Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Velcro χρωματιστό

στα είδη ραπτικής έχει, εκεί που πουλάνε φερμουάρ, κουμπιά κλπ.

Καλημέρα, συμφωνώ με το παραπάνω και θα μπορούσες να ρωτήσεις και σε μαγαζί με στρατιωτικά είδη. Δεν ξέρω αν βρεις κίτρινο αλλά παλιότερα είχα πάρει μαύρο.

Καλημέρα σας! Μετά απο το project με το φωτιστικό που σας έδειξα στο ανάλογο θέμα ήρθε η ώρα να φτιάξω το τραπεζάκι για το σαλόνι μου. Η ιδέα προέρχεται από τον Greg Klassen (με μια αναζήτηση στον γούγλη θα δείτε τι φτιάχνει και πόσο τα πουλάει), φυσικά σε πιο απλή μορφή μιας και τέτοιου είδους και μεγέθους ξυλεία λίγο δύσκολο να βρω στην Ελλάδα από ότι κατάλαβα.

Το ξύλο που επιλέχθηκε ήταν η καστανιά κύριως για το χρώμα της. Αγοράστηκαν δύο φέτες 5,5cm σε πάχος. Όπως κόβονται όμως απο το ξυλάδικο δεν είναι επίπεδες οι πλευρές. Η μια πλευρά "σηκωνέται" στις άκρες και η άλλη στη μέση. Άρα πρέπει να βρω τρόπο να τις κάνω όσο μπορώ πιο επίπεδες.

Οι λύσεις που σκέφτηκα είναι δύο: είτε με ρούτερ είτε με ηλεκτρική πλάνη. Δεν έχω τίποτα από τα δύο αλλά έτσι κι αλλιώς είναι στο πρόγραμμα να αγοραστούν αλλά όχι μαζί (λόγω κόστους). Και εξηγώ παρακάτω το πρόβλημα μου.

Α) Η λύση με το ρούτερ περιλαμβάνει την κατασκεύη ενός sled (όπως είδα να το λενε στα ξένα sites) και το "φάγωμα" της κάθε πλευράς με το αντίστοιχο bit σιγά σιγα. Φυσικά μετά ακολουθεί τρίψιμο για να φύγουν τυχόν σημάδια-γραμμές.

Β) Ηλεκτρική πλάνη. Δεν έχω δουλέψει ποτέ τέτοιο εργαλείο και για να πω την αλήθεια άργησα λίγο να καταλάβω πως ακριβώς δουλεύει. Μου εξήγησαν σε κατάστημα ότι με την πλάνη δε θα κάνω δουλειά γιατί πρέπει το πλάτος του ξύλου να είναι ίσο ή μικρότερο από το πλάτος της πλάνης. Λογικό μου ακούγεται αφού η επιφάνεια της κάθε πλευράς έχει διακυμάνσεις.

Αυτό που σκέφτηκα λοιπόν είναι όπως και στο σχήμα της φωτογραφίας να πλανίσω αρχικά κάθετα προς τη μεγάλη πλευρά (πράσινο παραλληλόγραμο) ώστε να έχω μια επίπεδη επιφάνεια να πατάει το πίσω μέρος της πλάνης και ύστερα να πλανίσω προς τη μεγάλη πλευρά (κόκκινα παραλληλόγραμμα).

Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα έχει αποτέλεσμα με την πλάνη ή να πάω από την αρχή σε κατασκευή ενός router sled και να τελειώνει εκεί η ιστορία?

Η αλήθεια ειναι οτι με router sled νομίζω πως θα εξασφαλίσω περισσότερο και οι δυο φέτες να έχουν το ίδιο πάχος στο τέλος.

6uY7nqR.jpg

Τι φάρδος έχουν οι φέτες? Προτείνω ως γρηγορότερη και ευκολότερη λύση να βρεις ένα μέλος (ή επαγγελματία με μεράκι, ίσως πιο δύσκολο αυτό) κοντά σου που να έχει πλάνη/ξεχοντριστήρα και να τα κάνετε 2 περασιές ώστε να ισιώσουν.

