Μάστορες τα φώτα σας!!

Ερώτηση προς όλους τους γνώστες. Παίζει σε κανένα μαγαζί καμια σεγα το πολύ μέχρι 10 ευρώ? :-*

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σκρουτζάρισε το. Νομίζω θα βρεις.

Sent from my iPad using Tapatalk

Στο Σκρουτζ βλέπω από είκοσι και πάνω χρησταρα

Ανπεκταμπλ

Sent from my iPhone using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στο Σκρουτζ βλέπω από είκοσι και πάνω χρησταρα

Λαθος μου.
Τελευταια επιλογη να δεις leroy, praktiker αν εχουν τις δικες τους μαρκες.
Ειχα παρει μια τετοια απο carrefour για 10 ευρω που λες!

Στάλθηκε από το 7DTB41 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νικόλα το ήξερε ότι θα παίξει κάζο άλλα περίμενα τον Μπάμπη και τον Κυριάκο πρωτους

Α μπα κι εμείς τι είμαστε, τίποτα δεύτεροι δηλαδή? ;)

Αν είναι για σένα, έχω μια Budget σε πολύ καλή κατάσταση που δε χρησιμοποιώ, τη θέλεις free of charge?

Για μένα είναι αλλά θα βρω άκρη. Αλήθεια χρωστάω ένα σκαρπελο Πότε θα σε δω?

Καλα ρε επαγγελματίας με σέγα του 10ευρου?
Τι πράγμα είσαι?
Δώσε τα 2πλα και πάρε τουλάχιστον μία μέτρια να κανεις σωστά την δουλειά σου!

Την θέλω για μια κωλοδουλεια και δεν θέλω να χαλάσω τις καλες

Λέγε μωρέ, να στη στείλω?

Το πότε θα βρεθούμε είναι ένα θέμα... Εδώ είμαι εγκλωβισμένος...

Μάστορες! Θα ήθελα πραγματικά τα φώτα σας!

Το πρόβλημα:

Έχω 3 προβολείς LED οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι σε ρελέ καστάνιας και ανοίγουν με εντολή από 2 διαφορετικά button.

Έχω επίσης και 2 λάμπες φθορίου οι οποίες ανοίγουν από ένα από διακόπτη.

Τι γίνεται:

Όταν έχω τους 3 προβολείς LED ανοιχτούς (ON), και πάω να ανάψω τι λάμπες φθορίου, στιγμιαία σβήνει κάποιος από τους LED και μετά ανοίγει πάλι! Λέω "κάποιος" γιατί δεν σβήνει πάντα ο ίδιος! μπορεί κάθε φορά να είναι οποιοσδήποτε από τους 3..

Το παρατήρησα πρώτη φορά σήμερα και το κάνει πχ τη 1 φορά ανά 3 φορές που ανοιγοκλείνω το διακόπτη..

Τι σας έρχεται στο μυαλό;

Παρεμβολες απο τη γραμμη των λαμπτηρων φθορισμου στα ηλεκτρονικα των led.

Ή μηπως η εναρξη των λαμπτηρων φθορισμου δημιουργει μια μικρη στιγμιαια υποταση που ειναι αρκετη για να σβησει καποιο προβολεα led.

Υπόταση σίγουρα όχι. πχ. παίρνει μπρός το πιεστικό και όλα ΟΚ. Οι 2 λαμπτήρες φθορισμού που ανάβω είναι 18 Watt o ένας.

Πως γίνεται να υπάρχει παρεμβολή; Τι είδους παρεμβολή, από το μετασχηματιστή τους πχ;

Να ήταν μόνο ο προβολές που είναι κοντά στους Φθορίου να πω ΟΚ, όμως σβήνει και ο άλλος που είναι 20 μέτρα ποιο πέρα!

Εάν είναι στην ίδια γραμμή όλα,εχεις μεγάλη επιστροφή ουδέτερου.
Τράβηξε και άλλη γραμμή.

Εγώ με τέσσερα καστανιας,σε τέσσερα κυκλώματα απ την ίδια γραμμη,εχω πάνω από 100v επιστροφή...

Τράβηξε και άλλη γραμμή.

Εγώ με τέσσερα καστανιας,σε τέσσερα κυκλώματα απ την ίδια γραμμη,εχω πάνω από 100v επιστροφή...

Στον πίνακα είναι άλλες γραμμές. Άλλη ασφάλεια υπάρχει για τα LED και άλλη για τις φθορίου.

Επίσης (δεν νομίζω βέβαια να έχει σχέση) στο κανάλι που "τρέχει" το καλώδιο για τις λάμπες φθορίου, συνυπάρχει για περίπου 3 μέτρα με 1 UTP Cat5e IP Cameras.

Μέτρα ουδέτερο με γή με τους προβολείς σβηστους και όλα τα άλλα αναμμένα,στην είσοδο τους.
Τα ηλεκτρονικά των προβολέων βλέπουν τάση στον ουδέτερο και δημιργειται το πρόβλημα.
Επίσης τσεκαρε και τη γείωση σου αν δεν είναι οι γραμμές από αυτόμετασχηματιστή.

