Μάστορες τα φώτα σας!!

Προσοχή μόνο με τι θα τα πρεσσαρει.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπάμπη οι φίλος μου τα βρήκε στοκ Καυκά οποτε λήξη συναγερμού. Ευχαριστω και πάλι.

ΟΚ :a0210:

Αν λείψει κάτι, ειτε βύσμα είτε καλώδιο, ξαναμιλάμε. Αφού υπάρχουν, είναι κρίμα να πληρώνει.

Σας ευχαριστω ολους οσους μπηκατε στο κοπο να απαντησετε.
Κατι σαν αυτο που εβαλε ο Δημητρης ψαχνω, σε μεγαλο μεγεθος, και απο οτι βλεπω εχουν πεσει οι τιμες. Ειχα πληρωσει πριν χρονια ενα οχι παρα πολυ μεγαλο 58,00 ευρω.
Ενα πραγμα που δεν το εχω, αλλα με "την καμμια", ειναι οι εργασιες σχετικες με οικοδομικα υλικα. Μπορει για καποιους να ειναι πολυ απλο να φτιαξουν μια λασπη, και να κολησουν 10 τουβλα, αλλα εγω δεεεεεν.
Οσες φορες εχω προσπαθησει εχω αποτυχει παταγωδώς. Βλεπω εσας με τα κατεδαφισματα και τα χτισιματα και αναρωτιεμαι για τη δικη μου διανοητικη κατασταση.
Και παλι ευχαριστω.

Προσοχή μόνο με τι θα τα πρεσσαρει.

Δημήτρη το χα κι εγω απορία γιατι το κουβεντιάζαμε το πρωι. Μου είπε οτι μεσα εχουν ενα αλουμινένιο λούκι σχήματος V και θα το συμπίεζε με πένσα. Δεν μου φάνηκε ιδανικός τρόπος και παρατήρησα να προσέξει να κανει καλή επαφή το καλώδιο. Ο σωστός τρόπος ποιος ειναι ;

Ο σωστός τρόπος είναι με πρεσσα ειδική για φωτοβολταϊκά (και όχι κινεζια) αλλιώς να περιμένει σε λόγο καιρό ωραία πράγματα..... Δεν ξέρω που ακριβώς θα μπει αλλά στα δεκαρακια που εφτιαχνα εγώ το string ήταν 600-900volt που σημαίνει ότι δεν είναι για έλα μωρέ θα το πατήσω εγώ με την πενσα κτλ.

Εγώ επειδή τα πρεσσαρισματα είναι λίγα δανειζομουν από φίλο μια knipex 8201088_orig.jpg

Τώρα σε σκάφος θα παίζει πολύ πιο χαμηλά σε βολταζ

Επειδη εχω χαθει λιγο με τα πολλα θεματα εργαλειων. Ενας φιλος ρωτουσε για μια βαση δραπανου απο μαλαισια.
Οριστε , σημερα την πετυχα στο bangGood και ειναι συμβατη και με την βαση cnc που εχουν.
http://www.banggood.com/Mini-Electr...-Electric-Rotating-Fixed-Frame-p-1020041.html

Εγω το εβαλα για τον φιλο που ρωτουσε αν μπορει αν την φερει απο μαλαισια. Για εμενα αυτες οι βασεις ειναι το πολυ 20 για να κανεις μια τρυπα καλυτερα απο το ελευθερο χερι. Σε αυτα τα χρηματα που ζηταει ειναι αστειο αν μην παρεις το κολωνατο του lidl...

Μιά ερώτηση για την επιτραπέζια σέγα:Το manual μου ζητάει λάδωμα σε συγκεκριμένα σημεία μετά από 50 ώρες χρήσης (έχω παραπάνω) με sae 20 oil.
Επειδή δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είναι αυτό,μπορείτε να βοηθήσετε;Αν απλά βάλω wd40 θα κάνω τίποτα ή θα πάρω τη σέγα στη μασχάλη;;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μιά ερώτηση για την επιτραπέζια σέγα:Το manual μου ζητάει λάδωμα σε συγκεκριμένα σημεία μετά από 50 ώρες χρήσης (έχω παραπάνω) με sae 20 oil.
Επειδή δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είναι αυτό,μπορείτε να βοηθήσετε;Αν απλά βάλω wd40 θα κάνω τίποτα ή θα πάρω τη σέγα στη μασχάλη;;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το WD40 δεν ειναι λιπαντικο. Τα αρχικα ειναι Water Displacing.. ειναι διαλυτικο/προστατευτικο σκουριας και απωθητικο νερου.
Το λαδακι ραπτομηχανης ειναι ιδανικο για την χρηση που θες.

Επισης, μιας και ανοιξες το θεμα, ειναι καλο να ελαττωνουμε την ενταση της λαμας αμα δεν χρησιμοπουμε τη σεγα για να μην επιβαρυνουμε αχρειαστα τους βραχιωνες. Το ιδιο κανω και στην πριονοκορδελα.

Eυχαριστώ Μιχάλη.
Ιδιαιτέρως σημαντικό το tip για τη λάμα.θα το εφαρμώσω αμμέσως!

Παιδιά πρέπει να φτιάξω επειγόντως ράφια στο υπόγειο. Έριξα μια ματιά αλλά οι τιμές ξεφεύγουν. Δεν με ενδιαφέρει να βάλω πολύ βαριά αντικείμενα. Αυτή τη στιγμή έχω ένα διπλό ράφι του ικεα αγορασμένο εδώ και χρόνια, το οποίο με βολεύει αρκετά. Θα χρειαστώ όμως άλλα 2-3 τέτοια. Είδα ότι αν το φτιάξω με ξύλα, βγαίνει περισσότερο από το αγοραστό. Αν χρησιμοποιήσω παλετόξυλα για τα ράφια θα κάνω δουλειά;

Πείτε καμιά ιδέα!

Παιδιά πρέπει να φτιάξω επειγόντως ράφια στο υπόγειο. Έριξα μια ματιά αλλά οι τιμές ξεφεύγουν. Δεν με ενδιαφέρει να βάλω πολύ βαριά αντικείμενα. Αυτή τη στιγμή έχω ένα διπλό ράφι του ικεα αγορασμένο εδώ και χρόνια, το οποίο με βολεύει αρκετά. Θα χρειαστώ όμως άλλα 2-3 τέτοια. Είδα ότι αν το φτιάξω με ξύλα, βγαίνει περισσότερο από το αγοραστό. Αν χρησιμοποιήσω παλετόξυλα για τα ράφια θα κάνω δουλειά;

Πείτε καμιά ιδέα!

Από πρόσφατη αναζήτηση μου, παρατήρησα ότι οι τιμές διαφέρουν αρκετά αν αγοραστούν από έμπορο ξυλείας.
Αν θές κάνε ένα τηλέφωνο στόν Κουνουβέλη και στον Ζαφειριάδη

Για παράδειγμα, καδρόνι πλανισμένο 45χ45:
Leroy 2,7m 4,90
Praktiker μια απο τα ίδια (περίπου)
Ζαφειριάδης 4,5μέτρα 4,70