Μάστορες τα φώτα σας!!

Δηλαδή Νίκο ο τύπος προτιμά να μην το πουλήσει επειδή δεν θέλει να το κόψει?
τον ρώτησες πόσο στο δίνει με τα κοψίματα μέσα?

Αρκετοί μαραγκοί το κάνουν αυτό.
Εγώ στο χωριό έχω κάποιον που με εξυπηρετεί αλλά δεν θέλει να του πηγαίνω πλάτανο. Του χαλάει τα μηχανήματα, μου λέει, γιατί ο πλάτανος έχει άμμο. :nounder:

Παιδες θελω την γνώμη σας. Θέλω να φτιαξω ραφια για αποθήκευση των χαλιων. Η πολυκατοικία ειναι ιδίοκτητη οποτε χρειαζόμαστε να βαζουμε χαλια 3 σπιτιών, και ολο και κατι αλλο θα μπει πανω. Η σκέψη μου ειναι , να βιδώσω στον τοιχο γωνίες

viewImage.action

http://www.organizerstores.gr/ostor...Product.action?productId=10920&categoryId=625 σκέφτομαι την μεγάλη Β:50cm Υ:33cm και να φτιαξω ραφια μηκους 2.5 μετρων περίπου. 3 τετοιες γωνίες ειναι αρκετες ανα ράφι?

Και μετα σκέφτηκα να βάλω σανίδες κατα μήκους, αλλα ειδα οτι βγαίνει ακριβό το σπορ αν θελω 2-3 σανίδες των 2.5 μετρων (ανα ράφι) απο πρακτικερ πχ. Και σκεφτηκα μηπως βάζοντας πχ κομμάτια απο OSB μονοκοματα, 2.5 χ 50 (μπορουν οντως στο leroy να μου κοψουν τετοια κομμάτια?
https://www.leroymerlin.com.cy/en/x.../panel-m122xp244-cm-kai-pahous-18mm-62048252/ κανω την δουλεια μου.

Πως σας φαινεται σαν σκέψη? Το OSB θα αντέξει? Χρειάζομαι πιο χοντρο? Δεν προκειται να χορεύουμε εκει πάνω ουτε να ανεβάζουμε πολυ βαρια πράγματα.

ΥΓ. Στην άκρη κάτη θα βάλω κατα μήκος σαν στοπ για να μην τσουλάνε, η αφου θα βάλω το ενα ραφι κατω απο το αλλο, θα ενώσω με 2-3 σανίδες καθετα το εξω μερος και θα ειμαι οκ,(δεν νομιζω οτι εχω προβλημα σε αυτο)

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη

Παιδες θελω την γνώμη σας. Θέλω να φτιαξω ραφια για αποθήκευση των χαλιων. Η πολυκατοικία ειναι ιδίοκτητη οποτε χρειαζόμαστε να βαζουμε χαλια 3 σπιτιών, και ολο και κατι αλλο θα μπει πανω. Η σκέψη μου ειναι , να βιδώσω στον τοιχο γωνίες

viewImage.action

http://www.organizerstores.gr/ostor...Product.action?productId=10920&categoryId=625 σκέφτομαι την μεγάλη Β:50cm Υ:33cm και να φτιαξω ραφια μηκους 2.5 μετρων περίπου. 3 τετοιες γωνίες ειναι αρκετες ανα ράφι?

Και μετα σκέφτηκα να βάλω σανίδες κατα μήκους, αλλα ειδα οτι βγαίνει ακριβό το σπορ αν θελω 2-3 σανίδες των 2.5 μετρων (ανα ράφι) απο πρακτικερ πχ. Και σκεφτηκα μηπως βάζοντας πχ κομμάτια απο OSB μονοκοματα, 2.5 χ 50 (μπορουν οντως στο leroy να μου κοψουν τετοια κομμάτια?
https://www.leroymerlin.com.cy/en/x.../panel-m122xp244-cm-kai-pahous-18mm-62048252/ κανω την δουλεια μου.

Πως σας φαινεται σαν σκέψη? Το OSB θα αντέξει? Χρειάζομαι πιο χοντρο? Δεν προκειται να χορεύουμε εκει πάνω ουτε να ανεβάζουμε πολυ βαρια πράγματα.

