Μάστορες τα φώτα σας!!

Λέω να φτιάξω μια μεταλλική πόρτα για ένα περιφραγμένο κήπο. Το σχέδιο που θα υλοποιήσω είναι το ακόλουθο :
door_fence.jpg

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τις αποστάσεις που έχω αφήσει μεταξύ των κοιλοδοκών 40Χ40Χ2 ( 8 χιλ. από την πλευρά της κλειδαριάς και 5 χιλ. από την πλευρά του μεντεσέ).

Είστε σίγουροι πως η κατασκευή σας είναι ασφαλής για επαφή με τρόφιμα????

Τζουτζη θύμησε μου αύριο να σου συστήσω το Χ25 της Fiskars...

Ρε για τσεκούρια μου μιλάς ;
Εδώ είπαμε οτι εχω πολυ πραμα και καθόλου χρόνο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Εχω ενα απογυμνωτη καλωδιων που μετα απο μερικα χρονια αρκετης χρησης θελησα να αλλαξω τα μαχαιρια του, αντι να αντικαταστησω ολοκληρο. Προκειται για ενα knipex, και υπαρχουν ανταλλακτικα μαχαιρια.
Ομως μετα απο την αντικατασταση δεν επανηλθε στην εργοστασιακη του μορφη. Ενα στα τρια καλωδια δεν τα απογυμνωνει και θελει επιπλεον προσπαθεις. Οποτε ψιλλιαζομαι πως εχει φθαρει και αλλου οπως στα ελατηρια κλπ.

Εχει η knipex εγγυηση για τα εργαλεια της κατι σε " εφορου ζωης" κλπ? αν της στειλω μυνημα λετε να κερδισω κατι?

Λέω να φτιάξω μια μεταλλική πόρτα για ένα περιφραγμένο κήπο. Το σχέδιο που θα υλοποιήσω είναι το ακόλουθο :
door_fence.jpg

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τις αποστάσεις που έχω αφήσει μεταξύ των κοιλοδοκών 40Χ40Χ2 ( 8 χιλ. από την πλευρά της κλειδαριάς και 5 χιλ. από την πλευρά του μεντεσέ).

Εμενα μου φαινονται πολλα τα κενα. Απο την πλευρα του μεντεσε δεν θελεις καθολου κενο. θα την πατησεις πανω στον κοιλοδοκο και θα κολλησεις τους μεντεσεδες. Στην πλευρα της κλειδαριας οσο λιγοτερο μπορεις να πετυχεις τοσο καλυτερο. Λογικα πρεπει να δεσεις τους κοιλοδοκους με την πορτα με νταβιδια στην πλευρα της κλειδαριας και με κολλημα των μεντεσεδων στον αλλο κοιλοδοκο αφηνοντας 0 στους μεντεσεδες και 2-3 το πολυ στην κλειδαρια (παιζει ρολο βεβαια που θα μπαινει το γλωσιδι, σε οπη στον κοιλοδοκο ή σε εξτρα λαμακι). Μετα τοποθετεις ολο το σετ στο εδαφος και το δενεις στις κολωνες δεξια αριστερα αφηνοντας εκει οτι κενα ειναι απαραιτητα (θα πρεπει να εχεις μετρησει και να εχεις μικρα κενα)

Εμενα μου φαινονται πολλα τα κενα. Απο την πλευρα του μεντεσε δεν θελεις καθολου κενο. θα την πατησεις πανω στον κοιλοδοκο και θα κολλησεις τους μεντεσεδες. Στην πλευρα της κλειδαριας οσο λιγοτερο μπορεις να πετυχεις τοσο καλυτερο. Λογικα πρεπει να δεσεις τους κοιλοδοκους με την πορτα με νταβιδια στην πλευρα της κλειδαριας και με κολλημα των μεντεσεδων στον αλλο κοιλοδοκο αφηνοντας 0 στους μεντεσεδες και 2-3 το πολυ στην κλειδαρια (παιζει ρολο βεβαια που θα μπαινει το γλωσιδι, σε οπη στον κοιλοδοκο ή σε εξτρα λαμακι). Μετα τοποθετεις ολο το σετ στο εδαφος και το δενεις στις κολωνες δεξια αριστερα αφηνοντας εκει οτι κενα ειναι απαραιτητα (θα πρεπει να εχεις μετρησει και να εχεις μικρα κενα)
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Το γλωσσίδι θα μπαίνει σε έξτρα λαμάκι.
Μήπως παρεπιπτόντως έχεις κανένας σχέδια ή φωτο για μεταλλικά καβαλέτα που χρησιμοποιεί ???

Καλησπέρα.

Που θα βρω στο Ελλαδιστάν περιστροφικούς διακόπτες - rotary switch bl 135, (βλ. φωτο),
για να φτιάξω Water Valve Light Switch (βλ. β´ φωτο) & στο τέλος να φτιάξω άλλο ένα νέο INDUSTRIAL φωτιστικό (βλ. video from you tube) ? ? ?

Από Ελλάδα το ζητάω.

