Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλό μεσημέρι. Δεν το γνωρίζω, δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ αν κ μου λείπουν.
Μακάρι να το προχωρούσε ο toasted ή κάποιος άλλος κ εγώ θα ήμουν μέσα σίγουρα.
Μακάρι να προλάβαινα Κώστα, όμως είμαι μαιευτήριο οπότε έχω τρέξιμο κ επίκεινται κ αϋπνίες!!

Μακάρι να προλάβαινα Κώστα, όμως είμαι μαιευτήριο οπότε έχω τρέξιμο κ επίκεινται κ αϋπνίες!!

To πιο δημιουργικο τρεξιμο και οι πιο υπεροχες αυπνιες της ζωης!!

Με το καλο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν σε φοβάμαι εσένα. Προχθές που κάναμε μαζί μπάνιο έβλεπα την κόρη να σε ταλαιπωρεί ευχάριστα με τις ώρες χωρίς να σε κουράζει.
Με το καλό κ για την μαμά κ για τον διαδόχο!

Σας ευχαριστώ όλους! Κώστα ή μαμά επί του παρόντος, με ταλαιπωρεί περισσότερο από την κόρη!!

ευχάριστα γεγονότα διαβάζω, άντε με το καλό, καλή λευτεριά στη σύζυγο Νίκο, με το καλό να έρθει και να χαίρουν και οι δύο (μαμά και μωρό) άκρας υγείας !!
Τα ξενύχτια είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά μετά από χρόνια όταν μεγαλώσουν τα παιδάκια σου θα τα αναπολείς και θα σου αφήνουν μια γλυκιά γεύση στη θύμησή σου.

Άντε με το καλο !

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλησπέρα παιδιά,

Χρειάζομαι τη βοήθεια σας.

Αγόρασα ενα παλιό Fiat 500 και θέλω να το φτιαξω σιγά σιγά. Μέρος των εργασιών περιλαμβανει βαφή των παλιών ζαντων. Είναι οι παλιές σιδήρου. Έχουν διάφορα στρώματα βαφής και σκουριές. Θέλω να τις τριψω και να τις βαψω αλλά δεν ξέρω με τι εργαλείο να τριψω. Εχω βεβαια και το εργαλειο αμμοβολης της parkside αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα κανει δουλεια.
Να βάλω συρματοβουρτσα ή θα κάνω ζημιά; Επίσης να περάσω κάποιο ασταρι πριν τη βαφή; Έχει κάποιος εμπειρία;

Θα ταλαιπωρηθεις με συρματοβουρτσες, οπως επισης και με ερασιτεχνικη αμμοβολη. Μην ξεχνας οτι η ζαντα δεχεται παρα πολλες καταπονησεις, καθως και οτι ειναι ενα σημειο που το ματι παει απευθειας, οποτε οτι θα κανεις, θα πρεπει να ειναι επαγγελματικου επιπεδου.
Ενας καλος αμμοβολιστης, ξερει με τι υλικο και τροπο θα την χτυπησει ωστε να εχει το καλλιστο αποτελεσμα. Υπαρχουν παρα πολλα υλικα για αμμοβολη και το καθενα απο αυτα φερνει και το αναλογο αποτελεσμα. Βασικο επισης ειναι να γινει η προεργασια αμεσως μετα το χτυπημα πριν αρχισουν να επιδρουν οξειδωτικοι παραγοντες.
Καντο και θα με θυμηθεις, ειδικα σε καποιο εντονο πλυσιμο για να φυγει η μαυριλα απο τα υλικα τριβης των φρενων, που θα αναρωτιεσαι αν θα αντεξει η βαφη.
Επισης πριν αρχισεις να κανεις οτιδηποτε τις πας να στις τσεκαρουν για στραβωμα, που μπορει εσυ να μην βλεπεις, και να πρεπει να αντικαταστησεις καποια (ή να την επισκευασεις).

Με το καλο.......Καλη λευτερια!!!!!!!!!!

Παιδιά εχει δει κανεις τετοια blocks στην Ελλάδα ;
Αν ναι, μπορείτε να δώσετε πληροφορίες ;
2e3e781f527d7ea83ca045532636e4ed.jpg

Χρησιμοποιούνται σε τέτοιες κατασκευες
1d7961dde782312089f02c2b5e62ae62.jpg

Ευχαριστω

λίγο δύσκολο να βρεθεί στην Αθήνα τέτοιο πράγμα...για τι δουλειά το θες ακριβώς?

απλά κάνε μία ερώτηση στον
MELIS BLOCK Α.Ε.
ΝΙΚΟΣ Δ. ΜΕΛΗΣ Α.Ε.

