Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Νά σού πώ τήν μαύρη αλήθεια τό σκέφτομαι από τότε πού τό αγόρασα Νεκτάριε,αλλά από τήν άλλη μέ 100 ευρώ παίρνεις εργαλείο,τό θέμα είναι ότι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ χρειάζεται οδηγός για το δισκοπρίονο χειρός,αλλιώς χωρίς,δέν κόβεις ίσια μέ τήν καμμία,
Σκέφτομαι νά φτιάξω γιά τό μικρό GKS 10,8 volt,έναν κλασσικό οδηγό όπως έχω φτιάξει στό PKS 40 μέ Κ/Π,αλλά από τήν άλλη άν χρησιμοποιήσω κόντρα -πλακέ 6 mm το ελάχιστο,θά χάσω 6 mm πού ήδη κόβει 26 mm άν χάσω τά 6 mm θά κόβει μέχρι 19 mm,ενώ μέ τήν ράγα FSN περίπου θά χάσει 2,5 mm.
Αλλη λύση όπως μού είπε ο Νίκος (amsen) ένα στρατζαριστό νά πάνε σφιγκτήρες καί απλά νά πηγαίνω τό δισκοπρίονο παράλληλα,αλλά έτσι δέν θά πρέπει να βάζω τό στρατζαριστό επάνω στήν γραμμή κοπής,αλλά νά μετράω πιό αριστερά τήν απόσταση τού δίσκου νά χαράσω γραμμή πιό αριστερά καί νά κόβω,πράγμα χρονοβόρο.

Είμαι σέ δίλλημα σέ αυτόν τόν τομέα εδώ καί κανα μήνα πού τό έχω Νεκτάριε,μήπως έχεις κάποια άλλη πρόταση ?

Και γω αυτο κανω, με το μικρο μετραω με οφσετ και κοβω.
Αλλα πλεον ειναι ελαχιστες οι φορες που μου χρειαζεται. Τα μετριου μεγεθους κοματια οταν χρειαστει πανε παγκοπριονο.

Μάστορες τα φώτα σας. Τη γνώμη εχετε για τις μότο saw της dremel και την ds230 της p roxxon Ή Γενικά για μια σεγα Σ αυτά τα λεφτα
Κι εγώ κάνω σκέψεις για μία από τις δύο.
Τεινω να προτιμήσω την προξξον μιας και παίρνει ακεφαλες λάμες, εν αντιθέσει με τη δρεμελ που θέλει τις δικές της με κεφαλή.
Από την άλλη τη δρεμελ την βρίσκει κανείς παντού, υποθέτω ότι θα έχει και καλή υποστήριξη από την αντιπροσωπεία αν χρειαστεί κατι, ενώ ή προξξον δεν είναι το ίδιο διαδεδομένη.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

H μικρη προξον ειναι σεγα μοντελισμου και κοβει εως 1εκ σκληρο ξυλο μαξ. και 2εκ μαλακο (πευκο). Aν την ζορισεις προσεκτικα κοβει λιγο παραπανω σε μαλακο ξυλο.
Σε σχεση με την ντρεμελ ειναι παρα πολυ αθορυβη -για την ακριβεια η πιο ησυχη σεγα που κυκλοφορει. Παιρνει μονο ακεφαλες λαμες, δεν ειναι κακο, αρκει να συνηθισεις να αλλαζεις λαμες με αλενοκλειδα.
Υπ'οψιν οτι το κεντρο βιδας σε λιγο καιρο θα εμπορευεται ολα τα ειδη της proxxon.

Η dremel ειναι ενα θαυμαστο μηχανημα απο αποψη (μικρου) μεγεθους και βαρους. Ο θορυβος που κανει ξεπερνα ολες τις σεγες που ξερω. Παιρνει μονο λαμες dremel (οι καλυτερες που υπαρχουν).
Κοβει περισσοτερο υψος ξυλου απο την μικρη proxxon και κατα τη γνωμη μου ειναι γενικως μια εξαιρετικη μικρη σεγα. Εχω κοψει κορμο καρυδιας παχους 5 εκατοστων με αυτη οταν την δοκιμαζα. Εννοειται σιγα και προσεκτικα.

