Μάστορες τα φώτα σας!!

Ο Παπαθεοδωσίου στο Γαλάτσι ποιες μάρκες φέρνει απο αυτά τα είδη? σκέφτομαι να περάσω να ρίξω μια ματιά

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δεν νομίζω να πάρω πλέον μιας και είμαι έτοιμος για την αγορά είτε απο φυσικό κατάστημα είτα απο internet...

Ναι κριμα.
Δεν ξερω αν μαζευτουμε αρκετοι ισως να ξανακανουμε παραγγελια!
Εγω θα ηθελα μια για δωρο σε φιλο.

Καλημέρα σε όλους,
Είμαι στην έρευνα για να αγοράσω ένα καλό σετ πενσικά. Θέλω να ρωτήσω σχετικά με τη σειρά STANLEY Fat Max. Τα έχει κανείς? αξίζουν τα λεφτά τους ή να δώσω αρκετά παραπάνω και να πάω σε Knippex? Yπάρχει κάποια άλλη μάρκα που θα μου προτείνατε?
Για ποια χρήση τις θες;

δεν τις θέλω για κάποια συγκεκριμένη χρήση απλά για το εργαστήριο μου τις θέλω. Είμαι όμως της λογικής όταν μπορώ να αγοράζω όσο πιο ποιοτικά εργαλεία αντέχει το πορτοφόλι μου..

όταν λέω πενσικά δεν εννοώ μόνο πένσες. Εννοώ πένσα, μυτοτσίμπιδο, κυρτό μυτοτσίμπιδο, πλάγιοκόφτη, γκαζοτανάλια κ.τ.λ.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

δεν τις θέλω για κάποια συγκεκριμένη χρήση απλά για το εργαστήριο μου τις θέλω. Είμαι όμως της λογικής όταν μπορώ να αγοράζω όσο πιο ποιοτικά εργαλεία αντέχει το πορτοφόλι μου..

όταν λέω πενσικά δεν εννοώ μόνο πένσες. Εννοώ πένσα, μυτοτσίμπιδο, κυρτό μυτοτσίμπιδο, πλάγιοκόφτη, γκαζοτανάλια κ.τ.λ.

Θα τα παρεις ενα ενα. Και αν θες να τα εχεις για παντα ετοιμοπολεμα θα παρεις επωνυμα. Ουτε του lidl ουτε του parkticer.
Αν οχι knipex, δες για unior ή wiha. Μετα πας σε stanley benman κλπ. Αλλα για τη μικρη διαφορα σε τιμη οι πρωτες ειναι πολυ καλυτερες.

ΥΣ παρτα λιγα λιγα αν δεν σε παιρνει οικονομικα.

Γκαζοταναλια θα πάρεις την cobra της knipex και πενσα επίσης της knipex αυτή που ο κωδικός της ξεκινά με 02. Για τα αλλα πάρε ότι θες......

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συμφωνώ με τους αποπάνω.
Ποτέ δε μετάνοιωσα για τα λεφτά που έδωσα σε facom & knipex. Αντιθέτως όποτε πήρα κάτι φτηνό (προσοχή, δε λέω οικονομικό, λέω φτηνό) τις περισσότερες φορές τα κοιτάω και σκέφτομαι "οκ, με καλύπτει για τη δουλειά που κάνω αλλά δες πως είναι και πως τα'κανε ρε γμτ"...
Πάρε τα πενσοειδή σου σιγά-σιγά και πάρε τα καλύτερα που μπορείς. Δε θα το μετανοιώσεις.

έχετε δίκιο όλοι, ότι πληρώσεις παίρνεις, όσα χρόνια και αν περάσουν αυτό δεν πρόκειται ν' αλλάξει!!!

Συμφωνώ κ εγώ. Πάρε facom και μάλιστα, αν σε παίρνει, σε θήκη για εργαλειοφόρο (ποτέ δεν ξέρεις...). Αν μιλάς για πιο εξειδικευμένα ηλεκτρολογικα, τότε knipex. Και μετά θα αφήσεις τους άλλους να επιχειρηματολογούν για την μικρή απόσταση ποιότητας με τα του lidl!

Συμφωνώ κ εγώ. Πάρε facom και μάλιστα, αν σε παίρνει, σε θήκη για εργαλειοφόρο (ποτέ δεν ξέρεις...). Αν μιλάς για πιο εξειδικευμένα ηλεκτρολογικα, τότε knipex. Και μετά θα αφήσεις τους άλλους να επιχειρηματολογούν για την μικρή απόσταση ποιότητας με τα του lidl!

