Μάστορες τα φώτα σας!!

Το έχεις κάνει αυτό Γιάννη?
Γιατί εγώ ήξερα ότι τα αλουμίνια θέλουν ήπια καθαριστικά

Με ένα ξεσκονόπανο καθαρίστε τις σκόνες καλά μέσα και έξω. Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε μαλακό πανί με μικροϊνες που θα βρείτε στο εμπόριο και ήπιο υγρό καθαριστικό. Μη χρησιμοποιείται καυστικά υγρά καθαρισμού. Η χρήση σύρματος, και άλλων αιχμηρών αντικειμένων είναι απαγορευτικά. Στην περίπτωση όμως υπολειμμάτων σιλικόνης, λάσπης ή οποιασδήποτε δύσκολης βρωμιάς που δεν καθαρίζει με το ήπιο καθαριστικό που προαναφέραμε τότε χρησιμοποιήστε τοπικά μπλε οινόπνευμα και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ξύδι διαλυμένο μέσα σε νερό.
http://www.elitesystem.gr/katharismos-koufomaton-alouminioy/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καθαρισμός PVC και Αλουμινίου - Μη χρησιμοποιείτε καυστικά υγρά και ισχυρά χημικά η διαλυτικό.
Για τον καθαρισμό της επιφάνειας χρησιμοποιήστε ένα ήπιο υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Μην χρησιμοποιείτε συρμάτινα, σκληρά υλικά , ή διαλυτικό. Για επίμονους λεκέδες χρησιμοποιείτε πάντα ειδικά καθαριστικά που μπορεί να προμηθευτείτε από την εταιρία μας. Ζητήστε τις συμβουλές μας για οποιοιδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε
http://gavanas.gr/συμβουλες

Δεν εχεις κανενα θεμα σωτο, ηλεκτροστατικη ειναι. Αν φοβασαι παραυτα κανε μια δοκιμη με στεγνο πανι εσωτερικα που δεν φαινεται για να το δεις κ μονος σου

Sent from my iPhone using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και οχι δεν το εχω κανει πρωτον γτ εχω μαυρα αλουμινια κ δευτερο κ βασικοτερο ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ φιλε ;)

Εγώ τα άσπρα αλουμίνια εδώ και 20+ χρόνια τα καθαρίζω με αρκετά ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Επίσης πολύ καλή δουλειά κάνει και ο αντιστατικός αφρός καθαρισμού σε σπρέι για πλαστικά.

Βρες τι θέλεις και στο στέλνουμε με ΕΛΤΑ με χρέωση 1,5 ευρω συντεκνε.

Χωρις να σε ξερω μου εχεις γινει μεγαλη συμπαθεια σε αυτο το φορουμ ! Δεν λεω κατι αλλο γιατι θα μας παρεξηγησουν!!!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχει καποιος να προτεινει γυαλοχαρτα 125mm για εκεντρο τριβειο?
Δυστυχως οταν κανατε την ομαδικη δεν ειχα τριβειο και ουτε σκοπευα να παρω για αυτο δεν παραγγειλα .
Χομπιστας ειμαι οχι επαγγελματιας αλλα εδω τα εχουν 0,60 λεπτα το φυλλο και δεν εχουν και τις τρυπες!!
Αν καποιος εχει παραγγειλει πολυ περισσοτερα απο αυτα που χρειαζεται απο την ομαδικη ας μου στειλει π.μ

Τι νούμερα θέλεις και σε τι ποσότητα ?

Δοκίμασε το κλασικό τρίψιμο με την κρέμα καθαρισμού με την ονομασία "CIF" (παλιά ονομασία "Jif" ) με μαλακό πανί. Ξέπλυμα με καθαρό νερό . Κατάλληλη για όλες σχεδόν τις επιφάνειες – πλαστικό, ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμικό κτλ- αφού δεν τις χαράζει.
Κάνει θαύματα !
Αν το δοκιμάσεις θελουμε και feedback .
Τριβείο γυαλίσματος (αλοιφαδόρος) με μαλακή βούρτσα θα βοηθάμε στα δύσκολα και επίμονα .

Last edited:
+1 για το cif,κατα 99% δε θα χρειαστεις κατι αλλο Σωτηρη..Αν εχετε ατμοκαθαριστη σπιτι μπορεις να δοκιμασεις και με αυτον.Παντως πρωτη φορα ακουω για κιτρινισμα αλουμινιου,σιγουρα δεν ειναι pvc;

Νιτρο δοκιμασες;

ΜΗΝ χρησιμοποιήσεις νίτρο. Θα ματάρει το αλουμίνιο, θα θαμπώσει, και για χάσει την γυαλάδα του για πάντα....

Χωρις να σε ξερω μου εχεις γινει μεγαλη συμπαθεια σε αυτο το φορουμ ! Δεν λεω κατι αλλο γιατι θα μας παρεξηγησουν!!!!

Μιληστε με την Αγαπη και οτι χρειαστεις μου λες!

Επισης ολα τα παιδια που δεν ειναι Αθηνα ποσταρετε στο αναλογο θεμα και εχουμε πολλα παιδια προθυμα να εξυπηρετησουν οπως καθημερινα αποδεικνυεται!!!!

Αυριο παω ηρακλειο απο Praktiker για αυτο ρωταγα Κυριακο ,οποτε λογικα κατι θα βρω εκει!ι Ευχαριστω τα αγορια και το κοριτσι που προτειναν κατι η που προσφερθηκαν να εξυπηρετησουν!!