H επιλογη σεγας, ιδιως οταν βαζουμε στο παιχνιδι αυτες τις μικρες παραπανω, εξαρταται απολυτα απο το παχος του ξυλου που θα επεξεργαζεσαι. Μια απλη κινεζικη σεγα κοβει παραπανω παχος ξυλου απο αυτες τις δυο.
Δεν μου εχει σπασει ΠΟΤΕ λαμα dremel. Nα πω οτι η dremel ειναι η μοναδικη εταιρεια που βγαζει πλαγιας κοπης λαμες, οι οποιες δεν σε περιοριζουν στο να κοψεις ενα πολυ μεγαλο κομματι. Ολες οι αλλες σεγες περιοριζονται απο τον 'λαιμο' τους.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

...Σκέφτομαι νά φτιάξω γιά τό μικρό GKS 10,8 volt,έναν κλασσικό οδηγό όπως έχω φτιάξει στό PKS 40 μέ Κ/Π,αλλά από τήν άλλη άν χρησιμοποιήσω κόντρα -πλακέ 6 mm το ελάχιστο,θά χάσω 6 mm πού ήδη κόβει 26 mm άν χάσω τά 6 mm θά κόβει μέχρι 19 mm,ενώ μέ τήν ράγα FSN περίπου θά χάσει 2,5 mm.
Φτιαξτο με στρατζαριστο και λαμαρινα.
Δωσε λιγο αερα μεταξυ λαμαρινας και δισκου και θα μετρας μονο αυτόν τον αερα απ τη γραμμη κοπης.
Αν δωσεις παραπανω αερα,ισως να μπορεις να μεσολαβήσεις καποιο αλουμινενιο πηχακι-μεχρι να σταθεροποιήσεις τον οδηγο και ετσι να μη μετρας τιποτα...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Βασίλη δέν τό γνωρίζω,πρέπει νά είναι ακριβώς στό ίδιο λούκι πού έχει η ράγα,μόνο μέ πατέντα θα μπορεί να γίνει σίγουρα,νά βρεθεί λαμάκι να χωράει στό αυλάκι τής ράγας,καί μετά νά κοπεί τό επάνω μέρος ενός κλασικού σφιγκτήρα 150 mm (αυτούς μέ 2,5-3 ευρώ τό ζευγάρι από Leroy-Merlin) καί να κολληθεί αυτό το λαμάκι,τουλάχιστον γιά να γλυτωθούν τά 40 ευρώ από τούς σφιγκτήρες.
Δημήτρη είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζεις, απλά το αναφερω γιατί όποιον δεν.

Η λύση για να κόβεις στη γραμμή του οδηγού, είναι να χρησιμοποιήσεις στρατζαριστό ή προφίλ αλουμινίου όπως αναφέρεις, αλλά με πλάκα από κάτω. Η πλάκα αυτή μπορεί να είναι φύλλο πλεξιγκλας 3 mm, που τη βιδωνεις στο προφίλ από την κάτω πλευρά, με φρεζατες.
Την παραγγελνεις λίγο φαρδυτερη από το πελμα του δισκοπριονου και κάνεις την 1η κοπή στον αέρα, με το δίσκο που θα χρησιμοποιείς πάντα. Έτσι θα αφαιρέσει το περισσευμα στα δεξιά του δίσκου και αυτό που θα μείνει θα είναι ακριβώς το πλατος του πελματος, μέχρι τη γραμμή κοπής.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Δημήτρη είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζεις, απλά το αναφερω γιατί όποιον δεν.

Η λύση για να κόβεις στη γραμμή του οδηγού, είναι να χρησιμοποιήσεις στρατζαριστό ή προφίλ αλουμινίου όπως αναφέρεις, αλλά με πλάκα από κάτω. Η πλάκα αυτή μπορεί να είναι φύλλο πλεξιγκλας 3 mm, που τη βιδωνεις στο προφίλ από την κάτω πλευρά, με φρεζατες.
Την παραγγελνεις λίγο φαρδυτερη από το πελμα του δισκοπριονου και κάνεις την 1η κοπή στον αέρα, με το δίσκο που θα χρησιμοποιείς πάντα. Έτσι θα αφαιρέσει το περισσευμα στα δεξιά του δίσκου και αυτό που θα μείνει θα είναι ακριβώς το πλατος του πελματος, μέχρι τη γραμμή κοπής.

Sent from my C6833 using Tapatalk
Αυτό είναι καλυτερο από αυτό που σκεφτηκα εγω.
Μπραβο!