Μάστορες! Θα ήθελα πραγματικά τα φώτα σας!

Το πρόβλημα:

Έχω 3 προβολείς LED οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι σε ρελέ καστάνιας και ανοίγουν με εντολή από 2 διαφορετικά button.

Έχω επίσης και 2 λάμπες φθορίου οι οποίες ανοίγουν από ένα από διακόπτη.

Τι γίνεται:

Όταν έχω τους 3 προβολείς LED ανοιχτούς (ON), και πάω να ανάψω τι λάμπες φθορίου, στιγμιαία σβήνει κάποιος από τους LED και μετά ανοίγει πάλι! Λέω "κάποιος" γιατί δεν σβήνει πάντα ο ίδιος! μπορεί κάθε φορά να είναι οποιοσδήποτε από τους 3..

Το παρατήρησα πρώτη φορά σήμερα και το κάνει πχ τη 1 φορά ανά 3 φορές που ανοιγοκλείνω το διακόπτη..

Τι σας έρχεται στο μυαλό;

Αν μπορείς δώσε παραπάνω πληροφορίες στην συνδεσμολογία.

Ειναι εξωτερικός χώρος; Εχεις Μ/Σ απομονωσης; Οι φθορισμου ειναι σε διαφορετικές γραμμες απο τις λέντ, εχει και διαφορετικόυς ουδέτερους η κοινούς και μόνο η φάση ειναι ξεχωριστή; Το ρελέ καστάνιας ειναι μονο στους λεντ σωστά;

Τράβηξε και άλλη γραμμή.

Καθαρά από περιέργεια οταν λες εχεις 100 v επιστροφη στον ουδέτερο τι εννοεις ; Τι μετράς και βλεπεις αυτο το νούμερο.

Αν μπορείς δώσε παραπάνω πληροφορίες στην συνδεσμολογία.

Ειναι εξωτερικός χώρος; Εχεις Μ/Σ απομονωσης; Οι φθορισμου ειναι σε διαφορετικές γραμμες απο τις λέντ, εχει και διαφορετικόυς ουδέτερους η κοινούς και μόνο η φάση ειναι ξεχωριστή; Το ρελέ καστάνιας ειναι μονο στους λεντ σωστά;

Καθαρά από περιέργεια οταν λες εχεις 100 v επιστροφη στον ουδέτερο τι εννοεις ; Τι μετράς και βλεπεις αυτο το νούμερο.

Φίλε μου καλημέρα:

Ορίστε όσο πιο πολλές λεπτομέρειες μπορώ:

Η γραμμή των Φθορίου είναι με ασφάλεια 10Α και 1.5 καλώδιο. Οι λάμπες φθορίου έχουν γίνει μάτιση με καλώδιο 3χ1.
Η γραμμή των 3 led είναι 10Α με 1.5 καλώδιο. ο κάθε ένας είναι 50 Watt. και οι 3 είναι συνδεμένοι σε ένα ρελέ ισχύος που δέχεται εντολή από ρελε καστάνιας.

Νομίζω πως είναι άλλος ουδέτερος και ίσως να είναι και άλλη φάση! το σπίτι έχει 3 φασικό. Οι λάμπες φθορίου είναι στον Υπό-πίνακα του υπογείου και οι LED είναι στο κεντρικό πίνακα!

Είναι σε εξωτερικό χώρος χωρίς μετασχηματιστή απομόνωσης. Το ρελέ είναι ΜΟΝΟ στους LED.

Επίσης (δεν νομίζω βέβαια να έχει σχέση) στο κανάλι που "τρέχει" το καλώδιο για τις λάμπες φθορίου, συνυπάρχει για περίπου 3 μέτρα με 1 UTP Cat5e IP Cameras.

Φαντασου μια σωληνα,πανω από 50m,που δινει σε φωτα κηπου,μοιρασμενα σε τέσσερα κυκλώματα και μεσα να τρεχουν μια γειωση,ενας ουδετερος και τέσσερεις φασεις.
Όταν αναβει μια γραμμη,επαγωγικα επιστρεφει απ τις σβηστες ηλεκτρονικες λαμπες ταση στον ουδετερο και ταυτόχρονα αναβοσβηνει λιγο καποια σβηστη λαμπα.
Δεν υπαρχει νημα λαμπας για να σταματησει η επιστροφή.
Η μετρηση γινεται με τον ουδετερο στον αερα και με γη.
Όλα τροφοδοτουντε από αυτομετασχηματιστη που ελεγχεται από ρελε,που με τη σειρα του ελεγχεται από φωτοκυτταρο ημερας-νυχτας.

Γιωργο,πρεπει να μετρήσεις στην εξοδο του ρελε όταν υπαρχει το πρόβλημα για να δεις αν είναι απ αυτόν.