Μάστορες τα φώτα σας!!

Παίζει και ανάλογα τον μάστορα βέβαια,αλλά συνήθως οι ορθοστάτες μπαίνουν στο 1.20 όσο δηλαδή είναι και το (σύνηθες) πλάτος της γυψοσανίδας.Τα οριζόντια δεσίματα μπαίνουν στους 50-60 πόντους.(με κάθε επιφύλαξη αυτό γιατί έχω χρόνια να βάλω γυψοσανίδες.)

Πολύ σωστά

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στήριξη τηλεόρασης ΜΟΝΟ πανω στους ορθοστάτες (σκελετό).
Περνά απο μαγαζί με γυψοσανίδες να δεις τι ειναι οι ορθοστάτες και ρωτά τους και για υλικά στήριξης βαρέων αντικειμένων (TV κλπ)
Οι ορθοστάτες πάνε συνήθως ανα 50-60 cm μεταξύ τους, κάθετα στο ταβάνι/πάτωμα. Βιδώνεις λοιπόν τη βαση της τηλεόρασης με τρυπανοβιδες (αυτοδιάτρητες) πανω στους ορθοστάτες.

Σε αυτες τις βιδες δε βαζεις ουπα; Ειναι μονο για τα σημεια που εχει απο πισω τα δεσιματα;
Πως θα μπει η τηλεοραση πανω στο δεσιμο αφου η βαση της ειναι μεγαλυτερη απο αυτο, μιση βιδωμενη στο μεταλικο και αλλη μιση στη γυψοσανιδα;

Μια ερώτηση grpol:Ο τοίχος που θα βάλεις την τηλεόραση είναι εξ ολοκλήρου από γυψοσανίδα ή απλά "επένδυση" ώστε να κρύψει ατέλειες,υγρασίες ή/και ό,τι άλλο;
Αν είναι το δεύτερο ο τοίχος πίσω απ`τη γυψοσανίδα θα βρίσκεται μόνο λίγα εκατοστά,μήπως θα μπορούσες να τρυπήσεις με μεγάλο τρυπάνι και να βρείς τοίχο,ώστε να κάνεις δουλειά σου με μακρυά στριφόνια ή καρφωτά ούπα;(δεν ξέρω αν λέω βλακεία,αλλά τώρα το σκέφτηκα και μου φαίνεται εφικτό).

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγω παλι αυτα που εβαλες δεν τα εμπιστευομαι για τη δουλεια αυτη.
Τα πρωτα τα δουλευω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μαστορες, το 1,5 αποστολη με ΕΛΤΑ εχει απεριοριστο βαρος? γιατι θελω να στειλω κατι πανω απο 10 κιλα και ΚΤΕΛ/courier βγαινει ακριβα.

Όχι βέβαια. Δες εδώ.

εγώ να κάνω μία ακόμα βασική ερώτηση πέρα απο αυτές που έκανε μόλις ο Δημήτρης; Πόσο ζυγίζει αυτή η τηλεόραση τέλος πάντων; Γιατί οι γυψοσανίδες δεν ειναι δα και τόσο ευαίσθητες στο τι να συγκρατήσουν.

Μια ερώτηση grpol:Ο τοίχος που θα βάλεις την τηλεόραση είναι εξ ολοκλήρου από γυψοσανίδα ή απλά "επένδυση" ώστε να κρύψει ατέλειες,υγρασίες ή/και ό,τι άλλο;
Αν είναι το δεύτερο ο τοίχος πίσω απ`τη γυψοσανίδα θα βρίσκεται μόνο λίγα εκατοστά,μήπως θα μπορούσες να τρυπήσεις με μεγάλο τρυπάνι και να βρείς τοίχο,ώστε να κάνεις δουλειά σου με μακρυά στριφόνια ή καρφωτά ούπα;(δεν ξέρω αν λέω βλακεία,αλλά τώρα το σκέφτηκα και μου φαίνεται εφικτό).

Στη συγκεκριμενη περιπτωση δυστυχως δεν γινεται :(

Εκτός αυτού οι καινούριες τηλεοράσεις έως 40 ίντσες σπάνια είναι πανω από 10-12 κιλά ειδικά χωρίς βάση οπότε λογικά με τις ειδικές βάσεις για γυψοσανίδες δεν έχουν κανένα θέμα στήριξης.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εκτός αυτού οι καινούριες τηλεοράσεις έως 40 ίντσες σπάνια είναι πανω από 10-12 κιλά ειδικά χωρίς βάση οπότε λογικά με τις ειδικές βάσεις για γυψοσανίδες δεν έχουν κανένα θέμα στήριξης.

Θελω 55 αρα αλλα αν ειναι να την κλαιω... Το μονο μερος που μπορω να τη βαλω ειναι στον τοιχο.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θελω 55 αρα αλλα αν ειναι να την κλαιω... Το μονο μερος που μπορω να τη βαλω ειναι στον τοιχο.

Πάλι δεν θα είναι ιδαίτερα βαριά.
Δες την λύση που προτείνουν τα παιδιά.

Ε αν μιλάμε για γυψοσανίδες νομίζω ότι η knauf είναι εγγύηση,και όσα τεχνικά της φυλλάδια έχουν πέσει στα χέρια μου είναι τρομερά αξιόπιστα!

Πολυ καλο λινκ. Μαλλον δεν εχω να φοβηθω.

Πάντως εγω θα πάταγα σε ορθοστάτες. Πες οτι κανει ενα σεισμό.
Θες το μονο που θα κρατάει την πανάκριβη τηλεόραση σου, να ειναι καποιες βίδες σε σαθρό υλικό ;
e173a9ab49af5d14fc104eeb600ea0af.jpg

0797e9217f50bdedfebd95d974fc5545.jpg

Δεν ξερω αν μπορει ολη η βαση να πατησει σε ορθοστατη. Θα φροντισω βεβαια μερος αυτης να βιδωθει εκει.

Μπορείς να βιδώσεις στους ορθοστάτες ενα βοηθητικό πλαίσιο και πανω σε αυτο, να βιδώσεις τη βαση της τηλεόρασης.

Εγω παντως εχω βιδωσει πινακα πανω σε γιψοσανιδα με τζαμι μπροστα σε διαστασεις 1x1.5 μετρα και πισω μελανινη ιδιων διαστασεων παχους 1.8cm χωρις να εχει βιδωθει πανω στο μεταλλικο σκελετο και εδω και 5 χρονια δεν εχει κανει κιχ.

Μπορείς να βιδώσεις στους ορθοστάτες ενα βοηθητικό πλαίσιο και πανω σε αυτο, να βιδώσεις τη βαση της τηλεόρασης.

Αυτός είσαι Χρηστο!!!!
Προσοχή παιδιά επειδή η γυψοσανιδα ότι μάρκα και να είναι δεν είναι υλικό της προκοπης.