:ernaehrung004:

καλησπέρα κι από μένα
θα ήθελα την γνώμη σας για την αγορά μιας πλάνης-ξεχονδριστήρα στην οποία σκέφτομαι να κάνω. έχω καταλήξει σε δύο μοντέλα της boston και συγκεκριμένα στην BOSTON PJ 200 και στην BOSTON PJ 200S. η διαφορά είναι μόνο στα watt ή και στην ποιότητατα κατασκευής;

H διαφορα ειναι στα watt. H ποιοτητα κατασκευης ειναι ακριβως η ιδια. Μετρια δηλαδη και αντιπροσωπευτικη μιας no name φασον κινεζικης παραγωγης/εισαγωγης.
Προσωπικα θα προτιμουσα την scheppach, κινεζικη μεν κατασκευη αλλα τουλαχιστον υπο την επιβλεψη μιας γερμανικης εταιρειας. Οπως τα Parkside απο την Lidl.

Η γκαζοταναλια της facom ειναι για τα πανηγύρια!!

εγώ έχω αυτή 25 χρόνια με χρήση συνήθως αντισυμβατική, με μηδέν φροντίδα και περιποίηση, και δεν είχα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ποτέ...ούτε στην δύναμη που μπορείς να βάλεις, ούτε να ξεπιαστεί από το σφίξιμο ούτε τίποτα....και μακάρι να είχε βγει τότε η γκαζοτανάλια με το κουμπί, η δικιά μου δεν έχει κουμπί είναι παλιά, να την έπαιρνα.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

εγώ έχω αυτή 25 χρόνια με χρήση συνήθως αντισυμβατική, με μηδέν φροντίδα και περιποίηση, και δεν είχα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ποτέ...ούτε στην δύναμη που μπορείς να βάλεις, ούτε να ξεπιαστεί από το σφίξιμο ούτε τίποτα....και μακάρι να είχε βγει τότε η γκαζοτανάλια με το κουμπί, η δικιά μου δεν έχει κουμπί είναι παλιά, να την έπαιρνα.
Και πρόβλημα να σου έβγαζε, την αλλάζεις αφού έχει εγγύηση ΕΦ όρου ζωής.

Παντως γκαζοταναλιες σαν τις cobra δεν υπαρχει. Ουτε αλλο εργαλειο συγκρισιμο για την ιδια δουλεια. Η συσφιξη και η δυναμη που μπορεις να βαλεις ειναι απιστευτη. Εξω ξεσφιξει τα απιθανα με μια 250αρα και μια 300αρα.

ένα πράγμα που έχω χαρεί πολύ στα facom είναι το πόση δύναμη μπορείς να ασκήσεις στα εργαλεία στα κατσαβίδια και στα κλειδιά της και αυτά να μην παραπονεθούν....
για παράδειγμα αυτή η γκαζοτανάλια χρησιμοποιείτε συνήθως σαν κάβουρας χωρίς παράπονο, κατσαβίδι με υποδοχή για κλειδί αμέσως μετά την λαβή ασκεί τρομερές δυνάμεις (ένα άτομο ασκεί περίπου 50 κιλα κάθετη δύναμη και ένα άλλο άτομο περνάει ένα κλειδί μέσα στο κατσαβίδι και με τα δύο του χέρια τραβάει) και η μύτη δεν την ακούει καν...για τα κλειδιά (γερμανικά, γαλλικά, πολύγωνα κλπ) ότι πιο μελετημένο έχω συναντήσει ποτέ...και για τα πενσοειδή απλά σε άλλη κατηγορία (σαν να συγκρίνεις kia sportage με land cruiser) ότι χωράει στο άνοιγμα μπορεί να κοπεί έτσι απλά και όμορφα χωρίς ζημιές στην κόψη και στην μόνωση (από την πολύ πίεση)....πριν περάσω στα facom είχα αγοράσει πένσα knipex, αφενός δεν την βολεύτηκα στο χέρι και αφετέρου η μόνωση ξεκόλλησε από το στέλεχος της πένσας από την (κακιά μάλλον) χρήση...χρήση που η facom άντεξε.

η παρακάτω πένσα μου ξέφυγε από το χέρι λόγω ιδρώτα δουλεύοντας σε εργοταξιακό πίνακα (υπό τάση και υπό τρομερή πίεση χρόνου) φτιάχνοντας το careful στην Ν.Ιωνία το 1995, ξέροντας πως δεν είναι η κατάλληλη πένσα για την δουλειά (δεν είχα αγοράσει ακόμη τα 1000V)...και πήγε και κόλλησε στην μπάρα και άρχισε να λειώνει σε μία πανδαισία από σπίθες κλπ....ούτε καν η μόνωση δεν χάλασε δεν έσκασε ούτε σε ένα σημείο....

upload an image
την άλλη μέρα την πήγα στην facom και μου έδωσαν καινούργια και αυτή την κράτησα για μέσα στο σπίτι...
η πένσα αυτή έκοβε 10ρια και 16αρια ανετότατα...τα κενά που φαίνονται στην κόψη είναι επειδή έκοβα κάτι ταβανόπροκες ελλείψει κόφτη....

Εγώ αν δεν κρατάω κάτι τέτοιο στα χέρια μου

25376_0_L.jpg

δεν αισθάνομαι ότι θα κάνω την δουλειά μου :))