όσο καλό και να είναι το ξύλο και όσο να αντέχει στο νερό από μόνο του....ένα λαδάκι δεν έκανε ποτέ κακό....
Όχι teak oil όμως. 2-3 χέρια Λινέλαιο είναι υπέραρκετά.
Άκου που σου λέω. Έχω φτιάξει ένα σταντ για οδοντόβουρτσες στο μπάνιο από Ιρόκο και εδώ και 1+ μήνα που το έχω και είναι μόνιμα μέσα στα νερά δεν έχει συμβεί το παραμικρό.
Και μιλάμε για νερό πάντα μέσα στις υποδοχές για τις οδοντόβουρτσες.
Νικόλα δεν ξέρω πόσο κοστίζει το ιρόκο αλλά κάτι μου λέει οτι θα κοστίζει πολλά. Νομίζω για stand είναι υπερβολή.
Πριν λίγο καιρό ζήλεψα δύο δοκάρια teak και ρώτησα τον ξηλουργό αν τα πουλάει.
- Ναί, βέβαια, μου λέει... 200 το ένα. :dead:
- Γιατί ρε κουμπάρε; FaCad'oro είναι;
- Δεν ξέρω πόσο κάνει το FaCad'oro αλλά το teak κοστίζει 15.000 το κυβικό, μου λέει...
Κυριάκο εν μέρει έχεις δίκιο,αλλά χωρίς πλάνισμα δε μπορώ να το δουλέψω,είναι εντελώς ακατέργαστο.Γεμάτο σκλήθρες,και με μεταβλητό πλάτος ±1cm απο ότι είδα..
Βρε παιδια, ο ανθρωπος ρωταει τι λαδι να βαλει στο ξυλο, λινελαιο η teak oil. Aυτη ηταν η ερωτηση, οχι αν το ιροκο ειναι ανθεκτικο η οχι.
Και του απαντω ξεκαθαρα να βαλει teak oil και οχι λινελαιο.
Αν θελει να βαλει λαδι (που καλα θα κανει), εσεις του προτεινετε λινελαιο? Η του προτεινετε να μην βαλει τιποτα? για να καταλαβω καλυτερα δηλαδη.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Καλα, ειναι δυνατον να συγκρινεις κατι που ειναι σε εσωτερικο χωρο με κατι που θα ειναι αγριως εκτεθειμενο στον ηλιο, την υγρασια και ιδιως την θαλασσινη αρμυρα??
Εχω την εντυπωση Νικο οτι εχεις υπερεκτιμησει το λινελαιο. Για τις δικες μας τις μικροξυλοκατασκευες ειναι οκ, για κατασκευες εξωτερικου χωρου ειναι οτι χειροτερο απο λαδια.
Νικόλα δεν ξέρω πόσο κοστίζει το ιρόκο αλλά κάτι μου λέει οτι θα κοστίζει πολλά. Νομίζω για stand είναι υπερβολή.
Πριν λίγο καιρό ζήλεψα δύο δοκάρια teak και ρώτησα τον ξηλουργό αν τα πουλάει.
- Ναί, βέβαια, μου λέει... 200 το ένα. :dead:
- Γιατί ρε κουμπάρε; FaCad'oro είναι;
- Δεν ξέρω πόσο κάνει το FaCad'oro αλλά το teak κοστίζει 15.000 το κυβικό, μου λέει...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.