Μάστορες τα φώτα σας!!

:flipout:

Έχω πάρει μια περιστρεφόμενη μέγγενη βαρέων βαρών και την έχω ακόμα στο κουτί... Τί να κάνω, έπρεπε να βρω μια λύση.
Καλά, το μαντεμένιο με το μαρμαράκι...
Ούτε να νευριάσεις δε μπορείς, έτσι και χτυπήσεις λίγο δυνατά το χέρι... Το χάσαμε το κορμί πατριώτη.

Άμα είσαι μάστορας..... :worshippy: :worshippy:

Κυριάκο, τελικά δεν έβαλα πλαστικές τάπες, όπως αρχικά έλεγα, στην πορεία αποφάσισα και το έραψα πάνω-καλτω με δεκάρα λάμα και σήμερα κόλλησα λάστιχο 6 χιλιοστά πάχος που το έκοψα σε διάσταση 9Χ9.
Το τραπέζι είναι όντως άρμα μάχης, ακόμα και χωρίς τα ξύλα (θα τοποθετηθούν το βραδάκι) δυο άτομα το σηκώνουν με δυσκολία.
Γυρίζοντας πίσω θεωρώ οτι έκανα υπερβολές. Ο κιλοδοκός βαρέως τύπου 10Χ10 είναι υπερβολή, θα μπορούσε άνετα να είναι το ίδιο στιβαρό και με 8Χ8. Η περιμετρική λάμα των 10 χιλιοστών είναι υπερβολή, το κατάλαβα όταν άνοιγα τις τρύπες. Ευτυχώς με καλό τρυπάνι κοβαλτίου και ειδικό υγρό με χαμηλές στροφές όλα γίνονται.
Ακόμα και το πενταράκι που χρησιμοποίησα για τραβέρσα (5Χ5) θα μπορούσε αλνερα να είναι ένα νούμερο μικρότερο.
Δεν πειράζει όμως, στο επόμενο θα προσέξω πιό πολύ, και τα υλικά αλλά και τα κατασκευαστικά λάθη γιατί στο συγκεκριμένο πιο πολύ με παιδεψε να διορθωλσω το λάθος παρά ολόκληρη η υπόλοιπη κατασκευή. Το λάθος ήταν οτι έβαλα την τραβέρσα στους 20 πόντους που αποδείχτηκε οτι ήταν παααααρα πολύ ψηλά, κι εκει είναι τρομερά άβολη, ειδικά για όσους θα κάθονται στο κεφάλι του τραπεζιού.
Εκτός των άλλων βέβαια κι αισθητικά κάτι δεν πηλγαινε καλά, κάτι μου χτύπαγε πολύ άσχημα. Δείτε παρακάτω.

καλά τόσο παχύ λάστιχο που το βρήκες ; και με τι το κόλλησες ; θα ήθελα κι εγώ να αγοράσω λίγο..
πάντως καλύτερα υπερβολικά σταθερό παρά να τρεμοπαίζει σαν τα πλαστικά που πουλανε οι αθίγγανοι.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

καλά τόσο παχύ λάστιχο που το βρήκες ; και με τι το κόλλησες ; θα ήθελα κι εγώ να αγοράσω λίγο..
πάντως καλύτερα υπερβολικά σταθερό παρά να τρεμοπαίζει σαν τα πλαστικά που πουλανε οι αθίγγανοι.

Τρία χιλιοστά ήταν το λάστιχο και (αρχικά) το έβαλα διπλό γιατί φοβόμουν οτι το βάρος του τραπεζιού θα το πίεζε υπερβολικά και θα έβρισκε στο κλακάκι. Τελικά άφησα μόνο το ένα κομμάτι και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το κόλλησα με βενζινόκολλα.
Λάστιχα υπάρχουν πάντως, και πιο χοντρά. Εγώ δεν τα αγόρασα, μου τα έδωσε φίλος και ήταν στρογγυλό με διάμετρο 12 cm. Τα χρησιμοποιούν στις ολμοθήκες των αρμάτων σαν βάσεις για να ακουμπάει πάνω η οβίδα.
Αν θες πολύ χοντρό και πολύ γερό λάστιχο ρώτα κάποιον ψυκτικό απο που αγιράζει τις λαστιχένιες βάσεις που πατάνε οι εξωτερικές επαγγελματικές μονάδες. Απίστευτη αντοχή αλλά πολύ χοντρο με διάκενα, περίπου 2 με 2,5 πόντους.