Τι φάρδος έχουν οι φέτες? Προτείνω ως γρηγορότερη και ευκολότερη λύση να βρεις ένα μέλος (ή επαγγελματία με μεράκι, ίσως πιο δύσκολο αυτό) κοντά σου που να έχει πλάνη/ξεχοντριστήρα και να τα κάνετε 2 περασιές ώστε να ισιώσουν.

35-40cm παιζουν. Και μηκος 120cm. Νομιζω ειναι μεγαλες διαστασεις για ξεχονδριστηρα.

Σε επαγγελματια που ρωτησα για κατι αλλο πολυ πιο απλο, απλως δεν ηθελε να ασχοληθει (με πληρωμη εννοειται).

οι διαστάσεις είναι μια χαρά για να μπουν σε μηχάνημα να γωνιάσουν και μετά να ισιώσουν.

η γνώμη μου ειναι βρείς άλλον μήπως στα κάνει. αυτός που στα πούλησε γιατί δεν στα ίσιωσε?

δεν θα κάνεις εύκολα και όμορφα δουλειά είτε με πλάνη είτε με ρούτερ.

Εκανα σημερα μερικα κοσαρισματα με την πρεσα ακρωχιτωνιων για να βαλω ενα φωτιστικο στον παγκο της κουζινας.ενω τα πρεσαρισματα με την πρεσα εγινα πολυ καλα οταν βαζω τον ακρωδεκτη πλεον σε κλεμα και παω να σφιξω το βιδακι της κλεμας τερματιζει αλλα ο ακρωδεκτης δεν ειναι σταθερος!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

οι διαστάσεις είναι μια χαρά για να μπουν σε μηχάνημα να γωνιάσουν και μετά να ισιώσουν.

η γνώμη μου ειναι βρείς άλλον μήπως στα κάνει. αυτός που στα πούλησε γιατί δεν στα ίσιωσε?

δεν θα κάνεις εύκολα και όμορφα δουλειά είτε με πλάνη είτε με ρούτερ.

Εχω την εντυπωση οτι δεν ειχε τετοιο μηχανημα αλλα κι επειδη τα πηρα απο αλλη κοντινη πολη και να ειχε μηχανημα δεν ειχα χρονο να περιμενω να τα κανει.

Εκανα σημερα μερικα κοσαρισματα με την πρεσα ακρωχιτωνιων για να βαλω ενα φωτιστικο στον παγκο της κουζινας.ενω τα πρεσαρισματα με την πρεσα εγινα πολυ καλα οταν βαζω τον ακρωδεκτη πλεον σε κλεμα και παω να σφιξω το βιδακι της κλεμας τερματιζει αλλα ο ακρωδεκτης δεν ειναι σταθερος!

Τι εγινε, λεπτυνε τοσο πολυ ο ακροδεκτης με την πιεση?:))
Υποτιθεται οτι το βιδακι της κλεμας σχεδον τερματιζει χωρις ακροδεκτη μεσα. Χανω κατι Βασιλη?

Παιδιά καλησπέρα,

βλέπω τους Αμερικάνους με τα 2χ4 που τα έχουν σαν καραμέλες.
Εδώ ποια δοκάρια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντίστοιχα με τα 2χ4, 1χ4, 1χ6 κλπ;

Αντώνης

Ισως νά έχεις μεγάλη κλέμα έν συγκρίση μέ τό ακροχιτώνιο Βασίλη
Δοκίμασε πιό μικρή κλέμα ,δηλαδή οι οπές τής κλέμας νά είναι πιό στενές.

Μαλλον αν και ειναι σχετικα μικρη .αν πρεσαρω ενα ακροχιτωνιο πανω στο αλλο θα κανω δουλεια;;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά καλησπέρα,

Εδώ ποια δοκάρια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντίστοιχα με τα 2χ4, 1χ4, 1χ6 κλπ;

Αντώνης
2χ4 είναι το δικό μας το 50χ100 ή 45χ95 πλανισμένο.
αντίστοιχα πάνε και τα άλλα.

