Μάστορες τα φώτα σας!!

Σαν αυτο το εκκεντρο δλδ
ba6588170c959ec5533cd1346ad3c942.jpg

Sent from my 1+2

Πολύ καλή η ιδέα με το έκκεντρο. Φυσικά θα μπει ρεγουλατόρος για το συρματόσχοινο. Και τώρα τα δύσκολα. Ο διακόπτης για το ρεύμα. Αυτοί οι διακόπτες είναι σαν ποτενσιόμετρα;

Οι κατσαβιδιερες έχουν επιλογές ροπης...αρα και το πόσο δυνατά η όχι θα κλείνει το ψαλίδι... Αν θέλεις να παίξεις με αυτό... Που ίσως δεν έχει και πολύ νόημα...

Το πόσο γρήγορα θα ανοιγοκλείνει στο πάτημα του διακόπτη το κανονιζεις με το πόσο θα έχεις πατήσει την σκανδάλη... Και ανάλογα το μέγεθος του εκκεντρου (άρα διαδρομή που έχει να καλύψει στο ανοιξε/κλεισε) αυτό θα καθορίσει και το πόσο πατημένη θα έχεις την σκανδάλη...

Sent from my 1+2

Σύμφωνα με τις συμβουλές και την ιδέα για το έκκεντρο σκέφτηκα το παρακάτω σχέδιο, που όμως σκοντάφτει σε ένα βασικό πρόβλημα.
Δεν έχω δει κανένα επαναφορτιζόμενο δράπανο να δέχεται στο λαιμό πριν το τσοκ βάση όπως τα δράπανα 220 ac Volt, ότι προτάσεις μπορείτε ευπρόσδεκτες.

Πάντως εαν γινόταν εφικτή η κατασκευή όπως στο σχέδιο, δεν χρειαζόταν να στηριχτεί το δράπανο πουθενά, με το ένα χέρι στο ψαλίδι, και με το άλλο χέρι στο δράπανο καθώς θα είναι με ιμάντα ή ζώνη στη μέση.

Σχετικά με την επαναφορά της ντίζας στο ψαλίδι το ίδιο το ψαλίδι έχει το ελατήριο να ανοίγει από μόνο του δεν νομίζω να μένει κλειστό όταν η ντίζα θα γυρίζει στο κάτω σημείο με το έκκεντρο.

Makita3.jpg

Last edited:
Ολα τα σοβαρα εργαλεια με κρουστικη λειτουργια διαθετουν τετοιο δαχτυλιδι.

ΠΧ:
DEWALT-DCD985L2-20-Volt-MAX-Li-Ion-Premium-Hammer-Drill-Driver-Kit.jpg

Μια σημαντική ερώτηση επειδή δεν έχω πιάσει στα χέρια μου ακριβό εργαλείο, ένα πράσινο απλό bosch έχω, όταν αφήνεις την σκανδάλη τελείως η κίνηση κλειδώνει τελείως σαν φρένο, ή γυρίζει ελεύθερα; Θα μπορεί δηλαδή αν χρησιμοποιήσω σαν τροχαλια αντί για έκκεντρο το ελατήριο του ψαλιδιού να επαναφέρει την ντίζα;

Ακριβώς...
Για αυτο λεω οτι ολα που παραθέτω ειναι στο 70αρι...

Sent from my iPad using Tapatalk
Λοιπόν...φέρνει συχνά ο παλετας ενα γαματο με 40 ευρώ. Αλλά άμα είναι να τριψεις μια φορά το χρόνο έλα πάρε το δικό μου να κάνεις δουλεια

Σύμφωνα με τις συμβουλές και την ιδέα για το έκκεντρο σκέφτηκα το παρακάτω σχέδιο, που όμως σκοντάφτει σε ένα βασικό πρόβλημα.
Δεν έχω δει κανένα επαναφορτιζόμενο δράπανο να δέχεται στο λαιμό πριν το τσοκ βάση όπως τα δράπανα 220 ac Volt, ότι προτάσεις μπορείτε ευπρόσδεκτες.

Πάντως εαν γινόταν εφικτή η κατασκευή όπως στο σχέδιο, δεν χρειαζόταν να στηριχτεί το δράπανο πουθενά, με το ένα χέρι στο ψαλίδι, και με το άλλο χέρι στο δράπανο καθώς θα είναι με ιμάντα ή ζώνη στη μέση.