Για να γνωριζετε, το νιτρο ειναι κ διαλυτικο χρωματων. Η μεγαλυτερη εφαρμογη του ομως ειναι σαν καθαριστικο γενικης χρησης κ απολυπαντικο. Εχει βιομηχανικη χρηση κ αφαιρει λαδια, γρασα, ρυπους ενω ειναι απολυτα ασφαλες με ολα τα μεταλα αφου δεν χρειαζεται ουτε ξεβγαλμα λογω της ταχειας εξατμισης. Εγω το χρησιμοποιω σε ανταλλακτικα κ εξαρτηματα κυριως αλλα κ σε καθαρισμα κοματιων βαμενων με ηλεκτροστατικη (ψαλιδια,ποδιες, ελατηρια, προφυλακτηρες σιδερενιους) δε μου χει κανει ποτε ζημια κ ειναι αναντικαταστατο με οτιδηποτε αλλο

+1 για το cif,κατα 99% δε θα χρειαστεις κατι αλλο Σωτηρη..Αν εχετε ατμοκαθαριστη σπιτι μπορεις να δοκιμασεις και με αυτον.Παντως πρωτη φορα ακουω για κιτρινισμα αλουμινιου,σιγουρα δεν ειναι pvc;

να κοίτα να καταλάβεις τι εννοώ, θα πάω να αγοράσω το cif να δούμε τι θα κάνει, γιατί το ειδικό καθαριστικό για τα αλουμίνια το βρήκα στον Χολαργό....

οι φώτο μπορεί να μην είναι πολύ φωτεινές γιατί το φως εξωτερικά είναι πολύ δυνατό και δεν άναβε το φλας στην μηχανή, άμα πατήσεις πάνω τους θα μεγαλώσουν και θα φαίνεται κάπως καλύτερα, η τελευταία φώτο είναι από ένα σκοτεινό δωμάτιο και αυτά που φαίνονται σαν τρεξίματα είναι ότι απέμεινε μετά από τρίψιμο με ζεστό νερό με fairy, με νερό και ξύδι, με καθαριστικό για τα τζάμια, με λιποκαθαριστή, τώρα π'αω να δω για το cif και θα ενημερώσω.

Αν ειναι να καταχρεωθεις εκει μην αγορασεις μεγαλες ποσοτητες, δες τις αναγκες σου, πες μας τι θελεις και θα την βρουμε την ακρη!

Εμαι και σε επικοινωνια με τον IOANNISTSA ο οποιος θα μου στειλει μερικα απο την ομαδικη οποτε θα ειμαι οκ για καμποσο καιρο!!Ευκαιρια να τα δοκιμασω και στην επομενη ομαδικη να ξερω!

Για να γνωριζετε, το νιτρο ειναι κ διαλυτικο χρωματων. Η μεγαλυτερη εφαρμογη του ομως ειναι σαν καθαριστικο γενικης χρησης κ απολυπαντικο. Εχει βιομηχανικη χρηση κ αφαιρει λαδια, γρασα, ρυπους ενω ειναι απολυτα ασφαλες με ολα τα μεταλα αφου δεν χρειαζεται ουτε ξεβγαλμα λογω της ταχειας εξατμισης. Εγω το χρησιμοποιω σε ανταλλακτικα κ εξαρτηματα κυριως αλλα κ σε καθαρισμα κοματιων βαμενων με ηλεκτροστατικη (ψαλιδια,ποδιες, ελατηρια, προφυλακτηρες σιδερενιους) δε μου χει κανει ποτε ζημια κ ειναι αναντικαταστατο με οτιδηποτε αλλο

Για τις δουλειές που προαναφέρεις το διαλυτικό νίτρου είναι μανούλα, ότι πρέπει δηλαδή. Και εγώ αν θέλω να βάψω κάτι ή να καθαρίσω κάτι που υπάρχει υποψία λαδιού ή και σιλικόνης αυτό χρησιμοποιώ, αλλά κυρίως ασετόν. Για την δουλεία όμως που το θέλει ο strs δεν κάνει. Θα του ματάρει - θαμπώσει τα κουφώματα. Θα χάσει δηλαδή την γυαλάδα του το αλουμίνιο. Την έχω πατήσει και ξέρω, και θεωρώ πως είναι κρίμα να την πάθει και ο ίδιος την στιγμή που μπορεί να το αποφύγει. Αλλιώς για να πειστεί και ο ίδιος και να μην κάνει καμιά μεγάλη μη αναστρέψιμη ζημιά ας δοκιμάσει να καθαρίσει κάπου τοπικά σε μικρότερη επιφάνεια το αλουμινένιο κούφωμα με το νίτρο και θα δει όσα του προαναφέρω.

Σωστα κ αυτο ειπαμε κ χθες. Να δοκιμασει σε καποιο τυφλο σημειο να δει. Ολα τα βαρια καθαριστικα στις οδηγιες γραφουν παντα να κανεις δοκιμη καπου αλλου πριν την κυρια εφαρμογη

το cif μηδεν αποτέλεσμα
το νίτρο το αποκλείω

μίλησα με μία εταιρεία που βάζει κουφώματα και μου είπαν και αυτοί για τα ειδικά καθαριστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, πουλάνε και αυτοί αλλά σε 5χ πιο ακριβά χε χε

οπότε θα ψάξω για ειδικό καθαριστικό και βλέπουμε...

ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας !