Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πείτε μου τι διαφορά έχουν τα τρυπάνια της BOSCH - Τρυπάνι πολλαπλών χρήσεων CYL-9 Multi https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1278
από τα τρυπάνια BOSCH - Σετ τρυπανιών μπετόν CYL-5 Robust Line 5 τεμαχίων BOSCH - Σετ τρυπανιών μπετόν CYL-5 Robust Line 5 τεμαχίων
Για να δω τι θα παραγγείλω.
τα δευτερα ειναι αυστηρα για δομικα υλικα. Τα πρωτα ειναι allaround use.

Τώρα με φώτισες δηλαδή όταν λες allaround use εννοείς και αφρικάνικα παπαγια ???
Δηλ. και για μπετόν κάνουν τα allaraound μία στο τόσο .

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τώρα με φώτισες δηλαδή όταν λες allaround use εννοείς και αφρικάνικα παπαγια ???
Ελα ρε Νικο, εχουν συζητηθει πολλες φορες αυτα.
Τα cyl 9 τρυπανε και νυλο, πλαστικο, σιδηρο εκτος απο δομικα υλικα (βαση περιγραφης, δεν τα εχω δοκιμασει)
Τα cyl 5 ειναι βελτιστοποιημενα για τρυπημα σε δομικα υλικα, οπως μπετον, τουβλο, πλακακια κλπ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οποτε αν θες μονο για μπετο παρε τα cyl5. Τα cyl7 σκιζουν φανταζομαι τα cyl5 θα ειναι ακομη καλυτερα!

Αν τα θελεις για ξυλο ή μεταλλο δεν κανουν. δεν υπαρχει λογος εξ'αρχης να βαλεις αυτα σε ξυλο ή μεταλλο. Ειναι αν εισαι αποκλεισμενος ναυγος σε νησι και εχεις μονο cyl9 να μπορεις να κανεις 2-3 τρυπες σε ξυλο να φτιαξεις παραγκα.

Οπότε καλύτερα άλλα για ξύλο ...αλλά για μέταλλο... άλλα για μπετό !!! Να μείνω με αυτά που έχω και είναι και πολλά απ το κάθε είδος.
Εμ ...διάβασε -διάβασε ...με ψήνουν καμιά φορά και εμένα και πέφτω σε ζήτηση :flipout::flipout:

Tα CYL-9 κανουν για ολα τα υλικα, και φυσικα για μπετον. Το εχω δοκιμασει σε ολα τα υλικα. Μονο στο ξυλο ειναι πιο αργο απο τα ειδικα τρυπανια ξυλου. Στα υπολοιπα υλικα δεν ειδα σημαντικη διαφορα.
Εαν θελεις ενα καλο σετ τρυπανιων για τα παντα, αυτο ειναι το CYL-9. Δεν νομιζω να υπαρχει και αλλη γνωστη μαρκα με αυτες τις ιδιοτητες.

Απο το site της bosch
CYL-9 Multi Construction multi-purpose drill bits

Suitable for practically all materials in interior fitting work, e.g. concrete, masonry, brick, eternit, light building materials, multi-layer materials, ceramics and tiles, wood, plastic, sheet metals, aluminium
Perfect results when drilling with or without impact
Drill bit colour: blue, polished

Τόξερα εγώ ότι θα γράψεις ...και κράταγα ανοιχτή την σελίδα με την παραγγελία στον Ντέτσικα -bye-:ernaehrung004:

Λοιπόν το έκοψα με κοπιδι κόπηκε τέλεια με ακρίβεια χιλιοστου.... Αλλά είχα μετρήσει λάθος οπότε αύριο θα κόψω τις σωστές διαστάσεις.

Ευχαριστώ

Τόξερα εγώ ότι θα γράψεις ...και κράταγα ανοιχτή την σελίδα με την παραγγελία στον Ντέτσικα -bye-:ernaehrung004:

Θα ανεβαζα και φωτο απο τα πειραματα που ειχα κανει, αλλα βιαζομουν να μην κλεισεις την σελιδα της παραγγελιας του Ντετσικα :)))

Eδω οι δοκιμες σε ξυλο, οταν τα δοκιμαζα! Ειχα και σε κεραμιδι, αλλα δεν την βρισκω!
18237264832_42c5a180e0_b.jpg

Λοιπόν το έκοψα με κοπιδι κόπηκε τέλεια με ακρίβεια χιλιοστου.... Αλλά είχα μετρήσει λάθος οπότε αύριο θα κόψω τις σωστές διαστάσεις.

Ευχαριστώ

Παρεβεις τον βασικό κανόνα !
Μετράμε 9 φορές κια κόβουμε μια.
Έπαθα κι εμαθα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Θα ανεβαζα και φωτο απο τα πειραματα που ειχα κανει, αλλα βιαζομουν να μην κλεισεις την σελιδα της παραγγελιας του Ντετσικα :)))

Eδω οι δοκιμες σε ξυλο, οταν τα δοκιμαζα! Ειχα και σε κεραμιδι, αλλα δεν την βρισκω!
18237264832_42c5a180e0_b.jpg

Και σπαμενο τρυπανι να βαλεις στο δραπανο παλι τρυπα θα κανεις στο ξυλο, αλλα την ακιδα που κεντραρει το ξυλοτρυπανο και τις ακιδες στην περιμετρο για την προκοψη (ειδικα σε μελαμινες και Κ.Π.) δεν την εχουν αυτα τα τρυπανια. Αρα μπορει να τρυπανε ξυλο αλλα οχι το ιδιο καθαρα και οχι με την ιδια ακριβεια που το κανουν τα ξυλοτρυπανα. Η δε τρυπα εξοδου σε μαλακα ξυλα που ξεφτιζουν χαλια θα ειναι κατι σαν τρυπα που της εχεις τραβηξει τις ινες του ξυλου με πενσα. Μπορεις να το αποφυγεις με ξυλο υποστηριξης απο κατω αλλα και παλι αλλο το ενα τρυπανι και αλλο το αλλο.