Πολυ ωραιο αλλα και επικινδυνο συναμα. Ηλεκτρικο καλωδιο, χωρις γειωση στη μεταλλικη κατασκευη. Πολυ ευκολα μετα απο κακοτεχνια ή βλαβη με τη χρηση να γινει υπευθηνο για ηλεκτροπληξια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτος ο διακοπτης μαλλον ειναι βρετανικων προδιαγραφων και δεν θα βρεις στην Ελλαδα.

Πολυ ωραιο αλλα και επικινδυνο συναμα. Ηλεκτρικο καλωδιο, χωρις γειωση στη μεταλλικη κατασκευη. Πολυ ευκολα μετα απο κακοτεχνια ή βλαβη με τη χρηση να γινει υπευθηνο για ηλεκτροπληξια.

Βρέσε μου εσύ μωρέ μαγαζί για να πάρω τον διακόπτη & θα την βρω εγώ μετά την άκρη.

Ρε για τσεκούρια μου μιλάς ;
Εδώ είπαμε οτι εχω πολυ πραμα και καθόλου χρόνο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Σου είπε κανείς πως με τον σχιστη θα κάνεις πιο γρήγορα????
Δες βίντεο με το τσεκούρι αυτό και χρήση λάστιχου αυτοκινήτου και θα πάθεις πλάκα!!!!!!!!!!!

Κωστα η βανα με την περιστροφη δεν ανεβοκατεβαζει το λαστιχακι, δλδ δεν ειναι με μπιλια μεσα; Αν βαλεις ενα push-button μεσα και με την περιστροφη το παταει το "ποδι" της βανας εσωτερικα;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κωστα η βανα με την περιστροφη δεν ανεβοκατεβαζει το λαστιχακι, δλδ δεν ειναι με μπιλια μεσα; Αν βαλεις ενα push-button μεσα και με την περιστροφη το παταει το "ποδι" της βανας εσωτερικα;

Καλησπέρα ρίξε μια ματιά στο video του ΥουΤube στα 30 δευτερόλεπτα.
Το λειαίνει εντελώς το σπείρωμα έτσι δεν βιδώνει & κάνει συνέχεια περιστροφή.

Αν αφήσω το σπείρωμα όπως είναι θα βιδώνει συνέχεια το αδράχτι της βάνας & αν κάποιος το παρακάνει θα τα σπάσει όλα.
Επίσης είναι πολύ δύσκολα μέσα εκεί να τα στηρίξεις όλα μαζί, ενώ όπως το έχει φτιάξει ο τύπος στο video με τον συγκεκριμένο διακόπτη είναι πιο έξυπνο, πιο όμορφο, πιο τεχνικό.

Μπορώ να φέρω & έτοιμο διακόπτη-βάνα απ έξω, αλλά έτσι θα χάσω το 70% της ομορφιάς στην δημιουργία & καμιά δεκαριά μπινελίκια που θα ρίξω μέχρι να το πετύχω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-STE...IGHT-SWITCH-FOR-STEAMPUNK-LAMPS-/321669589648

Τοτε μονο μικροδιακοπτης με ελασμα, και ενα στοπ στη βανα εσωτερικα, αλλα μετα θελει μονωση στα καλωδια. Ειναι λιγο σπαζοκεφαλια.

Τοτε μονο μικροδιακοπτης με ελασμα, και ενα στοπ στη βανα εσωτερικα, αλλα μετα θελει μονωση στα καλωδια. Ειναι λιγο σπαζοκεφαλια.

Θα την βρει την άκρη του ο παππούς.
ΠΑΝΤΑ την βρίσκει -bye- -bye-

Πριν λίγο καιρό είχα ανοίξει καταλάθος ένα ντουί αυτού του τύπου. Αυτό που τραβάς την αλυσίδα και ανάβει, ξανατραβάς και σβήνει. Μέσα λοιπόν είχε ένα περιστροφικό σύστημα με ελατήριο το οποίο έκανε συνεχώς κύκλους, στις 2 από τις 4 θέσεις έκλεινε το κύκλωμα και στις άλλες 2 το άνοιγε εναλλάξ. Γιατί δεν αγοράζεις ένα από κάποιο τοπικό μαγαζί να το βανδαλίσεις μήπως και σου κάνει τελικά.

Πριν λίγο καιρό είχα ανοίξει καταλάθος ένα ντουί αυτού του τύπου. Αυτό που τραβάς την αλυσίδα και ανάβει, ξανατραβάς και σβήνει. Μέσα λοιπόν είχε ένα περιστροφικό σύστημα με ελατήριο το οποίο έκανε συνεχώς κύκλους, στις 2 από τις 4 θέσεις έκλεινε το κύκλωμα και στις άλλες 2 το άνοιγε εναλλάξ. Γιατί δεν αγοράζεις ένα από κάποιο τοπικό μαγαζί να το βανδαλίσεις μήπως και σου κάνει τελικά.

Γιώργο θα το ψάξω κ αυτό. Περιμένω κ εγώ κάτι τέτοια διακοπτάκια από το ίδιο site αλλά ο συγκεκριμένος διακόπτης είναι έτοιμη λύση.
Καλό βράδυ.