Μάστορες τα φώτα σας!!

Παίρνεις νέα τότε και τα αλλάζεις. Μη χρησιμοποιήσεις τις παλιές τρύπες για τα νέα (θεωρώ ότι μιλάμε για ξύλινο κρεβάτι)
Ο μαστροστέλιος μου είχε περιγράψει τη διαδικασία για την ευθυγράμμιση τους και τρόπους για να μη τρίξουν.

http://www.thelab.gr/forums/topic/1...-για-εργαλεία-και-κατασκευές/#comment-2479886

Θα τα αγοράσεις από οποιοδήποτε κατάστημα με ήδη επίπλου.

Θελω να στοκαρω/αρμολογησω την εξωτερικη σκαλα μου. Το κενο αναμεσα στο ρηχτι και το πατημα. Ειναι απο πετρωμα τυπου σχιστολιθου αλλα εισαγωγης και η προσπαθεια με κοινο τροπο στοκαρισματος λερωνει και δεν καθαριζει.
Σκεφτηκα κατι σε ακρυλικο στοκο/μαστιχα πιστολιου. Εχει καποιος εμπειρια, γνωσεις ή αποψη τι μπορω να χρησιμοποιησω;

σχετικά με τις ειδικές βάσεις

εκτός απο το να σου κρατάει τη σανίδα όρθια μέχρι να τις βιδώσεις
ποιά η διαφορά απο ένα τσιμεντόλιθο ή αν θέλετε κάτι πιο δυνατό, τσιμεντόπλακα

να μπεί κάποιος στον κόπο να κάνει και καλούπια για να κερδίσει τί?
αφού όταν βιδωθούν όλα τα ξύλα, απλά θα πατάνε στην κάτω επιφάνεια και όχι στις πλάγιες που προσφέρει η ειδική βάση

10993_Makita_M3700.jpg

ξέρει κάποιος αυτή η βάση που έχει αυτό το κουρευτικό που χρησιμοποιείται? (αριστερά του bit και μπροστά από το κουτί)
με 53 ακούγεται ενδιαφέρον.

Oδηγος ειναι που φαινεται οτι κουμπωνει στο πλαι. Προφανως επεκτεινει την δραση του κουρευτικου περιθωρειων καθως με την βαση μπορεις να κανεις κοπες και εκτος περιθωρειων.
Δηλαδη να κανεις ενα αυλακι/λουκι πχ. που δεν μπορεις να το κανεις με το χερι μονο καθως θελει οδηγο.

Αν κατάλαβα καλά ποιο λες (αυτό του σχήματος Γ με τα δύο knobs που μοιάζει και λίγο σε διαπασών λολ) είναι οδηγός για να "τριμμάρει" (trimmer guide λέγεται) καπλαμάδες σε σόκορα ειδικά αυτά με καμπυλες όταν δεν διαθέτεις κάποιο κοντύλι αντιγραφής.
Κάνει και για οδηγός σε υπο γωνία φρεζάρισμα και κάνει και για βοηθητικός οδηγός όταν πας να φρεζάρεις ως προς τον οριζόντιο άξονα και όχι τον κατακόρυφο όπως συνήθως σε κοντινές αποστάσεις από το σόκορο.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

10993_Makita_M3700.jpg

ξέρει κάποιος αυτή η βάση που έχει αυτό το κουρευτικό που χρησιμοποιείται? (αριστερά του bit και μπροστά από το κουτί)

Νομίζω οτι ο νικος διαβολικ εχει αυτο ή το ΜΑΚΤΕΚ.
Ειναι μάλλον ο κατάλληλοτερος να σου πει.