Παιδιά καλησπέρα,

Αντώνης

Αυτές οι διαστάσεις αναφέρονται σε απλάνιστες τάβλες. Δες στο link αυτό http://mistupid.com/homeimpr/lumber.htm όπου αναφέρονται και οι πλανισμένες, ενώ δίνει και τις αντίστοιχες διαστάσεις στο μετρικό (χιλιοστά). Σε εμάς αυτό που βρίσκεις έυκολα είναι στο ίδιο πλάτος (89mm) και στο μισό πάχος (19mm).

Μαλλον αν και ειναι σχετικα μικρη .αν πρεσαρω ενα ακροχιτωνιο πανω στο αλλο θα κανω δουλεια;;
Μπα οχι.
Αυτο που λες αν καταλαβα καλα λογικο ειναι να συμβαινει. Το ακροχιτωνιο ναι μεν σφιγγει τους κλωνους αλλα βιδωνοντας τηνκλεμα ασκειται δυναμη σε ενα σημειο με συνεπεια να συμπιεζεται και να ανοιγει παλι. Δεν ειναι απαραιτητς κακο αυτο μιας και οι κλωνοι ειναι μαζεμενοι και εχουν τη βελτιστη εφσρμογη.
Αν το ακρο του καλωδιου με το ακροχυρωνιο ηταν ακριβως οσο η τρυπα, τοτε δεν θα "πλατιαζε" αλλα παλι θα συμπιεζοταν στη βιδα της κλεμας.
Τα ακροχυτωνια ειναι ποιο ωραια και ιδιαιτερος χρησιμα σε μεγαλυτερες διατομες 6-25 οπου μπαινουν σε μικροαυτοματους ή κλεμμες ραγας οπου δεχονται πιεση απο μια επιφανεια και οχι βιδα-συνηθως.
Μη εχοντας δοκιμασει καποια knipex, νομιζω το αποτελεσμα ειναι το ιδιο και δεν θα εχει καποια διαφορα, παρα μονο στο φινιρισμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

50χ200 που θα βρούμε σε καλή τιμή?

Στο Καναδα:flipout:

Αυτές οι διαστάσεις αναφέρονται σε απλάνιστες τάβλες. Δες στο link αυτό http://mistupid.com/homeimpr/lumber.htm όπου αναφέρονται και οι πλανισμένες, ενώ δίνει και τις αντίστοιχες διαστάσεις στο μετρικό (χιλιοστά). Σε εμάς αυτό που βρίσκεις έυκολα είναι στο ίδιο πλάτος (89mm) και στο μισό πάχος (19mm).

Αυτό είδα και εγώ, δυστυχώς.
Οπότε εσείς τι κάνετε συνήθως; Παίρνετε ότι βρείτε και προσαρμόζετε τις διαστάσεις;

Αντώνης

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

50χ200 που θα βρούμε σε καλή τιμή?
ρώτα εδώ
Ζαφειριάδης Νίκος
22940-77116

είναι στην διασταύρωση της Ραφήνας και έχει τις φτηνότερες τιμές της περιοχής. εάν θυμάμαι καλά τα 50χ100 με 5 εκ πάχος τα είχε 12 στα 4.50 μήκος, εμένα τα γώνιασε, τα πλάνισε, τα έκοψε και εάν θες στα τριμμάρει, δωρεάν.

αλλιώς είναι ένας στο σπίτι σου κοντά στην Λ. Καραμανλή κοντά στην μικρή πλατεία που έφτιαξαν τώρα τελευταία, λίγο πάνω από τον Γέγο.

Πολλαπλασιάζεις κάθε αριθμό που βλέπεις σε διάσταση ιντσών με 2.5 και έχεις περίπου το αντίστοιχο σε εκατοστά (2.54 για την ακρίβεια).

Βάλτε στο κινητό σας την παρακάτω Android εφαρμογή κ δεν θα έχετε το παραμικρό πρόβλημα στις μετατροπές. Το έχω 2 χρόνια στο mobile κ μου έχει λύσει τα χέρια κ όχι μόνο στις Ξυλουργ. εργασίες.

https://play.google.com/store/apps/...erter&pcampaignid=APPU_1_K33NV_K4GcSAUenZvdgL