Bοήθεια για ένα project.
Ηλεκτρικό ψαλίδι (κλαδευτήρι)
Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με αμπέλια, κλπ, έχουν δει τις απίστευτες τιμές που έχουν τα ηλεκτρικά ψαλίδια κλαδευτήρια, από 1000 ως 1500 ευρώ και περισσότερο.Τα συμβατικά ηλεκτρικά ψαλίδια, έχουν σε ένα σακίδιο στην πλάτη τις μπαταρίες και ο χειριστής δουλεύει με το ένα χέρι το ψαλίδι βάρους 700γρ.- εώς 1 κιλό. Τό κόστος σίγουρα οφείλεται στο ότι δεν πωλούνται πολλά κομμάτια, έχουν περίπλοκη σχεδίαση για την μετάδοση της κίνησης του μοτέρ σε εμβολική, ακριβό μοτέρ και σίγουρα ακριβές μπαταρίες.
Η ιδέα μου είναι με την χρήση μιας ντίζας σε ένα απλο ψαλίδι όπως το δείχνω στο πρόχειρο σχέδιο που έκανα. Η ντίζα πρέπει να κάνει μια κίνηση 4-5 cm.Eδώ θέλω τώρα την βοήθεια. Μια αρχική ιδέα είναι με την χρήση ενός επαναφορτιζόμενου δραπάνου να τυλίγεται η ντίζα στο τσοκ του δραπάνου ή σε κάτι προσαρμοσμένο στο τσοκ με μικρότερη διάμετρο ώστε να έχει και περισσότερη ροπή. Το δράπανο να είναι σε μια βάση στηριγμένο ώστε να μπαίνει σε ένα σακίδιο στην πλάτη. Σκεφτόμουν η σκανδάλη του δραπάνου να είναι πατημένη τελείως και απλά να υπάρχει ένας διακόπτης πάνω στο ψαλίδι που θα δίνει on off. Eδώ είναι που θέλω ιδέες μήπως υπάρχουν και άλλες λύσεις για την κίνηση της ντίζας με άλλα εργαλεία ή να σκεφτούμε ακριβώς τη λύση με το δράπανο και πως μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Nα η αρχική ιδέα για την χρήση του δραπάνου στηριγμένου πάνω σε ένα κομάτι κόντρα πλακέ: