χρειάζομαι μια γνώμη- βοήθεια :
στο σπίτι που μένω έχουμε άσπρα αλουμίνια στα οποία μετά από 3 χρόνια καπνίσματος το αλουμίνιο έχει ποτίσει με νικοτίνη και δεν βγαίνει, υπάρχει κάποιος τρόπος να ξαναγίνουν ασπρα και να φύγει αυτή η κιτρινίλα?
και εάν είναι έτσι, που σε μένα είναι έτσι, τι κάνουμε?Jif (ζιφ) σε νοτισμενο πανακι και τριψιμο σε μια γωνια για δοκιμη. Θεωρω οτι θα κανεις δουλεια γιατι το εχω δοκιμασει για κιτρινιλα απο πισα τσιγαρου. Ειναι πολυ πιο ηπιο απο τα διαφορα διαλυτικα και αν παρεις το κιτρινο μυριζει και λεμονι.
__________________________________________________________________________________________________________
Τωρα ειδα οτι στο προτειναν και αλλα παιδια. Βαλε στο δακτυλο σου λιγο JIF (το παλιο κλασικο που ειναι κρεμα) και αλοιψε (τριψε) μια μικρη περιοχη. Αστο λιγη ωρα και μετα με ενα ελαφρα νοτισμενο πανι τριψε. Αν δεν κανει δουλεια το JIF τοτε εχει ποτισει η βαφη και δεν ειναι επιφανειακο.
Έγινε Μάκη! Τρίτη λογικά θα είμαι εκεί!
Μήπως έχει διαφορετική διαμετρο η μια άκρη από την άλλη (θα έπρεπε) και αν το βάλεις ανάποδα και το σπρωξεις μέχρι τη μεγάλη διάμετρο, κανεις δουλειά; Η δεν έχω καταλάβει τίποτα;Πήγα σε κατάστημα για ένα στυλιάρι για το σκερπάνι (τελικά την πάτησα γιατί είναι λίγο μεγαλύτερης διαμέτρου από το εργαλείο) και, βλέποντας την ποικιλία των υλικών στα ράφια, ρώτησα για τα επιστόμια .... και είχε αυτά που έψαχνα (!!!). Πήρα 10 (!!!) για να έχω ....
Σε ευχαριστώ, και πάλι, για την ευγενική σου διάθεση να εξυπηρετήσεις ΚΑΙ εμένα.
να είσαι πάντα καλά και να ... προσφέρεις ...
ΥΓ
Το στυλιάρι είναι 3-4 χλστ περίπου πιο φαρδύ (περίπου 29 χλστ) από την (στενή) τρύπα του σκερπανιού (περίπου 25 χλστ) και, ενώ του είπα ότι με το μάτι το βρίσκω μεγάλο, όσοι μάστορες βρισκόντουσαν στο μαγαζί είπαν ότι η διάμετρος στα σκερπάνια είναι ίδια (!!!).
Νομίζεις ότι στο Μοναστηράκι θα βρω αυτό που χρειάζομαι;
Μα, είναι δυνατόν να φάω αυτά τα χλστ με τρίψιμο, σε όλο το μήκος του στυλιαριού;
Θέλει τόρνο αυτή η δουλειά.
Μα, είναι δυνατόν να φάω αυτά τα χλστ με τρίψιμο, σε όλο το μήκος του στυλιαριού;
Θέλει τόρνο αυτή η δουλειά.
Μάκη γιατί σε όλο το μήκος του φίλε μου?
Μόνο εκεί που θα μπει η τσάπα κάντο. ;-)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.