ΥΓ. Στην άκρη κάτη θα βάλω κατα μήκος σαν στοπ για να μην τσουλάνε, η αφου θα βάλω το ενα ραφι κατω απο το αλλο, θα ενώσω με 2-3 σανίδες καθετα το εξω μερος και θα ειμαι οκ,(δεν νομιζω οτι εχω προβλημα σε αυτο)

Προσωπικά γιά τήν αποθήκευση χαλιών έχω πάει σέ σιδερά καί του ειπα νά μου φτιάξει 6 μεταλικά Π μασίφ στήν διάσταση πού ήθελα και βίδωσα ανάποδα 3 καί τά αλλα 3 από κάτω μέ στριφώνια καί ούπα στόν τοίχο,και έχω τοποθετημένα επάνω στά ανάποδα μεταλικά Π τά χαλιά ρολλό

Last edited:

viewImage.action

Γνώμη μου και μην την ακούς καθόλου.Αν βάλεις ανά μισό μέτρο ή 30 πόντους (πχ) γωνιές,βάλε και osb βάλε και χαρτόνι αν θες.Το βάρος μοιράζεται σε όλο το μήκος και το "ράφι" δεν θα σηκώσει τίποτα,απλά θα κρατάει τα χαλιά απ`το να κάνουν "κοιλιά".Όλο το βάρος θα μοιραστεί στις γωνιές και δεν θα έχεις θέμα.Αρκεί βέβαια οι γωνιές να είναι κοντινές και όχι μία σε κάθε άκρη (εννοείται ότι στο μέλλον δεν θα το φορτώσεις και με μισό κυβικό ξυλεία!).

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Νικόλα δεν ξέρω πόσο κοστίζει το ιρόκο αλλά κάτι μου λέει οτι θα κοστίζει πολλά. Νομίζω για stand είναι υπερβολή.
Πριν λίγο καιρό ζήλεψα δύο δοκάρια teak και ρώτησα τον ξηλουργό αν τα πουλάει.
- Ναί, βέβαια, μου λέει... 200 το ένα. :dead:
- Γιατί ρε κουμπάρε; FaCad'oro είναι;
- Δεν ξέρω πόσο κάνει το FaCad'oro αλλά το teak κοστίζει 15.000 το κυβικό, μου λέει...

Καλώς τον. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Μπάμπη.

Και εγώ είμαι τις άποψης μα διαλέξεις μια πιο φθηνή γωνία και ας είναι και λιγότερο στιβαρή και να βάλεις πολλές (ανά 40-60 πόντους) αυτό τουλάχιστον έχω κάνει εγώ.
Το leroy μπορεί να σου κόψει αυτό που ζητάς έχω κόψει και εγώ osb πολλές φορές σε αυτές τις διαστάσεις για ράφια αν και δεν θα σε βολέψει του μονοκοματο 2.5 μέτρα

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπάρχει και ένας άλλος οικονομικός τρόπος στήριξης ραφιών που για την συγκεκριμένη κατασκευή δεν πέφτει άσχημος.
Μπετόβεργα αναλόγου διαμέτρου...τρύπα στον τοίχο πάλι αναλόγου μήκους και κάρφωμα της μπετόβεργας μέσα... πιθανώς όμως να χρειαστεί δέσιμο στις μπετόβεργες με σύρμα χονδρό από το ταβάνι για να αντέχουν βάρος και στις άκρες.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μεχρι στιγμής. Διαλεξα αυτες τις γωνίες πιο πολύ γιατι έχουν φαρδος 50 cm που ειναι αρκετο και φαίνονται και αρκετα γερές. Οι πιο φτηνές σε αυτο το κατάστημα ειναι και πιο μικρες, 30 - 20 κλπ. Θα κοιτάξω και αλλου.
Οσο για το οτι το κομμάτι το μονοκόματο δεν θα με βολέψει φίλε @Deathlok γιατι το λες αυτο? Εγω νομίζω ισα ισα θα με διευκολύνει, θα βάλω τις βάσεις μου και μετα θα το ακουμπήσω πανω, το βιδωνω στις βάσεις και ειμαι κομπλε (νομιζω :) )
Ορίστε και ενα χαζοσχέδιο για το πως το σκέφτομαι. Οι 2 γωνίες στην άκρη δεν ειναι ανάγκη να ειναι τελειώς άκρη.
Rafi.jpg