Και το suitable που αναφερει η bosch απλα δηλωνει οτι ειναι "μετριο" για ολα τα υλικα, γιατι μεταφραζεται ως "καταλληλο" αλλα οχι "ιδανικο".

Εχεις δοκιμασει το συγκεκριμενο τρυπανι?

Οχι.
Επιμενεις οτι κανει καλυτερες τρυπες σε ξυλο σε σχεση με τρυπανι ακιδας? Γιατι επειδη δουλευω 99% ξυλο δεν υπαρχει περιπτωση να αγορασω ενα για ολα γιατι ειναι νομος οτι δεν μπορει να ειναι καλυτερο απο το εξειδικευμενο για καθε δουλεια τρυπανι. Η αποψη μου ειναι πως ειναι ενα ακριβο τρυπανι για τοιχο που επειδη ειναι και εξαιρετικα προσεγμενο στην ακμη μπορει να μπει και σε αλλα υλικα με ικανοποιητικα αποτελεσματα.

Και επειδη εβγαλες και κοντινη φωτο, σου φαινεται εσενα αυτο το ακρο που ειναι σαν καλεμι οτι εχει σωστες γωνιες εξαγωγης για γρεζι και σωστη γωνια προσβολης του ξυλου? Αυτο κανει μπαμ οτι ειναι για τοιχο μελετημενο περισσοτερο να κοβει και σπαζει ταυτοχρονα.

Οπως ειπα τρυπα στο ξυλο κανουν τα παντα. Δες και στο βιντεο ποση ωρα κανει να τρυπησει 1.5 mm αλουμινιο.
https://www.youtube.com/watch?v=3XpKV2TUmfE

Last edited:
Σε 160 διάμετρο δίσκου με 24 δόντια έκοψα μια χαρά πλεξι.
Γιατί υποβαθμιζετε τις δυνατότητες των εργαλείων δε ξέρω.
Επίσης το CYL 9 κόβει μια χαρά στα ξύλα.
Ειναι απίστευτα καλό τρυπάνι.
Γιατί να μην το χρησιμοποιήσει κάποιος?

Δεν επεμεινα ποτε οτι κανει καλυτερες τρυπες σε ξυλο απο ενα ξυλοτρυπανο ουτε καλυτερες τρυπες στο τσιμεντο απο τα αμιγως τρυπανια μπετου.
Ενα all around τρυπανι ποτε δεν μπορει να ειναι καλυτερο σε ολες τις επιμερους κατηγοριες απο οτι ειναι ενα τρυπανι που ειναι φτιαγμενο ειδικα για καποιο σκοπο.

Αυτο που ισχυει ειναι οτι τρυπαει ολα τα υλικα ικανοποιητικα. Δεν υπαρχει αλλο τρυπανι με αυτες τις ιδιοτητες. Αυτο ισχυριζεται η bosch, αυτο διαπιστωσα και εγω στις δοκιμες μου.

Εαν καποιος δουλευει ξυλο 99% προφανως θα προτιμησει τρυπανι με ακιδα. Εαν καποιος θελει τριγυρω ενα σετακι τρυπανιων για τα παντα, συστηνω ανετα τα CYL-9.

Δεν επεμεινα ποτε οτι κανει καλυτερες τρυπες σε ξυλο απο ενα ξυλοτρυπανο ουτε καλυτερες τρυπες στο τσιμεντο απο τα αμιγως τρυπανια μπετου.
Ενα all around τρυπανι ποτε δεν μπορει να ειναι καλυτερο σε ολες τις επιμερους κατηγοριες απο οτι ειναι ενα τρυπανι που ειναι φτιαγμενο ειδικα για καποιο σκοπο.

Αυτο που ισχυει ειναι οτι τρυπαει ολα τα υλικα ικανοποιητικα. Δεν υπαρχει αλλο τρυπανι με αυτες τις ιδιοτητες. Αυτο ισχυριζεται η bosch, αυτο διαπιστωσα και εγω στις δοκιμες μου.

Εαν καποιος δουλευει ξυλο 99% προφανως θα προτιμησει τρυπανι με ακιδα. Εαν καποιος θελει τριγυρω ενα σετακι τρυπανιων για τα παντα, συστηνω ανετα τα CYL-9.

Να ρωτησω και κατι, μιας και τα εχεις. Το τρυπανι Φ8 να υποθεσω οτι εχει στελεχος Φ8. Βλεπω στις φωτο ομως τα 2 ακρα στο κεφαλι να εξεχουν ελαφρως. Το Φ8 κανει τρυπα Φ8 στο ξυλο-μεταλλο? Γιατι νομιζω κανει μεγαλυτερη.

Δυστυχως δεν το εχω μαζι μου εδω που ειμαι, αλλα θεωρω οτι στο CYL-9 τρυπανι, Φ8 πχ., η κεφαλη που οντως εξεχει εχει διαμετρο 8μμ ενω το στελεχος εχει μικροτερη διαμετρο.

Δυστυχως δεν το εχω μαζι μου εδω που ειμαι, αλλα θεωρω οτι στο CYL-9 τρυπανι, Φ8 πχ., η κεφαλη που οντως εξεχει εχει διαμετρο 8μμ ενω το στελεχος εχει μικροτερη διαμετρο.

Και εγώ έτσι πιστεύω

Sent from my iPhone using Tapatalk