Σχετικά με την επαναφορά της ντίζας στο ψαλίδι το ίδιο το ψαλίδι έχει το ελατήριο να ανοίγει από μόνο του δεν νομίζω να μένει κλειστό όταν η ντίζα θα γυρίζει στο κάτω σημείο με το έκκεντρο.

Makita3.jpg

Αντι για βαση παρε μια πλαστικη (αλουμινενια?) σωληνα με χοντρο παχος και πατο ωστε να τη σφιξεις στο σωμα του εργαλειου. Το εκεντρο θα ειναι πανω σε αξονα που θα εξεχει και θα εδραζεται η μια ακρη στο τσοκ και η αλλη στον πατο της σωληνας. Ετσι η σωληνα θα μενει ακινητη. Κανεις μια τρυπα να περναει η ντιζα και εισαι οκ. Κλειστο συστημα και δεν θα εξεχει-ενοχλει τιποτα.

Αν δεν δέχεται δαχτυλίδι άρα και βάση τότε απλά η βάση πάει σε ένα πλαίσιο...οπως το αρχικό σου σχεδιο...

Κυριάκο το άνοιξε κλείσε το κανονίζει η περιστροφή του εκκεντρου σε συνδυασμό με το υπάρχων ελατήριο του κλαδευτηριου...

Sent from my 1+2

Αντι για βαση παρε μια πλαστικη (αλουμινενια?) σωληνα με χοντρο παχος και πατο ωστε να τη σφιξεις στο σωμα του εργαλειου. Το εκεντρο θα ειναι πανω σε αξονα που θα εξεχει και θα εδραζεται η μια ακρη στο τσοκ και η αλλη στον πατο της σωληνας. Ετσι η σωληνα θα μενει ακινητη. Κανεις μια τρυπα να περναει η ντιζα και εισαι οκ. Κλειστο συστημα και δεν θα εξεχει-ενοχλει τιποτα.

Aν μπορείς κάνε ένα σχεδιάκι γιατί δε κατάλαβα ακριβώς.

Δ.
Αυτό έχω βάλει μόνο σε μια μεριά.

Βλέπε περιγραφή πάνω στο πλαστικό σακουλάκι. "Σουστάκι διπλό με ρόδες".

Μόνο με τροχαλία μέσα στον σωλήνα γίνεται, με έκκεντρο δεν γίνεται να υπάρχει άξονας από μπροστά γιατί θα τυλίγεται το συρματόσχοινο συνεχώς.

Άλλο εργαλείο; Άλλη προσέγγιση;

Δεν θα τυλιγεται γιατι σε μικρη ρυθμιση ροπης και αφου εχει κλεισει το ψαλιδι θα σκαζει το γραναζι του δραπανου. Δηλαδη θα κανει μονο μιση στροφη το δραπανο και μετα θα επανερχεται (αν γινεται) με το ελατηριο. Νομιζω πως θα πρεπει να πειραξεις και το φρενο του δραπανου, αν εχει.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μόνο με τροχαλία μέσα στον σωλήνα γίνεται, με έκκεντρο δεν γίνεται να υπάρχει άξονας από μπροστά γιατί θα τυλίγεται το συρματόσχοινο συνεχώς.

Άλλο εργαλείο; Άλλη προσέγγιση;

Γνώμη μου...
Δεν πρόκειται να τη πετύχεις αυτή τη κατασκευή με δράπανο, το θεωρώ τρομερά δύσκολο και πολύπλοκο.
Στην ουσία χρειάζεσαι ένα μαγνητικό έμβολο αλλά δεν ξέρω τι υπάρχει σε μπαταρίας.
Με το δράπανο είναι σαν να προσπαθείς να ξύσεις το αριστερό σου αυτί με το δεξί σου χέρι. Όχι οτι δεν γίνεται αλλά είναι πολύ πιο απλό αν χρησιμοποιήσεις το άλλο. Απ´ τη στιγμή που έχεις τρόπο να ελέγξεις την ταχύτητα(?) γιατί να χρησιμοποιήσεις δράπανο και μετά πατέντα για να μετατραπεί η περιστροφική κίνηση σε παλινδρομική και δεν χρησιμοποιείς κατ´ ευθείαν μια σέγα μπαταρίας;
Όχι οτι θα κάνεις δουλειά με τη σέγα... Τα ίδια και χειρρότερα μου φαάνεται εμένα αλλά λέμε τώρα...
Για μένα, επαναλαμβάνω, χρειάζεσαι ένα μαγνητικό έμβολο.
ΑΝ υπάρχει μπαταρίας.

