο!

Αυτον ελεγα εγω!

http://www.skroutz.gr/products/show/23109215

DT3796a-900x900.jpg

Μεγιστες στροφες 12.200;Μηπως ειναιμονο για ρυθμιζομενους τροχους;

Oχι Νικο, ειναι για ολους τους τροχους με την προυποθεση οτι δεν πρεπει να ξεπερνανε τις συγκεκριμενες στροφες.
Οι στροφες αναγραφονται στους δισκους διοτι αν τις ξεπερασεις, φθειρονται ταχιστα η/και κινδυνευουν να σπασουν.

Μαστορες ερωτηση:Θα μπορουσε καποιος να μου υποδειξει το βελτιστο τροπο για αναρτηση καδρου (καθρεφτη βασικα) με κλιση σε τοιχο;Ο καθρεφτης θα τοποθετηθει σε ξυλινη στοιβαρη κορνιζα που εφτιαξα..Ευχαριστω παιδια!

Τι εννοείς "με κλίση"; Στον άξονα αριστερά-δεξιά;
Η πρώτη σκέψη θα ήταν το γαντζάκι στήριξης στο κάδρο, αν είναι ένα, να μην είναι στο κέντρο, και αν είναι περισσότερα να μην είναι συνευθειακά αλλά όπου χρειάζεται για να πετύχεις την επιθυμητή κλίση.

Άλλη λύση είναι αντί για γαντζάκια το κάδρο σου να έχει συρματόσχοινο (πιασμένο στις δύο πλευρές του), οπότε να μπορείς να το φέρεις όπως θέλεις. Απλά το μειονέκτημα είναι ότι δεν εφάπτεται εντελώς στον τοίχο.

Πάντως το παραπάνω μου φαίνεται υπερβολικά απλό για να μην το σκέφτηκες οπότε μάλλον κάτι άλλο ψάχνεις...:idea:

Μαστορες ερωτηση:Θα μπορουσε καποιος να μου υποδειξει το βελτιστο τροπο για αναρτηση καδρου (καθρεφτη βασικα) με κλιση σε τοιχο;Ο καθρεφτης θα τοποθετηθει σε ξυλινη στοιβαρη κορνιζα που εφτιαξα..Ευχαριστω παιδια!

Πηχακι πάχους κατάλληλου για να σου δίνει την κλιση που θες, τοποθετημένο στην πανω πίσω πλευρά της κορνίζας. Μετά παίρνεις dual lock της 3Μ και κολλάς κατάλληλη ποσότητα στις 4 γωνιές. Αυτο κουμπώνει στον εαυτό του και ειναι πολύ δυνατό, όποτε στα κομμάτια που εχεις βάλει στις γωνιές, κουμπωνεις πανω τους το κομματι του τοιχου, αφαιρείς το προστατευτικό της κολλας και το πιέζεις στον τοίχο για να κολλήσει. Θέλει να μείνει ακίνητο λίγη ώρα να πιάσει καλα η κόλλα. Έτσι ο καθρέφτης θα μπορει να αφαιρεθεί και να ξανά τοποθετηθεί κατα βούληση.

Θα χρειαστεις ενα γαντζο βιδωτο η μια στραβοβιδα για τον τοιχο (με ουπατ) και 2 βιδοθηλιες για το καδρο (δεξια αριστερα).
Στις βιδοθηλιες περνας συρμα, ενα τεμαχιο, το οποιο θα πιαστει στον τοιχο. Το μηκος του συρματοσκοινου θα καθορισει και την κλιση του καδρου.

Οι θηλιες πισω στον πινακα καλο ειναι να μπουν αναλογικα οπως παρακατω. Στο 1/3 της αποστασης απο πανω. Το συρμα δενεται ξεχωριστα σε καθε θηλια.

Ετσι εχω κρεμασει ενα βαρυ καθρεπτη στην εισοδο του σπιτιου μου.

rearpicturewith%20cord350.jpg

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Με αυτόν,που ειναι στην μιση τιμη, δεν κάνω λέτε την δουλεια μου?

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8064

"Η Μονής σειράς αδαμάντινα τμήματα προσφέρουν στον χρήστη γρήγορη αφαίρεση υλικού αλλά πιο άγρια επιφάνεια"

Παιδια χιλια ευχαριστω,ομολογω πως τα ειχα σκεφτει ολα πλην τη λυση του φιλου tzoutzis,ομως δεν ηξερα αν θα κανω κατι που δε στεκει,ηθελα επιβεβαιωση απο πιο εμπειρους.Να ειστε καλα,θα ανεβασω φωτογραφιες με το αποτελεσμα!