Μάστορες τα φώτα σας!!

άμα έχει χοντρή ξερή φλούδα με σκαρπέλο, εάν είναι λεπτή και κολλημένη στο κλαδί με τρίψιμο στο τανκ.

Λεπτή και κολλημένη.....Πιάσε κοφτερό σκαρπέλλο (ή πολύ καλό μαχαίρι) και κάνε υπομονή.

Τώρα που το ξαναβλέπω,ίσως να σε βοηθήσει ένα καλό παστράγγουλο.

εάν δεν έχεις τανκ, μήπως έχεις κάποια βάση για δράπανο να του βάλεις ένα δίσκο με βελκρο και με γυαλόχαρτα και προσοχή να την φάς την φλούδα...έτσι έφαγα και στρογγύλεψα πέρσι κάτι κλαδιά από ελιά και τα έκανα στειλιάρια.....εάν το κάνεις έτσι προετοιμάσου να πνιγείς σε σκόνη-ταλκ....πολύ πράγμα όμως...

Πολύ ωραίο γίνεται.
Τρίψτο και με λίγο πιο ψιλά γυαλόχαρτα αν έχεις.
Ειδικά αν έχεις σφουγγαράκια το αποτέλεσμα στην αφή όσο και στην όψη θα είναι μαγικό.

Εμένα πάντως, πριν & πρώτα από όλα μου έπεσε το μάτι στο τροχό τον milwaukee :violent-smiley-030:... :a0210: :firstprize:

Ε δεν κάνει και καμία περιουσία βρε,60 κάτι τον πήρα..
Παιδιά,για το ίδιο project ψάχνω ένα κορυφαίο βερνίκι ξύλου,νερού ή δυαλύτου αδιάφορο,σε απόχρωση σκουρωπή,που θα μου δώσει γυαλιστερό φινίρισμα.Έχετε κάποια πρόταση;

Ερωτήσεων συνέχεια παιδιά.Πρίν κάτι μέρες βρήκα πεταμένα σε ένα χωράφι δίπλα στο σπίτι μου δύο στεφάνια απο ρόδες κάρου.Να φανταστήτε πως το κάρο το θυμάμαι όντας παιδάκι να μοιράζει αναψυκτικά,μιλάμε ότι τα έδερναν οι καιροί 35+ χρόνια!!Με πολύ χαρά και συγκίνηση τα περιμάζεψα στο εργαστήριο.Πέρα απο επιφανειακή οξείδωση τα μέταλα είναι απίστευτα!Τόσο απίστευτα που με καινούριο δισκάκι για inox κατάφερα να κάνω μια μόνο τομή,μετά...πάπαλα!Ο δίσκος γλυστράει πάνω στο ατσάλι χωρίς καν να το χαράζει,το πιστεύετε;Τι δισκάκι να πάρω για να τα κόψω;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ερωτήσεων συνέχεια παιδιά.Πρίν κάτι μέρες βρήκα πεταμένα σε ένα χωράφι δίπλα στο σπίτι μου δύο στεφάνια απο ρόδες κάρου.Να φανταστήτε πως το κάρο το θυμάμαι όντας παιδάκι να μοιράζει αναψυκτικά,μιλάμε ότι τα έδερναν οι καιροί 35+ χρόνια!!Με πολύ χαρά και συγκίνηση τα περιμάζεψα στο εργαστήριο.Πέρα απο επιφανειακή οξείδωση τα μέταλα είναι απίστευτα!Τόσο απίστευτα που με καινούριο δισκάκι για inox κατάφερα να κάνω μια μόνο τομή,μετά...πάπαλα!Ο δίσκος γλυστράει πάνω στο ατσάλι χωρίς καν να το χαράζει,το πιστεύετε;Τι δισκάκι να πάρω για να τα κόψω;
να πάρεις δίσκο κοπής για σίδερο και όχι για inox...δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να κοπεί ένα στεφάνι...εδώ κόβουν σαν βούτυρο μασίφ 12αρη και 14αρη κάγκελο...

Αλλο το κοινο ατσαλι αλλο το inox (stainless steel/ανοξειδωτο ατσαλι).
Το δευτερο -το inox- ειναι πιο μαλακο απο το πρωτο και λογικα ειχε προβλημα ο Νικος προσπαθωντας να κοψει ατσαλι με δισκο inox.

Νικο παρε δισκο κοπης ατσαλιου (χαλυβα).

Τι σκοπεύεις να φτιάξεις?

Κυριάκο ένα φωτιστικό αντικέ.Ευχαριστώ παιδιά,θα αναζητήσω δίσκο για χάλυβα άλλης μάρκας λοιπόν,και αυτός που χρησιμοποίησα για χάλυβα και inox έχει σήμανση.Είναι kraussman βέβαια..

Στο παρακάτω βίντεο από το YouTube στα 40" - 50'' (κ παρακάτω), ο φίλος χρησιμοποιεί κάποια ειδικά "μασέλια" στην μέγγενη του, όπου με εύκολο τρόπο λυγίζει στις μοίρες που αυτός θέλει τα λαμάκια για να προχωρήσει την ιδιοκατασκευή του.

Γνωρίζει κάποιος φίλος πως λέγονται για να ψάξω στο Ίντερνετ ή από που μπορούμε να τα προμηθευτούμε ?

https://youtu.be/zQ4MmG6pN58

Στο παρακάτω βίντεο από το YouTube στα 40" - 50'' (κ παρακάτω), ο φίλος χρησιμοποιεί κάποια ειδικά "μασέλια" στην μέγγενη του, όπου με εύκολο τρόπο λυγίζει στις μοίρες που αυτός θέλει τα λαμάκια για να προχωρήσει την ιδιοκατασκευή του.

Γνωρίζει κάποιος φίλος πως λέγονται για να ψάξω στο Ίντερνετ ή από που μπορούμε να τα προμηθευτούμε ?

https://youtu.be/zQ4MmG6pN58

Ο Μπάμπης (Babis K.) έχει πάρει τέτοιο εξάρτημα ...