Sent from my iPad using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπό όψη οτι δεν εχει ρύθμιση στροφών (αν δεν κανω λάθος)

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

10993_Makita_M3700.jpg

Το συγκεκριμένο δουλεύω τόσο καιρό. Είναι πολύ δυνατό και ας είναι μόνο 530 Watt.
Αυτήν την βάση δεν την δούλεψα ποτέ είναι η αλήθεια....
Πάντως για 53 ευρώ είναι χάρισμα. Εγώ τότε που το πήρα δεν υπήρχε στην Ελλάδα και από το γερμανικό amazon μαζί με τα μεταφορικά βγήκε κοντά 90 ευρώ.

Υπό όψη οτι δεν εχει ρύθμιση στροφών (αν δεν κανω λάθος)

Ναι πάντα τέρμα δουλεύει αλλά γι αυτήν την χρήση που προορίζεται δεν υπάρχει λόγος υπαρξης ρυθμιστή.
Απλά λόγω των μέγιστων στροφών πρέπει να κάνεις απανωτά περάσματα γιατί σε μεγάλο βάθος καίει το ξύλο.

The templet guide provides a sleeve through which the trimmer
bit passes, allowing use of the trimmer with templet patterns.

Fig.7

upload an image
1.
Loosen the clamping screw and then remove the
guide holder and the chip deflector.

Fig.8:

upload an image
1.
Clamping screw
2.
Guide holder
3.
Chip
deflector
2.
Loosen the screws and remove the base
protector.

Fig.9:

upload an image
1.
Base protector
2.
Screws
3.
Place the templet guide on the base and replace
the base protector. Then secure the base protector by
tightening the screws.
4.
Secure the templet to the workpiece. Place the
tool on the templet and move the tool with the templet
guide sliding along the side of the templet.

Fig.10:

upload an image
1.
Trimmer bit
2.
Base
3.
Templet
4.
Workpiece
5.
Templet guide

βρήκα το manual από την εταιρεία http://web.makita.it/sol/manuali/M3700_MI.PDF

Αυτό που αντέγραψες δεν έχει να κάνει με το trimmer αλλά με tempates guides, είτε από αντιγραφή βάζοντας ένα template από πάνω και περνώντας το ρουτερ με φρέζα αντιγραφής, ή αν δεν έχεις με τα ίδια τα template guides που έχει κάθε εταιρία τα δικά της κουμπώματα

Και επειδή ένα βίντεο 1000 λέξεις ορίστε πως δουλεύει (3:26 αν δεν σε πάει)

https://youtu.be/MNXbG8AZBA4?t=3m27s

Εχει ένα ρουλεμάν που αντικαθιστά το κοντύλι αντιγραφής όπως είπα πριν.
Κάνει και ένα δυο άλλα κολπα αλλά πολύ χοντρικά.

Βλέποντας το παραπάνω ρουτεροειδες θυμήθηκα μια δουλειά που μου εκκρεμεί. Θέλω να αντικαταστησω το θυρτηλεφωνο στην είσοδο της πολυκατοικιας και το καινούργιο είναι κατάτι μεγαλύτερο από το παλιό - το χωνευτό μέρος. Το πρόβλημα είναι ότι η πρόσοψη του τοίχου είναι από μάρμαρο και θα πρέπει να φαγωθεί γύρω στο εκατοστό . Υπάρχουν μαχαίρια για ρουτερ που θα μπορέσουν να μου κάνουν δουλειά ή πρέπει να ψάξω άλλο τρόπο/εργαλείο;

ένα πολυεργαλείο με μικρό δισκάκι για πέτρα, και ρυθμιζόμενες στροφές, το πιθανότερο είναι να σε καλύψει, δεν είμαι σίγουρος όμως γιατί δεν το έχω κάνει ξανά.

Έχει κάποιος εμπειρία από αποδεδειγμένα καλό χρώμα και ασταρι,για να βαψω πρόσοψη σπίτιου σε νησί που το δέρνει ο βοριάς;
Ή δουλειά θα γίνει απ την αρχή,δηλαδη θα τριφτει εκ βάθους.

Μόνωση ταράτσας έχω κάνει...