Ψάχνω κάτι μεγάλο σε στυλ ισοσκελούς τριγώνου ως εργαλείο αναφοράς για γωνίες 90 & 45 μοιρών σε πλαστικό ή μεταλικό και αρκετά μεγάλο δηλ γύρω στα 50cm.
Θέλω όμως να είναι σίγουρες οι γωνίες για να ρυθμίσω και τις υπόλοιπες γωνιές που έχω.
Αυτά τα τρίγωνα που αγοράζαμε παλιά για σχέδιο στο σχολείο είναι σίγουρα ...και υπάρχουν πλέον ??
Αλλιώς με τι τρόπο μπορείς να τσεκάρεις αν μια γωνιά που έχεις είναι σωστή ??

Ψάχνω κάτι μεγάλο σε στυλ ισοσκελούς τριγώνου ως εργαλείο αναφοράς για γωνίες 90 & 45 μοιρών σε πλαστικό ή μεταλικό και αρκετά μεγάλο δηλ γύρω στα 50cm.
Θέλω όμως να είναι σίγουρες οι γωνίες για να ρυθμίσω και τις υπόλοιπες γωνιές που έχω.
Αυτά τα τρίγωνα που αγοράζαμε παλιά για σχέδιο στο σχολείο είναι σίγουρα ...και υπάρχουν πλέον ??
Αλλιώς με τι τρόπο μπορείς να τσεκάρεις αν μια γωνιά που έχεις είναι σωστή ??

Αν εχεις τριγωνο η γωνια το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενα σοκορο κομμενο ευθεια (απο πριονι εμπορου ξυλειας)
Βαζεις το τριγωνο να εφαπτει η μια πλευρα καθετη στο σοκορο και τραβας την αλλη καθετη. Μετα γυριζεις μιρρορ το τριγωνο και εφαπτεις παλι την ιδια πλευρα. Θα πρεπει η καθετη που πας να τραβηξεις τωρα να πεφτει ακριβως πανω στην πρωτη.

για να δοκιμασεις μια γωνια αν ειναι σωστη ,μετρα απο την μια μερια (αριστερη)και μετα το βαζεις να μετριση απο την αλλη μερια (δεξια του ξυλου)αν ειναι η γρσμμη ισια τοτε εισαι ενταξει...κολπο παλιου
μαστορα ξυλουργου δοκιμασε το!!

Σωστή τεχνική !!!!
Κάτι μεγάλες γωνιές που βλέπω στο youtube και με τα δύο μπράτσα μεγάλα έχει δει κανένας που τις πουλάνε ?? Αυτές πιστεύω ότι θα είναι τσεκαρισμένες.

H μικρη προξον ειναι σεγα μοντελισμου και κοβει εως 1εκ σκληρο ξυλο μαξ. και 2εκ μαλακο (πευκο). Aν την ζορισεις προσεκτικα κοβει λιγο παραπανω σε μαλακο ξυλο.
Σε σχεση με την ντρεμελ ειναι παρα πολυ αθορυβη -για την ακριβεια η πιο ησυχη σεγα που κυκλοφορει. Παιρνει μονο ακεφαλες λαμες, δεν ειναι κακο, αρκει να συνηθισεις να αλλαζεις λαμες με αλενοκλειδα.
Υπ'οψιν οτι το κεντρο βιδας σε λιγο καιρο θα εμπορευεται ολα τα ειδη της proxxon.

Η dremel ειναι ενα θαυμαστο μηχανημα απο αποψη (μικρου) μεγεθους και βαρους. Ο θορυβος που κανει ξεπερνα ολες τις σεγες που ξερω. Παιρνει μονο λαμες dremel (οι καλυτερες που υπαρχουν).
Κοβει περισσοτερο υψος ξυλου απο την μικρη proxxon και κατα τη γνωμη μου ειναι γενικως μια εξαιρετικη μικρη σεγα. Εχω κοψει κορμο καρυδιας παχους 5 εκατοστων με αυτη οταν την δοκιμαζα. Εννοειται σιγα και προσεκτικα.

H επιλογη σεγας, ιδιως οταν βαζουμε στο παιχνιδι αυτες τις μικρες παραπανω, εξαρταται απολυτα απο το παχος του ξυλου που θα επεξεργαζεσαι. Μια απλη κινεζικη σεγα κοβει παραπανω παχος ξυλου απο αυτες τις δυο.
Δεν μου εχει σπασει ΠΟΤΕ λαμα dremel. Nα πω οτι η dremel ειναι η μοναδικη εταιρεια που βγαζει πλαγιας κοπης λαμες, οι οποιες δεν σε περιοριζουν στο να κοψεις ενα πολυ μεγαλο κομματι. Ολες οι αλλες σεγες περιοριζονται απο τον 'λαιμο' τους.
Δεν θα πάμε σε Κίνα καθόλου. Εσύ τι θα επέλεξες από τις δύο Μιχάλη?