ΕΔΡΑ-ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΒΙ.ΠΕ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 221 00 ΤΡΙΠΟΛΗ
ΤΗΛ: 2710 237367, 243190, 222177
FAX: 2710 243191
E-mail: [email protected]

αλλιώς μήπως μπορεί να φτιαχτεί κάτι ανάλογο με ytong που είναι και εύκολο να βρεθεί και να χειριστεί...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

λίγο δύσκολο να βρεθεί στην Αθήνα τέτοιο πράγμα...για τι δουλειά το θες ακριβώς?

απλά κάνε μία ερώτηση στον
MELIS BLOCK Α.Ε.
ΝΙΚΟΣ Δ. ΜΕΛΗΣ Α.Ε.

ΕΔΡΑ-ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΒΙ.ΠΕ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 221 00 ΤΡΙΠΟΛΗ
ΤΗΛ: 2710 237367, 243190, 222177
FAX: 2710 243191
E-mail: [email protected]

αλλιώς μήπως μπορεί να φτιαχτεί κάτι ανάλογο με ytong που είναι και εύκολο να βρεθεί και να χειριστεί...

Ευχαριστω Σωτήρη. Αν υπήρχε κάποιος που να ήξερε, αυτός θα ήσουν εσυ. Το φαντάστηκα οτι δεν υπάρχουν τετοια πράγματα στην Ελλάδα.
Σκεφτομουν να έκανα μια κατασκευη/βάση σαν της φωτογραφίας, μηπως και μπορούσα πανω εκεί να έφτιαχνα ενα εργαστηριο (λέμε τώρα)

Δεν χρειάζεσαι τέτοια πράγματα, που δεν βρίσκονται και εύκολα κιόλας, για να φτιάξεις ένα μικρό κλειστό εργαστήριο/σπιτάκι.

βγάλε μία φώτο του χώρου που σκέφτεσαι να το κάνεις, και δώσε και τις διαστάσεις αυτού που θες να κάνεις...και θα σου πούμε εναλλακτικές.

να φτιαχτεί κάτι σαν αυτό της φώτο είναι πολύ δύσκολο, βασικά χωρίς καλούπι δεν γίνεται, εάν το προσέξετε είναι αρκετά μελετημένο για την δουλειά που προορίζεται....ακόμη και σαν "πέδιλο" ξύλινης κολόνας 10χ10 κάνει (εκτός της χρήσης που φαίνεται στην φώτο).

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

με ytong δε θα το έκανα γιατί με την υγρασία γίνεται σκόνη
το ytong κανονικά δεν μπαίνει σε εξωτερικούς τοίχους ή αν μπεί θέλει καλή υγρομόνωση αλλιώς πάει για πέταμα

Η πιο εύκολη λύση είναι τσιμεντόλιθος σε πλάγια ή ανάποδη θέση.
Το ίδιο αποτέλεσμα με της φωτογραφίας έχει με ελάχιστο κόστος.

Σπάσε ένα χαρμάνι,σιδέρωσε `το και φτιάξε μια βάση.Κουραστικό ναί,αλλά θα το βρούν και τα εγγόνια σου....

Ευχαριστω πολυ για τα σχόλια σας. Ηθελα κατι τέτοιο ώστε να μην ειναι "μόνιμο" οπως η τσιμεντένια βαση. Τους τσιμεντολιθους σε οποια τοποθέτηση τους εχω σκεφτει, αλλα δεν εχουν τροπο στήριξης των καδρονιων, οπως αυτα τα πέδιλα που οπως σωστά παρατήρησε και ο Σωτήρης, μπορούν να δεχτούν και 100x100 mm δοκάρι. Ειναι πολυ μελετημένα και φυσικά διαθέσιμα σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες.

Δεν χρειάζεσαι τέτοια πράγματα, που δεν βρίσκονται και εύκολα κιόλας, για να φτιάξεις ένα μικρό κλειστό εργαστήριο/σπιτάκι.

βγάλε μία φώτο του χώρου που σκέφτεσαι να το κάνεις, και δώσε και τις διαστάσεις αυτού που θες να κάνεις...και θα σου πούμε εναλλακτικές.

να φτιαχτεί κάτι σαν αυτό της φώτο είναι πολύ δύσκολο, βασικά χωρίς καλούπι δεν γίνεται, εάν το προσέξετε είναι αρκετά μελετημένο για την δουλειά που προορίζεται....ακόμη και σαν "πέδιλο" ξύλινης κολόνας 10χ10 κάνει (εκτός της χρήσης που φαίνεται στην φώτο).

Σιγά την δυσκολία που έχει να φτιαχτεί ένα παρόμοιο καλούπι ...

Και τσιμεντολιθο μπορείς να βάλεις ξαπλωτο και να τον χαράξεις με τον τροχό για τις περασιές.
Έτσι ξεμπερδευεις φθηνά και δεν ταλαιπωρεισε με τσιμεντα...