Bοήθεια για ένα project.
Ηλεκτρικό ψαλίδι (κλαδευτήρι)

Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με αμπέλια, κλπ, έχουν δει τις απίστευτες τιμές που έχουν τα ηλεκτρικά ψαλίδια κλαδευτήρια, από 1000 ως 1500 ευρώ και περισσότερο.Τα συμβατικά ηλεκτρικά ψαλίδια, έχουν σε ένα σακίδιο στην πλάτη τις μπαταρίες και ο χειριστής δουλεύει με το ένα χέρι το ψαλίδι βάρους 700γρ.- εώς 1 κιλό. Τό κόστος σίγουρα οφείλεται στο ότι δεν πωλούνται πολλά κομμάτια, έχουν περίπλοκη σχεδίαση για την μετάδοση της κίνησης του μοτέρ σε εμβολική, ακριβό μοτέρ και σίγουρα ακριβές μπαταρίες.

Η ιδέα μου είναι με την χρήση μιας ντίζας σε ένα απλο ψαλίδι όπως το δείχνω στο πρόχειρο σχέδιο που έκανα. Η ντίζα πρέπει να κάνει μια κίνηση 4-5 cm.Eδώ θέλω τώρα την βοήθεια. Μια αρχική ιδέα είναι με την χρήση ενός επαναφορτιζόμενου δραπάνου να τυλίγεται η ντίζα στο τσοκ του δραπάνου ή σε κάτι προσαρμοσμένο στο τσοκ με μικρότερη διάμετρο ώστε να έχει και περισσότερη ροπή. Το δράπανο να είναι σε μια βάση στηριγμένο ώστε να μπαίνει σε ένα σακίδιο στην πλάτη. Σκεφτόμουν η σκανδάλη του δραπάνου να είναι πατημένη τελείως και απλά να υπάρχει ένας διακόπτης πάνω στο ψαλίδι που θα δίνει on off. Eδώ είναι που θέλω ιδέες μήπως υπάρχουν και άλλες λύσεις για την κίνηση της ντίζας με άλλα εργαλεία ή να σκεφτούμε ακριβώς τη λύση με το δράπανο και πως μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα.
gardena.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Nα η αρχική ιδέα για την χρήση του δραπάνου στηριγμένου πάνω σε ένα κομάτι κόντρα πλακέ:
makita.jpg

Πάρε 2-3 κομμάτια από τον κινέζο για δοκιμή και αν σου κάνουν άσε τις πατέντες

http://www.banggood.com/DEVON-4V-Re...ng-Tool-p-1045705.html?p=JV020161982792016092

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οικονομοτεχνικα δεν ποστευω να συμφερει να το φτιαξεις εσυ. Συμφερει αν βαλεις μεσα τις παραμετρους προσωπικης ευχαριστησης και κατασκευης στις ακριβεις διαστασεις και με υλικα ακριβως της επιλογης σου.

Μείναι κάλυψες απόλυτα !!!!Σε ευχαριστώ! !!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μια ομορφη και προσεγμενη βιτρινα σιγουρα θα αναδεικνυει ακομα περισσοτερο τα εκθεματα. Η τιμη της βιτρινας του ικεα ειναι καλη.
Αναλογα του μεγεθους των μικροκατασκευων, θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και βιτρινα τοιχου. https://www.amazon.de/dp/B002PHLZJ6/?tag=halme-21

Οι κατασκευές είναι intarsia μεγέθους Α4 συνήθως και άλλα μικρά σε παρόμοιο μέγεθος (θα ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα ) Καλή η πρόταση σου για την ξύλινη βιτρινα !!!!!

Ελα ακομα μια ερωτηςη...
Που μπορούμε να βρούμε τέτοιου είδους ποδαρικά στην ελλαδα...
Εχω φάει τον τόπο για ενα τραπεζάκι σαλονιού και δεν μπορω να βρω τίποτα...
Τα φώτα σας μάστορες...
Ευχαριστώ...

Υγ. Η ερωτήσεις περί εκκεντρων τριβειων παραμένει...οποίος θελει να πει την γνώμη του...

Ευχαριστώ και πάλι...

cd7c740e7d783cc049c365fc0277a02c.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk
Αν δεν βρεις , στείλε μου διαστάσεις να σου φτιάξω...