ΑMX ε; δεν τα προλαβα, αν και στο μουσειο αρματων του κετθ εχει ενα. οποτε σε παρει ο δρομος απο αυλωνα κερναω καφε και ξεναγηση .

ΑMX ε; δεν τα προλαβα, αν και στο μουσειο αρματων του κετθ εχει ενα. οποτε σε παρει ο δρομος απο αυλωνα κερναω καφε και ξεναγηση .

Ξενάγησε στον Αυλώνα;
Ξέρεις πόσα χιλιόμετρα έχω γράψει εκεί μέσα;
Ξέρεις πόσες φορές ανέβηκα στα γόνατα πάνω στο γαρμπίλι μέχρι τα μαγειρία;
Ξέρεις πόσες φορές έχω πάει στο πεδίο βολής;
Ξέρεις πόσες φορές έχω πάει περίπολο στα καύσιμα;
Βέβαια τώρα θα είναι μάλλον αγνώριστο το μέρος μετά από τόσα χρόνια. Αν βρεθώ απο κεί όμως θα τον πιούμε το καφεδάκο, έτσι για να ξαναθυμηθώ τα παλιά.

Last edited:
Θελω να φτιαξω ενα σκυλοσπιτο. Εχω καταληξη σε υλικο ,σχεδιο,διαστασεις αλλα εχω μια απορια . Να φτιαξω ενα σκελετο που θα τον ντυσω με osb η να βιδωσω τα φυλλα μεταξη του χωρις σκελετο σαν να φτιαχνω ενα κουτι π.χ;;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θελω να φτιαξω ενα σκυλοσπιτο. Εχω καταληξη σε υλικο ,σχεδιο,διαστασεις αλλα εχω μια απορια . Να φτιαξω ενα σκελετο που θα τον ντυσω με osb η να βιδωσω τα φυλλα μεταξη του χωρις σκελετο σαν να φτιαχνω ενα κουτι π.χ;;

Εγώ λέω να κάνεις ένα σκελετό από λεπτό δοκαράκια και μετά να τον ντύσεις με OSB γιατί σκύλος είναι όλο και θα το ζορίσει...
Από πάνω πισόχαρτο φυσικά!

Βίδωσε τα Βασίλη για ποιο εύκολα.
Αν μπορείς και δεν βαριέσαι όμως ...την σκεπή και το μπροστινό μέρος κάνε τα με κλάπες ούτως ώστε η σκεπή να ανοίγει προς τα επάνω και η πρόσοψη να πέφτει εμπρός ούτως ώστε να μπορείς να το πλένεις μέσα και να μένει ανοιχτό να στεγνώνει.

Νικο osatosa ναι η στεγη θα ειναι ανοιγομενη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νικο diabolic πισσοχαρτο δεν νομιζω να βαλω μιας και το osb 3 ειναι αδιαβροχο.

η γνώμη μου είναι ένα πλαίσιο με δοκαράκια 5χ5 και πάνω σε αυτά να βιδώσεις το κόντρα πλακέ και όχι το osb.
η οροφή ανοιγόμενη προς τα πάνω και η κλίση προς το πίσω μέρος, για ευκολία στο πλύσιμο εσωτερικά και τα βρόχινα να κυλάνε προς το πίσω μέρος, επίσης να προεξέχει από μπροστά.
απόσταση από το έδαφος καμιά 10ρια πόντους, για μόνωση και προστασία.
εάν θες κάτι έξτρα μπορείς να βάλεις από μέσα, ανάμεσα στα καδρονάκια του πλαισίου dow για μόνωση και να το κλείσεις με σανίδες εσωτερικά.
το άνοιγμα για να μπαίνει ο σκύλος μέσα να μην είναι στο κέντρο αλλά στην άκρη, ώστε να δημιουργείται εσωτερικά ένα ζεστός χώρος να κουλουριάζεται. όχι πλαινά παράθυρα κλπ που θα χαλάνε την εσωτερική ζέστη του σπιτιού.
τέλος στο μπροστινό μέρος να έχει μια "βεραντούλα" διότι τα σκυλιά τους αρέσει να είναι μέσα στο σπίτι και να ακουμπάνε το κεφάλι και τα μπροστινά πόδια έξω από αυτό.

αυτά από μένα.

Ευχαριστω σωτηρη!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατι οχι osb;;