Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα την βρεις κάτω αν δεν πιάσεις σκελετό. Το είπα και πριν το ξαναλέω και ας με πείτε και κουραστικό.

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την Παρασκευή στηριξα 4 22αρες με Vesa 150 βάσεις με δύο οπες στήριξης σε γυψοσανιδα.
Μια στο σκελετό και μια στην γυψοσανιδα με ουπατ όπως του Νεκταρ αλλά μεταλλικά.
Βέβαια οι 22αρες ήταν πούπουλο σε σχέση με την 55 άρα που θέλεις να κρεμασεις.

Last edited:

image hosting 15mb
Δεν θυμαμαι αν το εχω ξαναρωτησει, περσυ.
Εχω αυτη τη θεα απο το μπαλκονι το καλοκαιρι.
Θελω να τη περιορισω εν μερη γιατι το πρωτο που βλεπω οταν κοιτω ειναι τα γειτονικα σπιτια. Το ιδιο και οι απεναντι προς εμενα.
Καποια ιδεα, γρηγορη σχετικα, να βγαινει το χειμωνα για να μην ειναι εκτεθειμενη στο βορρα, αερα και βροχη?
Δεν θελω ναυλον τεντες κλπ
Σκεφτηκα κατι για ημιπαραπετα στις δυο καθετες κολωνες ή κατι κρεμαμενο αλο το λανω κοιλοδοκο που θα κινηται αριστερα δεξια.
Κατι σαν ελαφρια πατζουρια.
:idea:

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγω ελεγα να το εβαζες στους καθετους πασαλους.
Ε τοτε το γυρναμε σε τσαντιρ mode :flipout:, κατι που δεν το θελω.
Σκεφτομαι και κατι σαν παραβαν "περγολας", αυτα τα χιαστι πιχακια με υποδοχες στο τοιχο ή ροδες.
Δεν εχω και μεγαλα φυτα σε γλαστρες...

Νεκταριε θες να βγω έξω εδώ στην Αθήνα να βγάλω μια φωτογραφία να δεις τι βλέπουμε εμείς;

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ε τοτε το γυρναμε σε τσαντιρ mode :flipout:, κατι που δεν το θελω.
Σκεφτομαι και κατι σαν παραβαν "περγολας", αυτα τα χιαστι πιχακια με υποδοχες στο τοιχο ή ροδες.
Δεν εχω και μεγαλα φυτα σε γλαστρες...

https://www.google.gr/search?q=καφα...ved=0ahUKEwj1r_v28ZrMAhUlKsAKHVfkA2wQ_AUIBigB

Τότε τα καφασωτα είναι η λύση. Είναι πανέμορφα αλλά προετοιμασου να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ανα μπραβο, καφασωτα...

Ποσο βαθεια...εχει κατι καβουρια εκει κατω...να τα φτιαξω εγω δεν παιζει? ή πολυ δουλεια και περισσοτερο κοστος?

Ανα μπραβο, καφασωτα...

Ποσο βαθεια...εχει κατι καβουρια εκει κατω...να τα φτιαξω εγω δεν παιζει? ή πολυ δουλεια και περισσοτερο κοστος?

Εγώ κάποια εμποτιςμένα που πήρα προχθές, αλλά χωρίς πλαίσιο περιφεριακα, πλήρωσα 58 το panel 2 X 1, 20 m.

Εγώ κάποια εμποτιςμένα που πήρα προχθές, αλλά χωρίς πλαίσιο περιφεριακα, πλήρωσα 58 το panel 2 X 1, 20 m.
Τη Πεμπτη εχει νομιζω το lidl τη λυση που ζητω...

:fahne90:

Φτιαξτα μονος σου τα καφασωτα και βαλε σε μια μεγαλη γλαστα,βαρυ χωμα και ένα ρηγχοσπερμο.

Φτιαξτα μονος σου τα καφασωτα και βαλε σε μια μεγαλη γλαστα,βαρυ χωμα και ένα ρηγχοσπερμο.
Το σκεφτηκα.
Να παρω σανιδια 2:7 και να τα κοψω λωριδες και να τα συναρμολογησω μετα.
Αλλα πρεπει να κατσω να τα υπολογισω ποσο θα βγουν, μαζι με λαδια κλπ. Αν ειναι να βγει το ιδιο κοστος παιρνω ετοιμα.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τη Πεμπτη εχει νομιζω το lidl τη λυση που ζητω...

:fahne90:

Θα πρότεινα κατι σε ελιοπανο, που αφήνει και τον αέρα να περνάει και βλέπεις εσυ προς τα έξω και δεν σε βλέπουν οι άλλοι απο απέναντι. Αλλα πρέπει να το στηρίξεις απο τα οριζόντια δοκάρια της πέργκολας, σαν κουρτίνα κι αυτο θέλει ωραία κατασκευούλα.
Ισως με κυλινδρικό αλουμινοσωληνα στην κάτω πλευρά για βάρος, ώστε να τον τραβάς απο 2-3 σημεία και να μαζεύει προς τα πανω, με σουρωμα. Μια ιδέα ειναι...

Μετακομίζω και στο καινούριο σπίτι οι τοίχοι είναι από γυψοσανιδα, μέχρι και τα ταβάνια. Πως κρεμάω τώρα πραγματα, κάδρα, ράφια, τηλεόραση και φωτα;

Εκτός απο αυτα τα ουπα που σου πρότεινε ο Νεκταριος υπάρχουν και τα "βαρέως" τύπου (αυτα της φωτογραφίας) .
Ο πρώτος τύπος (τα δυο πρώτα της φωτο) ειναι για πολλα κιλά , το πρώτο ειναι κλειστό και βάζοντας το μέσα στην τρύπα ανοίγει λογο βαρύτητας (όπως ειναι το δεύτερο) και συγκρατεί πολλα κιλα . Βγαίνουν σε διαφορα μεγέθη αναλόγως τα κιλα .
Ο δεύτερος τύπος (τα δυο τελευταια στην φωτο) έχουν δυο αυτιά και ανοίγουν με ελασμα αυτόματα μόλις τα βάλεις στην τρύπα (το αριστερα κλειστό , το δεξια ανοιχτό) .
Διάφορες διαστάσεις αναλόγως τα κιλα και για αυτα .

Με τον πρώτο τύπο έχω στηρίξει ηχεια 20 κιλών που εκτός τις δυνάμεις λόγο βάρους υπήρχαν και μοχλικες δυνάμεις λόγο ιδιαιτερότητας βάσης και ηχιτικοί κραδασμοί λόγο μπασων .

picture share