Αυτό είναι καλυτερο από αυτό που σκεφτηκα εγω.
Μπραβο!

Δεν είναι δικό μου Πάνο αλλα πάντως ευχαριστω.

Sent from my iPad using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωστή τεχνική !!!!
Κάτι μεγάλες γωνιές που βλέπω στο youtube και με τα δύο μπράτσα μεγάλα έχει δει κανένας που τις πουλάνε ?? Αυτές πιστεύω ότι θα είναι τσεκαρισμένες.

Αν εχεις Λιροι ρίξε μια μάτια στις γωνιές που εχει.
Εχω παρει μια μεγάλη του μισού μέτρου, με αρκετά μεγάλη και την άλλη πλευρά (γύρω στα 30 εκ.)

Ευχαριστώ Πάνο καί Χρήστο,τό πλέξυ γκλάς μού ακούγεται καλύτερο,αλλά δέν έχει δίσκο multimaterial τό μικρό GKS 10,8 volt γιά νά κόβει πλέξυ-γκλάς,αλλα αυτό διορθώνεται εύκολα βάζοντας τόν οδηγό έτσι ούτως ώστε νά βγαίνει ίσα-ισα ο δίσκος από τό πλέξυ-γκλάς.

Δημήτρη το κόψιμο στον αέρα ειναι το σημαντικότερο όλων. Γιατι μονο έτσι πετυχαινεις ακριβεις διαστασεις κοπής, ακριβως πανω στην ακμή. Παντρεύεις το δίσκο με τον οδηγό. Αν δεν κόβει πλεξι ο δίσκος του Bosch, δες για κανα λεπτό Κ/Π, καλής ποιότητας.
Έτσι που λες να το κανεις, σε μεγάλο μήκος κοπής θα "το φάει" το πλεξι. Αποκλείεται να πετύχεις απόλυτη παραλληλότητα.

Δημήτρη το κόψιμο στον αέρα ειναι το σημαντικότερο όλων. Γιατι μονο έτσι πετυχαινεις ακριβεις διαστασεις κοπής, ακριβως πανω στην ακμή. Παντρεύεις το δίσκο με τον οδηγό. Αν δεν κόβει πλεξι ο δίσκος του Bosch, δες για κανα λεπτό Κ/Π, καλής ποιότητας.
Έτσι που λες να το κανεις, σε μεγάλο μήκος κοπής θα "το φάει" το πλεξι. Αποκλείεται να πετύχεις απόλυτη παραλληλότητα.

Εχεις απόλυτο δίκιο Χρήστο μετά πού τό σκεφτόμουνα,θά κοιτάξω γιά λεπτό Κ/Π -bye-

Συνάδελφοι σκέφτομαι νά αγοράσω έναν αεροσυμπιεστή μέ καζάνι 24 λίτρα γιατί έχω έναν μικρό με καζανάκι 3 λίτρα τώρα.
Τό σκεπτικό μου είναι νά μήν μπλέξω μέ αεροσυσπιεστή λαδιού γιατί δέν θέλω να αλλαζω λάδια αφενός και αφετέρου νά μήν πιάνει χώρο να είναι όρθιου τύπου,ξέρει καποιος συνάδελφος τί διαφορά έχουν στήν απόδοση,θόρυβο,αξιοπιστία μοτέρ,οι μέν (χωρίς λάδι) καί οι δέ (μέ λάδι) ?

Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Καλημέρα σε όλους,
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας για μία αγορά που θέλω να κάνω απο Αγγλία (όχι εργαλείο).
Μπορώ να το αγοράσω κανονικά αλλά δεν το στέλνουν Ελλάδα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το φέρω?
Το δέμα θα έχει διάσταση 94x35x16cm και βάρος 7kg.

Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Καλημέρα σε όλους,
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας για μία αγορά που θέλω να κάνω απο Αγγλία (όχι εργαλείο).
Μπορώ να το αγοράσω κανονικά αλλά δεν το στέλνουν Ελλάδα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το φέρω?
Το δέμα θα έχει διάσταση 94x35x16cm και βάρος 7kg.

Δες την υπηρεσία Parcel2go.