Μήπως αν πάρω ποιο χοντρό osb κάνω την δουλειά μου και με 3 γωνίες?

uploadfromtaptalk1462816436502.jpguploadfromtaptalk1462816446650.jpguploadfromtaptalk1462816453593.jpg

Εγώ χρησιμοποιώ αυτές τις γωνίες. Τις παίρνω από το leroy και τις έχει πολύ φθηνά. Γύρω στα 2.5 euro απλά του τελειώνουν συχνά. Όταν λέω δεν θα σε βολεψουν δεν ενοω τοποθετημένες.... Αλλά μέχρι να τις τοποθετήσεις δλδ πως θα τις πας σπίτι πως θα τα σηκώσεις κτλ (όχι ότι δεν γίνεται αλλά θα σε κουρασουν)

Το μεγάλο ράφι που είναι 3.40 αν θυμάμαι καλά το έκανα δύο κομμάτια το μικρό που είναι γύρω στα 2.5 μέτρα είναι μονοκομματο.

Κάτι αντίστοιχο (ραφιέρες) θέλω να φτιάξω στον χώρο που προοριζόταν να μπει το ασανσέρ.Ο τοίχος όμως δεν είναι σοφαντισμένος και έχει αυτή την ανάγλυφη επιφάνεια που φαίνεται στην φωτό και φοβάμαι ότι δεν θα πιάσουν τα ούπα.
Καμιά βοήθεια για τον τρόπο στερέωσης;

475f1a3.jpg

Ωραιος ο death αυτο ακριβως θελω να κανω θα παω να τις δω απο κοντα απο Leroy μπας και καταληξω αν ειναι γερες και μπορουν να σηκωσουν πχ 4-5 χάλια

Αν ειναι μεγαλα δεν θα τα σηκωσουν νομιζω.Ειναι βαρια.Εχω χρησιμοποιησει τετοιες γωνιες πολλες φορες,ειναι οκ αρκει να μην ειναι μεγαλο το βαρος και να μην υπαρξει αποτομη εναποθεση βαρους,αλλοιως....

Αν έχεις ηλεκτροκόλληση τα πράγματα απλουστεύουν πολύ. Επειδή τα χαλιά έχουν βάρος, εγώ πήρα στρατζαριστό κι έφτιαξα μόνος μου αυτές τις βάσεις.
Αν δεν μπορούσα να τις φτιάξω μόνος μου, σίγουρα δεν θα έπαιρνα γωνιές χωρίς αντιρίδες, ειδικά για τέτοιο μήκος 50 cm. Τουλάχιστον, αν καταλήξεις σ´ αυτές, βάλτες αρκετά κοντά τη μια στην άλλη.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    102 KB · Views: 204
Και εγώ τέτοιες γωνίες χρησιμοποιώ και τις παίρνω από το τοπικό χρωματοπωλείο κοντά στα 2 ευρώ η μία.
Μέχρι στιγμής έχουν βγει πολύ καλές ακόμα και αν τις έχω υπερφορτώσει.

Παρε ορθοστατη dexion και φτιαξε γωνιες οπου το ένα ακρο θα βιδωνει με στριφωνια στον τοιχο και το άλλο στο ταβανι...

Κάτι αντίστοιχο (ραφιέρες) θέλω να φτιάξω στον χώρο που προοριζόταν να μπει το ασανσέρ.Ο τοίχος όμως δεν είναι σοφαντισμένος και έχει αυτή την ανάγλυφη επιφάνεια που φαίνεται στην φωτό και φοβάμαι ότι δεν θα πιάσουν τα ούπα.
Καμιά βοήθεια για τον τρόπο στερέωσης;

475f1a3.jpg

Ο Μπάμπης είναι ο πλέον κατάλληλος να σε βοηθήσει!!!!

Δυστυχώς δεν έχω ηλεκτροκόληση, μαλλον θα παω για τις πρωτες γωνιες και ας ειναι ακριβες φαινονται αρκετα πιο στοιβαρες εχουν και το στηριγμα στην μεση. Για dexion το σκεφτηκα και αυτο, αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε με το ειδος, πως δενονται, συναρμολογουνται κλπ.