Μάστορες τα φώτα σας!!

Οταν φορτωνεις τα χαλια στα ραφια ομως θα πρεπει να τα βαζεις ταυτοχρονα να πατανε σε ολη την επιφανεια/βασεις. Αλλιως θα υπαρξει υπερφορτωση σε ορισμενες και θα τις παρεις συντομα στο χερια.

Ο τοιχος στη φωτογραφια μαλλον ειναι πεταχτος σουβας, οποτε χρειαζονται μεγαλυτερες βιδεςή ακομη και εξομαλυνση του στα σημεια για να ερθει επαφη βαση και τοιχος.

Πιστεύω ότι στο σχήμα με τις γωνίες ανά 60 εκ θα σε καλύψει για αυτό που θες να κάνεις.

Στο άλλο τοίχο που είναι με πεταχτό σοβά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί το φρέαρ του ασανσέρ είναι από μπετό, οπότε μπορείς άνετα να στηρίξεις ότι θέλεις με στριφώνια και ούπατ και θα μπορείς να κρεμιέσαι και εσύ για μονόζυγο....

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δυστυχώς δεν έχω ηλεκτροκόληση, μαλλον θα παω για τις πρωτες γωνιες και ας ειναι ακριβες φαινονται αρκετα πιο στοιβαρες εχουν και το στηριγμα στην μεση. Για dexion το σκεφτηκα και αυτο, αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε με το ειδος, πως δενονται, συναρμολογουνται κλπ.

Εγώ θα το έκανα όλο από ξύλο βάση του παρακάτω σχεδίου.

Τα κάθετα 30εκ από τα άκρα και βίδωμα με στριφώνια στον τοίχο και τα ράφια ταλαρωμένα για αντοχή στον λυγισμό.

ΓŽΒ‘ΓŽΒ¬Γβ€ ΓŽΒΉΓŽΒ± για Γβ€‘ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒΉΓŽΒ¬.png

Καλα τα λες αλλα δεν εχω "πατωμα", θα μπει ολο στον αερα στον τοιχο, απο κατω εχει κενο,

Καλα τα λες αλλα δεν εχω "πατωμα", θα μπει ολο στον αερα στον τοιχο, απο κατω εχει κενο,

Τι υπάρχει από κάτω ?
Σε πιο ύψος θα βάλεις το πρώτο ράφι ?
Μια φωτογραφία του χώρου θα βοηθούσε.

Ειναι το κλιμακοστασιο. Ειναι ο τελευταιος οροφος πριν βγεις στην ταρατσα με τις σκαλες και θα μπουν τα ραφια στον πλαινο τοιχο, θα βγαλω αυριο καμια φωτο. Ουσιαστικα το σχεδιο σου θα ειχε ενα βαθμο εφαρμογής αλλα με πολλά ποδια διαφορετικού υψους που θα παταγαν στα σκαλια. Για αυτο νομιζω απλα ραφια ειναι η καλύτερη λύση, τα οποια θα γινουν ομως αρκετα γερα

Κάτι αντίστοιχο (ραφιέρες) θέλω να φτιάξω στον χώρο που προοριζόταν να μπει το ασανσέρ.Ο τοίχος όμως δεν είναι σοφαντισμένος και έχει αυτή την ανάγλυφη επιφάνεια που φαίνεται στην φωτό και φοβάμαι ότι δεν θα πιάσουν τα ούπα.
Καμιά βοήθεια για τον τρόπο στερέωσης;

475f1a3.jpg

Το αντίθετο ακριβώς θα συμβεί Σωκ. Μην σε μπερδεύει ο σοβάς που είναι σαγρέ, το φρεάτιο είναι γύρω-γύρω μπετόν. Δεν υπάρχει σημείο σε όλο το υπόλοιπο σπίτι που να πιάνουν καλύτερα τα ούπατ. :laugh:
Κι εγώ το φρεάτιο γεμάτο ράφια το έχω...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το αντίθετο ακριβώς θα συμβεί Σωκ. Μην σε μπερδεύει ο σοβάς που είναι σαγρέ, το φρεάτιο είναι γύρω-γύρω μπετόν. Δεν υπάρχει σημείο σε όλο το υπόλοιπο σπίτι που να πιάνουν καλύτερα τα ούπατ. :laugh:
Κι εγώ το φρεάτιο γεμάτο ράφια το έχω...

Ειδες γτ σου ειπα να σου απαντησει ο ειδικος???

Χεχεχεχε.

Απλα θα χρειαστεις πιο μακρυα βυσματα και βιδες.

Επισης αν δεν εχει πατο ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

θα παραλάβω την επόμενη βδομάδα μια ανοιγόμενη αυλόπορτα 3.5m x 2m ύψος γαλβανισμένη. Τι χρώμα θα συνιστούσατε για βαφή που να αντέχει σε βάθος χρόνου? Θα χρειαστεί και μίνιο/αστάρι παρότι είναι γαλβανισμένη?

θα παραλάβω την επόμενη βδομάδα μια ανοιγόμενη αυλόπορτα 3.5m x 2m ύψος γαλβανισμένη. Τι χρώμα θα συνιστούσατε για βαφή που να αντέχει σε βάθος χρόνου? Θα χρειαστεί και μίνιο/αστάρι παρότι είναι γαλβανισμένη?

Εφ' όσον είναι γαλβανισμένη δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.
Είναι προστατευμένη από την μάνα της.

Παιδιά,τα υλικά της Mercola (βερνικια,συντηρητικα κτλ) τα έχει δουλέψει κάποιος;Τι λένε;

Εγώ. Είναι πολύ καλά, & ποιοτικά ειδικά τα marine προϊόντα της. Περισσότερο έχω δουλέψει το teak oil της. Όμως εμένα προσωπικά πρέπει να σε ενημερώσω πως μου πέφτουν λίγο τοξικά, μιας και μου προκαλούν ερεθισμούς στα χέρια και στην μύτη (...μου μένει η μυρωδιά του για κάνα-δυο μέρες αν τα δουλέψω χωρίς προστασία.). Ρίξε μια ματιά και στα προϊόντα της Owatrol (http://owatrol.com/) αν έχεις ευχέρεια. Τα θεωρώ χαρακτηριστικά καλύτερα, αν και είναι & πιο αλμυρά στην τιμή.

Εφ' όσον είναι γαλβανισμένη δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.
Είναι προστατευμένη από την μάνα της.

ευχαριστώ Νίκο,

χρειάζεται να βαφεί για λόγους αισθητικούς και 'ταιριάσματος'. Και επιπλέον το γαλβάνισμα δεν διαρκεί για πάντα όπως το inox.

Φαντάζομαι οποιοδήποτε χρώμα μετάλλου με ένα απλό primer θα κάνει, χωρίς την ανάγκη για αντισκωριακό υπόστρωμα

Επαρκεί για 20 χρόνια τουλάχιστον και επιπλέον σε γαλβανισμένο πάνω πολυ δύσκολα πιάνει βαφή...

Υπαρχει ειδικο ασταρι για γαλαβανιζε,χρωματος κιτρινου.

Εχει το χρωματοπωλειο στην Πινδου,αν εισαι κοντα...